Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A szcientológia és utóhatásai, 3. évad 6. rész - Ideális orgok

2019. április 14. - Reformer

Előzmények:

A szcientológia és utóhatásai, 1. évad (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)

A szcientológia és utóhatásai, 2. évad (2. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)


A 3. évad:

A szcientológia és utóhatása, 3. évad, 0. rész - Jehova tanúi (a későbbiekben lesz elérhető)
A szcientológia és utóhatása, 3. évad, 1. rész - Érzelmi utóhatás (a későbbiekben lesz elérhető) 
A szcientológia és utóhatása, 3. évad, 2. rész - A koronatanú
A szcientológia és utóhatása, 3. évad, 3. rész - Kémek, mint mi
A szcientológia és utóhatása, 3. évad, 4. rész - Szokatlan párosítás (a későbbiekben lesz elérhető)
A szcientológia és utóhatása, 3. évad, 5. rész - Hol van Shelly? (a későbbiekben lesz elérhető)

Téma:

Az ideális org program, az "egyház" nemzetközi ingatlanvásárlási és -felújítási programja.

Vendégek:
Bert Schippers - volt szcientológus, aki hatalmas összegekkel támogatta a szcientológiát
Paul Burkhart, építész, 30 évig volt Sea Org tag és az ideális orgok tervein dolgozott

 
A szcientológia egyház reakciója:

Itt lehet elolvasni. Taktikát váltottak valamennyi, most már inkább csak általánosságban vádaskodnak.

Csak maga a felirat innen tölthető le: A szcientológia és utóhatásai (Leah Remini: Scientology and the Aftermath) S03E06 - magyar felirat.

A "Tovább"-ra kattintás után nézhető meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr7614763556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

free spirit 2019.04.14. 20:11:05

Ez a rész is megdöbbentő és ütős volt. Köszönet a fordításért.

DaDPool 2019.04.14. 22:12:43

Most nem kötözködésből, de mi a logika abban, ahogy fordítjátok ezeket a részeket. Nem 1 től kéne fordítani a végéig? Remini és a szerkesztők sem hinném, hogy hasraütésszerűen tették így sorba, hanem meg volt az oka a részek egymásutáni követésének.
Ráadásul engem érdekel az 0 rész, ami Jehova tanúiról szól, mert itt már többször hoztatok párhuzamot velük, és ha már Remini is felveti érdekelne , miért?
Lehet csak én vagyok olyan aberált, hogy szeretek egy sorozatot az elejéig végig nézni?

Gyaloghuszár 2019.04.14. 23:32:48

Klassz rész! Ahol az építész fickó arról mesél, hogy a fejés legjobban akkor működik, amikor furcsa és vicces tematikus rendezvényeket tartanak, hirtelen beugrott pár netes kép a fogatlan Mikrovicc Attisról, meg a saját magába szerelmes Eédes Zoliról, ahogy hülyének öltözve bohóckodnak a színpadon.
EZ az a fajta rendezvény, ugye? Van itt aki volt ilyeneken? Mesélnétek róla? Mi a felépítése egy ilyen tarhonya shownak? Milyen gyakran van? Konkrétan hogyan kérnek pénzt?

Reformer 2019.04.15. 06:52:37

@DaDPool: relevancia és fontosság szerint soroljuk, mivel véges a kapacitás. Előbb-utóbb minden sorra kerül. Nincs szerintem különösebb jelentősége a sorrendnek, mivel nem egymásra épülnek a részek, hanem mindegyik egy külön témát dolgoz fel.

Sandor Zsolt 2019.04.15. 20:26:02

Nagyon úgy látom hogy ez az ideális org projekt, csak idö kérdése az egyiptomi sivatag újragyepesitése jóvátételi projektjébe fog torkollani. Meg különben is az az ókori Egyiptom egy fasza kis civilizáció volt. Pénz az nem volt. Ùgyhogy az ember a vallásnak birta szentelni az idejét, az helyett hogy egész nap azon gondolkodott hogy kit meg hogy lopjon meg.

sciclubtag 2019.04.16. 00:33:05

@Sandor Zsolt:
Végre értem. Köszi.

