Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

2018 a Scientology Egyház történelmének legnagyobb éve volt

2019. január 02. - Reformer

Sokat látott (és olvasott) tartalomfogyasztóként is bátran kijelenthetem, hogy a szcientológusoknál egyre szürreálisabb irányt vesz a belső propaganda.

Semmi nem mutatja jobban, hogy a rendszer egyre belterjesebb, és egyre messzebb távolodik a valóságtól, mint a saját hivatalos weboldalukon közzétett összefoglaló a 2018-as évben elért eredményeikről.

Olyan megfogalmazások, hasonlatok és szófordulatok vannak ebben a remekműben... te jó Isten. Ha fordítóként én ilyen színvonalú munkát adok le egy megbízómnak, akkor onnan soha többet megbízást nem kapok, az biztos. Mondjuk az angol eredeti is röhejes, de a magyar még rátesz vagy öt lapáttal. Vakteszten szerintem a többség arra szavazna, hogy ez biztos valami paródia, mert komolyan csak nem gondolhatták?!

Már az első mondat gondolkodásra késztet:

Elérkezett az elmúlt 365 napnyi gyümölcsöző teljesítmény fináléja, melynek keretében megünnepeljük az elért terjeszkedést és a világunk felemelése és inspirálása irányába tett társadalmi előrelépést.

Most őszintén, ez mi a fenét jelent? "Gyümölcsöző teljesítmény fináléja?" Ez most komoly?

Költői kérdés persze, haladjunk tovább:

Mivel a Scientology Egyház számára 2018 a „rendkívüli” sikerek éve volt, több mint 6000 Scientologist gyűlt egybe a Shrine Auditoriumban, hogy ünnepi és feldobott hangulatban tekintsenek vissza együtt, éljék át újra és gyönyörködjenek az elmúlt 12 hónap eseményeiben.

A 6000 Scientologistből egy sem volt, aki jobban tud fogalmazni egy másodikos, a magyar nyelvvel még ismerkedő gyereknél? Az tényleg "rendkívüli" (így idézőjelben, de minek?) mondjuk, hogy egy hivatalos publikációban nem sikerül egyeztetni az egyes mondatrészeket.

Megtudtuk azt is, hogy létezik

a Scientology televízió világméretű hatósugara,

és a tévécsatornájuk

válasz a vallás iránti fékezhetetlen bolygószintű kíváncsiságra.

Világméretű hatósugár, fékezhetetlen bolygószintű kíváncsiság... gratulálok, ekkora kreténségeket dögfáradtan sem tudok összehozni fordítóként.

Azt, hogy renováltak 6 db épületet, így sikerült megfogalmazni:

A terjeszkedés 2018-as éve szemtanúja volt további hat egyház létrejöttének a Scientology égisze alatt, amelyek együttesen egy gyűrűt képezve az egész világot körülfogják:

A hat épület helye:
Detroit, USA
Orlando, USA
Salt Lake City, USA
Szilícium-völgy, USA
Perth, Ausztrália
Stuttgart, Németország

Így ez még képzavarnak is rossz, mivel ezek a városok térképen megnézve sok mindent alkotnak együtt, de gyűrűt azt pont nem.

A cikkben felsorolt eredmények többsége valódisága erősen kétséges, de ez biztosan 100% kamu:

Az est csúcspontja egy orosz pár története volt, akik együtt egy mezőgazdasági vállalkozást vezetnek, és az admintech eljárásmódjainak alkalmazásával több mint háromszázszorosára bővítették a cégüket, és így bekerültek az Orosz Föderáció 10 legnagyobb vállalkozása közé.

A Forbes "Top 10 orosz cég" listáján van 2 bank és 8 olaj- és/vagy gázipari cég... de hagyjuk is, mert nyilvánvaló hazugság az egész. A Gazprom, Lukoil, Sberbank stb. biztos már rettegnek a Hubbard-tech által csodákat tévő mezőgazdasági cégtől. Elképesztő, miket el tudnak hitetni ezekkel a szerencsétlen egyháztagokkal.

