Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Kitüntetést kapott az egyik szcientológus vezető az OPNI bezáratásáért

2010. december 16. - Reformer

Dobos János és Hídvégi Klára, az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért elnevezésű pszichiátriaellenes szervezet vezetői megkapták a Szabadságérmet David Miscavige-től, az egyház nemzetközi vezetőjétől, többek között az OPNI bezáratásáért.

A Szabadságérem (Freedom Medal) a Nemzetközi Szcientológia Egyház legmagasabb kitüntetése. Idézem:

Ez a díj minden évben kiosztásra kerül, és azokat a tagokat ismerjük el vele, akik kiemelkedő mértékben elősegítették a szcientológia céljainak elérését. (Forrás: Impact, a Szcientológusok Nemzetközi Szövetségének magazinja)

A Drogmentes Maraton vezetői már kaptak ilyet a "magyarországi droghelyzet megfordításáért" (bármit is jelentsen ez), most pedig kiderült, hogy az OPNI-t is az egyház záratta be. 

Az egyház a következő cikket hozta le erről a magazinjában. Nem kommentálom, mert önmagáért beszél. Aki Magyarországon élt az elmúlt pár évben, az meg tudja ítélni a valóságtartalmát.

Az OPNI az egyház szerint a "gonosz eredeti forrása" (ami pedig az "original source of evil" tükörfordítása :) ), egy "erődítmény", amelyet "sortüzekkel", sőt a "teljes arzenál" bevetésével kell bevenni. Nem az a "szeresd felebarátodat" típusú egyház, igaz?

süti beállítások módosítása