Reformer állítja, hogy a sci programok valamennyire működnek, de ahogy a magasabbnak hívott szintek felé haladnak az "áldozatok" egyre kevesebb a pozitív hatás sőt, a felsőbb szinten már kimondottan káros eljárásokkal találkoznak. Viszont egyre több és több pénzt fizetnek ezért.

Magam is azt láttam, hogy az emberek akik agyba főbe kapják az auditálásokat, "haladnak" a Hídon, tulajdonképpen sehová se jutnak, csak egyre inkább függővé válnak a rendszertől és egyre több pénzt pumpálnak bele. Ők azok akik a leginkább hajlandók plusz adományokkal hozzájárulni a meghirdetett projektekhez. Amikor ezekre a furcsaságokra rákérdeztem (hol vannak a szuper képességek, mitől lettek okosabbak, tényleg "visszaadja" az univerzum többszörösen az adományokat stb.), nagyon érdekes válaszokat kaptam. E válaszok két kategóriába sorolhatók.
a) Fanatikus: "Ez olyan dolog amit csak akkor tapasztalhatsz meg, ha részese vagy és akkor meglátod milyen csodát adott nekünk RON."
b) Némileg zavarodott: "Az esetünkről nem beszélünk senkinek."

A sorozatnak ez a része arról szól, hogy mi történik a lelkes hívekkel, ha megszűnik a zavarodottság és a fanatizmus.

Sandor Zsolt 2019.04.16. 04:33:31

@sciclubtag

Èn sejtem hogy pont úgy állnak a dolgok mint ahogy állitjátok. Mégis benne ülök a csapdában. Èn mikor 1994 ben kapcsolatba kerültem a szcientológiával már 3 éve egyre roszabb lelkiállapotban voltam. Szaladtam fühöz fához és senki sem volt képes segiteni. 2-3 intenziv auditálás után rendbe jöttem, de ez volt tényleg minden jó ami velem az egyházba történt. Ezután minden csak rossz lett

Lineth 2019.04.16. 13:21:53

De jó, köszi a feliratot, már nézem is :)

DaDPool 2019.04.17. 11:02:48

Én megvárom míg meg lesz az egész sorozat. Viszont addig megnéztem a "Szcientológia ügynökei" című doku filmet. Az abban látottak viszont eléggé aggasztóak, mármint abból a szempontból, hogy nem lesz egyszerű bedönteni ezt a szervezetet. Amíg Amerika teljes körű támogatást és védelmet nyújt nekik, addig nem sok minden lesz. Az, hogy pl.: Madeleine Albright külügyminiszter személyesen veszi végelmébe ezt a szervezetet egy idegen országban, és még a hatalmával visszaélve be is avatkozik, rendkívül aggasztó.
Mivel a pénzharácsolás mellett egy aktív kémszervezet, én csodálkozok, hogy nem nagyon tiltják ki őket országokból. Ha innen nézem akkor amerikai nyomásra valószínűleg pénzbüntetésnél tovább nem fog ez fajulni.
Elkeserítő!

Sandor Zsolt 2019.04.18. 21:14:44

@ DadPool

Egyszerüen SZÖRNYÜ !

Sandor Zsolt 2019.04.19. 13:59:18

@Reformer

Látod Bónyai! Ha úgy cenzúrázot a csevejt hogy csak az a része maradjon meg ami tetszik neked, akkor nem birunk szuperérzékeny témákról traccsolni :( Mondjuk az "elnyomók és az elnyomottak" téma tabuk nélkül, hogy végre kiüssük a képmutatás nevü eszközt. ;) Nem rólad van szó hanem álltalában erröl a Világról.

Lineth 2019.06.17. 13:46:06

Sziasztok! Várható valamikor új rész felirattal? Köszi
süti beállítások módosítása