Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Magyar Sea Orgos történet - 2003

2008. április 08. - Reformer
A következő személyes történetre az Index fórumon leltem.



Kiegészítettem a személyes meglátásaimmal, ezek dőlt betűvel vannak írva.

Az eredeti hozzászólás (2003.01.28):
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=27909201&t=9028217

Nézzünk tényeket:

Voltam kint a Flagben (a szcientológia nagy központi szolgáltató szervezete, a floridai Clearwaterben található - Reformer), nagy vágyakat tápláltam, vakon. Tettem ezt akkor úgy, ahogy más szcientológiával foglalkozó barátom, ismerősöm.

Pár ott történt tényt sorolnék fel, mégpedig úgy, hogy kiemelem azt a részt is, ami a témával foglalkozóknak is mond valamit (elnyomás,ferdítések és hasonló talált dolgok).

- a publikoknak (a nem munkatárs, egyszerű hívő szcientológusok összefoglaló elnevezése - Reformer) többször azt mondták a FLAGben levő auditálásra felvevő személyek, hogy nem ér ra a Case Supervisor (esetfelügyelő, az auditorok munkáját felügyelő ember, aki megmondja, hogy pontosan melyik szcientológia eljárást kell elvégezni az auditálásra járó hívőkön - Reformer), mert annyi dolga van. Közben szabin volt, és nem mondhatták meg. Mindössze több ezer dollárt fizető publikoknak hazudtak. Az ott dolgozók mondták, nem láttam úgy, hogy örömmel tették, de kellett.

- olyan közép vezetővel volt dolgom hónapokig, akiről kénytelen voltam jelentést írni, mert akkor jutalmazott minket amikor nem volt munka, amikor meg volt, nem engedett a mindenkinek járó tanulásra el.

- További elnyomó tevékenységét jelentettem, de ügyesen addig fúrt - sok-sok éve ott van, ismeri a dörgést a szabályokban - mire inkább engem küldtek haza. Semmit nem akartak írásban adni, és csak szóban voltak hajlandók kijelenteni, hogy nem kell fizetnem semmiért se. Persze hazajövetel után, a mit sem sejtő FLAG pénzügyes küldi a több ezer dolláros számlákat.

Ilyesmi már mással is megtörtént.

- Miután megállapodtunk, hagyjuk egymást békén - én kiábrándultam a nagy ámításból, amiről itt mindenki azt hiszi,hogy a FLAG maga a Paradicsom - nem voltak hajlandók kiadni az útlevelem!!! Kitettek a reptéren, fel akartak tenni e nélkül repülőre. Utána csak úgy tudtam visszakapni az addig szerintük elkért és 'elvesztett' útlevelem, hogy a Miami-ban levő Magyar Konzul hívta őket telefonon. Elöször azt is letagadták, hogy ott vagyok. Kicsit fenyegetni kellett, és csodák csodájára megtaláltak. Utána másnak a szekrény mögött véletlen megtalálták az útlevelem is. WOW!

Koppenhágában is volt egy ismerősöm, akit 1998-ban nem akartak hazaengedni (nem adták vissza az útlevelét). Kiszökött, bement a konzulátusra és segítséget kért. Másnap előkerült az útlevele odabenn.

- A FLABben eltöltött kiképzés alatt egy dolog, hogy robotoltunk estig, mert buli volt. Volt 40 órás munka is. Fizetésünk sokszor elmaradt.

Nekem volt olyan, hogy 72 óráig fennvoltam dolgozni, időnkénti közbeiktatott félórás szundításokkal. Meg kellett lenni egy fordításnak...

- együtt laktunk 6-an egy kb huszonpár négyzetméteres mocskos lakásban a Haciendán (Hacienda Gardens, a Sea Orgosok által lakott lakótelep-szerűség Clearwaterben - Reformer), se szekrény, se más épkézláb dolog.

Én laktam olyan szálláson, ahol 20 négyzetméteres szobában laktunk 12-en - 4 db 3 emeletes ágyon + volt 3 szekrény. Csak aludni lehetett kb, mozogni már nem. Ezenkívül lakott még a másik, kicsi szobában 4 ember (2 db emeletes ágyon), így 16-an voltunk 1 fürdőszobára és WC-re.

Miután kiderült örökre ott kell laknom, sose lakhatok máshol, sőt, ellenzik,hogy pénze legyen valakinek - mert akkor az leköti, meg mással is foglalkozik - kissé furán éreztem magam. Sebaj.
Reggelente alaki gyakorlat, szétment surranó sikálása - különben bünti járt az illetőnek. Az is kiderült, hogy később, ha valaki csúnya dolgot tesz - vétek,stb - például szexuális viszonyba kerül bárkivel, azt büntetik. Csak feleséggel lehet bármilyen szexuális viszonyba lenni. Így maradt a sok-sok fiúnak a fürdőszoba/wc megoldás, már bocsánat, de elég hülyén nézett ki, hogy sok hónap alatt egy nőhöz se nyúlhattunk, csak bámula a többi srác az általuk WOG-nak nevezett (kinti, nem szellemi dolgokba hívő) emberek pikáns képeket tartalmazó újságait, kínukban.

Ez nálunk is komoly probléma volt... aki nem volt házas, no szex. Sokszor hosszú évekig. Maradt az a megoldás, amit a srác ír...

- Igen sokszor mivel nem tudtak munkát, feladatot adni, felmostunk egész épületet naponta többször is. Tanulni meg nem engedtek legalább.

Nálunk is divat volt a jobb híján takarítás.

- Az auditálásom eredményeit próbálta (!!!) felhasználni ellenem az irodavezető, hogy kifúrjon. Ez a kinti szabályoknak is ellentmond, annak is, hogy Ron szerint is egy személy régi tettei alapján nem büntethető, hisz mindenkinek van bűne a múltjában - ha nem így lenne, mit auditálnának :))

Naiv :)

- Aki Sea Org tag lesz, az igen sok évig nem kap auditálást, maximum a tanfolyam miatt fellépő esetleges problémák miatt. 4-5 éve ott levők is alig haladtak a hídon. Nem csak magyarok, tehát nem azon múlt, hogy magyar auditorok vannak-e.

Én ismerek 10-20 éve a Sea Orgban dolgozó embereket, aki nem haladtak szinte semmit a Hídon. A nagy többség egyébként nem halad semmit.

- Képesek voltak pletykálni a telepen vki ellen, kiközösíteni azelőtt, hogy döntés lett volna. Ez sok emberrel volt, nem csak velem.

