Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A kezdet vége és a vég kezdete

2011. november 02. - Reformer

Végre megírhatom azt a bejegyzést, amelyet szívem szerint már 3 évvel ezelőtt megírtam volna.

Az utóbbi időben nem sokat írtam a blogra - ennek oka az volt, hogy írtam egy könyvet, felvállalva a valódi nevem, a szcientológiával kapcsolatos "élményeimről", valamint segítettem a Heti Válasz forgatócsoportjának a szcientológiával kapcsolatos kisfilmjükben.

A valódi nevem Bonyai Péter, és 1995 - 2007 között voltam az egyház tagja, ebből 10 évet, 1995 és 2005 pedig munkatársa is voltam az egyháznak. Pályafutásom az egyház pécsi missziójában kezdődött személyiségteszt-kiértékelőként, és 2005-ben, amikor kirúgtak/közös megegyezéssel távoztam, én voltam az egyház közép-európai központjának helyettes vezetője és egyben az "ideális org" pénzszerző projekt egyik vezetője.

A "Szcientológus voltam" c. könyv a napokban jelenik meg a Heti Válasz kiadásában (amelyért ezúton is szeretnék köszönetet mondani nekik), a holnapi számban pedig lesz egy velem készült interjú is. Beharangozó itt: Hetivalasz.hu 

A dokumentumfilm is megjelenik holnap a Heti Válasz online felületén. Megszólal benne a hazai Anonymous képviselője, dr. Szikinger István ügyvéd (hacsak le nem tiltatja a szereplését), dr. Péterfalvi Attila egykori adatvédelmi biztos, a mostani adatvédelmi biztos, illetve az a lány, aki 11 évesen került a Sea Orgban és öngyilkosságot kísérelt meg (a http://real-scn.freeblog.hu/ írója), valamint nekem is lesz benne szerepem.

Tisztában vagyok vele, hogy ezzel egy szép nagy vörös célkeresztet festek magamra, de úgy éreztem, hogy ezt a lépést meg kellett tennem.

Köszönöm a blog minden olvasójának a kitartást és a támogatást.

A blogom továbbra is vezetni fogom.