Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

L. Ron Hubbard titokzatos élete - dokumentumfilm, 1997

2008. augusztus 16. - Reformer

Anonymous bemutatja

L. Ron Hubbard titokzatos élete


- magyar felirattal -

 

Eredeti változat: Channel Four, 1997. november 19.

A magyar változatot készítette: Tunguska Productions


L. Ron Hubbard titokzatos élete from Anonymous Hungaricus on Vimeo.

 

Szereplők:
Hana Eltringham (Whitfield) - Hubbard első helyettese (Deputy Commodore), volt Sea Org tag.
Cyril Vosper - volt szcientológus, Hubbard közvetlen munkatársa 1960 és 1968 között, ő volt a nemzetközi terjesztésért felelős vezető. Wikipedia cikk róla itt.
Robert Vaughn Young - a szcientológia sajtófőnöke, nemzetközi szóvivője és PR-vezetője az 1980-as években. Wikipedia cikk itt.
Forrest (Forry) Ackerman - Hubbard volt "menedzsere" íróként, a sci-fi mint műfaj egyik legnagyobb támogatója. Wikipedia cikk itt.
Gerry Armstrong - Hubbard háztartásának volt menedzsere
Jean Cox - amerikai író
Jim Dincalci - Hubbard orvosa és egyben Hubbard zászlóshajójának orvosa is volt
Pam Kemp és Raymond Kemp: volt szcientológusok, a Hubbard-család személyes barátai voltak
Virginia Downsborough - Hubbard volt asszisztense
Mike Goldstein - az 1970-es években a szcientológia legfőbb pénzügyi vezetője
Gabriel Cazares - Clearwater polgármestere volt akkor, amikor odaköltözött az egyház központja

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr43618890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonim én 2008.08.20. 17:06:24

Kix, asztabaszki, negyed órája ezen röhögök. Átjött a szándékod, felvidíts. Köszönöm.

Luxon 2008.08.20. 18:17:19

Köszi Kix!

De hogy mennyire jellemző ez a szcidiótákra.

Fel sem merült hogy a pénztáros napi 8(+n) órában ott ül, valószínűleg van már gyakorlata és tapasztalata abban, kinek kell szatyor, kinek nem; valamint egészen egyszerűen plusz még empatikus is lehet a vásárlókkal; vagy egészen egyszerűen ki van adva utasításban, akinél nem lát szatyort, adja oda az abc logo-jával ellátott alkalmatosságot. (stb stb stb)

Ennyire önző élet filozófiát nem hordott még a hátán a Föld. (na jó van egypár...)

Hálát kell mormolnom a nagy Zöld Prüsszentőnek hogy feljöjjön a Nap!

anonim én 2008.08.20. 18:35:25

Emlékezzünk csak: bármely pozitív esemény csakis a technek köszönhető. Amennyiben nem kapott volna szatyrot, mennie kellett volna auditálni, mert valamit elrontott. (el ron tott, érted! éérteeed... ;)

Sten 2008.08.20. 18:54:28

Szendi evolucionista, nem szcidiota. Lényeges különbség!

bumburnyák 2008.08.20. 20:21:19

Kix! potyognak a könnyeim a röhögéstől!
nagyon ott van!

fSPr 2008.08.20. 21:06:16

szci vs pszichiátria:

Vajon miért nem támadnak sosem egyetlen pszichiátert sem név szerint? Miért mindig csak csoportként vádaskodnak velük szemben?Azért mert akkor az egyes esetekből rögötn kiderülne, hogy szó sincs arról amiről beszélnek:)

Ja és perzse, ha valaki pszichiátria kezelés alatt állva bűncselekményt követ el, azt rögtön a pszichiáterekre kenik. Ezen logika mentén akkor, ha a rövidlátók közlekedési balesetet okoz, akkor az optikust meg a szemészt kellene hibáztatni, sőt rögtön be is kéne tiltani a szemészetet.:))

Azért én egyszer bevinnék egy egy ilyen CCHR -es idiótát a pszichiátriára..had lássanak már ilyet élőben, ha már ennyire szídják...kíváncsi vagyok meddig bírnák:)

Kovacs Jozsef 2008.08.21. 10:18:32

Az is fura, hogy a pszichológiát támadják általában, pedig számtalan ága, fajtája van. Mind egy kicsit másfajta megközelítéssel gondolkodik az emberi lélekről, egyesek különösen hasonlóan a szcientológiához.
Az is tény, hogy egy éppen dühöngő elmebajossal (akinek fizikailag van problémája az agyával), kérdéses, hogy mit tudnának tenni egy auditálással. Itt a blogon felmerült már az is, hogy ebben az esetben - ha maga a scientológia váltott ki elmezavart - egyszerűen betették egy autóba az illetőt, és elvitték pár sarokkal arrébb, majd kirakták és otthagyták.

Anonym Mouse 2008.08.21. 11:40:26

"Ugyan senki nem tudja pontosan, én sem, hogy mi az a szcientológia, de mindenki úgy fél tőle, mint az ördögtől. Megint mondom, semmi közöm hozzájuk, de egy kétségtelen: a szcientológia a pszichiátriát támadja. Nem alaptalanul. Én meg tudománykritikával élek. Ha hasonlónak is tűnünk, nem vagyunk azonosak."
Öööö, nekem az a furcsa, hogy anélkül elfogadja "nem alaptalan" támadásnak a scientológia tevékenységét a pszichiáterekkel szemben, hogy saját bevallása szerint ismerné pontosan. Így úgy hangzik a dolog, mintha szentesítené a sci tevékenységet, vagy legalábbis egyetértene az indítékokkal. Azt már meg sem merem kérdezni hogy netán ő is látta a hírhedt sci propagandafilmet, és azzal is egyetért?
A fentebb feltett kérdésekre én is várom a válaszokat, remélem átmegy a szándék :D :D
Annyit lehetne tenni hogy amíg ezek a szószólók nem válaszolják meg tételesen és egyértelműen a már végtelen hosszúra nyúlt kérdéslánycot, addig bojkottáljuk a velük való kommunikációt itt. Lehet esne a statjuk?

Kovacs Jozsef 2008.08.21. 12:03:27

Nos, nem tudom milyen statot növelhet a következő:

"Elolvastam a blogon wog 60 hozzászólást, és 5 hozzászólásban tételesen cáfoltam a 60 hozzászólás állításait az általánosan előírt kommunikációs technikával. Ennek eredményeképp a cáfolataimmal és érveimmel mintegy megkérdőjelezhetetlenül lehengereltem a wogokat, majd nem érezvén szükségét a további érvelésnek - mondván ezek súlya alatt nyilvánvalóan megrogytak - nem is foglalkoztam a maradék 50 hozzászólással (melyek puszta légből kapott vagdalkozások)."
És ebben még benne sincs, hogy "Az esetek többségében persze nem nagyon volt igazam"...

harmatOSA 2008.08.21. 12:58:32

www.antidepresszans.tenyek-tevhitek.hu/
anonim mause olvasgasd
Amúgy az scn indítékaival majd minden esetben KÖNNYŰ AZONOSULNI ,drog prevenció , méregtelenítés jobb életvezetés. Sok olyan kérdés amire egy átlag ember keresi a megoldást , annyival egyszerűbb egy készen kapott instant filozófiát átvenni mint megkeresni a válaszokat .
Ezzel is van munka , de sokkal kevesebb, ráadásul ha valaki kicsit gyengébb lélek arra egyből lecsapnak.
Amúgy csak szentesítse amit az scn művel, sok -sok megpiszkálni való dolog kerül elő... információk. Az orvosok sem szentek, és ha van valahol visszaélés az az egészségügy. Minél tájékozottabb az átlagember annál kevésbé védtelen. A tudás hatalom , az orvosokkal szemben is , ha egy hozzátartozó vagy maga a beteg kritikusan áll hozzá a kezeléshez , nem tartja feltételen szükségesnek pl az elektrosokkot az nem szentségtörés. Sajnos ezt mai napig alkalmazza a pszihiátria annak ellenére hogy gyógyító hatása nem bizonyított.
Szóval olvasgasd az oldalát ,ez egy értelmes ember. Nem droid.

István 2008.08.21. 19:16:06

Igazából LRH egy zseni. Hogy miért nem nekem jutott ez a maszlag az eszembe!!! Pedig én is írok novellákat.

hmm! Alapítottam egy egyházat. Az a hitvallása, hogy 46 millió éve a föld alól csúszós, nyálkás testű férgek jöttek elő, melyek éjszaka felmásztak az emberek seggén az agyukig, ami befolyásolja most őket. Ezeket a csigákat (hivatalosan így hívják őket) jó sok pénzért ki lehet csalogatni, és akkor újra észhez térsz, és látod magad előtt az egy igaz Utat. Belépsz az egyházamba? Az első óra csak 250.000 forint, de ezzel megkapod a karvezetői státuszt.

◄ViZion 2008.08.22. 15:42:10

István: én is arra jutottam, bár lenne ilyen őrült 5letem, és ha csak fele ilyen sikeres MLM hálózatot tudnék kiépíteni...
Szerintem a pastafari vallás kellemesebb a tiédnél(www.youtube.com/watch?v=ABlws8XAIFA , világunk pedig így keletkezett: www.youtube.com/watch?v=L1C0erp60fo&feature=related) szóval ebből is látszik, hogy a sci gagyi. A templomot itt érhetitek el: www.venganza.org/

Másrészt sajnálatos, h LRH scifijéből lett "világvallás", nekem Asimov Alapítványa, vagy Frank Herbert Dűnéje jobban bejött volna. Herbertnél a spice lehetett volna a kender, és így pafff... kész a megváltás!!! :)

Komolyan: A film jó, a sci szánalmas, gyengelelkű követőit sajnálom...

Warlimont 2008.08.22. 21:24:05

HarmatOSA!

"Szia, nem értem miért gondolod hogy átállt scn nek."

A stílus, a gyógyszeripari maffiára való hivatkozása nagyon ismerős lenkeitől. Szendi intelligensebb, és körültekintően összeszed érveket.
Viszont senki sem mondta, hogy az orvostudomány, a pszichiátria tökéletes, mindenre kész és tökéletes válasza van, stb. Tartunk most egy szinten, és nagyon szeretném hinni, hogy 100 év múlva úgy fogják kinevetni a mai orvosi könyveket, mint amilyen mosolygós dolog ma látni egy-Commodore-64 játék screenshotját, amiért 1986-ban teljesen odavoltam.
Viszont a mai ismeretanyaggal is sokat lehet tenni, sokat lehet segíteni.
Szendi támadásában a furcsa az, hogy ő nem (!) orvos, hanem pszichológus, márpedig azok nem dolgoznak gyógyszerekkel, és nem látnak gyógyszercéget. Akkor most miért fáj neki ennyire a gyógyszeripar? Valami irigység? Így akar a praxisának reklámot csapni? És miért akar ő is orvosi mindentudó lenni, mint lenkei?
És általában, számomra mindig gyanúsak a felbukkanó próféták, akik mindent lelepleznek, mindent jobban tudnak, mindenhol maffiát látnak, és mindebből igen jól megélnek könyvek, sajtó vonalon is.