Nekem az összes, velem szemben indított indított szcientológia "igazságszolgáltatási" akció két kategóriába esett:

a. meg sem kérdeztek/hallgattak, hanem meghozták anélkül az ítéletet
b. megvolt az ítélet, és megcsinálták hozzá a papírmunkát és a meghallgatást a forma kedvéért

- arra is képesek voltak, hogy a legjobb 'barátaim' elfordultak 100%osan, csak azért mert ügyem lett. Beszéltem Velük, szerintük is harcoljak, meg minden, de nem mertek szólni, mert akkor ki tudja Őket is minek minősítik.

Ez tipikus. Én is vesztettem el így "barátokat" a Sea Orgban.

- Több magyarral beszéltem, akik elkeseredettek voltak hónapokig, mert nem azért jöttek ki, amivel végén ott megbeszélték. Sokunk úgy ment, hogy auditor, vagy valami fontos és sokat segítő személy lehet, mondjuk nem a konyhában kell dolgozzunk évekig. Azt is megtudtuk, hogy vezető csak angol anyanyelvű lehet igazán, hisz nem ért félre dolgokat. Ezt megértem bizonyos fokig, de elkeserítő volt.

- Egy héten csak szombat délutántól vasárnapig volt szabadnap. A kiképzés után reggel 8 körül reggel, egy ebéd és vacsora szünet, amúgy a busz este 9 körül vitt ki minket. Ránk szóltak, hogy este 12-ig miért beszélgetünk (magyarok). Mert ennyi volt a társas életünk, és ott szerettünk volna beszélgetni, sétálni. Akkor volt időnk rá.

- Ismertem olyan magyar lányt, aki másfél éve nem volt semmilyen szabin. Nem engedték el, de a végén nem is merte kérni. Azaz Neki minimum heti 6 munkanapja volt, késő estig.

Nálunk is a havi 1 szabadnap volt a divat, a többi mind munkanap volt (a szombatok és vasárnapok is).

- mikor tanfolyamot végeztünk, páran nem akartuk aláírni a számlát. (minden tanfolyam kezdésnél elénk erőltetteték). Mondtuk, nem azért jöttünk, hogy elmenjünk, miért félnek. Áh, nem azért, csak írjuk alá. Mondtam magamban, életem végéig szeretnék ott lenni, kit érdekel...

Na, ezt szívom most, meg hogy megigérték, nem kell fizetnem,mert szerintük a behozatalomnál ki kellett volna derüljön, alkalmatlan vagyok. CSAK azért, mert volt pár végtelen telefonkártyám, és arra szereztem, hogy a kimenetelem miatt tudjak telefonálni!!!
Mikor ezt megtudták, visszavonták az ügyet, mert bár vétek, végül is jó cél érdekében tettem.

- Mi családunk azért ment tönkre, mert tényleg úgy álltunk hozzá, nem kell visszajöjjünk. Eladtam potom pénzért a szgépem,hifim,lakásunk,hogy legyen repjegyre pénzem.

- szóval eladtunk mindent. Ma is bérlakásban élünk, mert arra se maradt pénzünk, hogy kedvezményesen 300.000 forintért megvegyünk sok éve a ma 10-12 milliót érő bp-i lakást.

- Bent a sok panaszkodó úgy vettem észre, kb fél év rendes Sea Org tagként működése után beolvadt, és az se volt baja, ami igazán az. Magyarul, kiment valaki zseni matematikusként (példa!) ,hogy auditor legyen. Anyukája itt sírt a reptéren, Anyu mesélte. Aztán mi lett belőle ? biztonsági őr, ott sétál Floridában a ház körül. Elégge le volt törve, de egy év után már nem érdekelte.

Ezt a srácot én is ismerem.

- Na ez fog tetszeni, a Szcientológusoknak is: a kiképzésre (ami elvileg max 1 hónap, de 2 hónap volt minimum) sok Venezuelából, Mexikóból érkezett középkorú, kedves embert ismertem meg. Elég vegyes volt amúgy is a társaság, érdekes amerikaiból volt a legkevesebb! A lényeg, hogy már egy hónapja kb 60-an lehettünk, mikor egyik reggel bemegyünk, és igen kevesen vagyunk. Elöször nem esett le, hogy mi történt, mivel volt, hogy a kiképzősők egy részét elvitték valami munkára (láda pakolás, takarítás hegyek, borítékolás, költöztetés, festés, minden ami a saját rendszerük, épületeik körül eképzelhető).
Este rákérdeztünk, de nagyon nem akartak mondani semmit. Aztán csak kiderült.
Hoztak egy döntést, és egyszerűen alkalmatlannak minősítettek minden kb 40 év körüli, vagy idősebb tanoncot! Ott dolgoztak már sok hete igen keményen, és lelkiismeretesen! Magam is tanúja voltam, a mexikói hölgyek (Anyukám is lehetett volna bármelyik) úgy pakoltak, serénykedtek, meghazudtolva mindent, hogy ámultunk.
Kitették Őket, mert öregek, és sok gond van a testük miatt. Kész.

- Furán küldtek el másokat is. Egy srác, hívjuk csak Istvánnak (több nevet nem mondhatok, az Ő érdekében), hónapokig szívatták. Pénze nem volt, hogy hazajöjjön, de kitették.
Erre mondta, semmi gond, megpróbál munkát keresni, hogy összeszedje. Pár nap után nem engedték, mert akkor ki fogja fizetni a szállása és kosztolása díjat? csak nézett.

- szóval István ezután hónapokig ott kellett dolgozzon, hogy lakhasson és enni tudjon, de a repjegyre nem engedték keresni pénzt. Én hamarabb kerültem haza, de úgy tudom már hazakerült utánam hónapokkal.

- Én is csak akkor és úgy tudtam hazajönni, hogy ingyen hazahozott az egyik légitársaság, és a Magyar Konzul segített. Köszönöm Neki ezúton is!

- A szervezet belső szabályait is láttam. Teljesen elképedtem azon, hogy ha valaki támadja a COS-t (Church of Scientology), akkor ne nézzék a tényeket, rögtön cselekedni kell, meg kell vizsgálni az illető múltját, és blackmail-ezni telefonon (zsarolni - Reformer), és a bíróságon is ezzel a módszerrel a hitelét elvenni.

