Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Forgókínpad - friss levelek az egyház levelezőlistájáról

2009. november 30. - Reformer

 

Új propagandafilm - Tébolymarketing a címe

A bejelentés az elmaradhatatlan tarhálással körítve:

Feladó: Dobos János

Kedves Barátunk!

A 2009-es nemzetközi IAS [Szcientológusok Nemzetközi Szövetsége - Reformer] rendezvényen új CCHR dokumentumfilm jelent meg!

A címe: TÉBOLYMARKETING

avagy

Mindannyian őrültek vagyunk?

"A gyógyszeripar minden nap jelen van a nappalinkban, és arról akar meggyőzni, hogy van valami bajunk, amit a tablettájuk majd megold. Ez veszélyes." - egy klinikai pszichológus

A film az átlagember realitásából kiindulva mutatja be, hogy a pszichiátria és a gyógyszeripar igen jövedelmező kapcsolata hogyan árasztja el a társadalmat tudatmódosító szerekkel egyre szélesebb körben és hogyan tesznek a pszichiáterek "betegséggé" mindenféle emberi problémát. Olyan információk ezek, amelyekről mindenkinek tudnia kell - a döntéshozóknak, véleményformálóknak pedig különösen!

Szeretnénk ennek a DVD-nek a példányait eljuttatni olyan vezetőkhöz, akik tehetnek valamit azért, hogy a helyzet változzon. Ehhez viszont DVD-kre van szükségünk!

Segíts Te is abban, hogy erre a célra vásárolni tudjunk nagyobb mennyiségben DVD-t! 96 db vásárlása esetén a CCHR 40% kedvezményt kap! Ne hagyjuk ki ezt a lehetőséget!

Adományozz annyit, amennyivel jól érzed magad! Ezzel hozzájárulsz, hogy ezek a létfontosságú infók eljussanak a megfelelő helyekre.

Várjuk jelentkezésed, adatainkat alább találod!

Üdvözlettel:

a CCHR munkatársai

 

 

Multifunkciós szcientológus költőnő

Kapcsolatban van L. Ron Hubbarddal és még az elnyomókat leleplezi!

Feladó: xxxxx

Itt jár köztünk.

Többszörösen elismert és díjazott.

Kiemelkedően mesteri, ahogy a nyelvvel bánik és a gondolatokat formázza.

Már tudod, hogy a minap kapott egy értékes díjat.

Igen, ő Zágonyi Mónika, 11-szeresen elismert magyar költőnk és írónk, aki 1,5 hete elnyerte a MAGYAR KULTÚRÁÉRT NAGYDÍJ ARANY FOKOZATÁT!!!

Le a kalappal!

De tudod-e, hogy ennek mekkora a jelentősége?

Móni vérbeli szcientológus és ahogy Ron el is várja tőlünk, rákerül a világ komm vonalaira és ott pozitív hatást idéz elő. Szépséget visz az életbe, mások életébe.

Befolyással van rájuk. A Szcientológia technológiáját alkalmazva más művészeknek is segít.

Például SP-ket [suppressive person - elnyomó, antiszociális személy] tüntet el más művészek életéből - az idevonatkozó techet alkalmazva - és azok újra elkezdenek alkotni, holott már a lejtőn voltak vagy akár teljesen feladták az alkotást.

Mindemellett Móni halad az Alapokon [a szcientológia 18 alapkönyvét feldolgozó tanfolyam] és auditálási ülésekbe jár.

Folyamatosan tartja a kommot Ronnal.

Elismerésünk neki!

 

9 éves auditor

Bízza személyes titkait felkészült szakemberre!

Feladó: I. Gábor

Kedves  Listalakók!

Ismertetek Veletek egy nyereséget az Alapok tanfolyamot végző kishölgyről.

Missziónkba idén "beköltözött" D. Emese, akiről annyit tudtam, hogy 11 éves, magántanuló, nagyon okos, kitűnő eredményei vannak, elvégezte a komm. és  Dianetika tanfolyamot, 9 évesen Dianetika auditor lett.

Első napon, mikor találkoztam vele, megkértem, hogy segítsen a tanfolyamteremben egy kicsit, ő habozás nélkül nemmel válaszolt, sőt még elég szúrósan rám is nézett, hogy hagyjam már békén, mégis mit gondolok én.

Ő most nem megy.

Emese néhány hónapja elkezdte tanulni az Alapokat, beköltözött a tanfolyam-terembe és innentől kezdve óriási változást tapasztaltam rajta.