A fordítás csúcspontja azért ez marad:

L. Ron Hubbard admintechnológiájának alkalmazásával a szakma legjobbjainak egyikévé tette „nehezen megközelíthető” épületkarbantartási cégét, azáltal, hogy megoldotta a kötélen való leereszkedést és átkelést az egekbe nyúló toronyépületek tetején Sydney világhírű felhőkarcolóinak helyreállításához és renoválásához.

Végezetül: hamarosan érkezik az ellentábor összefoglalója is. Azt nem tudom megígérni, hogy ilyen stílusban.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr5114529048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TellVilmos 2019.01.02. 19:01:15

Amikot több mint tíz évvel ezelőtt Szcientológus voltam, nem emlékszek ilyen szörnyszülött fogalmazásokra. De amióta Scientologist™ -oknak írnak, azóta mintha egyre inkább elfelejtenének magyarul.
Ahogy olvastam itt a kiemeléseidet, ember legyen a talpán aki érti, hogy miről is írnak.

Alick 2019.01.02. 20:06:23

Ez olyan, mint egy téeszes zárszámadás az ötvenes évek közepéről... :)

free spirit 2019.01.02. 20:22:19

Először is sikerekben gazdag boldog új évet kívánok mindenkinek, aki megosztja a tapasztalatait. A blog írójának külön köszönet a munkájáért és kitartásáért.
Másodsorban szörnyű olvasni, ahogyan gyönyörű nyelvünket "megerőszakolják" ezekkel agyament megfogalmazásokkal. Harmadjára még szörnyűbb, hogy ezeket a fals, eszement dolgokat a szcientológusok a legapróbb kritikai gondolkodást nélkülözve el is hiszik. A tech ebben ragyogóan működik: kiölni a gondolkodás minden csíráját.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2019.01.02. 21:32:11

@free spirit: Hát, aki oda belép, annak már eleve nem sok csíra maradt a fejében, a sci faszok maximum finomtuningolják.

free spirit 2019.01.02. 22:42:11

@Before:
Szerintem nem feltétlenül agyatlan emberek lépnek be. Sok esetben inkább olyanok, akik keresik az útjukat, önmagukat, vagy olyan kudarcok érték, amiket nem tudnak feldolgozni. Számukra nagy vonzerő, hogy biztos azért van ez, mert elnyomó személy van a környezetükben, mindez megspékelve a kiválasztottság és az örök élet ígéretével, melyek teljesen alkalmasak arra, hogy a jelen helyzetükért ne kelljen felelősséget felvállalni. Én azt kívülállóként gondolom így, mert soha nem voltam tag.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2019.01.03. 07:35:19

@free spirit: Az én olvasatomban tulajdonképpen inkább megerősítetted az állításomat. Baromi kényelmes (minden szempontból) "megtalálni" a választ a kudarcainkra, a nehézségeinkre abban, hogy "valaki más tehet róla, és egy sokkal jobb fej másvalaki majd megoldja, csak kezdd el szeretni még ma". Aki nem képes a helyzetéért felelősséget vállalni, illetve belátni a saját jelentőségét a világban, az szerintem csökkentett gondolkodású. Persze tudom, hogy a sci nagyon ravaszul felépítve szopatja be az embereket, de - főleg hosszabb távon - ez nem mentség.

mindbender2 2019.01.03. 08:23:34

@Before: Az emberek keresik a válaszokat, szvsz elég kevesen vannak akik mindenféle segítség nélkül maguktól egy jó irányba tudnak állni.
Akiknek nincs ilyen segítsége, azokra várnak az ilyen szekták is.

moonlight777 2019.01.03. 09:56:50

Ideje lenne már betiltani mindenhol ezt az agymosó, kártékony szektát....

