Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Új Magyarország - a fejedben van

2008. augusztus 25. - Reformer

Egyre inkább erősödik bennem az az érzés, hogy kell, hogy létezzen egy párhuzamos univerzum a mienkkel. Mi más logikus magyarázat létezne ezekre az emailekre?

 

Mutass jó példát! Balaton Maraton 2008 promóciós anyag

Ezt küldték ki a kiszemelt támogatóknak 2008. augusztus elején. A lényegi részek:

Rólunk

A mai világban nagyon elszaporodott a bűnözés, háborúk zajlanak, azok az emberek, akik egykoron barátok voltak most ellenségként néznek egymásra, az iskolákba beszivárgott a kábítószer. Elég rossz képet fest mindez.

Programunk – mely 2004-ben kezdődött - olyan lelkes gyermekek kezdeményezése révén indult el, akik a Pillantó Kutya Alapítványi Óvoda alaptantervében szereplő L. Ron Hubbard Az Út a Boldogsághoz című kisfüzet áttanulmányozása során elhatározták, hogy ezen tudásanyagot minél szélesebb körben el akarják juttatni a társadalomba, ezzel a kezükbe adni egy jobb és boldogabb élet lehetőségét.

 Az Út a Boldogsághoz kisfüzet olyan alapvető, józan észen alapuló erkölcsi normákat foglal magában, melyek útmutatóul szolgálnak az egész emberiség számára. Ahhoz, hogy minél sikeresebb, minél örömtelibb életet élhessünk nem mindegy számunkra, hogy ismerőseink boldogok vagy boldogtalanok.

 Az egész társadalom közös érdeke, hogy megállítsuk a pusztító, romboló cselekedeteket és egy építő, erkölcsös társadalmat hozzunk létre.

VIP és eszmei támogatók (vajon tudnak-e róla, hogy szerepelnek ezen a listán?)

VIP és eszmei támogatóink:

·         Madaras Ádám, Európa- és Világbajnok öttusázó

·         Martinek János, Olimpiai, Világ és Európa-bajnok öttusázó

·         Pásztory Dóra, Olimpiai bajnok úszó

·         Magyar Öttusa Szövetség

·         Beleznay Endre, színművész

·         Bognár Tamás, színész

·         Bella Levente, előadóművész

·         Palcsó Tamás, előadóművész

·         Molnár Ferenc Caramel, előadóművész

·         Pflum Orsi, előadóművész

·         The Jive Aces együttes

·         Orosháza Eötvös József Ált. Iskola és Gimnázium

·         Balatontourist Kemping- Balatonszepezd, Révfülöp, Badacsonyörs

·         Balatonudvari Önkormányzat,

·         Balatonakali Önkormányzat,

·         Balatonlelle Önkormányzata,

·         Zamárdi Önkormányzata,

·         Fővárosi Önkormányzat Cigányház és Rádió

·         Balatonalmádi, Balatonfüredi, Tapolcai és a Keszthelyi Rendőrség

·         Newdeal Communications csapata,

·         Viviéra csapata.

 

Anyagi támogatók. Az utolsó három szci cég, de az első kettőn csodálkozok. Az ottani marketingesek internetjén lehet, hogy nem fogható a Google?

Stabilo

Csemege Match

MASCO

Dynamic Sport

Élan Vital

 

WISE konferencia promóciós anyagok

A jövő hétvégén lesz Magyarországon az európai WISE konferencia. A kiküldött anyagok láttán az volt az első gondolatom, hogy 1) az egyház marketingesei talán az ordas csúsztatás Guiness-rekordját készülnek megdönteni? 2) két, párhuzamos létező Magyarország van.

Lássuk a meghívott vendégek listájának fejlécét:

Nemzetközi szupersztárok Budapesten

Szupersztárok. Az egyik ilyen sztár Arte (Arthur) Maren:

Arte Maren (http://artemaren.com/) Személyesen is dolgozott LRH-val, 1972 óta professzionális előadó, aki két és fél évtized alatt szó szerint milliókat ért el a józan észen, működőképes eszközökön alapuló LRH menedzsment módszerek bemutatásával. Olyan cégek konferenciáira hívták meg tiszteletbeli főelőadónak, mint az IBM, a Teledyne, a Nestle, és más ismert világcégek. Számos alkalommal szerepelt rádió- és TV műsorokban, mint pl. a világszerte ismert Larry King Live Show vagy a Voice of America.

