Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Megsértette az egyház jó hírét...

2011. szeptember 09. - Reformer

... de szerencsére bocsánatot kért az origo.hu!

http://www.origo.hu/itthon/20110907-helyreigazitas-a-szcientologia-egyhaz-minositese-miatt.html

Ezt írták:

Az [origo] Itthon rovatában 2011. 08. 13.-án megejelent, A szcientológusokat akarta kigolyózni a Fidesz a hirtelen törvénymódosítással című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy "a szcientológiai egyházat márpedig évről évre a 'társadalomra veszélyes vallási mozgalmak' között említi a nemzetbiztonsági (2010 óta alkotmányvédelmi) hivatal évkönyve". Az igazság ezzel szemben az, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal (illetőleg az Alkotmányvédelmi Hivatal) évkönyve egyszer sem sorolta a társadalomra veszélyes vallási mozgalmak közé a Szcientológiai Egyházat. A Magyarországi Szcientológia Egyháztól jó hírneve megsértéséért bocsánatot kérünk.

A hibáért olvasóink elnézését kérjük.

Már látom is a rendezvényen...

ORRIÁSI győzelem!!! Újabb hatalmas csapást mértünk az elnyomókra! A pszichiáterek által dróton rángatott internetes szennylap beismerte vereségét, és most már azt hozza le, amit mi diktálunk!!! Háromszoros hurrá Ronnak! Hip, hip, hurrá! Hip, hip, hurrá! Hip, hip, hurrá!

Most pedig a következő lépéshez kérjük a segítségeteket. Mindenkitől elvárjuk, hogy erőn felül adományozzon a fő elnyomó, Semjén Zsolt kezelésére! Mi az első?

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr973212950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2011.09.09. 15:40:33

Lehetnél kissé objektívebb, most spec igazuk volt.

Próbálj meg átállni arra, hogy gyűlölködésnél az igazság legyen számodra a fontosabb.

keng 2011.09.09. 18:46:53

t@Translator +X+:
ez nem gyűlölködés hanem egy fasza poén :)
át tudom érezni a lényegét mert én is hiphip eztem pár tucatszor :)

triarius 2011.09.10. 19:33:13

Ez az az eset, amikor kb.mindenki tudja, hogy mire gondolt a Nemzetbiztonsági Évkönyv szerzője, de mivel explicite nem írta le, jogi értelemben nem rájuk gondolt.

Mint hogy Stohl András jogi értelemben nem vezetett kábítószer hatása alatt, mert vállalta az eltérítést. Mindenesetre tudjuk amit tudunk...

rajen 2011.09.10. 21:29:18

"jó hírneve megsértéséért bocsánatot kérünk"

LOL

triarius 2011.09.11. 09:15:28

Tegnap ismételték a Kegyenc fegyenc (Big Stan) című agyatlan vígjátékot. Volt benne egy jelenet: A főhőst végigkísérik a börtönben, mutogatják neki, hogy mi van. Ez a négerek bandája, ez a mexikóiaké, ez a náciké, stb. És ezek a legveszélyesebbek, a szcientológusok. Vigyázni kell velük! Összehaverkodnak veled, aztán elperelik az összes pénzed.

béla 23 2011.09.11. 11:55:44

Meg kell eősítenem az előttem szólót, azaz írót!!

Satan Panonski 2011.09.14. 00:23:59

Amikor az "aljas féreg"-ről kimondod, hogy "aljas féreg"... És aztán bocsánatot kérsz tőle. Éljen a PC!
Beteg ez a világ. A másik fogadott(?) prókátor meg itt hörög, hogy "most speciel igazuk van", meg "gyűlölködésről" süketel.
Mindig a rossz, a romlott és a destruktív követeli a "méltányos" bánásmódot, mivel a nemesnek, az igaznak, a jónak erre nincs szüksége, mert már a létével is bizonyítja, hogy mire érdemes.
Kizárólag az érdemtelen és az alávaló veri a mellét és követelőzik.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2011.09.14. 16:38:12

Bocs, csak elugrottam a pénzemért, amit a csörcs védéséért kapok.

Amúgy ha nincs benne az évkönyvben, akkor nincs benne. Ellentétét állítani nem szép dolog, lesüllyednél vele a csörcs szintjére, azt meg ugye nem akarod ;)

"mivel a nemesnek, az igaznak, a jónak erre nincs szüksége"

Ajjaj, serfacveszély, ezt a mondatot még gondold át párszor... (magyarra fordítva: ez csúnya közhely, nem mindig igaz...)

triarius 2011.09.14. 20:46:52

@Translator +X+: Nem azt mondták, hogy nincs benn az évkönyvben, csak azt, hogy nem bizonyítható.