Lehet, hogy nem szci, de simán lehetne az, az orgosok helyében meg is keresném, egy Lenkei-Szendi szerzőpáro sok jól fogyó frankótmegmondó könyvet írhatna.

"Csak azért mert valakin fehér köpeny van még nincs igaza."

Ebben full igazad van. Bennem is millió kérdés van. Ezért gyanúsan visszatetsző a szendi és lenkei félék ellentmondást nem ismerő magabiztossága és mindenttudása.
Egy bármilyen (!) szakmát előmozdító viták, beszélgetések hasznosak, erre vannak pl a különféle kongresszusok, szaksajtóban írt cikkek és viták.
A bulvársajtóban töményben kiönteni minden szart, erősen megspékelve hangulatkeltő jelzőkkel és következtetésekkel, nem szolgálja a szakma fejlődését, ennek egyetlen célja a zavarkeltés vagy a magamutogatás lehet.

"Abban met teljesen igaza van hogy a gyógyszeripar a legjobb üzlet.... :)"

Nem. Jó üzlet a bankszektor, az újépítésű társasházak, a max 1 évig tartó mobiltelefonok dömpingje, a 400% THM Provident és egyéb hitelek, stb.
A gyógyszeriparban sincs semmi misztikus. Az egyetlen komoly sajátosság, hogy jogszabályilag (!) a vényköteles gyógyszereket nem lehet nyilvánosan reklámozni. A TV-ben, itt-ott csak recept nélkül kaphatók mehetnek. Mint minden multicégnek, a gyógyszercégeknek is van marketingjük, és ha nem lehet reklámozni, akkor a kórházakba direktben kell elmenniük, meg kongresszusokat szerveznek. Mivel minden gyógyszercég ezt csinálja, igazából a dolog egyensúlyban van, senki sem jut döntő előnybe. Olyan ez, mint a hdegháború, ahol mindenkinek volt atombombája, és nem volt háború.

"ja és ne akkasszunk glóriát a pszihiáterekre, az a sok rémség igaznis megtörtént és megtörténik ma is."

Nem történnek rémségek a pszichiátrián. A sebészeteken viszont borzasztó dolgok mennek, emberek hasát vágják fel nap, mint nap, kiveszik a szerencsétlen ember belét és kivágnak belőle fél métert, dől a vér!
Pontosan mit értesz a "rémség" szó alatt. Ez így hülyeség ugyanis, ráadásul hangulatkeltő hülyeség.

"Kell a kontrol."

Az kell mindenhová. Jó lenne ellenőrizni az építkezéseken a feketemunkásokat, jó lenne, ha Kulcsár Attila nem úszná meg 20 millárd ellopását egy felfüggesztettel, jó lenne ha.... Az élet minden területén.

"ő egy pszihológus "reformer".Nem tetszik neki valami hát tesz ellene , tisztelet érte neki."

Nekem viszont nem tetszenek az ilyen mindent jobban tudó, világmegváltó próféták.

Warlimont 2008.08.22. 21:35:41

István!

"Igazából LRH egy zseni. Hogy miért nem nekem jutott ez a maszlag az eszembe!!!"

Alapítsunk közös céget! Az egykori Il Ferro népének és a hülye természetgyógyászát-mániások közös halmazára alapozva dobjunk piacra az autó tetejére ragasztható matricákat! Ez mega C-vitaminnal és sugárfogó thetánenzimekkel lenne átitatva, és garantáltan megvédené a bentülőket a láthatatlan káros sugárzásoktól, és Xenu haragjától. :)

Ha működik a tech, és veszik, kidolgozhatnánk a háztetőre szerelhető változatát is.

Enver Hoxha 2008.08.23. 00:46:08

LRH bizonyos értelemben valóban zseni, nagyon ügyesen rátapintott arra, hogy mi az, amire a XX. század második felének embere "harap": már néhány évtizede divat volt a pszichológia és a pszichiátria, valamint a tudományt és a technikát is kultusz övezte. Végül pedig, a II. világháború után, elkövetkezett a hippikorszak, a buddhizmus-, meditáció- stb. mániával. A technikához fűződő csodavárás, a New Age-es okkultizmus és a pop-pszichológiai hagyomány mind össze van ötvözve a szcientológiában, és ezek után nem csoda, hogy 1950-ben bestseller lett a Dianetika. A legtöbb összefüggéstelen marhaság nem eladható, ebből viszont bestseller lett, mert LRH zseniálisan alkalmazkodott a kordivathoz. A XX. század egyik legnagyobb marketingese. De azt hiszem, és ez a filmből is látszik, ez volt LRH legnagyobb közönségsikere, később már csak egy viszonylag belterjes, bár jól működő szervezetet működtetett. Igazából sohasem lett mégegyszer olyan elfogadott vagy széles körben érdeklődést kiváltó téma a tanaiból, mint 1950 körül, amikor napilapok és szaklapok cikkeiben mentek a töprengések arról, hogy akkor most Hubbard tényleg forradalmasította-e a tudományokat.

A technika, a tudomány kultusza ma már nem olyan erős, mint az ötvenes években, így azzal, ha valamit "szcientológiá"-nak vagy "tech"-nek hívnak, nem lehet sok embert megtéveszteni. Több is a műszaki vagy tudományos átlagműveltség. Az E-méter pedig a mutatóival és beállító karjaival a számítógépek és az internet korában csöppet sem hat modernnek, inkább steampunk jellegű giccses dísztárgy. Ráadásul a papírfedeles ezoterizmus sem olyan népszerű ma, mint nyugaton a 60-as években vagy Mo.-on a 90-es évek elején (akkor is csak akkor burjánzott annyira Mo.-n, mert addig nem nagyon engedélyezték, és a hirtelen divat a nyugaton már évtizedek óta lejárt trend "bepótlása" volt). Azt hiszem, hogy ma már csöppet sem olyan "fertőző" a szci, mint 20-30 évvel ezelőtt, noha persze még mindig veszélyes. A "keletivallások" meg a konyhapszichológia és az "ez Todomány, mert műszert is használ" olyan témák, amikről ma már nem lehet akárhány bőrt lehúzni. De a XXI. századnak is lesznek majd Hubbardjai, akik valami egész mással állnak elő.

Enver Hoxha 2008.08.23. 00:55:09

Warlimont 2008.08.22. 21:24:05

"ő nem (!) orvos, hanem pszichológus, márpedig azok nem dolgoznak gyógyszerekkel, és nem látnak gyógyszercéget. Akkor most miért fáj neki ennyire a gyógyszeripar? Valami irigység? Így akar a praxisának reklámot csapni?"

Már sokszor hallottam ilyet pszichomókusoktól. Pszichiáterektől pedig azt, hogy csak ők tudnak bármit segíteni a betegen, a 'lógia csak hókuszpókusz. Biztos, hogy nagy rivalizálás van a két szakma között.

Szendi egyébként tudományos közleményekkel alá tudja támasztani többnyire, amit állít (persze az ellenfelei is. Egyszer volt, ha jól emlékszem, a Mozgó Világban egy hosszú nyilvános vita Szendi és mások között). Az is tény persze, hogy a honlapján ott figyel pár reklám azokhoz a gyógyszerekhez, amiket ő ajánl.

Nehéz tisztán látni ebben a témában. Őszintén szólva nekem a 'iáterek mindig szimpatikusabbak voltak, mint a 'lógusok, mert az előbbiek egzaktabb módszerekkel dolgoznak (állítólag). Pl. a tabletta kézzelfogható, a pszichoterápia nem. De sok kutatásban azt írják, hogy a pácienseknek a gyakorlatban az használ legjobban, ha mindkét féle kezelést megkapja. Ha ez így van, akkor nagyon káros, ha a két szakma között viszály van.

harmatOSA 2008.08.23. 14:27:52

Warlimont!
Ellenben nekem roppant szimpatikusak, no nem a "ilyen mindent jobban tudó, világmegváltó próféták", hanem akik mernek és hajlandóak a tekintéllyel szemben fellépni. A pszichiáterek nagy része olyan helyen dolgozik ahol van mód rá hogy orvos " egészítse" ki a terápia hatékonyságát gyógyszeres kezeléssel. Igazából sem idő sem pénz sem türelem nincs arra hogy a gyógyszert kikerüljék.
www.tebolyda.hu/protokoll.html
innét egy kis idézet
"Az első major depresszív epizód után 60%, a második után 85% valószínűséggel várhatók újabb fázisok, ezért a fenntartó kezelés az esetek többségében indokolt.....Fenntartásra a terápiás adagok 70-100%-a válik be. Mikro-adagok profilaktikus célra sem alkalmasak, a gyógyszer-szünetek pedig csak a visszaesés veszélyét növelik"
Tegyük hozzá legtöbb estben verébre lőnek ágyúval...
eletmod.hu/tart/cikk/jc/0/10928/1/betegseg/Mentalisan_es_fizikailag_is_tonkrement_az_elektrosokkolt_fiu
Mondjuk erről nem rég volt egy riport is valamelyik adón, és ez nem régi dolog.
Lehetne sorolni , mennyi de menyi visszaélés van . Ez a terület különösen érzékeny , hisz az áldozatok legtöbb estben nem " beszámítható" tanuk könnyű elsikálni a disznóságokat.
A gyerekek gyógyszerezése meg különösen érzékeny terület, pszichológushoz vitt gyerek aki előbb utóbb vagy nyugtatót vagy stimulánst kap.
Amúgy maradjunk annyiban hogy a GYÓGYSZERIPAR ALEGJOBB ÜZLET MA A VILÁGON. A fejlesztési szakaszt figyelmen kívül hagyva nem igényel több befektetést, az pedig hogy milyen ellenőrzések előzik meg az engedélyezést változó országonként.
Azért ne legyen benned kétely, nem szívjóságból gyártják az a rengeteg gyógyszert. Nem lelki magasztosság miatt van hogy orvos-látogatónak mennek képzett orvosok , kb 6-7 szer annyi fizetésért mint amennyit egy körorvos keres. Az infó a saját orvosomtól származik , akinek a fia orvos-látogató:) és hiába a szakmai felkészültség ,a papa bizony elmaradt....
Szendire visszatérve
:"Akkor most miért fáj neki ennyire a gyógyszeripar? Valami irigység? "
Nem hinném hogy irigy volna, egyszerűen belelát abba amibe se te ,se én nem .Látja a kiszolgáltatottságot , azt hogy az orvosok egymást fedezik - mielőtt cáfolnád ,de igen fedezik. Azt hogy nem jó ha valami ami nem jó, csak úgy van hagyva, mert a tekintély meg az orvosi büszkeség meg a szakmai hozzáértés. stb stb.
Ott vagyunk ha ma egy orvos hibát vét senki nem kéri kérheti rajta számon. Sikeres műhibaperek megszámolhatók egy kézen. Ha egy autószerelő , informatikus , vagy vízvezeték szerelő hibázik számon kéred , javít. Az orvos hibázik , max egy vállvonogatás. Szóval maradjunk annyiban.
Igaz hogy a pszichológus bölcsész végzettségű és nem írhat fel gyógyszert , de a pszichológiai kezelések kb 70-80 % ban gyógyszeres kezeléssel egészülnek ki ,igazából a pszichiáterek küldik a pszichológusokhoz a betegeiket legtöbbször.
Van visszaélés a pszichiátriákon volt és lesz is, indokolatlan kezelések , felesleges gyógyszerek.. stb .
És Szendi egy nagy koponya:) tesz is valamit, nem csak a száját tépi , kíváncsian várom a per eredményét.
www.antidepresszans.tenyek-tevhitek.hu/antidepresszans-kezelesi-tortenetek.htm
olvasgasd :) a itt nem az ő írásai vannak csak....

