Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Sajtóközlemény a vallásközi rendezvényről

2019. augusztus 08. - Reformer

Kíváncsian várom az izzadtságszagú sajtóközleményt...

írtam a névtelen képviselők vallási találkozójáról szóló bejegyzésben pár napja. 

Meg is érkezett, íme. Teljesen szürreális. A megfogalmazások ("az egyházaknak jobban ki kellene állniuk, hogy a vallásukat megmutassák" - ez mit jelent egyáltalán?) pedig jól tükrözik, hogy mennyit ér a tanulási technológiájuk.

A Szcientológia Egyház Központi Szervezet közleménye

Budapest, 2019. augusztus 8., csütörtök (OS) - Próbálj úgy bánni másokkal, ahogy te szeretnéd, hogy ők bánjanak veled!

2019. augusztus 6-án ezzel az üzenettel kezdődött el a 4. alkalommal megrendezett Vallásközi párbeszéd. A rendezvényre a Szcientológia Egyház dísztermében került sor Az Út a Boldogsághoz Magyarország Alapítvány szervezésében. Öt egyház képviselője és egy vallásszakértő politológus arra keresték a választ, hogy vajon létezhet-e barátság az ellentétes vallási nézeteket vallók között.

Római katolikus teológus, a muszlim egyház jeles tagja, hindu szerzetes és tanító, a református vallás képviselője, szcientológus lelkész és vallásszakértő politológus ült össze, hogy megosszák saját vallási nézetüket a témában. A felek egyetértettek abban, hogy nyitottnak kell lenni más emberek felé, és soha ne mondjuk véleményt azokról, akiket egyáltalán nem ismerünk.

A protestáns egyház képviselője kijelentette, hogy az egyházaknak jobban ki kellene állniuk, hogy a vallásukat megmutassák. Példamutatónak tartotta a Szcientológusok békés demonstrációit is, amelyekkel tiltakoztak az őket ért támadások ellen.

Egy nagy lépésnek tartotta minden résztvevő, hogy az egyházak összefogtak, és nem riválisként tekintenek egymásra, hanem szövetségesként, akik képesek kiállni a nemes ügyekért.

A párbeszéden először részt vevő hindu tanító az alábbiakat mondta: “A vallás egy folyó, és ha mindannyian eljutunk az óceánba, már nem számít, hogy melyik folyón érkeztünk oda. Lélek vagyunk, és valahonnan származunk. Tehát testvérek vagyunk."

Kiadó: Szcientológia Egyház Központi Szervezet

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr6315000892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TellVilmos 2019.08.10. 13:25:02

Az SP általánosságokban beszél és nem nevezi meg a forrását.

"Római katolikus teológus, a muszlim egyház jeles tagja, hindu szerzetes és tanító, a református vallás képviselője, szcientológus lelkész és vallásszakértő politológus ült össze..."

Érdekelne, hogy melyik, püspök, érsek és guru volt jelen, hivatalos képviselőként? Esetleg ha nem is ilyen magas rangú személyiségek, de esetleg Pár Feri atya, esetleg Béri Renátó Kármelita szerzetes? Bhaktananda Swami a Satyananda hagyományból? Bhaktipada Das a Krisnásoktól?
Ki az a tudós vallászszakértő politológus?
Láttam már több vallásközi beszélgetést is, de ott konkrétan meg volt nevezve, hogy kik a prominens képviselők és tényleg olyan emberek voltak, akik beszélhetnek az adott csoport nevében, mert döntéshozók is az adott egyháznál és még filmfelvétel is készült ilyen esetekben, amik teljes egészében felkerültek még a youtubra is.

Így névtelenül, nekem olyannak tűnik, hogy nem hivatalos személyek voltak ott.
süti beállítások módosítása