Namármost a hétköznapi "józan parasztész" és a jog működése nem mindig fedi egymást. Számos példát lehet rá mondani, de most csak azt említeném, hogy a törvény szerint rágalmazást valós tények hirdetésével is el lehet követni.

Ammonia73 2011.09.18. 13:41:57

Tudtátok, hogy Hubbard szilárdan hitte, előző életében ő volt Cecil Rhodes, aki megalapította a családneve után Rhodesiának keresztelt dél-afrikai országot?
hubbard állítólag el is ment Rhodésiába hogy megkeresse a kincset, amit szerinte C. Rhodes elrejtett. :D:D:D:D:D:D:D
Annyira hitt ebben, hogy ő C. Rhodes reinkarnációja, hogy tudatosan igyekezett felvenni a szokásait, öltözködési stílusát...
Érdekes, hogy szegény Hubbard csak azt nem tudta, hogy Rhodes homoszexuális volt. Kár. Azt is utánozhatta volna... :D
Talán másképp viszonyult volna Quentin homoszexualitásához is.

fajanka 2011.09.18. 16:20:09

Itt a vallásszabadságért szóló aláíróív.
Úgy kezdődik, hogy: Mi magyarosrszági demokraták...
Szegény kezdeményezők biztos nem arra gondoltak, hogy a zombiknak kaparják ki a gesztenyét. Aláírta a főasszony is. meg általam ismert droid is.

vallasszabadsag.atw.hu/

Ammonia73 2011.09.18. 16:52:44

@fajanka: hű, ez de jó!
Már én is találtam benne egy dianetika központos emberkét. :)
Viszont érdekes, hogy még jó pár névnek ott kellene lennie, de nem találtam. Ezek szerint nem mindenkinek küldték ki...vagy mindenkinek kiküldték, de egyes szciket hidegen hagyott a dolog és nem érdekli őket, hogy visszaszerezzék az egyházi státuszt...:)
Egyébként 5,5 hét alatt ennyi sok aláírást sikerült gyűjteniük? :D

Ammonia73 2011.09.18. 17:10:39

"Kuncze Gábor (volt ogy képv.)"
Aláírta. :)

béla 23 2011.09.18. 19:09:32

@Ammónia73: Szervezze már be valaki a szci-be a Kuncze valamelyik rokonát esetleg unokáját, máris megváltozik a véleménye. Náluk biztosan tuti a jövedelem forrás!

béla 23 2011.09.18. 19:10:41

@Ammónia73: Szervezze már be valaki a szci-be a Kuncze valamelyik rokonát esetleg unokáját, máris megváltozik a véleménye. Náluk biztosan tuti a jövedelem forrás!

Ammonia73 2011.09.18. 19:38:50

@béla 23: na de béla23!!!
Azért mert Neked (meg nekem meg még sokaknak) problémája van ezzel, nem kell másnak is ezt kívánni.
Attól nem lesz jobb, ha másnak is rossz.
Régebben volt itt egy valaki (nem emlékszem a nevére), ő is kezdett kiakadni egy idő után és szórta itt a rossz kívánságait mindenkire...csak azért, mert neki rossz.:X

béla 23 2011.09.18. 21:06:46

@Ammónia73: Én azért írtam mert ha valaki olyan törvényeket ill. petticiókat ír alá ami nem teljesen átgondolt és nem foglalkozik a kis emberek,mint Te meg pl. én problémámmal, az tapasztalja meg a másik fél gondjait is, és nem szórok egyébként rossz kivánságokat, csak már teljesen elfásulok ebben a kilátástalanságban, meg ebben a sok rosszban , ami ért ebben az utölsó 3 évben.

Ammonia73 2011.09.18. 21:22:25

@béla 23: értelek. :)
De míg mi csak a szcientológiát látjuk ebben az egész egyháztörvényes dologban, addig mások azt a sok kisegyházat (most hogy mennyi ebből a szekta meg egyebek, azt hagyjuk) akiktől megvonták az egyházi státuszt.
Nekünk ha egyháztörvény, akkor "jajjjdejó, végre elvették a szcientológia egyháztól azt ami nem jár neki" ...de hát...nem mindenkinek a szcientológia körül forog a világ, az emberek szeretnek mindenféle emberi jogok mellett kiállni, most éppen a vallásszabadság az. Szerintem ennek az 5ezervalahány embernek jó része nem a szcientológia miatt írta alá, hanem egyszerűen talált/kapott egy ilyen petíciót és azt látta, hogy itt valakiket nagyon meg kell védeni és ő bizony segíteni akar.
Az már más kérdés, hogy úgysem érnek ezzel semmit sem. Szóval nyugi. :)

Ammonia73 2011.09.18. 21:42:46

Találtam még egy könyvet magyarul, ami szektaként mutatja a szcientológiát. :)
"Jean Vernette:
Szekták - Ismerd meg!