- Például az előbbinél kezdett megfordulni a hitem, meg amikor az irodavezető előkapott egy etikai büntetés miatt nem a Freewinds-en (az egyház luxus óceánjárója, ahol speciális magasszintű szolgáltatásokat adnak - Reformer) levő nőt, és vele sec-check-ezett le (olyan gyóntatás, aminek az eredménye felhasználható ellened. "biztonsági ellenőrzés" a magyar neve. - Reformer) Képes volt úgy, hogy kijelentettem, ezzel a nővel nem vagyok hajlandó megcsinálni. Már csak azért is, mert volt szerencsém megismerni, iszonyatos fúrógép volt, senki nem kedvelte.
Aztán ezt a szabálytalan sec-check-et vitte ahhoz a boardhoz, amit említettem, hogy felmentett.
Próbálkozott igen sok dologgal, hogy hitelem vegye. Már rutinos volt. Ja és OT III.
Tudom, odáig egy SP (elnyomó személy, anti-szcientológus - Reformer) elbújhat, emiatt jelentettem is a belső elhárításuknak.
Aminek a következménye lett, hogy ezt a nőt igen leszúrták, ő pedig elkezdett ezerrel ellenem kaparni.

- a kiszolgált, általában OT-k, nem is értették miért annyira a büszke Sea Org tagok bénák, fáradtak, és képzetlenek. Pont a Sea Org tagoknak kellene tudniuk minden szinten példát mutatni. Nyilván képzettnek is kell lenniük.

A nem alvás, a sz*r kaja és a folyamatos lecseszések miatt.

- Szeretném, ha mindenki tudná, személyesen senkivel nincs bajom, sőt a technológiájuk működik. Rengeteg nyereségem volt ebből. Azonban a szervezetük több láncot dob a jelentkezőre, mint amennyi relatív szabadságot kap. Igaza volt egy OT VIII publicnak, hogy mikor javasolta, inkább menjek US-be dolgozni, keressek pénzt, vegyem meg a szolgáltatást, és közben szabad is tudok maradni.

- minden ellenére szeretnék auditálást kapni, mert tudom jó.
Viszont meg vagyok vetve, mert freeloader ("potyautas", akinek tartozása van az egyház felé - Reformer) státuszba tettek, azután, amin átmentem. Igen megalázó volt. Nekem is, meg azoknak is, akiket szinte az utcára dobtak. Pláne ez a vízum történet nonszensz, meg hogy nem kell fizetnem semmit, csak menjek.

- Találkoztunk olyan lánnyal, aki a Hajón volt (Karib ABC szigeteken köröz a Freewinds hajó), de kikészült, és bezárták egy szobába. Kapott kaját, inni, de nem beszélhetett hetekig senkivel. Nem irigyeltem. Aztán lenyugodott...

- A nagy tájékoztatókon (Mieszkejevics (David Miscavige, a szcientológia legfelső vezetője - Reformer) is tartott, bocs nem emlékszem hogy irják, vagy a FLAG kapitánya) érdekes volt. Ha nem álltál fel tapsolni, akkor kivezettek. Jobb esetben a kijáratnál álló etikai tisztek kaptak el, és bevittek beszélgetésre. Főleg, hogy mit nem értettél meg, és miért nem örültél.

Nem ismerős? Él-jen Rá-ko-si!! Sztá-lin, Rá-ko-si!!

Ez azért is furcsa volt, mert igen sokan a képzésen és később se beszéltek sehogy angolul, csak épp makogtak. A tanfolyamokon is segítséggel, rengeteg szótárazással vergődtek át.
Ők semmit nem értettek sokszor, de felálltak, és ezerrel tapsoltak.

- Amerikából sajna nem sokat láttam. Akik pár éve voltak kint magyarok, összeszerveződtek néha, és leugrottak Miami-ba. Pont nem tudtunk menni, mert feladatunk volt. A parton azért jártam sokszor. Este 9-10 körül mindig letekertem a Hotelek melleti beachre. Akkor éreztem lelkileg teljesen szabadnak magam. Persze azt is megérezte az ember, hogy USA-ban pénzt azt lehet keresni, mindened meg van, de ez nem elég egy szellemi embernek önmagában.
Azért klassz mikor nyáron a kirakatok ablaka annyira párás lesz a hőmérséklet különbség miatt, hogy nem is foglakoznak vele május-június körül :)))

- szabadságunk: zenét nem lehetett hallgatnunk. Este azért, mert zavartunk volna másokat. Ez ok. Maradt a füles. Napközben akkor sem, ha borítékolni kellett egész nap (!),tehát tudtuk, semmi kommunikáció nem lesz. Ültél egy kicsi szobában egyedül, és pl. borítékolsz. Kész. Majd megőrültünk.

A tipikus értelmetlen szabály.

Q:Ki kellett fizetned a tanfolyami díjakat ?

küldik a csekket, jönnek a szöveggek, hogy lemaradok a hídról, de nem bírok évek óta rendesen itthon talpra állni, nem hogy sok ezer dollárt átutalni USAba FLAGnek.
Amúgy jópofák, de pont Ők löktek le a hídról, nem akartam én visszajönni, hisz mindent lezártam itthon. Még a 3 éves kapcsolatom is elvágtam, mert nem akart jönni USA-ba. Igaza volt. Persze nem áll velem szóba, pedig mindig nagyon szerettem. Nem elhagyni akartam, de úgy tünt, egy olyan lehetőséget kínálnak, amit meg kell értsen az aki igazán szeret. Nem jött be, ezt is sajnálom, meg hogy utána csak gúnyolódott rajtam itthoni barátaimnak. Így tudta magát és a helyzetet védeni.

Q:Mit ígértek amikor kimentél?

Főleg az itthon levők bíztattak, hogy ott igazán jó, ott nincs elnyomás, meg ott van a legjobb kiképzés, sok OT képességű ember, meg minden. Lelkesítettek.
A rekrutáló (toborzó - Reformer) Sea Org tagok nem ígértek, de hagytak abban, hogy higyjek benne.

Róluk is lehet mesélni, mikor igen átvertek egy 50 éves férfit, hogy menjen ki. Építész volt, és azt mondták, Ő részt vehet a FLAG egyik projektjén mint szakember. Eladta az autóját, és kiment.
Mire kimentem (1-2 hónap), visszaküldték. Azért, mert a kintiek nem értették, miért akar Ő külön működni, azaz a tervezésbe belemenni, menjen szépen a konyhára mosogatni estig, meg tatarozni a Haciendát és kész. Aztán a férfinek leesett, hogy kint nem azért várták amiért ment, enyhén átejtették.
A toborzó magyar Sea Org tagoknak meg a statisztikája nőtt, egy emberrel többet küldtek ki...

Hány, de hány ilyen volt...

Q:Mért mi előnye származik a magyar Sea org-nak ha kiküld egy embert?

Eredmény. ennyi. Ha valakit sikerül betoborozni, az egy pont a statisztikában.
ez egy teljesítmény, amin lemérik, hogy milyen eredményes, és sokszor szükség új emberekre, mert kellett valami kinti projekt miatt.

...