Ahogy haladt előre, úgy vált egyre kedvesebbé, segítőkészebbé. Volt olyan nap, amikor 2 órán keresztül segített a komm.tanfolyamon, majd segített szótisztázással egy "rászorulónak". Az utóbbi időben,amint beér a misszióba valakinek a nyakába ugrik, megszeretgeti, puszilja, és elmondja neki, hogy mennyire szereti.

Ma gyakorlatilag ott tartunk, hogy a missziós munkatársak a tiszteletbeli családtagjai, nagybácsi, nagynéni, nővérek stb., óriási szeretet árad belőle, imád segíteni, rendkívül kedves.

Ezt a fejlődést az Alapoknak köszönheti vagy köszönhetjük. További szép sikereket Emese!"

Haladjatok Ti is az Alapokon, gyertek tanulni, gyertek egy olyan misszióba, amelyik a szülinapi játékokban, a régióban, a negyedéves összesítésben első helyen áll.

Várunk Benneteket!

I. Gábor 

 

Dógozzá'!

Barátom, vállald önként a kötelező feladatot!

Feladó: L. László

Kedves Szcientológus barátunk!

Elindítottunk egy akciót: csütörtök 14:00-ig minden Szcientológus adjon el egy könyvet egy új embernek!

Ha sikerül sok embert aktivizálnunk, ha te és mások eladtok könyveket, akkor sokat tudunk tenni Magyarország Clear-ré tételében.

Így tényleg TENNI tudsz valamit! Elvárt minden Szcientológustól a terjesztés.

Ha nem tudsz könyvet eladni, szórólapozással is segíthetsz.

Kérlek, lépj kapcsolatba a Budapesti Orggal vagy a misszióddal, és segítünk a részletekben, hogyan tudsz hozzájárulni.

Köszönjük, hogy segítesz!

Üdvözlettel:

L. László 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr91563561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalman 2009.11.30. 16:11:10

Üdv!
nem ide vág, de nagyon jó! :)

"Üzenet szövege

Kedves Szcientológus!

Rengeteg sikert, és nagyon THÉTA nyugtázást kaptunk a napokban, amiért a küldőknek hálás köszönet!!!
Néhányat bemásolok ide Neked, hogy részesülj Te is az örömből:

„Ez nagyon szép, gratulálok! Én tavaly voltam Bernard Szingli szemináriumán, 3 hét múlva megtaláltam a párom, és február körül összeházasodunk. A párom idén azt kapta tőlem karácsonyra, hogy elküldtem az Életcél szemináriumra, és nagyon tetszett neki. A cél, hogy legközelebb együtt menjünk a Gyereknevelési szemináriumra, szóval remélem, hogy hamarosan visszanéz hozzánk Bernard.” (M.N.)

„Azannya! Ejha! Wwáááá! Szeretnék legközelebb elmenni a gyereknevelősre és az életcélosra az összes gyerekemmel!!! És vinnék másokat is. Csók!” (M.K.)

„Ez szuper! Ez az igazi visszajelzés!!!! Ügyesek vagytok, csak így tovább!!! Sok puszi! (Cs.M.)

„Fú, de nagyon szuper ez a fertőzés!!!! Nagyon szuperek vagytok!!! Mikor csábítjátok ide újra? Tuti ott akarok lenni én is. Meg Gábor is. Tényleg hipermegaállatcsúcs!!!” (B.K.)

„Gratulálok Nektek! Már többektől is hallottam hírét a csodának. Sajnálom, hogy nem voltam részese,
de remélem, nyertese még lehetek, ha sokakat megfertőzött ez a rendezvény sorozat. Üdvözlettel: F.M.”

ARK, Gaján Éva
70/619-7982
Alkalmazott Oktatástan
http://www.alkalmazottoktatastan.hu"
magáért beszél :D

köszi

anonim én 2009.11.30. 21:42:31

Apropó klírmagyarország, az mostanában lenne esedékes?

baka 2009.12.01. 07:10:56

Mekkora hülyeség ez a clear Magyarország!!!
Nem csak azért, mert veszélyesek, rossz irányba viszik a személyiséget LRH tanai, hanem azért is, mert logikailag hülyeség.
Hiszen, ha mindenki szci lenne már, és a gyerekeket is már óvodáskorban szci nevelésben részesítenék (ne adj Isten), akkor már értelmét veszítené például a "komm. tanfolyam", hiszen a techet (a rábeszélős, nyomatásos módszerüket, a "romba döntést")már mindenki ismerné, így elvesztené hatékonyságát.
Ezen miért nem gondolkodnak el a szcik?

