Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Új kommentszabályzat

2019. április 08. - Reformer

A NAIH és a szcientológia csatározásai, illetve az új könyv (Dudás Diána: Az én szcientológia sztorim) megjelenése óta megnőtt a blog forgalma, és ezzel párhuzamosan a kommentmennyiség is.

Átnézve az elmúlt hetek kommentjeit szükségét érzem a következő minimális korlátozások bevezetésének.

A szabályok a 2019. 04. 08. utáni bejegyzésekre vonatkoznak.

 

Először azonban egy fontos megjegyzés:

0. Senki ne személyes sértésnek vagy támadásnak, ha törlök egy megjegyzést. Mindössze annak szól, hogy szeretnék egy adott mederben tartani a beszélgetést.

SZABÁLYOK

1. A blogformátum szerintem nem alkalmas arra, hogy a szcientológiáról egy általános eszmecserét folytassunk az egyes bejegyzések alatt. Ezért mindenkit megkérek arra, hogy igyekezzünk az adott bejegyzés témájánál maradni, különben nagyon el fog kanyarodni a tárgytól a bejegyzés, és semmit nem ad hozzá a kommentszekció a bejegyzéshez. Ezentúl figyelmeztetés nélkül törölni fogom azokat a bejegyzéseket, amelyek túl általános irányba vinnék a párbeszédet vagy valami teljesen más vetületéről szólnak a témának.

2. Az adatvédelmi törvényeknek szeretnék megfelelni, tehát a személyes és érzékeny adatokat tartalmazó kommenteket törölni fogom.

3. Politizálás: kerüljük. Rengeteg fórum az interneten, ahol lehet szidni a kormányt és az ellenzéket. A szcientológia egy szakmai kérdés elsősorban, azon kevés ügyek egyike, amellyel kapcsolatban a Jobbiktól a Kétfarkú Kutya pártig konszenzus van. Az aktuálpolitikát pedig végképp hagyjuk.

4. Kulturáltan próbáljunk társalogni, még az idetévedő szcientológusokkal is. A kifejezetten személyeskedő, agresszív vagy zaklató hangvételt mellőzzük.

5. A máshol tiltott tartalmak (pornó, erőszakos és illegális tartalmak, gyűlöletbeszéd, rasszista megjegyzések stb.) itt is tilosak.

Az oldaldobozban megtalálható lesz ennek mindenkori aktualizált változata.

Egyelőre röviden ennyi, szívesen fogadok minden javaslatot ennek módosítására/bővítésére.