Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Egy év után megszólalnak, és pont a lényeget nem cáfolják

2018. október 13. - Reformer

Az én blogomra reflektáló hivatalos "ellenblogra" egy évig semmilyen új tartalom nem került ki, de a Fritzlauf Lajosra emlékező blogbejegyzésemre válaszoltak a maguk módján, "Tesco-gazdaságos hatásvadászat" címmel.

Az én írásomban leginkább azt kifogásoltam, hogy hagyták elszegényedve és betegen meghalni, és egyáltalán nem segítették, amikor már nem tudott hasznot hajtani.

Pont erre nem sikerült reagálni, és a szokásos személyeskedések és burkolt fenyegetések mellé csak annak megerősítése fért bele, hogy volt egy búcsúztató szertartás.

Az adatgyűjtéses felvetésre pedig van egy jó amerikai/európai mondás:

"Aki üvegházban lakik, ne dobálózzon kövekkel."

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr1914299365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

büdös zokni 2018.10.13. 20:24:25

Zorro, az elkötelezett szcientologist irását elolvasva arra a következtetésre jutottam, hogy az ő dolga itt az volt, hogy minél több olvasót tereljen erre a blogra. Ami logikus is, hiszen igy tényleg csökkenti az őrültséget a világban. Ennek a blognak a látogatottsága lehet az egyik statisztikája. Sok sikert a további munkához, Zorro!

PTS level III. 2018.10.13. 21:13:39

Szerettem volna a saját gondolataim hozzáfűzni az "ellenblog" bejegyzéséhez, ám az erőteljes cenzúra miatt letettem a szándékomról. :D

Az mindenesetre megnyugtató, hogy az elmúlt egy évben más blogbejegyzésedbe nem tudtak belekötni. Bizonyára kimerültek az energiatartalékaik az állítólagos "vallásszabadságért" folytatott pr-mártírharcban.

Gyaloghuszár 2018.10.13. 23:45:49

@PTS level III.: Ja, volt egy évnyi hatásszünet odaát, nekem is feltűnt.
Velem is megesett már, hogy valaki lehülyézett és rá kellett jönnöm, hogy most speciel igaza van.
Ilyenkor nekiállok egy csípős válasznak, majd amikor rájövök hogy attól még igaza van, szóval kitörlöm. Megpróbálom újra, majd megint törölnöm kell...
Csak nálam ez nálam általában nem tart egy évig.
De nagyra értékelem a nálam kitartóbbakat. És végül megszületett a poszt. Roncsi legnagyobb dicsőségére!

PTS level III. 2018.10.14. 14:52:31

@Gyaloghuszár:

De azért azt mindenképp el kell ismernünk, hogy Ron bácsi - az emberiség történelmében először - a totalitárius diktatúra eddigi leghatékonyabb önvédelmi mechanizmusait sűrítette egyetlen "spirituális technológiába": PTS/SP kurzus, black pr-kezelés, az "egyház" etikai büntetőrendszere, szerzői jogra hivatkozva indított perek tucatjai..., és még sorolhatnám.

Kizárólag vallási köntösben igazolhatók és legalizálhatók a legkirívóbb emberiségellenes bűncselekmények. A szcientológia sok pénzért értékesített Xenu-sztoriját éppúgy képtelenség egzakt módszerekkel elemezni, mint a kereszténység indítékait az inkvizícióra, vagy a mexikói aztékok esőistene előtt lemészárolt gyermekáldozatokat.

Az öreg, rafinált Ron erre tényleg ráérzett: hogy relatíve "humánus" módon (pl. máglyán égetés helyett bűntudatkeltés egy kis családszétrombolással megspékelve, vagy az egymilliárd évig tartó aszkéta életmód a szervezet anyagi gyarapodását szolgálva...) még a XX-XXI. században is lehet egész jól működő és jövedelmező "vallás"-t működtetni. :D

Meg aztán a szcientológusok pontosan úgy gondolkodnak, mint a kezdő sofőr abban a régi, szakállas viccben: csak a hülyék jönnek szembe az egyirányú utcában. Ám arról nem szabad tudniuk, hogy az utca elején milyen tábla volt kitéve... ;)

wilddog84 2018.10.14. 23:15:16

Bónyai úr ha legközelebb törlöd bármely kommentemet, ígérem, hogy minden lehetséges módon zaklatni fognak ennek a nemes egyháznak az önkéntesei. Kiderítem cimedet, telefonszámodat, az összes kommunikációs csatornádat, és leszek oly kedves, hogy véletlenül megosztom szektásékkal.

norbert79 2018.10.15. 06:57:16

@wilddog84: Azt ugye vágod, hogy ez nyílt fenyegetés, és törvény szerint bűncselekmény... Csak szólok.