Warlimont 2008.08.23. 21:15:56

Enver Hoxa!

"Pszichiáterektől pedig azt, hogy csak ők tudnak bármit segíteni a betegen, a 'lógia csak hókuszpókusz. Biztos, hogy nagy rivalizálás van a két szakma között."

Amennyire én meg tudom ítélni, nincs rivalizálás. Nálunk pszichiáterek és pszichológusok egyaránt dolgoznak (mint máshol is). Ők is csinálják a maguk dolgát, meg mi is. Ők pszichodiagnosztikai vizsgálatokat (pl Rorsasch teszt, MMPI teszt) végeznek, pszichoterápiákat visznek, csoportoznak. Rendszeresen egyeztetünk, megbeszéljük, hogy egy-egy beteg kapcsán kinek mi a tapasztalata, "stratégiát" egyeztetünk, csapatmunka.
Kb olyan a szituáció, mint amikor egy kőműves és egy ács brigád dolgozik egy épülő házon. A két csapat csipkelődhet, ugrathatja egymást, de összetartoznak, és egyik sincs meg a másik nélkül, a ház csak csapatmunkában készülhe el.
Én személy szerint a pszichológusban munkatársat látok.

"Szendi egyébként tudományos közleményekkel alá tudja támasztani többnyire, amit állít (persze az ellenfelei is."

Részben ez igaz, és sok igazság is van a szavaiban. Ez még nem változtat azon a tényen, hogy a pszichiátria rengeteget fejlődött az elmúlt 50 évben, a gyógyszerek igenis hatásosak és segítenek jól (!) alkalmazva. Sok a megválaszolandó kérdés, és biztosan 50 év múlva sokkal okosabbak lesznek az utódaink. De ez a fejlődés nem azon múlik, hogy jön egy pszichológus próféta és mindenről megmondja a frankót, majd könyvet ír mellesleg és médiasztárrá kezd válni.
Példa: írok egy leleplező cikket az autóiparról. Gonosz multik, rákényszerítik az emberre a termékeiket, kiszorították a természetközeli lovakat és lovaskocsikat. Majd okos elemzésben leírom adatokkal alátámasztva a környzeteszennyezést, a halálos közlekedési baleseteket, az útépítések környezetromboló hatását, stb, stb. Részben igazat írok, de mégi egy torz, manipulatív valóságot mutatok be.


"Szendi és mások között). Az is tény persze, hogy a honlapján ott figyel pár reklám azokhoz a gyógyszerekhez, amiket ő ajánl."

Hát igen, egy igazi próféta leleplez mindent, majd jó pénzért egyből kínálja is a megoldást. Lenkei techje is ez.


"Nehéz tisztán látni ebben a témában. Őszintén szólva nekem a 'iáterek mindig szimpatikusabbak voltak, mint a 'lógusok, mert az előbbiek egzaktabb módszerekkel dolgoznak (állítólag)."

Nem kell különbségeket tenni a két dolog más. A sebész műtétje gyors és látványos, a belgyógyász a gyógyszereivel lassú és kevésbé frappáns, de mind a kettőnek megvan a helye és szerepe.

"Pl. a tabletta kézzelfogható, a pszichoterápia nem. De sok kutatásban azt írják, hogy a pácienseknek a gyakorlatban az használ legjobban, ha mindkét féle kezelést megkapja."

Teljesen egyetértek veled, a kettő kombinációja szokott a leghatékonyabb lenni. Ennek az az oka szerintem, hogy pl. a szorongó, depressziós, pánikos betegek többsége másodlagosan beteg, az ok a háttérben egy rossz házasság, munkahely, anyagi gondok. Ezen semmi tabletta nem segít, ez nyilvánvaló. A tabletta nagyon jó, de csak átmeneti segítség, mint a mankó, közben pszichoterápiával dolgozni kell azon is, hogy a beteg tudjon vagy megpróbáljon megküzdeni a tüneteit kiváltó problémával. Sok probléma sajnos nem megoldható, pl egy részeges férj helyett nem tudunk felírni másikat. Ha a beteg nem válik el, akkor nyugodtan érezheti azt, hogy csak szedi a gyógyszert, és nem gyógyul, de mitől is gyógyulna, ha az életében meglévő súlyos gondjai is változatlanok.

"Ha ez így van, akkor nagyon káros, ha a két szakma között viszály van."

Szerintem alapvető viszály nincs, ha valahol van ilyen, az az adott munkacsoport problémája. Sajnos ma az egészségügy megbecsültsége sz-r, rosszak a munkakörülmények, nagy a terhelés, így sok helyen vannak apró-cseprő súrlódások.

Warlimont 2008.08.23. 21:49:27

HarmatOSA!

Te tényleg az OSA-nak dolgozol, hogy ezt a sok hülyeséget összeírtad?

Nem akarok minden gondolatodon végigmenni, az elektrosokkolt srácról írt cikk elég hangulatkeltő, szci szagú, jó lenne tudni a részleteket is. Az ilyen sztorikhoz annyit teszek hozzá, hogy pszichiátriára senki (!) sem azért kerül, mert a pszichiáter valami mézeskaláccsal becsalta a mit sem sejtő embert az utcáról. A többséget behozza a mentő, beutalja a háziorvosa, behozza a saját családja mert már nem bír vele. Innentől kezdve az olyan cikkeken, hogy full jól volt, bent tették beteggé, csak csóválom a fejem. Ha ennyire jól volt "odakint", miért került be? A maffia műve? :)

Amit szeretném, ha felognál: a gyógyszeripari cégek pont ugyanolyanok mint bármilyen más multicég. Ez a kapitalizmus. Nem a sátán küldöttei, nem maffia, nem gyilkosok. Cégek.

"Lehetne sorolni , mennyi de menyi visszaélés van . Ez a terület különösen érzékeny , hisz az áldozatok legtöbb estben nem " beszámítható" tanuk könnyű elsikálni a disznóságokat."

Elég szci szagú szöveged van. Visszaélés, áldozat, stb. Az a verzió meg sem fordul a fejedben, hogy segíteniakarás, jószándék és néha tévedések? Jobban hangzana, és az igazsághoz közelítene. Mondj olyan szakmát az élet BÁRMELY területéről, ahol nincsenek tévedések. De ne dumálj itt nekem visszaélésről, meg gonoszságról, szcientológus.

"Azért ne legyen benned kétely, nem szívjóságból gyártják az a rengeteg gyógyszert."

Nem. Melyik cég dolgozik szívjóságból? A te orgod pl ingyen adja a könyveit?

"Nem lelki magasztosság miatt van hogy orvos-látogatónak mennek képzett orvosok"

Hát nem. Többnyire azért, mert nem szeretik, nem bírják, egy kórház szabályozott életét. Vagy az éjszakai ügyeleteket pl senki sem szereti, emiatt pl mentek már el többen orvoslátogatónak. Egy részük a pénz miatt is, de ma már nem ez dominál.

"kb 6-7 szer annyi fizetésért mint amennyit egy körorvos keres. Az infó a saját orvosomtól származik , akinek a fia orvos-látogató:)"

Ez tetszik a legjobban. Ha tényleg csak orvoslátogató, és nem valami manager irodai fejes, akkor ezt az infot messze ne hidd el neki, simán átverte a fejed, hogy a fiát fényezze. :) Vagy még jobb, a fia verte át a papa fejét, hogy saját lúzerségét, amiért orvosként nem vált be, a pénz látszatával kompenzálja. :) :)
Az orvoslátogatói szakma egy sz-r, nehéz, és újabban egyre bizonytalanabb meló. Olyan 8-10 éve volt ez jó, akkor a legendásan alacsony orvosi fizetések kb 2-2.5x kapták, plusz telefon és cégautó (elég szigorú elszámolással, újabban GPS-szel is ellenőriznek), nem nagy biznisz. Viszont ezért le kell látogatnod, 8-10 orvost, meg 2-3 patikát egy nap, és a főnökség előírt adaiat tarthatatlanok, a karcsúsítások miatt egyre nagyobb a beutazandó terület, a cégkocsiba ömlik a kilóméter, igen nagy a fluktuáció. Van persze sok apró trükk ehhez, több életművész orvoslátogatót ismerek, de összességében a 6-7x fizetés marhaság, orvoslátogatónak lenni pedig vacak munka. Cégnél ülni irodában 9-14 óra között az igen, de kint nyomni hóban-sárban... :)
Egy háziorvos viszont ha megvan a kellő kártyaszám, akkor igen szépen keres (nagyjából 1.5-2m/hó, ebből persze még lejön sok költség, asszisztens bére, stb.), namost ennek a 6-7x-e irdatlan marhaság orvoslátogatónak. :) :) Kérdezz rá ismét a dokira, és ha kitart emelett a saját 6-7x-e mellett, inkább vidd át a kártyád másik körzetihez, vagy leginkább lenkeihez. :)

Na, még egy sztori, egy o.látogató barátom mesélte: anno a rendszerváltáskor jöttek be a multi gyógyszercégek is, mint más multik is, ekkor létesütek a látogatói hálózatok is. Egy látogató ebben a korai hőskorban bejelentkezett egy falusi körzetiorvoshoz, hogy menne gyógyszerismertetni. A falusi doktor, aki ilyenről addig a cocializmusban még csak nem is hallott, a polgármesterrel összefogva cigányzenével és utcai dínom-dánommal fogadta, hogy hozzájuk eljött amerika. :)
Na, ma már messze, messze nem így megy ez.