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2009.12.01. 10:15:40

Hülye vagy, baka, azt sem tudod, miről szól egy kommtanfolyam.

norbert79 2009.12.01. 10:29:13

@Translator +X+: Ejj ejj, lehülyézni valakit, mert gondolkodik, véleményt alkot, próbálja megérteni, nagy botorságra vall.
Inkább magyarázd el neki, hogy hol hibádzik a logikája, hol mit nem lát át.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2009.12.01. 11:24:45

:: norbert79

Akinek a kommunikációs tech "a rábeszélős, nyomatásos módszerük, a "romba döntést"", az tájékozatlan és tudatlanság alapján formál véleményt, azaz hülye.

A kommunikáció tudományosabb definíciója az, hogy egy forrás egy csatornán keresztül kódol egy üzenetet, majd azt a fogadó dekódolja és azt értelmezi, végül pedig egy visszafelé irányuló kommunikációs csatornán a kommunikáció fogadását nyugtázza.

A szci definíció elég hasonló, csak mások a fontos részek (ok, távolság, hatás, szándék, figyelem, duplikáció és megértés).

Ezeket egyesével drillezed (mint ami katonáéknál megy, azaz agymosás).

Ott vagy, kommunikációt indítasz, nyugtázod, nyugtázod és jelzed, hogy folytassa, eléred, figyeled hogy megkapta-e, duplikálta-e, megértette-e, hogy képes legyen egy kérdésre válaszolni, mindezt néha némi zavarással terhelve.

Ez a szci komm technika veleje, egyszerű példákkal begyakorolva. Pölö semmi romosítás nincs benne.

Dr. Kix 2009.12.01. 13:34:01

Nos, ezek szerint Baka csak annyi hibát követett el, hogy "komm. tanfolyamnak" nevezte a "rábeszélős, nyomatásos módszerüket", holott az egy másik tanfolyam/könyv/akármi. De ettől még a mondandója nem hülyeség, sőt van benne valami, mondhatni logikus.

Arról meg, hogy ki a hülye, Forrest Gump jut eszembe...

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2009.12.01. 17:10:32

Nem én? Az haladás. :D

Amúgy ez is egy olyan dolog, hogy a debilek eljutnak a romba döntésig (legyen szó csörcsről vagy felületesen informálódókról), de hogy milyen struktúra van mögötte, miért lehet ezt valakival megcsinálni és hogy főleg hogy lehet onnan kiemelni, na az már szakértelmet kíván. A techben benne van ez is.

A szerelő 2009.12.02. 10:36:19

Nekem viszont a hülye szóról Translator +X+ jutott az eszembe. Idáig is okoskodó nagyarcú volt, gondoltam, ha megmondja neki valaki, hogy sík hülye, talán képes lesz az okosok útjára lépni.

baka 2009.12.02. 11:02:21

@Translator +X+:
Igaz, hogy most más szót használtál (debil), de lényegében harmadszor hülyéztél le engem, vagy a hozzám hasonló "felületesen informálódókat".
Bár engem hülyéztél le, de ez igazából Téged minősít.

A témával kapcsolatban pedig az igaz, hogy soha nem végeztem semmilyen szci tanfolyamot (nem is fogok), így azt tényleg nem tudhatom pontosan, hogy a kölönféle szci módszereket, technikákat pontosan milyen szci tanfolyamon oktatják.

Viszont Te nem a hozzászólásom lényegét nézted (ahogy Kix is írta), hanem belekötöttél egy részletbe.
Tényleg érdekelne az, hogy tudatosan, vagy csak ösztönösen alkalmaztad a személyeskedés (hülyézés) és a szőrszálhasogatás (terelés) szintén alapvető LRH módszereket.

Mivel Te a szabadzónát képviseled, aminek a lényege az tömören (ha jól tudom), hogy a tech az jó, csak a szervezet (az egyház) a rossz, ezért gondolom, hogy tudatosan tetted, védve (és alkalmazva) a techet.

