Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Hitbevallás

2018. október 10. - Reformer

Újabb videót raktak ki ma a szcientológusok, ahol az "egyház" tagjai arról beszélnek, hogy miben hisznek.

Aki ismeri a témát, semmi újat nem fog megtudni. Egy önálló gondolat nem hangzik el, szinte mindegyik valamelyik Hubbard-írásból idéz azt átfogalmazva, sőt néha szó szerint.

Az mindenesetre elég ironikus, hogy az egyik nyilatkozó szerint "a szabad kommunikáció a kulcs", többek szerint pedig "tiszteletben kell tartani mások vallásos hitét", "jogunk van bárhogy gondolkodni, bármilyen vallást felvenni". Mondják ezt annak az egyháznak a tagjai, amely a) honlapja teljesen arctalan, egyetlen tisztségviselő vagy munkatárs sincs megnevezve, csak a recepció telefonszáma és a címük van megadva, és b) még a családtagokkal is kapcsolatmegszakítást hirdet, ha azok bírálni merészelik a szcientológiát, és c) abszolút zéró toleranciát tanúsít a szcientológia bírálói, bírálatai vagy az ex-szcientológusok, illetve azok gondolatai felé.

A videó:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr2314293763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyaloghuszár 2018.10.11. 08:47:53

Nagyszerű videó, és csak azt tudom javasolni a szereplőknek, hogy ne pofázzanak, hanem tegyenek az olyan szervezetek ellen amik:

- bármilyen eltérő véleményt, hitet megtorol
- családokat szakít szét, vagy bárkit erre biztat
- vallásos tevékenységet hazudva tanfolyamokat árul
- karitatív célokat elhiteltelenítve pénzt és ingatlanokat halmoz
- kém tevékenységet folytat és az országból személyes adatokat juttat ki
- embereket gyógyítónak beállított, hatástalan, vagy káros kezelések vásárlására vesz rá
stb.

Ha hisztek egy szót is abból amit beszéltek, TEGYETEK A SZCIENTOLÓGIA ELLEN!

Ja, és légyszi vegyétek ki a magyar zászlót a vidiből, mert ez sok embert akarata ellenére mos össze ezekkel a csótányokkal!

PTS level III. 2018.10.11. 18:25:53

A szcientológusoknak még több joguk van a "vallásuk" szabad gyakorlásához (különösen ezekben az ínséges időkben), és ha jól emlékszem, az "egyház" irányelvei értelmében mókuskodásnak minősül, ha valaki nem a Hubbard által kikövezett úton halad a nem éppen olcsón beárazott megváltása felé.

Csak az én gyomrom fordul fel ettől a kibaszott képmutató hisztitől?
süti beállítások módosítása