Warlimont 2008.08.23. 21:58:07

HarmatOSA!

De igazából a családorvos x 6-7 havi fizetés annyira irreálisan sok millió, hogy inkább ne is kérdezz rá ismét, ennyit csak top managerek kaszálnak, mindenképpen válts orvost, vagy szaunázz.

harmatOSA 2008.08.23. 22:25:41

Ej :)
Ugye a mundér becsülete:) szóval van mit piszkálni .Hajrá Szendi :)))))))))A gyógyszereid elgurultak.....
De viccen kívül, igen van ott mit piszkálni .És biza a mundér becsülete, hogy egymás kezét fogjátok miközben a beteg le van sajnálva.
Minden embernek joga van ahhoz hogy a kellő információ a birtokában legyen . Az ami fenntartotta az orvosokkal szembeni kritikátlan bizalmat pont az okozza minden diktatúra végét .Az orvosokét is,kellenek a Szendi féle harcosok, hogy ne legyen áldott poshadás.
Remélem , letörlöd a könnyeid miközben sajnálod magatokat... munkakörülmények egyéb. Az emberek 80% nem tud veletek sírni .A többi nyomorult meg szedi a bogyóitok:)Szauna? nem rossz ötlet bár ehhez kissé késő van:)

Warlimont 2008.08.23. 23:46:22

Hát, OSA-s cimbora, akkor hidd ezt. Lenkeit üdvözlöm! :)

harmatOSA 2008.08.24. 07:12:46

:) szép napot, hát elég egyszerű vagy barátom:)Warlimont

Warlimont 2008.08.24. 15:06:00

A "biztos forrásból" tudott családorvos x 6-7, kvázi 8-10 milliós havi orvoslátogatói fizetéssel, az áldozatokkal, a gaztettekkel, a maffiával te viszont olyan komplikált vagy, hogy az már egy vicc. :)
Pölö reagálj már valamit erre a mókás 6-7x-re, ha kérhetlek, harmatoseszű barátom. :) Pl kérj elnézést a füllentésért. :) :)

Vagy csak hallotál valamit valahol valakitől és ettől nagyon okosfiú lettél? Ez a baj veletek, fingotok sincs a pszichiátriáról, de k..a jól tudjátok osztani róla az észt és dobálóztok a minősítő jelzőkkel.

Mi a bűnöd? :)

harmatOSA 2008.08.24. 16:20:42

No :) számolj jobban és meglátod belefér . Mi a bűnöm, hát pl nem adok egy pszihiáter szavára:) Irogasd a bogyóid jobban jársz :) Mondjuk neked lennék kevesebbet szednék. Ajánlom figylemedbe valamelyik templomot.Millós jövedelmek? Kérdezd meg magadtól te mennyit tettél el ?No emlékezz csak dr úr:) hány megnyomoritott ember élete szárad a lelkeden?Te meg a gyógyszeripar:) jó kis páros....
Amúgy átmentél személyeskedésbe, igaz én is :) de mégis csak te kezdted.Vagy nem gond? Aki nem helyesli a sok svindlit amit csináltok az mind scn? Akkor jó sokan vannak ebben az országban . Mi a baj, megszoktad hogy szent dr úrnak szólitanak? Hogy tömik a zsebed pénzel, hogy hajbókol előtted beteg , hozzátartozó?
Tudod az orvos is csak ember, nem kéne magad istenek hinni , nem vagy az ... és nem is voltál:) Bakkel megcsinálod a napom .

Bibircsók 2008.08.24. 17:18:20

Fiúk, hagyjátok már a késdobálást, egy csónakban evezünk.

harmatOSA 2008.08.24. 17:29:43

Kérésed parancs:)Had szurkáljon a doki :)

Bibircsók 2008.08.24. 18:00:28

A szurit én se szeretem. ;-)

Warlimont 2008.08.26. 20:25:34

Harmatos!

Jól felhúztad magad, erre most mennyi vitamint kell bevenni a tech szerint? :) No akkor, lassan olvasd el ismét, és erre a kérdésre válaszolj, sárdobáló szci fröcsögés helyett:

"Pölö reagálj már valamit erre a mókás 6-7x-re, ha kérhetlek, harmatoseszű barátom. :) Pl kérj elnézést a füllentésért. :) :)"

A fizetésemet meg bízd rám nyugodtan, ha ennyire irigyled, végezz el egy orvosi egyetemet, csinálj meg több szakvizsgát, és te is szintben leszel.

Bibircsók 2008.08.26. 21:48:44

Warlimont, kicsit benézted a dolgot, harmatOSA ugyanis nem szci, bármennyire is erre engedne következtetni a neve. :-)

harmatOSA 2008.08.26. 22:32:41

Warlimont!
Nem dobálok kést,max a hátadba vagyok hajlandó állitani :)
Bibircsók, drága :) had higyjen a jámbor amit akar... ez csak egy pszichiáter. És aki nem hódol a MINDEHATÓ BOGYÓK ELŐTT ,Z CSAK SCN LEHET. :)

Warlimont 2008.08.26. 23:12:20

Nem világos a kérdés? Hazudtál egy nagy pénzt, hogy a gyógyszermaffiás elméletedet igazold, és most nem akarod észrevenni, hogy erre kérdezek rá?? :) :)

A késes idétlenkedés helyett meg inkább az eszedet próbáld használni. A személyeskedésbe való törekvésed primitív menekülési reakció, erre teljesen közömbös vagyok, max röhögök rajtad.

TEHÉT AKKOR ISMÉTLÜNK:

"Pölö reagálj már valamit erre a mókás 6-7x-re, ha kérhetlek, harmatoseszű barátom. :) Pl kérj elnézést a füllentésért. :) :)"

Lehet, hogy nem is a dokid mondott 6-7x-et, hanem te tettél rá egy lapáttal? :) :) :)

örge 2008.08.26. 23:21:57

harmatOSA,
"..had higyjen a jámbor amit akar... ez csak egy pszichiáter.."
Nem értelek. Miért lettél hirtelen ilyen agresszíven előítéletes? Ez a stílus valahogy nem rád vall. Warlimont tényleg benézte, de a stílusod valóban adott rá némi okot.

harmatOSA 2008.08.27. 09:02:23

HA LEGKÖZELEBB MEGY HOZZÁD EGY GYÓGYSZERMAFFIÁS KÉRDEZD MEG MENNYIT KERES. Mert vagy azzal nem vagy tisztában , mennyi egy kör orvos fizetése , vagy azzal nem hogy egy orvlátogató menyit tud összehazudni Warlimont barátom. Mennyire könnyű valakire rámondani hogy scn , de ezt nagyon benézted. De tudod mit , a te gondod ...Ismétlem , az az arc akit reggelente a tükörben látsz , nem isten . És hogy tanult kollegádat fikázod nyilvánosan , ő érvel, olvasd át amiket ír, és gondolkodj picikét. Az áldott munkanapodból mennyit fordítasz a betegekre ÉS MENNYIT A BOGYÓKRA?
NYISD KI EGYNEK A CSOMAGOLÁSÁT, OLVAD EL MENNYI A MELLÉKHATÁSA, ÉS VAJON MIÉRT TESZIK FEL AZ EMBEREK A KÉRÉDÉST FETÉTLEN SZÜKSÉGES MÉRGEZNI ŐKET?
MONDJUK ORVOSTÓL RENDŐRTŐL ÜGYVÉDTŐL ÓVAKODNI KELL. Szóval egyeztess adatokat...
ÖRGE ÉS TÖBBIEK ELNÉZÉST A STILUSÉRT, DE MIKOR VALAKI CSAK A SZÁJÁT JÁRTATJA AZ MINIDG KIHOZZA A LEGJOBBAT. Egy pszichiáter , nekem egy ilyen blogon nem hiteles ,legalább annyira nem mint neki egy pszichológus....
Warlimont , gyere az én blogomra okádni.... ne itt rondits össze mindent....

örge 2008.08.27. 10:08:36

harmatOSA,
én azt gondolom, hogy Warlimont nemcsak a száját járatja, bár ő is kissé bedurvult, ez tény. De egy blogon ki lehetne hitelesebb egy ilyen témában, mint egy pszichiáter?
Ő írta, hogy az égvilágon semmi baja a pszichológusokkal, együtt dolgoznak, egymásra vannak utalva, kiegészítik egymást.
Nekem van pszichiáter ismerősöm, aki ráadásul vezető beosztásban van, jópár pszichológust alkalmaz az osztályán, sok kívülállóval is kapcsolatban van, nincs velük semmi baja.
Ez az ismerősöm egyébként abszolút emberből van. Ismerem, nincs köze semmiféle gyógyszermaffiához, nem ad feleslegesen gyógyszereket. Rengeteg hálálkodó levelet kap az iwiw-en régi betegeitől, akiknek segített helyrerázni az életüket.
Az egyik barátomat is egy pszichiáter hozta ki a szarból. Azóta jól van, nem szed semmit, megházasodott, gyereke született.
Az általánosításodat nem értem. Persze, hogy vannak a pszichiáterek között is "selejtek", de hol nincsenek? A gyógyszercégek pedig tényleg nagyon sokszor folyamodnak tisztességtelen eszközökhöz, módszerekhez, mert sajnos olyan világban élünk, ahol ezt megtehetik, de erről nem a pszichiáterek tehetnek, hanem a rendszer.
Ez szinte minden területen így van. Nézd csak meg az oktatást! A tankönyv- és a gyógyszerbiznisz között rengeteg párhuzam van. Nyomulnak a kiadók a pedagógusokra, igazgatókra, befolyásuk van a politikában, és ennek következtében rengeteg gyerek tanul hihetetlenül gány tankönyvekből, aminek súlyos következményei vannak. De nem mondhatod a pedagógusokra általában, hogy korruptak, gonoszak, pénzhajhászok. Itt is a rendszer az amin változtatni kell, nem a pedagógusokat szapulni.

harmatOSA 2008.08.27. 12:24:13

Nos én maradok annál a nézetemnél miszerint ,valaki azt hiszi tévedhetetlen akkor ott valami nem ok. Azt tagadni hogy nincsenek gondok a pszichiátriákon felesleges, hogy a gyógyszeripar nem jótékonysági intézmény azt is kár tagadni és ha olvasod az az alak itt egyből le scn -ezett csak mert nem hiszem hogy a jóisten fehér köpenyben jár . Életem 50 egynehány éve alatt láttam sok mindent . Én emlékszem azokra akiket kényszer gyógykezeltek még anno. Amúgy igazad van általánosítani nem szabad , de azt hiszem nem igazán úgy szól hogy emberi hangnál kéne maradnom.
:"Akkor most miért fáj neki ennyire a gyógyszeripar? Valami irigység? " Ezt ő irja Szendiről, nyilvánvaló hogy semmire nem becsüli mert széllel szembe megy, elfelejti hogy ha valahol van kéz kezet mos akkor azok az orvosok.
Nekem nincs pszcihiáter ismerősöm , de ha olyanok mint ez a példány itt hát nem hiányzik .Agresszív fensőbbséges, megszokta ha valami nem úgy van ahogy elképzeli , lehordja a beteget vagy a beosztottját . Szendi kell , a szendi félék kellenek , hogy fújjon a változás szele. És ahol felkavarodik a por ott előbb utóbb láthatóvá lesz mi van alatta. Szóval én maradok neki egy bunkó scn , ő meg nekem egy bunkó pszichiáter.ÉS AZÉRT MERT VALAK NEM ÉRT VELEM EGYET ATTÓL MÉG NEM SCN:)))))))))VAGY PSZICHIÁTER.