Mivel a hozzászólásaid alapján értelmesnek gondollak, ezért bízva ebben szeretnélek némi gondolkodásra késztetni a tech jóságát illetően.
Egyrészt mi értelme van annak például, hogy azzal foglalkozzon bárki, hogy miből áll a kommunikáció ("A szci definíció elég hasonló, csak mások a fontos részek (ok, távolság, hatás, szándék, figyelem, duplikáció és megértés"), hiszen a villanykapcsolóról sem kell tudni, hogy hogyan működik az áram ahhoz, hogy használni tudjam.
Hacsak nem az az ok, hogy tudományosabbnak hasson az egész, hogy komolynak tűnjön, különben ki figyelne rá. Hiszen eleve ki az aki kommunikál? Hát a FONTOS EMBER. És az emberek (különösen a szcik - és ez nem személyeskedés, hanem a szci rokonom mondta, de ezt tapasztalom más szcin is) szeretik fontosnak érezni magukat.
A hétköznapi ember beszélgetni szokott.
Csak az "kommunikál", aki nagyon fontosnak akarja beállítani magát, és azt, amit csinál.

Ezért én (sok más mellett) pont a túlzott aprólékosságban látom a szci módszer veszélyét, mert tudatosan (hiszen ezt tanulták) elvesznek a részletekben. Így pont a tech akadályozza meg a szciket abban, hogy meglássák az igazságot.
Kicsit olyan ez, mint amikor mindig beljebb megy valaki az erdőben, mert mindig úgy látja, hogy beljebb szebbek a virágok, de aztán meg csodálkozik, hogy nem tud kijönni belőle, mert közben nem veszi észre, hogy milyen mélyre jutott (nem veszi észre, hogy becsapják).

Mi sem bizonyítja jobban a fenti gondolatom helyességét, mint akár pont a Te legutóbbi hozzászólásod:
"Amúgy ez is egy olyan dolog, hogy a debilek eljutnak a romba döntésig (legyen szó csörcsről vagy felületesen informálódókról), de hogy milyen struktúra van mögötte, miért lehet ezt valakival megcsinálni és hogy főleg hogy lehet onnan kiemelni, na az már szakértelmet kíván. A techben benne van ez is."

Hiszen hogy is van ez? Ha jól értem, akkor azt írod, hogy ha valaki elég okos és sokat képzi magát (természetesen LRH-képzésen), akkor át fogja látni az egészet és tud segíteni másoknak "romjaiból talpraállni", de ha keveset tanult, akkor esetleg csak "romba dönti" (akár öngyilkosságba is kergetheti) az illetőt. Vagyis, hogy a techet lehet jól és rosszul is alkalmazni.
Tehát összességében igaz az, hogy LRH techje valakinek nagyon segít (legalábbi ő úgy érzi), másokat pedig öngyilkosságba hajszol közvetve.

Akkor szerinted nem a tech-hel van a hiba, hanem az emberekben, ha egyik embernél nagyon működik, és nyeresége van tőle, másoknak meg vesztesége?

Szerintem pedig a tech nem működik általánosan (ellentétben azzal a szci állítással, hogy az ő módszerük mindent megold), tehát rossz.
Legalábbis az a szci állítás téves, hogy a módszereik minkenkinél hatékonyak, és mindenkinél működnek.
Mivel pedig a szci gondolkodás és ideológia (így a Tiéd is a fentiek szerint) ezen alapul, ezért hibás, rossz, tehát a szci az becsapás (önbecsapás), csalás.

További jó gondolkodást.

hvuk 2009.12.02. 11:38:57

@Translator +X+: Egyik volt munkatársam csinálta ezt még kezdő szcis korában. Beszélt hozzá az ember és állandóan azt mondogatta, hogy "értem". Baromi idegesítő volt. Meg is kérdeztem, hogy miért teszi, mire elmagyarázta, hogy ezzel visszaigazolja, hogy vette az adást, érti amit mondok. Mondtam, hogy hanyagolja, elvégre nem az általános relativitás-elméletet magyarázom neki, szóval gondolom, hogy érti. :)

Már akkor is sejtettem, hogy valami szci-s kreténség miatt mondogatja, most meg már tudom is.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2009.12.02. 12:24:07

@hvuk:

Értem. :D

Az auditálásnál mondjuk mindig így nyomjuk, része a rituálénak.

