Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Ismét tüntettek a "könyörtelenül etikus" szcientológusok

2018. november 13. - Reformer

Források:

A NAV székháza előtt demonstráltak a szcientológusok - Szabolcsihír.hu (galéria is van!)
A huszonkettedik szcientológus tüntetés - Városi Kurír 

demo11_12-2s.jpg

Tegnap 22. alkalommal tüntettek a szcientológusok a tavaly októberi razziákkal indított hatósági akciók ellen.

A legjobban az fájhat nekik, hogy a NAV lefoglalta az auditálási ("pc") dossziékat, mert a legtöbbször ott tüntettek eddig.

Videó is készült a jeles esemény egy részéről, melyet végignéztem, hogy nektek ne kelljen:

Összefoglalás és vélemény:

0) A különféle európai országok zászlóit nem értem, hogy mit keresnek ezen a tüntetésen, ráadásul félkörben a pódium mögött... Inkább komikus az egész felállás így. A megrendezett kérdezz-felelek "interjú" az alákérdező Soós Zoltánnal meg még rá is tesz egy lapáttal.

1) Miklovicz Attila szerint 1 éve vannak már a dossziék a NAV-nál, de még bele se néztek azokba - mert akkor a hivatalos eljárás szerint értesíteni kellett volna az egyházat, hogy annak a képviselője is legyen jelen az iratokba való betekintésnél. Ilyen megkeresést pedig nem kaptak.

2) "Folyamatosan beadványokkal bombázzák a hatóságokat." (Gondolom, ez az adományozóknak szólt, hogy dolgoznak, még ha nincs is semmilyen felmutatható eredménye.)

3) Aztán Attila valamiféle fejtegetésbe kezdett arról, hogy tulajdonképpen megvan a probléma: az emberek nem ismerik vagy nem elegen ismerik a szcientológiát, pedig - itt az elmaradhatatlan önreklám jött - a teljes szellemi szabadságot árulják. Fontos megmutatni, hogy mi a szcientológia, ezért tartottak a múltkori tüntetésen is szertartást.

Szerintem a szcientológia valós természetét elég sokan ismerik, és pont ez a problémájuk. A kapcsolatmegszakítás, a lehúzások, a sokszor hatástalan és veszélyes kuruzslások stb.  

Mindegy, Attila még ott tart, hogy azért támadják őket, mert nem tudják, mi a szcientológia - ezért ha jól értettem, egy ledfalas kocsit szabadítottak Budapestre, ami a szcientológia TV adásait és a propagandavideóikat tolja a gyanútlan lakosoknak. Hát...

4) Aztán jött Soós Zoltán, akit elkapott a (fizetős) világmegváltás gépszíja, ilyen mondatokkal kábítva a jelenlévőket:

- "könyörtelenül etikusak vagyunk"
- a hithű szcientológusok betartják az adótörvényeket
- nagyon értékes tagjai vagyunk bármely csoportnak és a társadalomnak, mert tisztességesek vagyunk

Miklovicz Attila rákontrázta, hogy ők csak segíteni akarnak, csak nem hagyja őket ebben a csúnya magyar állam.

Ha már itt tartunk, pár ötlet, amivel nagyot tudnának segíteni:

- szüntessék meg a kapcsolatmegszakítást: engedjék kommunikálni a szcientológusokat az összes hozzátartozójukkal és ne fenyegessenek azzal, ha valakinek nem tetszik a szcientológia
- ha valaki visszakéri a pénzt, ne fél-egy év múlva fizessék vissza, hanem azonnal
- ha valaki kéri adatai törlését és kilép az egyházból, akkor tényleg töröljenek mindent róla és utána hagyják békén örökre
- ha valakinek kárt okoznak, azért vállaljanak felelősséget és térítsék meg
- adózzanak (az egyébként üzleti természetű) szolgáltatásaik után (ÁFA, nyereségadó)
- fizessenek rendes bért a munkatársaiknak, és jelentsék be őket megfelelően

5) Aztán jött az elmaradhatatlan mese a távoli országról, ahol már államigazgatási szinten használják a techet.

Most a Fülöp-szigetekről szólt a fáma, ahol 9000 rendőrt állítólag "kiképezték" az Út a Boldogsághoz füzetre, és 38%-kkal esett a bűncselekmények száma (az nem mondta, hogy melyik ráta és melyik időszakhoz viszonyítva), így ebből országos rendőrségi program lesz.

A Google-ben utánanézve van egy júliusi cikk a témáról: e szerint 21,48%-kkal csökkent az országos bűnözési ráta a Fülöp-szigeteken 2016-2018 között a 2014-2016-os adatokhoz hasonlítva, bár a gyilkosságok száma emelkedett. A rendőrségi szóvivő szerint ez a drogdílerek elleni kemény (=az elhíresült tárgyalás nélküli helyszíni kivégzések) fellépésnek köszönhető, az Út a boldogsághoz füzetet valamiért nem említi. Biztos elfelejtette, hogy az miatt van valójában. Vagy a szcientológusok hazudnak, de az elképzelhetetlen.

6) A végén jött a bejelentés, szintén az adományozóknak szóló:

100.000 drogfelvilágosító füzet (amelyek Hubbard finoman szólva is meghaladott nézeteit tartalmazzák a drogokról) érkezik hamarosan az országba, amelyeket majd szétosztanak nekünk a szcientológusok.

Zárógondolat:

Mit mondana erre az egészre például Albert Einstein?

Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr3614369603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab.gipsz 2018.11.13. 19:59:53

A szcientológusok jobban tennék ha hallgatnának és szép csendben elhúznának a sunyiba.

Azért mert a tevékenységük, a lelkiismeret és a szólás szabadság megcsúfolása.

norbert79 · http://norbert79.deviantart.com 2018.11.14. 10:12:09

@Jakab.gipsz: Így van, de az ő szemszögükből nem, s te vagy az akit meg akarnak menteni, mert rosszul látod a világot, tónusskálád alacsony, aggresszív vagy mert arrogáns véleménnyel vagy róluk, a kommunikációddal is gondok vannak. Érzed ugye, hogy milyen szemüvegen át látják ők, s mi, a kívülállók, azaz wog-ok.
Az ő világukban mindenki más látja rosszul, csak ők jól, s képesek bármit feláldozni azért, hogy a világ szcientológia alapon működjön.
Hívhatod ezt nagyon csúnya kifejezéssel vallási fanatizmusnak is, de ők hisznek ezekben, s a hitükben olyasmi is elfogadott, ami külső világban nem.
Ezért hívjuk mi wogok szektának, ők vallásnak. Másik oldalról nincsen sem irányelv, sem kötelező vizsgálat, hogy mi minősül szektának, de felmerül az a kérdés is, lehet bárkit, vagy bármilyen csoportot megjelölni aki megítélhetné, hogy mi minősül szektának, mi vallásnak. (erős filozófiai kérdés is!) Szóval amit mi tudunk tenni, hogy tájékozódunk, tájékoztatunk, hogy minél többen kerüljék el őket.

Reformer 2018.11.29. 14:49:11

@szaGértő: igen. már volt erről szó a blogon korábban