Persze a beszámolóm alapján fel is ismerhetnek.
Viszont sokra mennek vele, mert senkit nem támadtam, saját tapasztalataim írtam le, és minden történés esetén ott voltam, illetve őszinte beszélgetéseken, hosszabb több hónapos ismerettségen keresztül tudtam meg más baját, nem kitaláltam egy öt perces találkozásból.
Még ellenem se tudják fordítani az ott történteket.

Ismerem a logikájukat, azt mondják, én így éltem meg, így láttam.
Amit leírtam, elég nehéz másképp látni. Másképp, mikor emberek panaszkodnak hónapokig, hogy 'Én nem ezért jöttem ki' aztán fel év után egy sápadt arcú emberrel futok össze a Flagben, és már nem érdekli, van ami van, az is jó. Meg, hogy embereket, akik eljönnének nem engednek el sokszor, és dolgoztatják hónapokig erre-arra hivatkozva.
Egy magyar srác - tényleg nem volt komplett, bár szerintem ott kattant meg, mert eleinte nem volt zűrös - teljesen elzártak.

- Fekete ingesnek hívják azokat, akik tényleg fekete ruhában vannak, ők etikai probléma miatt külön vannak. Külön a problémájukra szabott tanfolyamokat kapnak. Persze csak azok jártak úgy, akik már évek óta voltak ott, és képzettebbek. Ha nem, akkor inkább kidobják.

- egy olyan tény, ami elgondolkodtató, még tagoknak is: XII-es auditorral (! legmagasabb auditori képzettség) történt, hogy etikai csávába került. Egy public-al lépett viszonyba. Ezt bejelentette a Kapitánynő. Persze mindenki befordult, mert hát hogy lehet, hogy pont egy ilyen régi, és megbízható OT akárhány/XII-es auditor kerül ebbe. Megijedtünk, mert akkor hol van az a pont, amikor már uralkodik magán valaki rendesen. Persze voltak hasonló etikai történetek. Nem célom lehúzni ezekkel az egészet. Viszont érdemes azoknak elgondolkodni, akár csak egy ilyen után, hogy milyen helyet tekintenek a Scientology fellegvárának.

XII-es osztályú auditor, aki mindent tud az életről, végigmegy a Híd oldalán. Hmm...

Q:És kb hány Magyar dolgozik kint?

Sokan. Amikor kint voltam az ebédlőben kialakult, hogy a spanyol/mexikóiak több összetolt asztal körül ültek. Akkor a második legnagyobb 'nemzeti' asztal a magyaroké volt. Kiképzésen lehettünk 8-an, később igen sok magyart ismertem meg.
Azért tekinthető jelentősnek, mert Európából Angol csak elvétve volt, néhány Svéd, Német származásúból több volt. Francia csak pár. Amerikai főleg vezető volt, illetve vannak olyan szervezeteik ahova a fene se tudja, hogy honnan 'klónoznak' elő embereket. Például a Messengerek (hírvivők, egy felettes felügyelő szervezet az egyházon belül, többnyire 10-18 éves lányokból áll - Reformer) 99%-ban csak lányok voltak, szebbnél szebbek :)

Összesen 30-an biztos voltunk, de rémlik valami 50-70 személy ezzel kapcsolatban. Nem emlékszem biztosan, nem szeretnék hamisat mondani.
Elküldés is volt, illetve hazajövetel (önkéntes), így változott. Abban az időben kb 5-6 magyar jött vissza így vagy úgy.

Ja, a legjobb, hogy nem közlik toborzásnál, ha Ők küldenek el (nem felelsz meg) akkor mi van. Tartozol, vagy nem, ki kell-e fizetned a tanfolyamokat. 99% igen, ahogy hozzáállnak.

A másik, hogy engem is megzsaroltak, ha nem írok alá olyan papírt, amiben lefektetik, hogy a szervezeti titkokat elárulom, és tételenként fizetnem kell sok ezer dollárt, akkor bezárnak.

Ilyet én is aláírtam, illetve mindenki, akit ismerek és kijött. Én persze nem kaptam belőle egy példányt sem.

A legjobb volt, hogy nem fordították le, viszont az előbbit hangsúlyozták. Nem akartam, és érdekesen alakultak. Akkor 'vesztették' el a papírjaim, nem akartak elengedni, stb. Végül valamit aláírtam, de másolatot sem akartak adni, és iszonyú nehéz angol jogi szöveg volt.
Nem vagyok jó angolból, de egy alap témájú szöveget megértem. Abból szinte semmit.
Próbálta nekem egy német lefordítani, de inkább úgy mondanám, egy 10-12 soros jogi szöveget egy mondatban foglalt össze. Aztán mi volt benne....

Q: És milyen alapon dolgoztattak kint munkavállalási engedély ...

vallási, asszem R1 vízumot kaptunk. Legtöbben fél évente hosszabbítgatták. Azt lehet simán.

Ez vízumcsalás. Az R-1 vízumot lelkészek és vallási dolgozók vehetik igénybe. Papíron annak vitték ki a magyarokat, aztán mentek takarítani stb. Ja és kell hozzá 2 év vallási múlt, ezeket a papírokat volt, hogy hamisították.

Q:Kikre mosogattatok?

Gondolom átszaladtál rajta, így újra:
több ezer ember dolgozik a FLAGben, rájuk. Egy nap háromszor étkezés. Volt mit mosogatni.
Meló: kiképzésen főleg a 'lakótelep' azaz a Hacienda felújítása volt a program. Festettünk falakat, tetőket hoztunk rendbe, pakolások, takarítás, ha valami központi ünnepség volt, akkor ezer szék levitele, és vissza az Auditoriumba, kihelyeztek a saját bűféjükhöz, ott takarítás, áruk pakolása a polcokra. Ilyesmi.
Volt egy nagy meló, akkor állványzatot szereltünk, hatalmas függönyöket tettünk fel az Auditoriumban, tudjátok, sok szintes gurulo állványról.

Egyik magyar srác - aki asztalos is volt - motoros fűrésszel dolgozott. Azért 40. órában Ő is fáradt volt. Elaludt a motorosfűrésszel a kezében. Szerencséje volt...

Hasonló sztori - kb. 36 óra ébrenlét után bútorokat cipeltünk lépcsőn le. A lépcső szűk volt, szorosan a fal mellett mentünk. Az egyik srác olyan fáradt volt, hogy nem vette észre a kiálló szöget, ami így leszakított egy rész a füléből...

Egyik sráccal meg U szegekkel (Légpisztollyal) erősítettük sok méter magasan a függönyt, alig tudott már célozni, átlőtt a terem másik felére, mikor nem találta el a fa rudat - másik kezével Ő is tartotta. Nem tudom hány kiló volt, de megszenvedtünk hárman vele.