Amúgy nem KELL "értem"-eket mondani, csak elég, ha jelzed, hogy veszed amit mond. A nyugtázásnak amúgy egyrészt "természetesnek" kell lennie (ha nem természetes, az zavaró, mint az általad bemutatott példában), másrészt a nyugtázás valahol megállítás (vége van egy kommunikációs egységnek), és ha túl sokat használod, akkor nem kommunikálsz, hanem a kommunikációs hibákkal foglalkozol. Erre lett kitalálva a félnyugtázás (TR kétéséfél), aminek pont a kommunikáció további bátorítása a célja.

Persze ezt jó eséllyel úgy tanulta a csörcsben (lásd "debil" kulcsszó), szóval azért még van rajta mit finomítani.

ThufirHawat 2009.12.02. 12:59:06

@hvuk: A magyarok kommunikációjával pont az a baj, hogy baromi egyirányú. Én magyarázok, ő hallgat. Vagy fordítva. Aztán 2 hét múlva kiderül, hogy kurvára nem azt vette le az egészből, amit kellett volna, így tök mást csinált, ami szart sem ér.
Abban semmi rossz nincs (sőt!), ha valaki folyamatosan visszajelzést ad. A suttyó amerikaiaknál szokás ismételgetni a kulcsszavakat a fogadó oldalon.

"Folyamatosan tartja a kommot Ronnal." Hejj! Ezt hogy kell? Vagyis... Mennyiért? :o)

Warlimont 2009.12.02. 20:08:03

"2 hét múlva kiderül, hogy kurvára nem azt vette le az egészből, amit kellett volna, így tök mást csinált, ami szart sem ér.
Abban semmi rossz nincs (sőt!), ha valaki folyamatosan visszajelzést ad."

Anno a Trabant, Lada, stb hátuljában a bólogató kutya is folyamatosan adta a visszajelzést.

exscn · http://exscn.net 2009.12.03. 01:25:44

@baka: "hiszen a villanykapcsolóról sem kell tudni, hogy hogyan működik az áram ahhoz, hogy használni tudjam."

És ha elromlik, te rábíznád olyanra a megjavítását, akinek fogalma sincs az elektromos áramról?

baka 2009.12.03. 11:08:32

@exscn: Értem én, hogy ezzel mit akarsz mondani (remélem), azt, hogy ha valaki nem tud jól kommunikálni, akkor elmegy valahová, ahol azt megtanítják neki (értenek hozzá).
Ez így van. Csak az a kérdés, hogy a szcik tényleg tudják-e, hogy hogyan kell kommunikálni, tehát igazán hasznos lesz-e a tanfolyam?

Alapban pedig nem ez volt a hozzászólásom lényege. Lehet, hogy a példám sántított egy kicsit, inkább talán jobb lett volna mondjuk a zongorázást alapul venni, hiszen a villanykapcsoló felkapcsolásához nem kell szakértelem.
Szóval például a zongorázáshoz nem kell megtanulni, hogy hogyan működik a zongora, mint ahogy a beszélgetéshez (kommunikációhoz) sem kell tudni, hogy hogy milyen a torok felépítése.

Igazából azt a véleményemet szerettem volna megosztani Veletek, hogy szerintem a szci techben túl sok a felesleges aprólékosság, túlzott részletesség, ami miatt tudálékosabbnak tűnik az egész és így fontosnak érzik magukat az emberek, mert azt gondolják, hogy valami különlegeset taníthatnak a többieknek. Szerintem ez is az agymosás része.
Én az eddig a szcivel kapcsolatban olvasott infók és néhány szcivel való kapcsolatom alapján mondom ezt.

Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy az egész tech úgy, ahogy van rossz. Biztosan vannak benne hasznos dolgok is, ahogy Te is leírtad már korábban.

Igazából nem is az a baj, hogy ők megoldást kínálnak valamire, hanem hogy a saját módszerük kizárólagosságát hangsúlyozzák.
Ezt Neked aztán tényleg értened kell.

Nagyon jó lenne összegyűjteni részletesen a szciben történő személyiségváltozás "okozóit", vagyis a szci tananyag azon részeit, módszereit, ami a negatív személyiségváltozást okozza.
Gondolok itt például a KSW1-re, ami meggyőződésem szerint nagyban hozzájárul ehhez, vagy a fent említett túlzott részletességre, amitől okosnak érzik magukat a szcik és okosnak is tűnhetnek idegenek szemében.

Legjobban pont Te és a Hozzád hasonló kilépett tagok tudnák összeszedni legjobban a manipulációs technikákat, hiszen Nektek van igazi belső tapasztalatotok.
Nekünk kívülállóknak csak az jön le az egészből, hogy valami nagyon nem oké a szcivel, mert negatív irányba változtatja meg a személyiséget.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2009.12.03. 15:11:31

Asszem baka, most bocsánatot kérek tőled.