Ammónia 2008.08.28. 08:28:20

Friss cikk:
hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=12877
A végén tapsoltam örömömben, hogy vannak még ilyen józan magyar tanárbácsik. :)

PKD 2008.08.28. 10:03:44

Vajon féltucat bibliát elfogadtak volna-e?

satan panonski 2008.08.28. 11:53:50

Valószínűleg elfogadtak volna néhány Bibliát, mivel a kereszténység a magyar nemzeti hagyomány része, akár tetszik, akár nem.
A kis szektátokat pedig együtt emlegetni egy világvallással - enyhén szólva - arcátlanság és ostobaság.
Ki a kufárokkal a templomból, veletek meg az "uruszág"-ból!

PKD 2008.08.28. 12:57:34

Sajnos erre muszáj azt az untig csépelt sablonválaszt elővennem, hogy a kereszténység is szektaként kezdte, úgyhogy a különbség talán csak időbeli.

„mivel a kereszténység a magyar nemzeti hagyomány része, akár tetszik, akár nem.„
I.u. 1000-től valóban. A legyőzött pogányok erről valószínűleg másként vélekednének.

Nem szeretnék véres szópárbajt, de számomra nem a józanság sütött a tanító levélből. Hogy jön ide az, hogy „Nem kell nemzeti öntudat, nem kell történelem, nem kell folklór. Kell szcientológia? ”? Miért zárná ki egymást a kettő?

örge 2008.08.28. 16:59:09

Csak annyi vallást szabad bevinni a (nem felekezeti) iskolákba, amennyire az a történelem, az irodalom és a filozófia megismerése miatt mindenképp szükséges, természetesen beleértve a keleti vallásokat is! A SZCIENTOLÓGIA NEM RÉSZE A TÖRTÉNELEMNEK, ÉS SOHA NEM IS LESZ AZ!!!
Bár a levél forrása és az író stílusa nem az én világom, azért én is hányingert kapok az ilyen akcióktól. És minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a közoktatásban semmilyen formában se tudjon megjelenni a sci.

PKD 2008.08.28. 17:44:23

örge:
"Csak annyi vallást szabad bevinni a (nem felekezeti) iskolákba, amennyire az a történelem, az irodalom és a filozófia megismerése miatt mindenképp szükséges, "
Ebben az álláspontban érzek ésszerűséget. Hogy száz vagy ezer év múlva hol fog tartani a szcientológia, arról viszont nem nyilatkoznék ilyen kategorikusan.

Az iskolák egyelőre számomra is egy kicsit erős fokozatnak tűnnek, majd meglátjuk mi sül ki belőle.

örge 2008.08.28. 17:54:02

PKD,
"Hogy száz vagy ezer év múlva hol fog tartani a szcientológia, arról viszont nem nyilatkoznék ilyen kategorikusan."

Igazad van, a "REMÉLEM" szó kimaradt:)

PKD 2008.08.28. 18:06:43

Ám legyen :)

Én azt remélem, hogy egyre többen tapasztalják meg a szcientológiában rejlő pozitív lehetőségeket és egyre többen alkalmazzák úgy, hogy az hasznára válik az egyénnek és közösségnek egyaránt, a negatív "mellékhatások" pedig minimálisra csökkennek.

Luxon 2008.08.28. 18:42:03

Én meg remélem hogy két év múlva elveszik az egyházi státuszt a szörnyegyháztól, és minimálisra csökken a rondroidok száma.

Milyen szcientológiában rejlő pozitívumról beszélsz?
A egyházvezetők bankszámlájára? Na az az egyetlen pozitívum.

PKD 2008.08.28. 18:51:48

Luxon:
Azokról a pozitívumokról beszélek, melyek elérhetőek az egyén és környezete számára, ha valaki jól alkalmazza a szcientológiában rejlő tudást.

Luxon 2008.08.28. 18:52:38Na fene megint keverjük össze a vallást a politikával, az ókort az atomkorral, a felvilágosodást a hűbérúri viszonyokkal. Gratulálok eme hatalmas szélesen látó és objektív reaktív elméhez!

Luxon 2008.08.28. 18:54:48

PKD: a szcientológiában nincs semmilyen hasznos erő, ha van is azok idegen tollak. Amik ideig óráig működnek valami idegen madárból kitépetten.

Luxon 2008.08.28. 18:57:58

Egy beteg paranoiás elmét (Hubbard) meg ne hasonlítsuk már Jézushoz, Buddhához, Krisnához! De még Lutterhez is elég merész ötlet.

Luxon 2008.08.28. 18:58:44

Nem 2000-5000 év a különbség, hanem a szándék és a cél.

Luxon 2008.08.28. 19:00:58

Egy idiótáról 1970 év múlva is azt fogják tartani hogy idióta: lásd Néró; és lásd majd mint Hubbard.

Luxon 2008.08.28. 19:06:38

A szcientológiában, az egyén számára az anyagi és lelki csőd, illetve ismerőseinek a megszakítás jut osztályrészül. Mint az köztudott.

Kivéve persze azokat akik a ezen piramis játék tetején ülnek, és teletömik a zsebüket a balekok pénzén.

Nihil novi sub sole.

PKD 2008.08.28. 20:40:34

Luxon:
"a szcientológiában nincs semmilyen hasznos erő, ha van is azok idegen tollak."
Egy része valóban, ezt LRH is elismeri. Azért kíváncsi lennék a párosításaidra. Ez innen van, az onnan van.

"Egy beteg paranoiás elmét (Hubbard) meg ne hasonlítsuk már Jézushoz, Buddhához, Krisnához!"
Neked paranoiás, más talán mást lát benne. Pl. én is.

"Nem 2000-5000 év a különbség, hanem a szándék és a cél."
Levezetem a gondolatmenetet újra. Satan panonski azt mondta szekta, erre válaszoltam, hogy a kereszténység is úgy kezdte, így EBBEN A TEKINTETBEN a különbség a kettő között lehet, hogy csak időbeli.
A szándékok az egy másik összehasonlítási lehetőség.

"Egy idiótáról 1970 év múlva is azt fogják tartani hogy idióta: lásd Néró; és lásd majd mint Hubbard."
Ácsi. Te tartod idiótának. Elégedj meg az egyesszám első személlyel. Hagyd meg a többieknek a jogot, hogy maguk döntsenek.

"A szcientológiában, az egyén számára az anyagi és lelki csőd, illetve ismerőseinek a megszakítás jut osztályrészül."
Nem gondolod, hogy ennél azért árnyaltabb a kép?

"Mint az köztudott."
Ahogyan az is köztudott volt, hogy a föld lapos. És hogy Zeusz szórja a villámait az Olympos tetejéről stb.

"Nihil novi sub sole"
Nincs új a nap alatt :) Na ez most sikerélmény volt. Nem tanultam latint, de összeraktam.

satan panonski 2008.08.28. 22:48:38

Ha Te, kedves Philip KD. sablonszöveghez folyamodsz, akkor én is: Krisztus, Buddha, Muhhammad követelt pénzt a tanításaiért?
Ja, és melyikük öltözött hajóskapitánynak!?
Mert hajóskapitánynak lenni olyan fasza dolog... és amikor egy mondaton belül végigvonul az érzelmi (tónus)skála az arcunkon, az még faszább...

satan panonski 2008.08.28. 22:54:43

És egy kicsit OFF
Ha már a nickname-nél tartunk, olvastad "A sors kereke" (The turning wheel) című novelláját, PKD?
A szci-t szívatja a derék Dick...
Elron Hu, a próféta, stb.
Hogyan néz ki egy társadalom, amikor a szcientológia "államvallássá" lett.

PKD 2008.08.29. 07:52:19

satan panonski:
"Ha Te, kedves Philip KD. sablonszöveghez folyamodsz,"
A szektázás sablonszöveg, ezért a sablonválasz.

"akkor én is: Krisztus, Buddha, Muhhammad követelt pénzt a tanításaiért?"
Én úgy tudom, hogy nem.

"Ja, és melyikük öltözött hajóskapitánynak!?"
Tudomásom egyik sem.

"Ha már a nickname-nél tartunk, olvastad "A sors kereke" (The turning wheel) című novelláját, PKD?"
Nem rémlik, de kíváncsivá tettél. Megnézem, megvan-e az 52. Galaktika. Az Agave könyvekből nem rémlik az írás, de majd azokban is megnézem.

Luxon 2008.08.29. 08:03:11

"kereszténység is így kezdte"
Ez így egyszerűen nem igaz. Se térben se időben se sehogy.
---
Ős keresztények Isten félő élete, nehezen hasonlítható össze a szcidióták, adóhatóság félő és nemzetbiztonság félő, pénzhajhász vegetálásával.
---

De ajánlom a gugli keresőbe beírni, mint zsidó vallásfejlődés és vallási irányzatok az ókorban, Aquinói Szent Tamás címszavakat.

Továbbá (ha nem is túl pontosnak mondott), Öt világvallást.

PKD 2008.08.29. 11:54:56

Luxon:
"Ez így egyszerűen nem igaz."
Nem? Akkor hogy kezdte a kereszténység? Világvallásként? Vagy olyan vallásként, akit mindenki örömmel fogadott? Akkor viszont miért feszítették meg Jézust és miért végezte sok keresztény oroszlánok gyomrában? Félreértés ne essék, alapjában véve semmi bajom a kereszténységgel, csak a szektázás nem jön be, legalábbis nem negatív értelemben, márpedig a szövegkörnyezet erre engedett következtetni.

