Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Kedvesen terrorizáló levelek a csütörtöki "Going Clear" vetítés moderátorának

2018. augusztus 14. - Reformer

Az alapítvány Facebook-oldalán felhívtuk a figyelmet arra, hogy csütörtökön újra levetítik Budapesten, az A38 hajón a "Szcientológia, avagy a hit börtöne" c. dokumentumfilmet.

Az esemény moderátora az Ökofilmklub Egyesület elnöke, Gajárszki B. Áron.

Ezt láttam ma a Facebook-on:

terror.jpg

Én egy kis anyaggal készülök, amit várhatóan holnap rakok ki - ebben röviden összefoglalom, hogy szerintem miért nem vallás a szcientológia.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr2914180633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moria 2018.08.14. 17:54:36

Reformer, Reformeress merre lett?

büdös zokni 2018.08.15. 20:53:35

Te nem mész el? Az egyház szóvivője vajon leállhatna veled beszélgetni/vitatkozni? Megjelenhet egyáltalán egy elnyomóval együtt?

Reformer 2018.08.16. 08:54:07

@büdös zokni: először meghívtak, aztán visszamondták - gondolom azért, mert ha én megyek, Miklovicz Attila nem jött volna el... (és az valószínűleg fontosabb volt nekik). Volt 2 éve is egy tervezett beszélgetős műsor az egyik TV-ben, de amikor az egyház megtudta, hogy velem kellene élő adásban vitázni, visszaléptek...

Bgisi 2018.08.16. 10:56:58

@Reformer:
<Irónia on>
Nyilván nem azért mert ott voltál és kellemetlen kérdések és témakörök kerültek volna elő, hiszen tudjuk hogy a kommunikáció professzionális nagymesterei bámulatosan képesek konfrontálni
egy "elnyomóval", az ARC techjükkel legyőzik az enthetát, és a standard lezárási Jedi erővel minden hamis adatot eltüntetnek akár szótisztázással is. Egyszerűen csak azért nem jött, mert éppen más fontosabb dolga akadt... :-)
<Irónia off>

Gyaloghuszár 2018.08.16. 13:52:30

Reformer: Köszönöm a linket! Érdekes, hogy a hajó nem merte felvállalni.
Egyébként meghívó nélkül is bárki elmehet. Engem se hívtak, de úgysem voltam még ilyenen és hátha lehet sört is kapni... szóval mit veszíthetek ha benézek...
Úgyis kíváncsi vagyok Mikroviccre élőben. Majd kamerázom, azt úgyis szeretik.

Gyaloghuszár 2018.08.16. 14:02:24

Egyébként mit kell/lehet tudni a másik vendégről, Nagy Gábor Dánielről?
Kicsit rossz érzés fogott el, ahogy elolvastam a könyve leírását az "Alternatív ​vallás – Szcientológia Magyarországon"-ét. Lesz itt egyáltalán vita, vagy csak alákérdezni megy Atisnak és segíteni a szerecsenmosdatásban?

Reformeress 2018.08.23. 22:16:32

@Moria Köszönöm érdeklődésedet, minden ok, csak másfelé volt a figyelmem.
Pár hónapig szci-detoxot tartottam.
Azért követem az eseményeket. Egy ideje azt hittem, már mindent tudok arról mi is történt valójában, ki is volt Hubbard és mi igaz a prpaganda helyett - de a TonyOrtega.org -on újra és újra feltűnnek olyan történelmi dokumentumok, beszámolók első kézből tanúktól, amik még a téma sok-sok évi kutatása után is ledöbbentenek. A legutóbbiak például Jeff Hawkins-tól a 80-as évek Dianetika kampányainak történetéről - a statisztikai management kudarcáról... Mark Headley is adott egy érdekes interjút nemrég amiben sok kulisszatitkot elárult, például Hubbard hangja sem olyan volt az eredeti felvételeken mint amit kiadtak...

Van még valami.... A cenzúra. Előző év vége felé írtam egy cikket, ami sokakhoz eljutott, de cenzúrázta a blog.hu a szci követelésének engedve, törölte az egészet, sajnos a sok érdekes kommenttel együtt.
Ez a szólásszabadság elnyomása volt, az össze többi cikk töröltetésével együtt. Reformer több informatív, tényfeltáró cikkét is töröltették. Ezzel nem értek egyet.
Az egyház korlátozza az emberi jogokat, ami a kódexükben szerepel = Hipokraták.

De nem kéne, hogy ez elhallgattasson bárkit, sőt ;)
süti beállítások módosítása