Összekevertelek bakka/bakkka nevű júzerrel, ő messze nem szokott ennyire intelligensen megnyilvánulni.

Válasz majd később.

csipinymous 2009.12.04. 09:19:23

@Translator +X+: Csak veled szemben ha, eddig nem tűnt volna fel! :DDD
De, ha jól emlékszem te, voltál ellenséges vele szembe, mert nem tudtad elviselni az igazát.
:DDDD
Vesztes lett volna? Azt nagyon kétlem.
Emlékezz csak vissza!
Inteligencs, Fawlity, Nordi, Bakka....
ezek az emberek, megcsavartak téged! :DDDD

baka 2009.12.04. 09:58:23

@csipinymous:
"Csak veled szemben ha, eddig nem tűnt volna fel! :DDD"
"Vesztes lett volna? Azt nagyon kétlem."

Ezeket mire, vagy kire érted? Velem kapcsolatban írod?

Én pedig tényleg nem bakka, vagy bakkka vagyok (akárhány k-val is írják), én csak sima baka vagyok, akivel már Te is találkoztál élőben.

baka 2009.12.04. 10:16:17

@csipinymous:

Bocsi, azt hiszem megértettem. Szóval Bakka csak Transzival szemben nem szokott intelligensen megnyilvánulni. Tehát nem rólam van szó.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2009.12.05. 01:59:07

:: baka 2009.12.02. 11:02:21
:: Egyrészt mi értelme van annak például, hogy azzal foglalkozzon bárki, hogy mibol áll a kommunikáció

Azért, mert mindenki kommunikál. Anélkül nem lehet életben maradni.
És ha a kommunikáció alapjai kiesnek, akkor az életben rengeteg bajod lesz.
Problémáid lesznek, rossz döntéseket hozol, visszahúzódsz az emberektől, érzelmileg instabil leszel, áltatod magad.
A kommunikációs tanfolyam legalább az alapjait megmutatja annak, hogy hogyan lehet ezeket a dolgokat elkerülni. (Arról nem is beszélve, hogy nagyon sokan vannak, akik nem "kommunikálnak", hanem "beszélnek" vagy "hallgatnak"). Ha pedig jól csinálod, akkor már ettől a tanfolyamtól nyugodtabb és jobbkedvű leszel, jobban észreveszed a környezetedet (sajna azt is, hogy mennyire nem kommunikálnak :D) jobban kijössz az embertársaiddal.
A teszt amúgy egyszerű: ha képes vagy egy órát csukott szemmel nyugton ülni a fenekeden és közben jól érzed magad, akkor már sok újat nem fogsz tanulni.

:: Hiszen eleve ki az aki kommunikál? Hát a FONTOS EMBER.

Hát MINDENKI. A kisbabáktól egészen a haldoklókig mindenki.

:: És az emberek ... szeretik fontosnak érezni magukat.

Ez bizony túlélési jellemző.
Ha fontos vagy, jobban túlélsz, mintha nem lennél fontos, mert jobban tudod kontrollálni a környezetet, amelyben élsz.
Csak ugye két módon lehet nekiállni: fontossá teszed magad (magas tónusú hozzáállás), azaz eléred, hogy magad és környezeted túlélését elősegítsd, vagy a többieket próbálod meg eltaposni és jelentéktelenné tenni (alacsony tónusú hozzáállás).
Ha viszont egy falanszterben szeretnél élni, egy cseréld le a fontos embereket jelentéktelenekre.

:: A hétköznapi ember beszélgetni szokott.

Izé, az hogy egy gondolatot átjuttass önmagadtól valaki máshoz úgy, hogy azt megértse, elismerem, hogy nem mindig tartozik a "hétköznapi ember beszélgetése" kategóriába, de azért nem biztos, hogy ez helyes.

:: Csak az "kommunikál"

Definiáltam a "kommunikáció" információtechnológiai jelentését is. Ahhoz viszonyítsd, a politikát hagyd meg a politikusoknak.

:: Ha jól értem, akkor azt írod, hogy ha valaki elég okos és sokat képzi magát (természetesen LRH-képzésen)

Természetesen, nem is bogyóosztogatás-tanfolyamon ;)

:: Vagyis, hogy a techet lehet jól és rosszul is alkalmazni.