Később főleg ott kellett dolgozni, ahova tartozott vki. A takarítás, borítékolás, reklám anyagok, táblák készítése. Természetesen az ünnepek, nagy előadásokra ugyanúgy bevontak minket is.

Q:Nem gondolkodtál azon hogy beperled öket?

Mivel perelném? azzal,hogy önként kimentem, és önként dolgoztam?
A legjobb ügyvédeik vannak, és mint írtam, azt se tudom mit írtam alá. Valami részt említettek, ami védi őket, hogy ne tudjam USAban kiteregetni a dolgaikat.
Szervezeti titkokat nem árultam el, nincs mire ők pereljenek.
Másrészt az első dolguk lenne, hogy nyulkálnának a múltamba és próbálnának elásni. Semmi kedvem hozzá. Megjárták már páran...

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr63416845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bruno954 2008.04.08. 16:09:06

Hülyeség ellen nincs törvény és nincs védelem...
Mindenkinek jogában áll hülyének lenni :-))

x 2008.04.08. 16:33:19

Emberek önszántukból ilyen helyre... Noooormális?

A 2008.04.08. 17:00:33

Aki hülye haljon meg. Vagy menjen szcientológusnak. :)

Marhák. (Vagy birkák?)

AP (törölt) 2008.04.08. 17:03:00

Az indexesek minden nap kitesznek valami szci-leleplezős írást a főoldalra..
Azt hiszik, hogy ezzel bármit el lehet érni?

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.04.08. 17:09:15

én amíg élek, nem fogom megérteni, hogy felnőtt emberek hogy a búbánatos életbe lehetnek ennyire, de ennyire ostobák!!?!

Hurkabácsi 2008.04.08. 17:11:10

Aki másnak kerbekenész, annak nem abcugol a hupce!

Neduddgi 2008.04.08. 17:15:41

Régi bölcs mondás:
"Ne gondolkodj.
Ha gondolkodtál, ne mondd el.
Ha elmondtad, ne írd le.
Ha leírtad, ne írd alá.
Ha aláírtad, ne csodálkozz..."

n' 2008.04.08. 17:15:48

most őszintén, 14-15 éves kor felett az ember rögtön lelép egy ilyen helyről, már ha előtte volt egyáltalán olyan "hülye" hogy odamegy.

magadnak okoztad a bajt, a szenvedést, ne siránkozz, ne sajnáltasd magad. így is nevetséges, inkább rejtsd el.

Pipas 2008.04.08. 17:16:54

Szánalmas faszok vagytok mind a ketten. És akkor mi van? Mi ebben a hír?

Grege 2008.04.08. 17:26:33

Amint kikerül a főoldalra rögtön jön a flame, sok gyökér netparaszt :)

A történet figyelmeztetésnek van kitéve, annak nagyon jó, hallgatni ezekről a dolgokról felelőtlen és gyáva magatartás lenne.

respect Reformernek

triplikeido 2008.04.08. 17:32:08

hogy oszinte legyek, nem hiszem el, emberek hogyan lehetnek ennyire szanalmasak. nem igaz, hogy ennyire vak agymosott barmok elnek kozottunk, akik aztan orommel adjak a penzuket es a szabadidejuket az "egyhaz"nak, ahelyett hogy a barataival elmennenek egy pszichedelikus utazasra... ezerszer tobbet er, ezerszer jobb "onmegismeres", lenyegesen olcsobb, es nem kell erte a tengerentulon szopni...
mindenki aki valaha egyetlen fillerrel is tamogatta ezeket a lehuzos g€ciket, azt vigye el a xenu... meg a csaladjat is, nem kell hogy szaporodjanak az ilyen egyszeruek :)

gyz 2008.04.08. 17:37:46

nagyon jól teszi az index, hogy rendszeresen címlapra tesz valami szcivel kapcs. felvilágosító szöveget. Hajrá.

Saját butaságától azonban nehéz bárkit is megóvni.

evergo 2008.04.08. 17:38:18

Hát nem tudomm olvasom a postot és szegény figurával biztos nagyon kiszúrtak a flagban de kurvára nem értem hogy mit beszél. Persze annyira nem is érdekel.

tech-no · http://www.kurvaanyadat.hu 2008.04.08. 17:38:55

Szánalmas ez az egész. Érdekes módon mindig előjön egy duma, hogy a tech egyébként tényleg jó...Mi a fasz az a tech? Ezzel akarsz bepalizni cégvezetőket idióta? Szerinted hihető, hogy valakit szarrá aláznak, kisemmiznek, és képes még valami jót kijelenteni erről az agymosodáról? Ne nézz már hülyének könyörgöm! Mondjuk furcsa, hogy mindig kint van az indexen...Vajon miért...nevetséges...Az emberiség szégyenei vagytok barmok!!!!!!

evergo 2008.04.08. 17:40:31

mellesleg akinek van több ezer dollárja auditálni menni az usába... engem nem hinném hogy be tudnának rángatni ilyenre (se) :D

triplikeido 2008.04.08. 17:43:30

Grege.
gondolom te is a fooldalon lattad meg, es mar jottel te is "netparaszt"kodni. en is az vagyok, en sem szoltam erdemben a posthoz. ;)

amugy pedig 2008at irunk, amikor eloszor hallottam LRHrol, altalanos iskolas also tagozatos voltam. tobb mint 20 eve. eloszor a suliban, aztan faterom noveretol. komolyan vannak olyan emberek, akik meg mindig eszik ezt a maszlagot? hol eltek eddig? milyen mediumbol tajekozodtak?
meg aztan most komolyan, ki az a marha, aki nem tajekozodik, nem olvas utana annak, hogy hova keszul menni? aki elmegy egy ilyen FLAGbe, vagy Orgba, az elotte nem nezi meg mire vallalkozik? nem kerdezi meg az ismeroseit, baratait, meg a legjobbarat google.com-ot? egyszeruen nem ertem, es ezekutan sajna sajnalni sem tudom oket.
mindenkinek ami jar!!! :)

Pipas 2008.04.08. 17:46:45

Yep, én is egy hülye netparaszt vagyok. Viszont nem én mentem el ingyen rötyit puceválni az usába. ;)

vuk 2008.04.08. 17:48:19

Pont azért veszélyes minden szekta, mert el tudja hitetni elsőre, hogy milyen f*sza. Ezen a blogon is számtalan helyen van leírva a térítés menete, a becsapás netovábbja....Aki meg van zakkanva, kapaszkodik, és ha pont scisekbe botlik akkor szinte el is veszett, és indul a butítás...