Gyaloghuszár 2018.10.15. 07:24:14

@wilddog84: Az ugye megvan, hogy egy bolg bejegyzései és a hozzászólások közül a tulaj bármikor, bármit törölhet? Akár önkényesen is. De ahogy elnézem a stílusod, itt erre erősen akadhatott ok. Tágulj innen.

Reformer 2018.10.15. 09:21:06

@wilddog84: már ismerik ezeket, úgyhogy nyugodtan :)

A törölt komment ez volt egyébként, mindenki okulására (cenzúrázás tőlem):

"Ez meg mi a lónak a f*sza? xD"

Ha ennek törlése ilyen reakciót vált ki belőled, arra nem tudok mit mondani...

PTS level III. 2018.10.15. 10:39:16

@wilddog84:

Bonyai urat legalább azzal tiszteld meg, hogy a családnevét helyesen írod le. Évek óta olvasom ezt a blogot, és egy kezemen meg tudom számolni, hogy Bonyai úr hány alkalommal törölt hozzászólást.
A cenzúra miatt meg tessék szépen kiakadni a "szektásék ellenblogján", ott aztán tényleg nem tűrnek meg semmit, ami nem nyali-fali meg... (ezt a mondatot inkább be se fejezem, nehogy "Bónyai" úr a végén még önkényesen törölje a kommentem!) :D

PTS level III. 2018.10.15. 10:55:30

@wilddog84:

Kétlem, hogy Bonyai úr gyomra görcsbe rándult volna a fenyegetésedtől. Az "egyház" róla még a GDPR bevezetése után is több információt őriz a "megengedettnél". :D

free spirit 2018.10.15. 16:09:34

@wilddog84:

Csak gratulálni tudok! Engem teljesen meggyőztél, hogy nálatok semmi sem működik, nemhogy a tech! S ha ezt a kommunikációs képességet tudja nyújtani a "nemes egyházad" méregdrága tanfolyamon, akkor az 2 forintot sem ér. A helyesírásod már meg sem említem.

Damiel 2018.10.15. 17:14:14

Ránéztem Zorró blogjára. Egyrészt aranyos, másrészt szerintem szenvedélyesen látogatja Reformer blogját, és erről eszembe jutott egy vicc, pontosabban a poénja, amit egy kicsit módosítva így tárnék a nagyérdemű elé: " Zorró, Zorró, Te szopni jársz ide!"

PTS level III. 2018.10.16. 07:42:40

@Damiel:

Az OSA ide vezényelt ügynöke lehet a fickó, és a névválasztása inkább groteszk, semmint találó.

A legcukibb és legnaivabb posztjának a "Működik-e a Szcientológia?" című remekelését tartom: szerinte a szci működőképességét nyereségekkel meg sikersztorikkal lehet a leghitelesebben bizonyítani. :D
Arról már nem szól a fáma, hogy addig le sem lehet zárni egy tanfolyamot, amíg a tanuló le nem írja a kurzuson szerzett nyereségeit. :D
A Reformer-blog legelkötelezettebb olvasóinak is volt valaha "sikere" a szciből, aztán mégis hova jutottunk...! :D

wilddog84 2018.10.16. 09:17:59

Csak annyit reagálnék, a sok agymosott volt szcinek, hogy talán mégis hagyott benneteket mély nyomokat az ott eltöltött évek.
Egyedül Péter értette az iróniát.
Amúgy a telefon valamiért jobbnak látta Bónyainak írni, ezért bocs.

A lónak a fasza pedig tényleg egy elhamarkodott reakció volt.

Gyaloghuszár 2018.10.16. 19:38:29

@wilddog84: Azt mondod, hogy egy viccnek szánt hülyeség miatt tartunk éppen pogromot? :-DDDDD
Fenébe, pedig olyan csinos kis lincshangulat lett :-D

wilddog84 2018.10.18. 08:46:12

@Gyaloghuszár: nagyon úgy tűnik... :))) :P

Gyaloghuszár 2018.10.18. 10:38:32

@wilddog84: OK. De akkor is szar vicc volt :-D
süti beállítások módosítása