"Ős keresztények Isten félő élete, nehezen hasonlítható össze a szcidióták, adóhatóság félő és nemzetbiztonság félő, pénzhajhász vegetálásával."
1. Nem szcidióták. Én se mondom, hogy ostyazabálók.
2. Jó sok szcientológusról rendelkezhetsz pontos információkkal, ha ennyire határozott és kategorikus vagy a szcientológusokat illetően.
3. Ami a lényeget illeti, egy szekta szerintem nem csak attól lesz szekta, hogy a tagok hogyan viselkednek, mit csinálnak, hanem attól is, hogy a tágabb közösség hogyan tekint rájuk. Lásd pl. boszorkányság. Könnyű rámondani valamire, hogy szekta, pláne ha előtte nem is defináltuk a szót, pedig a wikipedián is több értelmezés olvasható.

Google:
Mindentudás egyeteme: „A korai keresztény gyülekezetek életérzését egy ellenséges világtól való állandó fenyegetettség jellemezte. A régi istenekkel való szembefordulás, a császárkultusz és az áldozatok megtagadása természetszerűleg felkeltette a környezet és az államhatalom gyanúját.”
www.mindentudas.hu/magazin2/20050329keresztenyseg.html

Ha van konkrét linked, hajrá...

Aquinói Szent Tamás és az öt világvallás nem tudom, hogy jön ide.

fSPr 2008.08.29. 22:39:39

PKD:

Tehat akkor mivel a csaszarsag uldozte a keresztenyseget, a mai allamok meg uldozik a sci-t akkor ez utobbi csak valami pozitiv dolog lehet. Tudom, hogy nem ezt irtad, de amit irtal ezt sugallja.

Regen mindent uldoztek ami nem volt hivatalos, ma mar ez kozel sincs igy. Ezert sincs ertelme a fenti parhuzamnak. Ilyen alapon minden koztorvenyes bunozot fel lehetne menteni.Azert a ket vilag igen csak kulonbozo. Ma mar van valami jogallam vagy mi a szosz. Radasul nem csak hivatalosan uldozik hanem a tarsadalom eleg nagy resze is zsigerbol elutasitja.

A sci nem vallas. Bar egyhaza mar van. Egy olyan szervezet, amely bizonyos szolgaltatasokat penzert kinal es ami tudatosan visszael a jogallamisag egyhazakra vonatkozo torvenyeivel.

Sajnos manapsag a torveny szerint aminek egyhazi szervezete van az vallas, pedig a dolognak pont forditva kene mukodnie. Itt a szervezetet tudatosan valasztottak bizonyos nagyon is evvilagi elonyok kihasznalasara es csak utolag alkottak hozza vallasi utmutatast. es ez akkor is igy van, ha a dianetika bizonyos reszei estleg mar az egyhaz hivatalos bejegyzese elott keszen voltak.

Ezert nem vallas, hanem csak egyhaz....azok meg tudjuk milyenek...tisztelet a nagyon ritka kivetelnek.

Luxon 2008.08.30. 12:30:20

'1. Nem szcidióták. Én se mondom, hogy ostyazabálók.'
Nos szcidióta helyett haszálhatnék adócsalót, nemzetbiztonságra/közegészségre különösen veszélyes elemeket, illetve paranoiás elmebeteg se áll messze Hubbard bácsitól és követőitől. És mindezek még csak nem is személyeskedések ezek tények.

Persze NEM az egyszerű megtévesztett publik rondroidról beszélek, hanem akik közel ülnek a húsosfazékhoz, akik pontosan tudják hogy csalás az egész, és hogy csak a pénz és a hatalom számít.

Minden valamire való vallásban is van hitélet, isten és univerzum kép. A szcíben mi van?
Xenu csillió millió forintért, és persze kategórikus elutasítás minden vallásnak és egyháznak, lásd 3D mozi a Xenu történetben.
Jelenleg a ma, Magyarországon elérhető összes vallási irányzatról átfogó képet alkothatok ha érdeklődöm iránta. Eldönthetem hogy tetszik nem tetszik. A szcientológia miért kivétel? Bár Anonymousnak hála már ez sem titok.

Hmm ha lelki bajom van református lelkésztől a zsidó rabbiig, a muszlim lelki vezetőtől a krisnásig, a pszichiátertől az addiktológusig (magánpraxist most nem nézem), ingyen és bérmentve segít rajtam.

Miért kis kell az a sok tanfolyam és auditálás, méreg drágán?

Luxon 2008.08.30. 12:38:15

Egy közepes Lovecraft regényben több fantázia van és csavar, mint szcientológia "teremtés történet"-ében.

Nem értem minek védeni ezt a ponyva regényt?
Persze értem a pénz és hatalom számít, többi megy a levesbe: lásd szétszakított családok, öngyilkosságok, tönkretett életek.

Elmebaj ez az egész, de hát az emberi hülyeség végtelen, az univerzum nem biztos hogy az.

PKD 2008.08.30. 14:08:22

fSPr:
„Tudom, hogy nem ezt irtad, de amit irtal ezt sugallja.”
Nem állt szándékomban sugallni, annyit szerettem volna közölni, hogy attól, hogy valamit a közösség egy – kisebb vagy nagyobb – része rossz szemmel néz, még nem biztos, hogy rossz. És úgy tapasztaltam, hogy a szcientológiával kapcsolatban nagyon sok téves/hiányos információ forog közkézen.

„Radasul nem csak hivatalosan uldozik hanem a tarsadalom eleg nagy resze is zsigerbol elutasitja.”
Zsigerből: vagyis gondolkodás és alaposabb vizsgálat nélkül. Ez jó dolog? Másrészt hivatalból szerintem nem üldözik – ha Magyarországról beszélünk, ez a mondatodból nem derült ki - és a társadalom nagy részével kapcsolatban is vannak fenntartásaim.

„A sci nem vallas.”
Számomra attól vallás, mert a tárgya az emberi lélek, illetve annak kapcsolata más lelkekkel, illetve a világ alkotó egyéb elemekkel, továbbá az emberi lélek jobb állapotba hozására kínál módszereket.

„Egy olyan szervezet, amely bizonyos szolgaltatasokat penzert kinal”
A többi vallás, vagy inkább egyház miből tartja fenn magát? Egyékbként vannak ingyenes előadások is és az alapkönyvek nem drágák.

„Sajnos manapsag a torveny szerint aminek egyhazi szervezete van az vallas,”
Én ezt máshogy tudom, de ha van jogász az olvasók között, nyugodtan javítson. Szerintem a jog egyházalapításról beszél, melynek vannak bizonyos feltételei, pl. minimális taglétszám, hittételek benyújtása stb. Arról az összefüggésről egyház és vallás között, amit írtál, nem tudok.


Luxon:
„Nos szcidióta helyett haszálhatnék adócsalót, nemzetbiztonságra/közegészségre különösen veszélyes elemeket,”
Én pedig használhatnám a keresztes mészárosok fattyait, pedofil álszentek gyülekezetét, de mégsem teszem.

„És mindezek még csak nem is személyeskedések ezek tények.”
Számodra ezek a tények, számomra a tények ennél azért sokkal összetettebb képet mutatnak.

„Persze NEM az egyszerű megtévesztett publik rondroidról beszélek, hanem akik közel ülnek a húsosfazékhoz,”
Tehát egy public csak megtévesztett lehet?

„Minden valamire való vallásban is van hitélet, isten és univerzum kép. A szcíben mi van?”
Az alább linkben választ kaphatsz rá, bár egyesek szerint ezeket az oldalakat track-elik. Én nem hinném, de ha gondolod, konzultálj az illetékesekkel, vagy ha van rá lehetőséged, akkor nézd meg egy köz-terminálról.
mia.szcientologia.org/html/part02/index.html

„Eldönthetem hogy tetszik nem tetszik. A szcientológia miért kivétel?”
A szcientológiáról is eldöntheted. Több ismerősöm is van, akinek nem tetszik.

„Hmm ha lelki bajom van református lelkésztől a zsidó rabbiig, a muszlim lelki vezetőtől a krisnásig, a pszichiátertől az addiktológusig (magánpraxist most nem nézem), ingyen és bérmentve segít rajtam.”
Tőled talán nem kérnek pénzt, de mástól igen. A vallási emberek mások adományból plusz állami támogatásból élnek, a egészségügyiek pedig a tb-ből, amit ugyancsak az állampolgárok fizetnek meg.

„Miért kis kell az a sok tanfolyam és auditálás, méreg drágán?”
Olcsónak számomra sem olcsó. Én most a könyveket tanulom levelező tanfolyamon, az pl. nem drága. Szerintem mindenki megtalálhatja a számára megoldást, amivel tud haladni a szcientológiában.

„Egy közepes Lovecraft regényben több fantázia van és csavar, mint szcientológia "teremtés történet"-ében.”
Nem értem, hogy ez miért lenne probléma.

„Nem értem minek védeni ezt a ponyva regényt?”
Nem védem.

„Elmebaj ez az egész, de hát az emberi hülyeség végtelen, az univerzum nem biztos hogy az.”
Az utóbbi kettővel egyet tudok érteni.

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.08.30. 17:30:53

PKD:
"Az alább linkben választ kaphatsz rá, bár egyesek szerint ezeket az oldalakat track-elik. Én nem hinném, de ha gondolod, konzultálj az illetékesekkel"

- Ezt a track-elés dolgot én vetettem fel korábban. Nem állítom hogy ez történik, de puszta óvatosságból inkább nem megyek anti-szci oldalon keresztül szci oldalra. Javaslom mindenkinek a copy-paste használatát ilyen esetekben.

"Az hogy paranoiás vagy még nem jelenti azt hogy nem követnek" - Ismeretlen szerző

A Kaszás:
Zsír, de aki Anon az nem nagyon fog oda írni :) De azért örülök neki.

PKD 2008.08.30. 17:44:05

AnonHun:
Oké. Megvárom mi a válasz, mert bemásoláshoz elég hosszú a szöveg.

kis xenufalvi xenu 2008.08.30. 20:37:52

Nem kimondottan a trackelés miatt linkeli be ez a sok gyík.

A google pagerankot próbálják befolyásolni.

Azaz ha egyszeri emberkénk rákeres a szcientológia-szócskára, az ő sz.ros kis oldalocskájuk legyen az első (pár találatban).

x

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.08.30. 21:27:05

PKD:

A copy-paste-elést úgy értettem, hogy a linket másolod ki és vissza a böngészőbe, nem pedig rákattintasz.

PKD 2008.08.30. 21:30:57

kis xenufalvi xenu:
Elsőre azt hittem, hogy nekem is szól a bejegyzés, de látom, gyíkoknak címezted.

