Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A toleranciáról rendeztek "vallásközi" párbeszédet a szcientológusok. A toleranciáról.

2018. november 22. - Reformer

Az a szervezet teszi ezt, ahol a kapcsolatmegszakítás része a "szentírásoknak", és abszolút nem tűrik a leghalványabb kritikát sem, az őket bírálók szerintük bűnözők, a velük szembeforduló volt tagokat pedig "elnyomó személynek" bélyegzik, és interneten publikálják a gyónásaikat.

Őszintén? A képmutatás világnapja jobb alkalom lett volna egy ilyen konferenciára.

Öt vallás képviselői folytattak párbeszédet a toleranciáról - ez lett a címe a Civilhetes.net oldalon megjelent, nyilvánvalóan általuk írt cikknek. Honnan tudni? Nagy tanítómesterük írásaihoz hasonlóan szinte semmi konkrétum nincs benne.

Megtudhattuk belőle ezt például:

Az eseményen a római katolikus, a zsidó, az iszlám, az adventista és a szcientológia vallások képviselői, valamint egy neves keresztény vallásszociológus vitatták meg ezeket a gyakran sürgető problémákat, és próbáltak az érdeklődő hallgatóságnak válaszokat adni.

Nehéz elhinni, hogy a katolikus egyház, vagy bármelyik zsidó vagy muzulmán felekezet hivatalos képviselőt küldött volna erre a fantasztikus konferenciára. Nyilván neve egyiknek sincs, de ezen már meg sem lepődünk.

Nade miről is beszélgetett Névtelen Lajos főapát Nemmondommeg Jenő rabbival:

A beszélgetés alapját Az út a boldogsághoz című, nem-vallásos erkölcsi szabálygyűjtemény néhány pontja adta, amelyekről a nézők érdekfeszítő kisfilmeket is láthattak.

Szerintem nincs a világon olyan vallási elöljáró, aki leállna a szcientológusokkal az Út a boldogsághoz világrengető bölcsességeiről (pl. Moss fogat mindennap!) teológiai vita keretében beszélgetni.

Az arról készült kisfilmekre pedig sok jelzőt lehet használni, de az "érdekfeszítő" biztos nincs közöttük.

Így folytatták:

A könyv szerzője L. Ron Hubbard, amerikai humanitárius és filozófus.

Aki mellesleg a SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ ALAPÍTÓJA, de ezt az apróságot minek is hangsúlyozgatni.

Majd ezzel zárták:

A rendezvény végén a legtöbb néző hangsúlyozta, hogy az ilyen események hasznossága vitathatatlan, és erősíteni kell az egyházak és vallásos csoportok közötti párbeszédet.

A beszámolójukat, ha valaki komolyan vette volna eddig (legalább félig), akkor itt biztos feladja. Élő ember ugyanis így nem beszél.

El tudjuk képzelni, hogy egy ilyen kínosan unalmas kirakatkonferencia után, amivel csak lepapírozzák, hogy vallási tevékenységet folytatnak, valaki feláll és ezt mondja:

"Véleményem szerint az ilyen események hasznossága vitathatatlan!"
"Erősíteni kell az egyházak és vallásos csoportok közötti párbeszédet!"

Ugyan már...

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr1114387822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moonlight777 2018.11.23. 12:38:52

Ezt a rendkívül kártékony szektát ideje lenne már betiltani, jobb helyeken már meg tették....

arabok balrol 2018.11.23. 12:42:37

@moonlight777: A betiltas alt. semmin nem segit, mert az csak fokozza a cool-sag faktort. Erzelmileg bizonytalan emberek esnek aldozatul a szektasoknak, azon kell inkabb dolgozni, hogy kevesebb legyen a sebezheto naiv ember.

A betiltas a konnyu ut, de sosem hasznal.

2018.11.23. 13:49:30

Oldani egyszerű az ilyen szektákból, csak a kivitelezése lehet nehéz, mert kell hozzá az önmagaddal történő őszinte szembenézés, a bátorság és az önmagadba vetett hit.

kalandfereg 2018.11.23. 14:46:09

A politika is ugyanez.
Engem pl. mindkét oldalbeli "ismerősöm" törölt már a Facebookról, mert én itt középen túl szélsőséges voltam nekik. :)))

Alick 2018.11.23. 15:23:54

@kalandfereg: A született alattvalók, akik politikai vagy vallási csoporthoz való tartozással határozzák meg önmagukat.

Alick 2018.11.23. 15:25:00

A görény konferenciát szervez a bűzelhárításról... :)

büdös zokni 2018.11.23. 18:23:01

A szcientomókusok ÖSSZES kommunikációja befelé, a saját tagságuknak szól. Nyilván nem véletlen ez: ők is tudják, hogy a világ leszarja őket, de a tagságot meg folyamatosan fanatizálva kell tartani.

moonlight777 2018.11.24. 09:12:43

@arabok balrol:

megnézem én azt a cool-ságot, ha BTK kategória lenne...letöltendő szabadság vesztéssel...
amúgy meg igenis tiltani kell, nem szabadna hogy ilyen szabadon hozzáférhető legyen ez a fajta drog.... a weboldalaikat is blokkolni, stb...

PTS level III. 2018.11.24. 15:25:23

A szcientológia etikai normái szerint nem minősül ártalmas cselekedetnek még a legalávalóbb pr-kóklerkedés sem, ha attól a népszerűség és a bevétel növekedését remélik.
Persze az igazság az, hogy az ilyen újságcikkek már csak az ő köreikben érik el a kívánt hatást: az mlm-szeánszok hangulatát idéző csoportos rejszolásokon fel lehet majd olvasni mint érdekfeszítő és átütő sikertörténetet. ;)
A nézőközönség soraiban 21 embert számoltam össze a képen, az újságcikk alá egyetlen lelkes tag kommentelt, és formálta szavakká a száján kicsusszant büfit. Ezek után van még kérdés azzal kapcsolatban, hogy holnap hányan fogják rájuk rúgni az "ideális org" bejáratát az erősen túlárazott szellemi szabadságot követelve?

PTS level III. 2018.11.24. 15:50:32

@Bgisi:

Klassz kép! A börtönök boldog smasszerei vághatnak ilyen pofát rabverés után...

Elemer Tibor Balla 2018.11.27. 05:00:09

Nagyon sok a negatív hozzászólás, ami a tolarencia hiányát jelenti számomra, szerintem joga van minden embernek eldöntenie hogy milyen vallási csoportot szeretne követni, olvastam a dianetikát a hozzászolók többségével ellentétben, ennek az egyháznak is joga van létezni!

PTS level III. 2018.11.27. 17:47:16

@Elemer Tibor Balla:

Elképzelhető, hogy a blog olvasóinak többsége tájékozottabb a témában, mint te. ;)

Az a baj a szcientológusokkal, hogy túlságosan egyoldalúan értelmezik a vallásszabadság fogalmát. És mi a helyzet azokkal, akik nem szeretnék ideológiai buborékvilágba zárni magukat? Gondolj csak bele logikusan! Hogyan valósulhatna meg a "clear bolygó" eszménye (és feloldhatatlan ellentmondása), ha ez az alávaló szervezet tiszteletben tartaná a szabad választás jogát?
süti beállítások módosítása