Mit nevezünk szektának? Hogyan szerveződnek a szekták? Hogyan szervezik be a híveket? Veszélyesek-e vagy sem? Melyek a világ legelterjedtebb szektái? Mely szekták ismertek Magyarországon? A kötet átfogó ismereteket ad a ma legfontosabb szektákról. Bemutatja a szcientológiát, a karizmatikus közösségeket, a keleti vallások európai változatait. A kötet külön erénye, hogy a magyarországi szektákról is átfogó képet nyújt."

"Bemutatja a szcientológiát" Nem rossz...:)

http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=Vernette_Jean_Szektak&id=12387&trackingCode=RELATED&type=22

triarius 2011.09.19. 07:41:16

@Ammónia73: Csakhogy nem a szcientológia az egyetlen "egyház", amelyik valójában nem az. Egész csomó olyan társaság van, ahol az egyház címet kizárólag azért használják (néha ezt még csak nem is tagadják), hogy hozzájussanak a megfelelő támogatásokhoz. Ilyen pl. több olyan "egyház", amelynek a teljes tagsága egy szociális otthon lakóiból áll, vagy a cigány buddhista Dzsaj Bhim közösség (látott már valaki buddhista cigányt)?

Az egyház cím megvonásának semmi köze a vallásszabadsághoz, mert nem tiltja be ezeket a csoportokat, és nem is korlátozza a tevékenységüket. Ezután is bárki alapíthat bármilyen egyházat, mindenféle megkötés nélkül, csupán annyi lesz a változás, hogy a törvény szerint nem egyháznak fog minősülni, hanem polgári jogi egyesületnek. Amit szerintem a petíció aláíróinak a 90%-a nem tud.

bot23 2011.09.19. 10:31:14

@triarius: Igen szerintem is ez a jó meglátás, én pl. amikor ilyen nehéz helyzetben van az ország, nem támogatnám egyik egyházat se! Rengeteg egyházadót beszednek sokféle, sokszor adómentes formában, és egyéb adományokat is. Éljenek meg abból és finanszírozzák abból a kiadásaikat, ha nem megy akkor szüntessék meg. Ez a pártokra ugyanígy vonatkozna. Ha valaki valami ügy mellé áll, nézzen utána a dolgoknak, hogy mihez adja a nevét!

Ammonia73 2011.09.19. 10:46:26

@triarius: tisztában vagyok vele, pont ezt írtam le, amit Te is magyarázol. :)
"Az egyház cím megvonásának semmi köze a vallásszabadsághoz, mert nem tiltja be ezeket a csoportokat, és nem is korlátozza a tevékenységüket."
Igen. :)

triarius 2011.09.19. 11:23:09

@Ammónia73: OK, akkor egyről beszélünk. :-))

fajanka 2011.09.19. 21:51:07

@triarius: Maximálisan egyetértünk!
A szci is egy vallás. Higgyen benne, aki akar!
De csak addig tudnak működni a módszereik, amíg pénzt tudnak beszedni. Mert abban a pillanatban, ha nincs bevételük a hívőktől, majd lekakikázzák őket.
A hívők persze ettől hihetnek benne, de nem lesz senki, aki pásztorkodna körülöttük; ennek következtében elhagyatottnak érzik majd magukat, és talán találnak az életben egy olyan elfoglaltságot,amivel leköthetik felesleges leki kapacitásukat - akár ingyen is.
Én ezért örülök annak, hogy nem minden hitközösséget fogadunk el egyházként.
Persze vannak vesztesei is ennek, de remélhetőleg azok a közösségek, amelyek ténylegesen nem a hívők vakhitére alapozva a meggazdagodást tűzték ki célul, megtalálják a lehetőséget az elismertetésre.
A HIT azonban ténylegesen nem anyagiakhoz kötött.

bot23 2011.09.19. 22:56:07

Régen eljártam, ilyen egynapos kirándulásokra, amit egy Beck nevü cég szervezett, és mindig bedobták a postaládába. Ha érdekelt a hely ami a fakultatív programot képezte, elmentem 800-1000 ft volt a busz, meg az ebéd és előadásokat kellett meghallgatni az egészséges életmódokról és vásárolni, hol edényeket, bió ágynemüt stb. több százezer ft-ért. Pár éve nem voltam már, mert a cég emberei, ha nem vásároltak a kirándulok olyan erőszakosak, agresszívak lettek, hogy volt , hogy az ajtókat is bezárták és a sok idős ember csak nézett, lehet , hogy ez a szcis cég volt az is????
süti beállítások módosítása