Pontosan. Olyan mint az autó vagy a motorosfűrész. Ha értesz hozzá, hasznos. Ha nem értesz hozzá, akkor van esély arra, hogy békén hagyod. Ha viszont kicsit értesz hozzá és azt hiszed, hogy nagyon, akkor hihetetlenül veszélyes vagy magadra is, másokra is. (Autóknál pölö lásd az egyéves vezetők kiugró baleseti statisztikáit a KRESZ-könyvekben.)

Mindig azt mondom, hogy szcientológusnak igazából az számít, aki legalább cirka V-ös szintű auditor: képes alkalmazni a technológiát maga és mások megsegítésére (ez volt a szcientológus egyik korábbi definíciója, és én ez alapján tartom magam szcientológusnak), nem pedig a "a kapcsolt Szcientológia egyházak és missziók tagjait jelölő tagsági jegy."

:: Akkor szerinted nem a tech-hel van a hiba, hanem az emberekben, ha egyik embernél nagyon muködik, és nyeresége van tole, másoknak meg vesztesége?

Intelligencia mindenképpen kell hozzá, anélkül nem megy. Továbbá egy bizonyos eset- és tónusszint, hogy ne mások ellen és a saját igazolására, hanem másokért használja azt. Amíg valaki ezt a szintet el nem éri, addig nem lenne szabad a tech trükkösebbik végére kerülnie. Amúgy a PTS és SP címkék, valamint az OCA és az IQ teszt is pont ezeknek az embereknek a kiválogatására készült.

:: Szerintem pedig a tech nem muködik általánosan

Ezt csak szófacsaróan tudom kiigazítani. A nagy trükk az, hogy a tech nem "működik", hanem "működtetik".
Egyes személyek használják, és ők oldják meg a dolgokat vagy ők kúrják el.

:: Legalábbis az a szci állítás téves, hogy a módszereik minkenkinél hatékonyak, és mindenkinél muködnek.

Én csak a clearig látom jól, hogy hogy "működik" a tech. Addig egy elég jól felépített rendszer, logikus és érthető. Onnan, hogy "nem vagyok jelen" (TR0), tízegynéhány logikai és struktúrális lépésben el lehet jutni az önáltatáshoz (4. fokozat) (az engramok ennél kicsit bonyolultabbak). Ez a rendszer igencsak stabil és nehezen cáfolható. És ezeket a dolgokat elég jól lehet kezelni, de azt soha senki nem mondta, hogy ez elég.
A szcinek is vannak buktái, kettő közülük
- "Célok", ugyanis azt, hogy ki mit is akar igazából, LRH nem tudta feltörni. Azt viszont, hogy MÁS mit akart tőled, azt úgy hívják, hogy implant és elég szép irodalma van, csak egy átlag halandónak nagy része népmese.
- "Entitások", egy idő után ugyanis nem a saját bajod jön elő auditáláskor, hanem vki másé. Viszont az OT3 és társai a csörcsben semmiképp nem elég stabilak ahhoz, hogy az entitásokon túljuss.

:: Mivel pedig a szci gondolkodás és ideológia (így a Tiéd is a fentiek szerint) ezen alapul

Azért ez kicsit olyan érvelés részedről, hogy a fizika is csalás, mert soha nem tudhatod, hogy a feldobott alma a következő percben is le fog esni, nem?

(Szóval akkor te voltál az eredeti, bakka/bakkka meg az epigon. Mindenképpen téged tartanálak meg ;) )

Reformer 2009.12.05. 09:27:48

@Translator +X+: túl hosszú volt a kommented, ezért nem olvastam el

bakkka 2009.12.08. 00:31:49

@Translator +X+:
Pavlovi by transplankton: bakkka > frusztráció > agresszió > ketrecajtó hubbardi tyúkszemre zuhanása > hisztérikusan szelektív emlékezet > ábránd: bakkka nem is létezik

Szegény gyógyíthatatlan tranzisztoros barátom :)

Plejádok 2009.12.08. 07:40:46

@Translator +X+:
Hasznos volt a kommented, még, ha akármelyik
"Izének" írtad is.
Köszi.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2009.12.08. 11:19:21

:: bakkka 2009.12.08. 00:31:49

Látod, baka? Erre gondoltam ;)

:: Plejádok 2009.12.08. 07:40:46

Szívesen, örülök hogy tetszett.
süti beállítások módosítása