PKD 2008.08.30. 21:31:27

AnonHun:
Jah, aztán már leesett :)

ubi 2008.08.31. 11:17:03

PKD:
"Olcsónak számomra sem olcsó. Én most a könyveket tanulom levelező tanfolyamon, az pl. nem drága. Szerintem mindenki megtalálhatja a számára megoldást, amivel tud haladni a szcientológiában."

Kezdeni lehet kevés pénzzel, de az igazsághoz ez is hozzá tartozik:

objektivszcn.blog.hu/2008/06/18/bridzs_1

objektivszcn.blog.hu/2008/06/19/bridzs_2

PKD 2008.08.31. 14:40:34

ubi:
A szatirikus hangvételen túl - vagy annak részeként - szerintem túlzó is a belinkelt elbeszélés, de valóban nem árt némi határozottság és ítélőképesség, amikor az ember eldönti, hogy milyen módon szeretne haladni a szcientológiában, én ezt tapasztaltam.

ubi 2008.08.31. 18:27:41

Jaja, kicsit el van túlozva az írás, de épp ezért írtam, hogy "az igazsághoz ez is hozzá tartozik:"

Szóval kell hozzá pénz és nem is kevés.

Hogy milyen módon szeretne haladni?
Ha a hídon akarsz, ahhoz mindenképp sok pénz kell.
Bármelyik alterntívát választhatod.

Most a főtéma a könyvek, olcsóbb, de később már nem lesz elég.

harmatOSA 2008.08.31. 18:31:48

" de valóban nem árt némi határozottság és ítélőképesség, amikor az ember eldönti, hogy milyen módon szeretne haladni a szcientológiában, én ezt tapasztaltam."
Bár nem annak szántad akár mottója is lehetne a blognak.:) AJÁNLATOS AZ ÓVATOSSÁG.Sjanos aki ,gyengébb lekileg, azt peszippanja az egyház , és bár az scn szerint mindent az egyén okoz magának, mégsem menti fel az alól ahogy a dolgait intézi. Jogtiprásra, embertelen bánásmódra, emberek kizsákmányolására nem épülhet semmi jó.
Egy kategória aki használja a tehet, egy aki képes a partvonalon mardni , mondván ami neki jó és működik azt használja-amúgy szerintem te ez a kategória vagy-és mégegy ki az élete értelmévé teszi . Ekkor jön elő az a sok blődség, eladom a lakást , elhagyom a gyerekeimet .életem és vérem az scn ért.Nem beépiti az életébe hanem az életét adja érte.
A különbség annyi mint amikor megiszol egy pohár finom bort egy jó vacsorához , vagy mikor az alkohol rabjává leszel .Te uralod vagy az uralkodik el rajtad.
Ez a blog nem azokat állitja pellengérre akik publikok, hanem az egyáz elitjét akik tudatosan szervezik úgy az egész szervezet felépiését hogy minden fillér az ő zsbükbe folyon.
Itt irta valaki hogy a szegéynség megvédi az scn től sajna nem egyértemű , mert módot találnak rá hogy rabszolga munkával vagy egyébb módon gyarapitsa az egyházat.

ubi 2008.08.31. 18:42:26

harmatOSA
Szerintem alaposan beletrafáltál.

Kicsit talán keméyn a vörösboros hasonlat, de eléggé igaznak tűnik.

Az biztos, hogy nagyon azon vannak, hogy necsak "egy pohár finom bort egy jó vacsorához " -nál maradj.

ubi 2008.08.31. 18:45:04

Szerintem PKD is partvonalas és ezzel a bejegyzésével arra célzott, hogy ha tudod mit akarsz, akkor nem tud befolyásolni senki és ez igaz.

PKD 2008.08.31. 21:02:52

ubi:
"Ha a hídon akarsz, ahhoz mindenképp sok pénz kell."
Igen, arra tényleg oda kell tenni magát az embernek, nem csak pénzben, de időben is. Persze ez is függ attól, hogy ki milyen állapotban van, illetve mennyire van tisztában azzal, hogy pontosan miről is szól az eljárás, amit éppen futtat, vagyis a képzettségtől. Ha az ember képzett, akkor talán le tud faragni valamennyit a szükséges időből és így pénzből is.

"Szerintem PKD is partvonalas és ezzel a bejegyzésével arra célzott, hogy ha tudod mit akarsz, akkor nem tud befolyásolni senki és ez igaz."
Igen, utóbbival egyet tudok érteni. Szerintem a probléma onnan ered, hogy sok olyan ember keres válaszokat a szcientológiában, aki úgy érzi, hogy nem ura az életének. Így természetesen - a többi dolog mellett - a szcientológiát sem képes uralni az életében. Legalábbis addig, amíg el nem jut odáig, hogy elkezdi jobban kontrollálni a környezetét - jobbik esetben.

PKD 2008.08.31. 21:15:05

harmatOSA:
"A különbség annyi mint amikor megiszol egy pohár finom bort egy jó vacsorához , vagy mikor az alkohol rabjává leszel .Te uralod vagy az uralkodik el rajtad."
Igen, erre nekem is rá kellett jönnöm. Nem azért élek, hogy szcientológiával foglalkozzak, hanem a szcientológia tudását használom arra, hogy jobb életet élhessek. És mindjárt másképp fest a történet. De az emberek amikor bekerülnek, nem változnak meg egycsapásra. Ha valaki befolyásolható volt, amikor kapcsolatba került a szcientológiával, kell neki egy kis idő, míg elkezdi alkalmazni azt pl. hogy "az igaz, ami számodra igaz".

"Ekkor jön elő az a sok blődség, eladom a lakást , elhagyom a gyerekeimet .életem és vérem az scn ért."
Ezt is el tudom képzelni egy felelős döntésként, de ez hatalmas mértékű felelősségvállalásról szólna. Szerintem ritka az ilyen. Ha valaki azért csinálja ezt mert menekül vagy így próbál jóvátenni valamit az életében... ezek nem hoznak jót szerintem.

"Sjanos aki ,gyengébb lekileg, azt peszippanja az egyház , és bár az scn szerint mindent az egyén okoz magának, mégsem menti fel az alól ahogy a dolgait intézi."
Igen, ezt én is másképp csinálnám. Pl. a Sea Org-be se vennék fel bárkit, pl. alapvető szcientológia tudás nélkül. Úgy gondolom, ez nem vezet jóra.

harmatOSA 2008.08.31. 22:56:30

PKD.
Sok mindenről megegyezik az álláspontunk. Kicsit mulattat ahogy válaszolgatsz a kérdésekre. Érettebb ember lehetsz , kiforrott véleménnyel és nem hat meg mások tetszése vagy nem tetszése.
Az eddig itt előfordulók közül , te vagy az az ember aki nem fedi el a hibákat nem mondja hogy nincsenek. Én kíváncsian olvasom ti odaát hogy látjátok

fSPr 2008.08.31. 23:16:52

PKD:

Az igaz, hogy amit egy kozosseg rossznak nez nem biztos, hogy rossz, de azert az emberek altalanos attitudje eleg jo indikator. Raadasul a sci mar fel evszazada aktiv tehat nem lehet arra hivatkozni, hogy nem ismerjuk. Mindent lehet allitni csak azt nem, hogy none a tarsadalmi elfogadottsaga. Mindez annak ellenere igy van, hogy az internet koraban elunk es, hogy egyre tobben engedhetnek meg maguknak, hogy kiprobaljak. Az en kornyezetemben abszolut visszaigazolodnak a negativ kozvelemenykutatasi eredmenyek. Ha annyira jo es hasznos dolog lenne, akkor nem hiszem, hogy igy allnanak a dolgok.

Magyarorszagon is uldozik, mert az NBH evkonyve alapjan egyertlmuen azonosithato a szervezet. Nyugat Europaban es mashol is szinten sok helyen uldozik, vagy esetleg megturik. De nem tudok olyan helyrol ahol hivatalosan tamogatnak is.

Szerintem eleg szomoru lenne, ha valami attol valik vallassa mert az emberi lelekrol szol, mert ez alapjan tulsagosan egyszeru lenne. Vallastudosok szerint, amivel en is egyetertek:))), a vallas egz nagyon bonylult dolog az emberiseg kulturajanak egyik hatalmas terulete. Belemehetunk vallaselmeleti fejtegtesbe is. Ennek ket aspektusa lehetseges. Hasznalhatunk, egy elfogadhatonak tuno dimenzionalast mely alapjan meghatarozhato egy vallas, vagy osszevethetjuk a fold letezo vallasaival. Megitelesem szerint egyik esetben sem allna ki maradektalanul a probat. amennyiben a scientologiat vallasnak tekintjuk, akkor az ezoterikat, az agykontrollt, az eletvezetesi tanacsokat tartalmazo konyvek olvasasat, vagy a csoportterapiat is, de szabadon ertelmezve akar a keresztrejtvenyfejtest is tekinthetnenk vallasnak. Erzodik az izzadsagszag, nagyon....

A tobbi vallas mibol tartja fent magat? Adomanybol? Az mit jelent? Mindnek annyit ad amennyit akar. Illetve bizonyos nagyon korlatozott korben fizetni kell a szolgaltatasert, de ezek az elet nagy esemenyeihez kotodnek. ES ami a legfontosabb mindenki szamara elerhetoek, es megfizethetoek, mert a bevetelek tobbnyire csak a koltsegek fedezesere szolgalnak, sot bizonyos vallasoknal meg arra sem. Barki elmelyedhet a vallasanak tanitasaiban annelkul, hogy millikoat kene erte fizetnie. A penznek nincs szaga, de a penzehseg messzirol buzlik. Teljesen mindegy, hogy vallaltrol, vagy egyhazrol, vagy emberrol van szo.

A torveny csak egyhaz alapitasrol beszel, minden nem alkotmany vagy torvenyellenes celbol alapithato.
Magyarorszagon 100 termeszetes szemely kell hozza. Nem lepodnek, meg ha az usaban is ennyi lenne. Egy ironak ezt osszeszedni nem nehez. LRH sikere abban rejlik, hogy penzzel megveheto,egyszeru valaszt kinal a boldogsag problemajara. Nem tudom miert nekem a bucsucedula jut eszembe...csak az a kulonbseg hogy itt folyamatosan kell venni egyre tobbert...ezert sokkal gusztustalanabb is...

ubi 2008.09.01. 07:58:15

fSPr:
Én úgy tudom, hogy minden egyház kap az állami kötlségvetésből, magyarul mindenki hozzájárul az egyházak működéséhez.

Más egy hézaknál asszem nincs "hivatalos" ára a szolgáltatásoknak (temetés, házasságkötés, stb.) de azért fizetnek az emberek érte, persze ebben nincs semmi rossz.