Ezért jó ha az index főoldalán virít a blog, olvassa minél több ember...

laller737 2008.04.08. 17:55:11

Ugy néz ki tényleg el kell hinnem , hogy vannak olyan buta emberek akik ezt beválallják , ezek után egy percig sem fogok azon bosszankodni hogy buktam a tőzsdén 300 e Ft-ot, az életem legalább megmaradt. Nem ástam bele a témába magam túl mélyen, de őszintén ki és milyen élethelyzetben képes így beágyazódni ebbe az undorító mocskos fertőbe ?!?!?! Ha kiherélnének, kidobna a nőm/feleségem, meghalna az anyám, apám, senkim nem lenne, még akkor sem vállalnék be ilyen elképesztő ostobaságot, inkább beadnám magamnak az aranylövést. Ráadásul itt ilyenekről szó sincs: párkapcsolat, diplomás értelmes(?) emberek. áááá kész

triplikeido 2008.04.08. 17:55:27

evergo
ezaz bazeg, amit te is mondasz... kifizet tobb ezer dollart, es nem tudja mire? illetve elhiszi, hogy arra amit mondanak neki?

gyz
valoban jo, hogy kiteszik, csak nehogy aztan itt kapjon kedvet hozza valaki.

azt hiszem ertem en Reformert egyebkent, nem a technikakkal van a legnagyobb baj, azok meg akar hasznosak is lehetnenek (ha hiszel benne - hiszen az elmed iranyitja a tested, kivulrol-belulrol, ergo barmire kepes lehetsz, ha az elmed kontrollalni tudod), de a korites, a lehuzas, az egyhaz, ahogy szetbarmoljak a csaladokat, nahh az a gaz. Reformer ha tevednek, akkor bocs :)

Reformer 2008.04.08. 18:06:03

Szeretném felhívni a figyelmet a történet fejlécére (ugyanis ez nem az én személyes történetem)

A következő személyes történetre az Index fórumon leltem.

Kiegészítettem a személyes meglátásaimmal, ezek dőlt betűvel vannak írva.

Az eredeti hozzászólás (2003.01.28):
forum.index.hu/Article/viewArticle?a=27909201&t=9028217

Reformer 2008.04.08. 18:08:30

akik szerint aki hülye, haljon meg stb:

a blognak nem a sajnáltatás a célja, hanem a tájékoztatás. Egyfajta önkéntes alapú "fogyasztóvédelem" a szcientológia egyház viselt dolgairól.

tech-no · http://www.kurvaanyadat.hu 2008.04.08. 18:27:05

a blognak nem a sajnáltatás a célja, hanem a tájékoztatás. Egyfajta önkéntes alapú "fogyasztóvédelem" a szcientológia egyház viselt dolgairól.

és cégvezetők beetetése. Mi a rák az a tech, amit annyira istenítetek? Hogy lehet valamit isteníteni ebből az egész szánalmas trutymóból? Szerinted az hihető, hogy valakit szénné szopatnak, lealáznak, kicsinálnak és még képes valamire azt mondani az egészből, hogy "mondjuk a tech az tényleg jó..." ? Ne vadíts már...

Komplikato 2008.04.08. 18:29:13

Egy (főleg erre kiképzett) Sci ember két perc alatt (na jó, legyen 20-30 perc) bármiről meggyőz ha akar. Ha akarja, meggyőz, hogy három orrod van.
Tök mindegy mennyire vagy okos, hány diplomád van, stb.
Sőt, jellemzően igyekeznek minnél több inteligens embert összeszedni, nem viccből van a kamu "Oxford" teszt 50%-a IQ tesztből ollózva.

Könnyű lehülyézni olyan helyzetbe kerülő embereket, amilyenben nem voltál.
Másrészt az első dolog amit elérnek egy leendő tagnál, hogy függő legyen az auditálás által okozott eufóriától. Onnantól bármit megadna a delikvens, hogy szénnéauditálják.
Kis híjján berántottak engem is a Seaorgba, csak a nekem vagy oltári mázlim volt, vagy olyat tudtam magamtól, amit a sorozótiszt agyonképezve se.

triplikeido 2008.04.08. 18:29:20

Reformer, egyszer lattam egy videot, egy kiugrott szcis arcrol. ha jolemlekszem kopaszodo golyofeju ipse lehetett, sok ido utan(8-10 ev talan) elert valami OTx szintre, amikor mar kellett volna neki testen kivuli erzekelnie, de megsem jott ossze. azt mondta neki az auditora, hogy mar elhagyta a testet, de meg nem tudja erzekelni a kulvilagot, mert valami meg nem teljesen tiszta. nem emlekszem pontosan, 10-30 milat bukott azt hiszem, mire rajott hogy bepaliztak. most keresgeltem neten, de nem talaltam meg. neked nincs meg veletlen a forras? ismered ezt a videot?
tobb mint fel oras.

Reformer 2008.04.08. 18:08:30
sajnalom, en ertem, hogy tajekoztatas...
(OFF: ez olyan mint a "szorakoztato ipar"... magadtol nem megy? :])
_DE_
emberek miert kajalnak meg mindent, anelkul hogy TAJEKOZODNANAK MAGUKTOL ha valamibe be akarnak szallni, penzt akarnak ra kolteni. ha veszek egy szamitogep alkatreszt, vagy kocsit, mp3 lejatszot, vagy barmi ertekesebbet, nem veszem meg az elso szembejovot, hanem utananezek melyikrol mit mond a nagyvilag. szerintem ez igy logikus. de hogy elmenni habisztire az usaba, ugy hogy majd lesz valami, nahh, hat ez nem okos dolog, talan ezert merul fel minden 2. hozzaszolasban az "aki hulye..." kezdetu mondat :)

Komplikato 2008.04.08. 18:33:56

"és cégvezetők beetetése. Mi a rák az a tech, amit annyira istenítetek?"

Magánvéleményem szerint összeollóztak más irányzatokból mindenféle valóban működő dolgot, de beállítani egydülálló és legjobbnak azért nem ildomos. Nem hiszem, hogy én el tudnám neked 2 mondatban magyarázni, de olyan eljárásokat takar (részben) amik lehetővé teszik egyszeri emberkének, hogy rájöjjön mik azok a mechanizmusok az elméjében, amik ráveszik olyan dolgok elkövetésére, amiket ép eszével nem tenne, de még is megteszi. példa meg kb. bárki életében bőven van erre. A gond az, hogy a Sci simán felhasználja ezt visszafelé, ha úgy érzi magára nézve jónak.