Arte lebilincselő előadó, aki nemcsak tanít és motivál, hanem mindeközben olyan gyakorlatias, használható eszközöket ad a kezünkbe, amelyeket a gyakorlatban is egyszerűen meg lehet valósítani.

"Köszönjük a humoros megközelítést! A prezentáció fantasztikus volt, és a csapatunk különösen nagyra értékelte a "szemfelnyitó" tapasztalatait azzal kapcsolatban, hogyí milyen fontos az, hogy akcióba is lépjenek!"

James R. Wells - Nestle Food Company

Ami kimaradt ebből: Arthur Maren az amerikai Guardian's Office (az OSA elődje, a szcientológia PR és jogi osztálya, valamint titkosszolgálata) vezetőhelyettese és az amerikai szcientológia egyház szóvivője volt a 1970-es években. Akkortájt zajlott az Operation Snow White. Bennevolt ő is. 8 hónapot ült börtönben, mert akadályozta az  igazságszolgáltatást és FBI nyomozását az ügyben.

Mi is volt ez? Nos, L. Ron Hubbardról és a szcientológiáról negatív információkat kellett törölni a különféle kormányzati és hivatalos helyeken. Ezt a Guardian's Office vezényelte le Hubbard utasítására 30 országban kb. 5000 fedett ügynökkel / szcientológussal. A szcik 136 kormányzati szervbe, nemzetközi szervezetbe és nagykövetségbe épültek be, ahol a szcientológiára nézve negatív iratokat semmisítettek meg és tüntettek el (ezt leginkább az amerikai adóhivatalban), kormánytisztviselőket hallgattak le és információkat szolgáltattak az egyháznak.1979-ben a főbűnösöket (köztük Hubbard feleségét) 5 év börtönre ítélték.

Most jön a csúcs:

Piroska Gyula (Piroska Gyula Tréning)

A cégvezetők trénere - az ügyfélköre leginkább a magyar üzleti Ki Kicsodára emlékeztet - milliárdos cégek vezetői elsőként Piroska Gyulát hívják, ha segítségre, tanácsra van szükségük. Londontól Moszkváig 12 országból több mint 8000 ember vett részt a tréningjein, és aki egyszer hallotta egy előadását, az általában hosszú távú ügyfelévé válik - átlagosan egy ügyfele legalább kétszer megy el ugyanarra a LRH Menedzsment módszereket tanító tréningjére. Sokan barátként, sokan "varázslóként" emlegetik - 9 hónap alatt 5 millió Ft havi forgalomról 40 millióra felvinni egy céget - amint nemrég is tette az egyik ügyfelével - Gyulának rutin feladat.

Már látom is a Demjánt, amint meglátva a MOL részvényárfolyamának zuhanását, ELSŐKÉNT a Gyulát hívja. Persze.

A másik pedig a saját sikereiről, mint vállalkozó - Gyula ezt írja az életrajzában:

Aztán jött a vállalkozósdi: Elsőként az Ali Baba Keleti Bazár, mely egy butik volt. Majd a Színes Kirakat reklámújság. Ezt követte a Mecsek TV, Baranya megye első magántelevíziója, melynek az ügyvezetője, és felerészben a tulajdonosa voltam. Ezt három év alatt szépen felfuttattuk, majd eladtuk Pécs város önkormányzatának.

Ez pedig a szomorú valóság, innen:

1993-ban ugyanis az UHF 36-os frekvenciát két kérelmezőnek osztották ki: egyrészt a Városi Televíziónak - ennek a stúdióengedélyét a városi önkormányzat kérte és kapta meg, az akkori alpolgármester, dr. Mikes Éva jegyezte 1994-ben - másrészt a Mecsek Televíziót működtető, akkor még magánkézben levő PIÁR Bt.-nek. Mindkét cég napi tíz-tíz óra műsor sugárzására volt jogosult, elvben. Gyakorlatilag csak a Városi Televízió, az önkormányzat intézménye sugárzott műsort 1995 nyarától, alapvetően azért, mert csak neki volt adóberendezése és az adás lebonyolítására alkalmas technikája. A PIÁR Bt. hamarosan csődbe ment. A város önkormányzata - szakértőinek javaslatára - 1996-ban úgy döntött, hogy megvásárolja a PIÁR Bt.-t a frekvenciával és, mint utóbb kiderült, a hozzá tartozó adósságokkal, pl. tb-tartozásokkal együtt. A vételár 10 millió forint volt, a megvett áru pedig egy technikai felszerelés nélküli televízió, amely kazettákon terjesztette heti kb. négyórás műsorát a megye kábelrendszerein.