Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Vesztegzár a Freewindsen

2019. május 02. - Reformer

Kanyaró miatt vesztegzár alatt egy luxushajó a Karib-tengeren - írja az index.hu, és kiderül a cikkből, hogy ez a luxushajó nem más, mint a Szcientológia Egyház hajóra, a Freewinds. (A 444.hu is megerősíti egy más forrásra hivatkozva). 

A cikk:

Kanyaró miatt karanténba zártak egy luxushajót, amely a karib-tengeri St. Lucia partjainál kötött ki – írta a New York Times. A Freewind néven azonosított hajó személyzete és utasai nem hagyhatják el a fedélzetet. A hajót a Szcientológia Egyház üzemelteti.

A kanyarós megbetegedés összefüggésben állhat az Egyesült Államok elmúlt 25 évének legnagyobb kanyarójárványával, amely az oltásellenes tévhitek világszerte tapasztalható terjedésével áll összefüggésben. Ezek következtében egyre több gyerek beoltása marad el.

Az eddig 700 megbetegedést okozó járvány miatt már az egyébként oltásellenesek felé hajló Donald Trumpot is arra késztette, hogy elnöki tekintélyét latba vetve felszólítsa a lakosságot az oltások fontosságára.

A Szcientológia Egyház oltásellenes nézeteket vall. A hajóval az egyházként működő szervezet vallásához kapcsolódó, spirituális kirándulásokat szerveznek a Karib-tengeren.

Azt azért tegyük hozzá, hogy Hubbard az oltásellenes nézeteknél is rosszabb módon közelíti meg ezt a kérdést. Szerinte minden betegség az "elnyomás" okozta stressz miatt van.

"Az elnyomás oka" c. hivatalos szcientológia kiadványból idézek (figyeljük a szóhasználatot: közvetlenül és kizárólag):

1. idézet:

Minden betegség kisebb-nagyobb mértékben és minden elrontott dolog közvetlenül és kizárólag PTS-állapotból* származik.

2. idézet:

*potenciális bajforrás (PTS): Olyan személy, aki valamilyen módon kapcsolatban áll egy elnyomó személlyel**, illetve egy ilyen személy hatása alatt áll. Azért hívjuk potenciális(lehetséges) bajforrásnak, mert sok bajt okozhat magának és másoknak.

**elnyomó személy (SP): olyan személyt jelent, aki arra törekszik, hogy elnyomjon, vagy elhallgattasson minden jobbító szándékú tevékenységet vagy csoportot. Az elnyomó személy elnyomja a környezetében lévő embereket. Ez az a személy, akinek a viselkedése pusztító szándékú. Az „elnyomó személy” az „antiszociális személyiség” másik elnevezése.

Szóval már biztosan vadul keresik a kanyarós beteg elnyomóját...