Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A szcientológia egyház szerint Leah Remini sorozata felelős a január 3-i gyilkosságért

2019. január 15. - Reformer

Előzmény:

Késelés a szcientológia ausztráliai központjában

Újabb részletek váltak ismertté a gyilkosságról.

A most ismert történet a következő:

Az elkövető (16 éves) január 2-én este összeveszett édesanyjával amiatt, hogy az a méregtelenítő programot végezte a szcientológia ausztráliai központjában (mely Sydney-ben található). Másnap be is ment a központba, és az anyjával szeretett volna beszélni. Ezt nem engedték meg neki, és ki akarták kísérte a komplexum területéről.

Ekkor vette elő a 25 centis konyhakést, és támadt rá az őt kísérő Sea Orgos biztonsági őrökre. Egyikük, egy 24 éves tajvani állampolgár, Chih-Jen (Aaron) Yeh olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a kórházban szállítást követően meghalt. A másik őr, Shannon Vaughn (30) könnyű sérüléseket szenvedett.

Annyit lehet még tudni Tony Ortega egyik informátora szerint, hogy az anya szintén tajvani, és azért jött az ausztrál központba, hogy csatlakozzon a Sea Orghoz, és ennek egyik előfeltétele volt a méregtelenítő program elvégzése. Azt nem tudni, hogy a fiának a Sea Orghoz való csatlakozással, vagy a méregtelenítéssel volt baja (esetleges mindkettővel).

A szcientológia egyház állítólagos szóvivője (nyilvánosan még nem szerepelt) január 11-én levelet írt (itt megnézhető az angol) a Leah Remini sorozatát készítő A&E televíziós csatorna elnökének. 

Ebben ezt állítja:

A támadót egy szcientológiaellenes oldal sarkallta tettére, amelyen a maguk emberei is szerepeltek, és egy, Leah Remini műsorára mutató hivatkozást is tartalmazott.

A végén így zárja:

Most valaki meghalt. Ön finanszírozta a gyűlöletkeltést, ami a gyilkosságot kiváltotta. És Ön profitál ebből. Állítsa le a programot.

Érdekes okfejtés, mindössze azt nem veszi figyelembe, hogy az elkövető nem beszél angolul (az összes cikk azt állítja, hogy angol-kínai tolmács kellett neki), és (a magyart leszámítva) más nyelven nem érhető el a műsor... amit egyébként nem is vetítenek az Egyesült Államokon kívül sehol. Az összes bizonyítékuk az, hogy a fiú állítólag megnézett egy weboldalt, amin volt egy link... 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr714563248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Damiel 2019.01.15. 10:41:50

Így legyen lottó ötösöm. Amikor elolvastam a hírt a késelésről, rögtön erre gondoltam, hogy megpróbálják meglovagolni az esetet. Mondhatnám, hogy vicces próbálkozás, de egyrészt tragikus az eset, másrészt végtelenűl szomorú az a végtelen és romboló demagógia, ahogy az esetet vizsgálva nincs egy valódi emberi reakció, pusztán az érdekek keresése. Nincs már bennem semmi tolerancia a szci irányában. Remélem és kívánom, hogy saját mély ostobaságuk mihamarabb törölje ki őket a térképről.

Aleister Crowley 2019.01.15. 15:49:57

@Damiel: Akció reakciót szül.

A Szcientológiai egyház fennmaradásában szerepet játszik az ellen szcientológiai mazgalom is. Vagyis Tony Ortega, Leah Remini sorozat, Szcientológia Objektiven blog stb.

Cirkuszt a népnek, mert az élet és a munka dög unalmas, vagy nem?

Mindegy, hogy a Szcientológián belül vagy kívül foglalkoznak az emberek ezzel a témával ez akkor is a Sciopata cirkusz fennmaradását szolgálja és ez mindkét oldal szervezőinek részére jó üzleti lehetőséget biztosít.

És ez még egy jó darabig így lesz.

Inshallah

Bgisi 2019.01.15. 17:53:21

@Aleister Crowley: Szerintem az akció (vagyis a kiindulópont) a szcientológia hamis illúziója, a pénzéhség, és mások becsapása. Most jött egy gyengébb idegzetű ember, és ennek reakciójáról olvashatunk. Ja, hogy ezt (és az ezelőtti többé-kevésbé szerencsés vagy szerencsétlen eseteket) dokumentálja Leah R és csapata, az éppúgy nem uszítás, mint ahogyan egy egyszerű újságíró megír egy történetet. Ha nem tetszik, akkor ne tessék ilyet csinálni (a szcinek), erre ez a megoldás.
Vádaskodni, támadni, tönkretenni, ez a szci "etikai" háromszöge az szép PR-ral fényesre csiszolt ARK jól hangzó de amúgy üres csillogása mellett.
Fantasztikus ez a tech: amit adnak, azt kapnak. De ahelyett hogy megpróbálnák helyretenni a dolgokat, még tetézik is a bajt. Igazi vallásnácik - képtelenek felismerni saját zsarnoki tevékenységüket.

Orbánviktor 2019.01.16. 04:29:08

Erről a sajnálatos esetről is csak az mondható el, hogy a rossz reklám is reklám.
Egy ember meghalt ami reakciót vált ki az emberekből.

El tudom képzelni, hogy felsőbb szinteken pozitívumként értékelik a történteket.

Freedom magazin címlapja:
Az SP-k késsel támadnak.

egytucatLevelibéka 2019.01.16. 23:39:24

@Orbánviktor: crammingre kell küldeni a cikk íróját. Az SP-k a12 jellemvonás alapján azonosíthatók be. Csaki a 12 jellemvonás számít. Amúgy az SP-k észrevétlenek.
Nem támadnak késsel. : )
süti beállítások módosítása