Komplikato 2008.04.08. 18:36:19

Triplikeido - EZ érdekes, ismertem pár embert, akik összes vagyonukat oadaadták volna, hogy NE legyen testen kívűli élményük. Va aki ilyenért fizet?

triplikeido 2008.04.08. 18:37:09

Komplikato 2008.04.08. 18:29:13

varnam akkor a kepzett balheret aki meggyoz, hatha en is belefutok... ^^

amugy nem mindenki, hajlam kell hozza...
haverom ment a baratnojevel a blahan, par eve. megallitottak, behivtak oket. skacok nem vagtak mirol van szo, mentek. teszt kitolt, meg valami filmet is mondott ha jol emlekszem. jon az eredmeny. mindkettejuket lehuztak a tesztben (van neked: depresszio, gond-problema, nem vagy boldog, nem vagy kiegyensulyozott, stbstb.). haverom erre:
- tenyleg? mar kozel 26 eve tudom... kabbe helo.
baratnoje viszont 3 hetig rinyalt, hogy milyen gaz, hogy neki ilyen bajai vannak a lelkevel... ha nincs a heverom mellette, tuti visszamegy szabadidejeben, megvenni a megoldast.
en is voltam mar ott, meg anno fater novere is probalkozott, de valahogy sose voltam vevo a kuruzslasra.

triplikeido 2008.04.08. 18:38:11

Komplikato 2008.04.08. 18:36:19

jahh, meg mindig veszettul keresem azt a videot (amikor nem ide firkantok) remelem meglesz :)

tech-no · http://www.kurvaanyadat.hu 2008.04.08. 18:45:06

Komplikato:

Én is valami ilyesmire gondoltam. Tudok is mondani egy példát. Csinálj egy blogot, amiben mélységesen lehúzod az egész cientológiaizét, de minden posztba beszúrsz egy-egy utalást arra, hogy van benne jó is, amit vezetők jól tudnának használni...

Ha valaki elkezd érdeklődni ezek után a rejtályes technikák után, az vigyázzon, mert már rálépett az útra!

Hektor 2008.04.08. 18:45:30

Az első 10 komment mindig arról szól, hogy aki hülye haljon meg, de megnézném, hogy ezek az emberek mihez kezdenének, ha egy ártalmatlannak látszó vállalati tréningen egyszercsak felcsendülne a "Dianetika" szó, amiről az ilyen blogok nélkül senki nem tudná kapásból, hogy mit jelent, hova vezethet.

Komolyan hihetetlen, hogy még ezek az emberek képzelik magukat okosnak és nem bírják felfogni, hogy ennek a blognak pont az a lényege, hogy figyelmeztessen és, hogy azt is elmondja, amit egy beetetéskor nyilván nem fog elmondani sem az "egyház", sem valamelyik fedőszeve.

Komolyan annyira hülyék vagytok, hogy azt hiszitek, a szcientológus beetetés úgy indul, hogy eléd tolják a fenti leírást és az emberek úgy vágnak bele, hogy már a történet legeslegelején tudják, hogy mi vár majd rájuk?

Szóval akik baromira okosnak képzelik magukat és folyton idehánynak, hogy minek ez a blog, meg kit érdekel, hogy valami hülye szcientológus lett, azoknak üzenem: tévednek! Én is ismertem olyan embert, akiről aztán elétemben nem gondoltam volna, hogy be lehet etetni valami egyházi marhasággal, aztán mégis be lehetett, csak kellett egy olyan pillanat az életében amikor kellően elkeseredett volt ehhez. Talán ha már akkor is lett volna ez a blog és előre tudta volna, hogy mibe vág bele, akkor ma egy agymosott emberrel kevesebb lenne.

Szóval a fikázók elmehetnek a 'csába és inkább adjanak hálát érte, hogy létezik ez a blog és ők már előre is lehetnek okosak, nem csak utólag, a saját kárukon!

Amúgy kíváncsi lennék, hogy akkor is azt mondanátok e, hogy aki "hülye haljon meg", ha történetesen a gyereketeket rántanák bele ebbe az egészbe...

Komplikato 2008.04.08. 18:47:11

Tech-No, ezt hívják "titok csomag" technikának, ha jól tévedek ;)

Alfonzhal 2008.04.08. 18:47:53

A kilépett sci Juszt Lászlóval beszélget, írd be video.google.comra, hogy magánbeszélgetés juszt lászló.

tech-no · http://www.kurvaanyadat.hu 2008.04.08. 18:53:12

Reformer!

Egy nagy multinál vagyok felsővezető, és ezúton szeretnék jelentkezni nálad ilyen audio-hazugságvizsgálatra. Rettenetesen érdekelne ez a fejlett módszer, amit ti tech-nek neveztek. Valamint szeretném az összes pénzemet nektek adni. Ezt a sok maszlagot meg nem hiszem el, ennyire nem lehet rossz a cientoloógius egyházmegye. Szerintem ez csak valami lehúzás lehet. Szóval kérlek áruld el, mi az a tech?

Magamról annyit, hogy voltam már szektás, csak a méregtablettát félrenyeltem, mikor lerohantak minket az fbi-osok. Remélem felvesztek a szervezetetekbe. Ha nem árulod el végre, mi a rák az a tech, akkor kénytelen leszek belépni inkább a Vidám Vasárnapba.

Szerető üdvözlettel:
egy wannabe ciontológikus

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.08. 18:57:14

SZánalmas.
Mondjuk, aki ilyen makogó majom szintjén képes kifejezni magát, azon nem is igazán csodálkozom...

Grege 2008.04.08. 18:59:07

triplikeido: nem volt kedvem gépelni, de Hektor leírta helyettem a problémámat :)

tech-no: Reformernél hiába próbálkozol, ez egy szci-ellenes blog ecsém, Reformer a gazdája, rémlik? :D

tech-no · http://www.kurvaanyadat.hu 2008.04.08. 19:04:25

Hektor, a gyerekemet ilyenekkel nem lehet megvezetni. Amúgy meg mindenki valakinek a gyereke. Ha nem beetetés ez az egész blog, akkor azt mondom, igazad van, de nyisd már ki a szemed, lécci. Vagy mondd meg, mi az a tech...gyanús vagy te is...

amondó (törölt) 2008.04.08. 19:08:02

A bloghoz annyit, hogy ha a még nem bepalizottaknak szól, akkor át lehetne írni a történeteket magyar nyelvre, vagy legalább összefoglalni röviden az elején úgy, hogy ne legyenek benne azok a szakkifejezések és rövidítések, amelyek a kívülállónak semmit sem mondanak. Tudom, hogy a blog időről időre elmondja ezeknek jelentését, a probléma az, hogy ezek az infók csak azok számára hasznosak, akik tényleg szcientológusok akarnak lenni: a lehetséges áldozatok számára teljesen érdektelenek.

tech-no · http://www.kurvaanyadat.hu 2008.04.08. 19:08:07

grege, ez egy szci-ellenes blog? Addig nem vagyok erről meggyőzve, amíg nem magyarázza el valaki, hogy egy szci-ellenes blogon miért kell isteníteni a pschientológiánikus "egyházat". Még egyszer megkérdem, aztán ígérem, nem jövök ide többet:

Mi a rák az a tech, hogy még a kiugrott dianetikások is ennyire örülnek neki?

