Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Kártérítési per indult David Miscavige és a Nemzetközi Szcientológia Egyház ellen

2019. június 26. - Reformer

Forrás:

Church of Scientology and David Miscavige sued for abuse by major legal players - Tony Ortega blogja

Valerie Haney A szcientológia és utóhatásai c. dokumentumfilm-sorozatban

Valerie Haney (22 évig volt Sea Org tag, és egy ideig David Miscavige feleségének volt a személyi assisztense), a történetét lásd Leah Remini sorozatának Koronatanú c. részében) kártérítési pert indított David Miscavige, a Vallási Technológiai Központ (az összes szcientológia védjegyet és márkanevet birtokló szervezet) és a Nemzetközi Szcientológia Egyház ellen.

Részletek

Igen komoly ügyvédek képviselik őt ebben a perben, az egyikük (M. Stewart Ryan) volt az az államügyész, aki nemi erőszakért börtönbe küldte Bill Cosbyt

A vádak között azok visszaköszönnek azok a visszaélések, amelyekről Leah Remininek beszélt - gyerekbántalmazás (szcientológus családba született és már hatéves korától folyamatos vallatásoknak, zaklatásoknak, bántalmazásoknak és agymosásnak volt kivéve), másokat kihasználó üzleti gyakorlatok, kényszermunka (Sea Org tagként egymilliárd éves szerződést írattak vele alá, és embertelen körülmények között kellett minimális fizetésért dolgoznia), a kapcsolatmegszakítási és a szabad préda irányelvek gyakorlása.

Szemtanúja volt továbbá annak is, hogy David Miscavige fizikailag bántalmazta beosztottjait, illetve erre utasította közvetlen munkatársait.

Miután 2017-ben megszökött a szcientológia nemzetközi központjából és nyilvánosan bírálta az egyházat, lejárató kampányt indítottak ellen, és azóta is rengeteg hamis állítást terjesztenek róla az interneten és a közösségi médiában.

Összegzés

Egy hosszadalmas jogi procedúrára számíthatunk, követni fogom a fejleményeket és beszámolok ezekről a blogon.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr3014913576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eszpiii 2019.06.26. 22:08:45

Ilyen perek kellenének itthon is.

free spirit 2019.06.27. 17:20:16

Remélhetőleg okoz majd pár álmatlan éjszakát a hír a nagyfőninek.. Lesz mire kalapozni megint, mert támadnak az SP-k, a wogok, az összeesküvők, meg kell menteni a világot. :D
süti beállítások módosítása