A szciben minden szolgáltatásokból és termékekből tevődik össze, így gyakorlatilag bármit akarsz csinálni, az pénzbe kerül.

PKD:
"Nem azért élek, hogy szcientológiával foglalkozzak, hanem a szcientológia tudását használom arra, hogy jobb életet élhessek. "

Na szerintem ezt nem nagyon csípik, pont az ellenkezője a cél, de azt hiszem ezt te is nagyon jól tudod.
Engem azt hiszem ez a rész idegesített a legjobban. Elősször szuper hogy csinálsz valamit, aztán már megesik, hogy kérdőre vonnak, hogyhogy nem folytatod, hogyhogy nem jössz többet, hogyhogy nincs meg a teljes alapok csomagod, stb.

Annak ellenére viszont, hogy Hubinak voltak fura dolgai, meg az egyház jónéhány megnyilvánulása nehezen emészthető és egy csomó dolgot "összeollózott", azért rengeteg könyve és írása hasznos és eléggé összeszedett. Persze nagyon fontos, hogy hogyan használja az ember ezeket.

Néha eszembe jut, hogy azért ha el lenne egyszer törölve, a jó dolgokat pótolni kellene :)

Jason Benghét, aki elég magasra fel jutott, viszont még mindig nem tudom hová tenni :D

fSPr 2008.09.01. 19:44:19

Ubi:

En ugy tudom, csak a negy tortnelmi egyhaz kap tamogatast, a tobbiek csak az egyhazaknak felajanlhato 1%-bolk kapnak, ha valaki felajanlja nekik:)

Kereszteles, temetes fix aras tudomasom szerint, bar lehet, hogy egyhaza valogatja:) mindenesetre nem 100ezrek, nem milliok:) Es nem kell havonta megvenni, es nem zaklatnak emailben, hogy keresztelkedj mar meg, es vagy, hogy temetes most felaron:)

Egyeterek, amikor egy vallas gyakorlasa csak vasarlasokbol tevodik ossze ott valami nem gombolyu:)

Ammónia 2008.09.02. 10:06:20

Tud valaki valamit arról, hogy mi van a J. Beghe interjú folytatásával?
Ubi? Mit tudsz?

Reformer 2008.09.02. 10:49:27

Ammónia, ubi: készülődik. Amint kész van, kiteszem.

Ammónia 2008.09.02. 11:52:13

Reformer:
Köszi, ez megnyugtató.
Várjuk...:)

ubi 2008.09.02. 15:11:37

Ammónia:
Lesem én is miden nap, de már csak jön :)

PKD 2008.09.02. 20:34:06

harmatOSA:
"Sok mindenről megegyezik az álláspontunk."
Én is így látom. Szerintem általában véve, ha megvan a szándék a megértésre mindkét oldalon, akkor sokkal több mindenben egyetértésre lehet jutni, mint az első látásra tűnik.

ubi:
"Elősször szuper hogy csinálsz valamit, aztán már megesik, hogy kérdőre vonnak, hogyhogy nem folytatod, hogyhogy nem jössz többet, hogyhogy nincs meg a teljes alapok csomagod, stb."
Igen, ezt én is tapasztaltam, tapasztalom. De ha az embernek van válasza, akkor nem szerintem ez nem gond, bár erre is csak az utóbbi időben jöttem rá és még nekem is gond, de sokkal kevésbé, mint régebben.

"...rengeteg könyve és írása hasznos és eléggé összeszedett. Persze nagyon fontos, hogy hogyan használja az ember ezeket."
Egyetértek.

"Néha eszembe jut, hogy azért ha el lenne egyszer törölve, a jó dolgokat pótolni kellene :)"
Mindenképpen, bár nem hiszem, hogy teljesen el lehetne törölni. Bízok benne, hogy kinövi a hibákat. Én sem gondolkoztam mindig úgy a szcientológiáról és az egyházról ahogyan most, volt egy időszakom az index fórumon, ahol inkább én is az egyház válaszait nyomtam a sajátjaim helyett. Aztán persze rájöttem, hogy igazából sok olyan dolgot mondtam a saját nevemben, ami ugyan logikusnak hangzott, de a tapasztalatom róla nulla. És ugye attól, hogy valami logikusnak tűnik, még nem feltétlenül igaz, bár lehet, hogy az. De ez a felismerés beletelt egy kis időbe. Most már igyekszem ügyelni arra, hogy a mások tapasztalatait - legyen az akár LRH vagy az egyház -, elkülönítsem a sajátjaimtól. Lehet, hogy sokan átmennek ezen a fázison és én bízok a fejlődésben :)

"Jason Benghét, aki elég magasra fel jutott, viszont még mindig nem tudom hová tenni :D"
Szerintem ő ott rontotta el, hogy túl sokáig várt a kiszállással, illetve a "reklamációval". Felment OTV-ig, amikor úgy érezte, hogy még a Clear állapotot sem érte el. Ha nem tetszett neki az állapota, amire azt mondták, hogy most már ő clear, akkor miért nem akkor reklamált és szállt ki? Ez az én véleményem.

fSPr:
"Egyeterek, amikor egy vallas gyakorlasa csak vasarlasokbol tevodik ossze ott valami nem gombolyu:)"
Nem csak ebből tevődik össze.

ubi 2008.09.03. 08:35:01

PKD:
"Szerintem ő ott rontotta el, hogy túl sokáig várt a kiszállással, illetve a "reklamációval"."

Lehet benne valami, bár erre is lenne egy "technikai" megjegyzésem, de nem célom most ezen vitázni.
Várjuk meg a többi részt, úgy majd biztos jobban lesz miről beszélni - ill. remélem nem lesz miről beszélni, mert egyértelmű lesz az, amit elmond JB.

harmatOSA 2008.09.03. 10:36:39TISZTELEM AZOKAT AKIK KIÁLLNAK A VÉLEMÉNYÜK MELLETT. Mégjobban azokat akik tesznek is valamit a nekik fontos dolgokért.
Az alapvetés nekem hogy ami nem jó a közvetlen környeztemben az ellen teszek.
Ha azok az scnek akik hozzád hasonlóan látják vannak gondok, nem tolnák le a felelősséget, nem lenne annyi ellenzője az egyháznak.
Tudod nem azzal van gond hogy ti alkalmazzátok a tehet, egy joga klub nem vált ki ellenszenvet.
Ti legalább nem tagadjátok hogy SOK MINDEN NINCS RENDBEN, ÉS RENGETEG VISSZÁZS DOLOG TÖRTÉNIK AZ EGYHÁZBAN.
A gond ott van hogy nem látni vagy hallani olyan sikeres törtekvéseket amik az egyházi gyakorlatot bírálnák és azt javítani akarnák.
Rengetek olyan ember van akik mint én is nem foglakoznak az scn-nel. Amíg nem volt személyes érintettség úgy véltem , elfér a többi mellett.
AZUTÁN MIUTÁN LÁTTAM MEKKORA KÁROKAT KÉPES OKOZNI AKKOR VÉLTEM ÚGY VALAMIT TENNI KELL. Teszem azóta is :)nem ugy mint egy húszéves, vagy harmincas ,más eszközeim módszereim vannak. Szerintem nem tenni semmit , az bűn legalább akkora mint elkövetni azokat a dolgokat amiket a KIVÜLÁLLÓK kritizálnak. Az ahogy a hatalomra próbál törni az scn ahogy az egyénnel bánik , szabadságról beszél miközben a tagjai felett totális felügyeletet gyakorol . Hogy embbreket nyomorit meg,- és ebben a rémítő hogy tudatosan . Lelkileg anyagilag és szociálisan bemenni egy sea-orgba és onnan távozni kataszrtófa. Ettől még a párbeszéd jó dolog. Érdekelnek a mozgató rugók a túloldalról.....

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.09.03. 15:40:17

PKD:

"Szerintem ő ott rontotta el, hogy túl sokáig várt a kiszállással, illetve a "reklamációval". Felment OTV-ig, amikor úgy érezte, hogy még a Clear állapotot sem érte el."

- Miért nem veti fel senki az Egyház felelősségét ebben a kérdésben? Én úgy tudom, hogy AZONNAL ki kellene derülnie, ha valaki nem Clear vagy OT. Hogyan engedhették, hogy további milliókat költsön olyasvalamire, ami nem fog működni nála?

Az én személyes véleményem az, hogy jól jött az a kis pénz.

Ammónia 2008.09.08. 09:20:30

Azt meg tudja valaki mondani, hogy pl. az assistokat honnan/kitől lophatta Hubbard? Mert erre még valahogy nem jöttem rá.

ubi 2008.09.08. 11:55:44

AnonHun:
Teljesen egyetértek, beleverünk pár millát meg egy csomó energiát, aztán bocs ez nem neked való??
Na ebből csak az jön le(meg még egy csomó más dologból is), hogy elődlegesen "ide a lóvét aztán majd lesz valahogy".

Ammónia:
Jó kérdés :))
A válasz engem is érdekelne. Persze pontos forrással.

Ammónia 2008.09.08. 13:45:31

Ami az e-méter-t illeti ezt találtam,nekem új, igazán érdekes. Lehet, hogy mások is rájöttek már, de nekem újdonság volt, mivel nem értek a kineziológiához.
Hát ennyit az e-méter-ről és az engramok feloldásáról =D=D=D ...:

kineziologia.freeweb.hu/
menjetek rá az "Alkalmazott módszerek"-re, ott pedig a "Kineziológia", majd a "Mi történik a kezelésen" -re...
Ugye ismerős a téma? =D

Ammónia 2008.09.08. 15:05:42

index.hu/politika/kulfold/szcifra0908/

...nehogy valaki lemaradjon a cikkről :D

pepsico (törölt) 2010.01.23. 06:04:34

Hát ez film már nem elérhető!
Egyes torrent oldalakon viszont fenn van.
Csak éppen magyar felirat nincs hozzá.
Nem lehetne valahonnan letölteni?

Ammonia73 2010.01.23. 13:56:19

@pepsico: én is a magyar feliratos változatot keresem már egy ideje, hátha jelentkezik valaki, aki volt olyan előrelátó, hogy letöltötte amíg elérhető volt...de eddig semmi. :(

pepsico (törölt) 2010.02.11. 11:46:56

Engem csak a magyar felirat fájl érdekelne.

pepsico (törölt) 2010.02.11. 12:20:09

A You Tube-on fenn van, de felirat nélkül, nem tudom a Vineo miért törölhette.

www.youtube.com/watch?v=IGi4YvedepA

pepsico (törölt) 2010.02.18. 19:56:49

Közben megtaláltam: innen letölthető és nézhető is:

www.zshare.net/video/72712250ec654dba/