Before · http://azbeszt.blog.hu 2019.01.03. 10:29:00

@mindbender2: Persze, ez nyilván így van az összes szektával. De én úgy gondolom, hogy egy értelmes embernek kell annyi szűrő legyen az agyában, hogy ez így ne menjen át.

fred.a 2019.01.03. 13:12:58

tszs zarszamadas.. :D :D amikor 1 disznobol eladtunk otot es levagtunk meg tovabbi 6ot.... :D

fred.a 2019.01.03. 13:20:06

hihetetlen hogy emberek benyelik ezt a sok maszlagot... hanynom kell. komolyan... amugy epp a szientologia technek koszonhetem hogy raebredtem mennyire egy lehuzas ambar az alaptezist elfogadom. hubbard irasait negyed annyi terfogatban ki lehetne adni ha kihaggyak azt a sok maszlagot amikor a csigak nemi eleterol beszel. sokkal hatekonyabb lenne.... de minden bizonnyal DM jart Oszodon mert elkur.ak de nagyon.

büdös zokni 2019.01.03. 14:07:05

Ez nekünk tulajdonképpen jó hir. Annyira nem történt náluk semmi jó, hogy kénytelenek igy fogalmazni és a csillagokat lehazudni.
Másik oldalról megközelitve: minél kevesebben vannak, annál inkább összezárják a soraikat és annál fanatikusabbak lesznek. Tehát egyre több ehhez hasonló vagy még durvább közlemény várható.

PTS level III. 2019.01.03. 15:54:10

"A tévéműsorokat, amelyek megváltoztatták a Scientologyról kialakult általánosan nézetet, 24 időzónán át sugározzák, és nem kevesebb mint 24 díjat nyertek el az innovatív megközelítésért, a kiemelkedő műsorkészítésért és a kiváló műsorszórásért."

És ezt a 24 díjat az "egyház" berkein belül osztották ki maguknak, vagy mi? A végén még kiderül, hogy egy Oscar-díjat is besöpörtek, csak valami baki folytán kimaradt ebből a pr-ömlengésből.

De pocsékolják csak a "hívek" pénzét az üresen kongó épületekre meg erre az egész látványpékségre.
Amíg sikeresen elhitetik magukkal, hogy a világ szinte kiéhezve akarja a "tech"-et, addig az önáltatás darálójában lassan elenyésznek.

agarik 2019.01.03. 18:14:06

@moonlight777: Élén a kereszténységgel.

Bgisi 2019.01.04. 08:59:57

@agarik: Inkább élén a hülyeséggel, a szűklátókörűséggel és a szélsőséges ideológiákkal. Volt már része ennek az országnak is kereszténység ellenességben, mikor bebörtönözték a papokat és elkezdték módszeresen kinevelni az emberekből a (bármibe vetett) hitet, aztán nézd csak hova jutottunk. Fú, sokkal jobb lett, csak úgy hasít a materialista világbéke.

Gyaloghuszár 2019.01.04. 20:20:46

Igen, nekem is ez jut róla eszembe:
www.youtube.com/watch?v=bVAKkeLg3mE

Ez az aranyköpés megvan?
"az egyik az olaszországi Róma globális kokainfővárosának mentén"
"Szlovákia kulturális fővárosának szívében, Kassán a fényűzés és az úri életstílus fővárosa "
:-DDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ezek a suttyóbunkó amerikaiak már megint nem értenek a földrajzhoz.
Egy európainak már itt elő kéne vennie a "pénzvisszaigénylés" iratcsomót a felső fiókból.

PTS level III. 2019.01.05. 01:00:57

@Gyaloghuszár:

Igazságtalanság volna bármit elvárni ezektől:
youtu.be/r8pnec4Hxps

Viszont bármelyik hülyét állva megtapsolják, és bár a tököm se tudja, hol van Budapest, de ha már főváros, akkor az az ország biztos klír lesz előbb-utóbb, és a végén még abban a megtiszteltetésben is részünk lesz, hogy épp ezek tanítanak meg élni minket... :D

Bgisi 2019.02.04. 23:24:14

Most olvastam ezt a 15 évvel ezelőtti posztot, megosztom veletek, hátha van kedvetek Nektek is röhögni egy jót.
forum.index.hu/Article/viewArticle?a=40342139&t=1001864
süti beállítások módosítása