Grege 2008.04.08. 19:09:00

tech-no: válaszolok én, csak gyorsan lapozd át blogot, rá fogsz jönni, hogy itt nem reklámoztak soha semmit, ami a szcivel kapcsolatos :)

a tech meg egy újbeszél szó a szcientológiában, valamilyen technológia (tanulási, életvezetési stb.) semmi újdonság, a legtöbbet felszedi magára az ember teljesen magától is, többnyire tök evidens dolgok, ezeket előadják valami hatalmas szenzációs tudományként/felfedezésként és ezáltal (is) próbálnak toborozni. röviden ennyi, kezdek gyanús lenni? :D

triplikeido 2008.04.08. 19:09:20

okok, lehet hogy en jartam elorebb a tudassal, amikor 20 eve rokon belekezdett, a csaladban mar akkor (10 eves voltam) MINDENKI kuruzslonak hivta... lehet nekem van szerencsem :))

koszi az interjut!

Grege 2008.04.08. 19:20:23

triplikeido: na ja, nekem egy évvel ezelőtt fogalmam nem volt róla, hogy mi a szösz az a szci egyház. amikor ismerősömet próbálták téríteni kötelező jelleggel a munkahelyén, akkor kezdtem el körülnézni, azóta ismerős már nem dolgozik ott :)

de, ha olyan helyzetben lett volna, hogy nem engedhet meg magának x hónapot munkanélkül, akkor a fene sem tudja, hogy mi lett volna vele... konkrétan válaszút elé állt, vagy eljár tanfolyamokra és lelkesedik a dologért, vagy ugrott a jól fizető állás.

Grege 2008.04.08. 19:30:02

ráadásul többször bekerültek (igaz ideiglenesen) a közoktatásba, elkeseredett beteg embereknek mutatnak "biztos utat" a gyógyuláshoz stb.

Ott a rémálom blog, két fiatal elsőéves főiskolást beszerveztek, pár napig kísérgették egyiküket, addig nem hagyták élni, amíg a csaj a repülőn nem találta magát. Egy kiforratlan személyiségű 19-20 éves embert, aki lehet hogy nem tanult meg nemet mondani és ezért így behúzzák a csőbe szánalmasnak tituálni és a szociáldarwinizmus nevében odavetni a varjaknak.. hát nemtom.

sz.csabii 2008.04.08. 19:36:59

Úgy látom sokan nem értitek. Ez a blog csak és kizárólag tájékoztatni akar. A Szci egy nagyon jól felépített szekta, a látszólagos céljaival nagyon sok értelmes, okos ember is egyetért. No és ez a baj, mert a lényeget erősen titkolják.
Nem a blog íróját kell támadni, hanem magát a szcit.....

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.08. 19:36:59

Grege: a frászt nem reklámoztak. Mégis miért hívják szerinted "reformernek" a bloggert? Ő maga írta, hogy szép és jó ez, csak csúnya emberek kihasználják a többieket. Az indexes majom ugyanezt makogja, húmennyi nyeresége lett belőle, meg ott akar élni, csak kidobták, brühühü, és ő TUDJA, hogy ártó személy akár OT3-as szintig is be tud szivárogni.
Lófasz ez szívárványszínű masnival...

Grege 2008.04.08. 19:44:25

Before: Reformer tényleg leírta egyszer,hogy neki a 10+ nemtom hány év alatt volt olyan dolog is ebben a cirkuszban, ami hasznára vált, rendben. Viszont azt legalább 100* leírta, hogy mindenki tartsa magát távol az egháztól, hogy egy veszélyes szervezet, amit be kéne szüntetni.

Továbbá hogy mit írtak ide az iderendelt szcientológusok, az nem a blogra tartozik :) minden esetben meg lett cáfolva a hülyeségük és utána el is tűntek kivétel nélkül, persze tuti jönnek még, de a trend nem fog változni.

Fog Chicorgato 2008.04.08. 19:45:44

Mostmár tényleg árulja el valaki, hogy mi a büdös kócbatekert isten fasza az a tech!?

tech-no · http://www.faszpina.hu 2008.04.08. 19:49:44

A tech a technika, technológia rövidítése? Na ne bassz. :) Én arra a csodálatosan gyönyörűséges szuper techre gondolok konkrétan, ami itt elő szokott jönni. Valami szervezetfejlesztési csodaszer, vagy mi. Na az mi? :) Jól van, már nem vagy annyira gyanús, de reformer még az. Miért is reformer? Miért nem negligátor, vagy valami ilyesmi. A szc jó, csak egy kicsit reformálni kell? Hogy van ez? A titok-csomagos kommentet átugrottad?

Grege 2008.04.08. 19:51:38

Az indexes sztori pedig nem a propaganda része miatt került ide, pont ellenkezőleg. Most komolyan gondolod, hogy ha valaki elolvassa a postot, akkor az fog lejönni neki, hogy ez az egyház mennyire jó?

Amúgy az is igaz, hogy ahány kiugrott szci van, annyi mondta, hogy tanult hasznos dolgokat, amit a későbbiekben kamatoztatni tudott. Ez ugyanúgy hozzátartozik a szcihez, mint az árnyoldalak, meg az is, hogy ezek az emberek azt is elmondták, hogy pont emiatt a kezdeti apróbb(!) nyereségek miatt könnyű belegabalyodni szép lassan, rávezetéssel ebbe az egészbe. Ergo, hogy a kezdeti cukormáz alatt ott a szartorta :)

Grege 2008.04.08. 19:55:12

tech-no: titok-csomag? megismételnéd, nem találom :)

ha nem tudok minden kérdésedre válaszolni, akkor az azért van, mert amit tudok a szciről azt nagyjából ebből a blogból (meg a rémálomból+ újságcikkekból stb.) tudom.

Viszont Reformer írt már erről a szervezetmenedzselési valamiről egy postot, mindjárt utánanézek. A tech szerintem jelentheti bármelyik szci technikát.

Grege 2008.04.08. 19:56:11

Reformer amúgy szerintem változott sokat a blog indulása óta a hozzáállásában is, erre majd remélem válaszol, h így van-e :)

d. 2008.04.08. 20:02:00

Nem olvastam az összes kommentet végig. Korábban, 1-1,5 hónapja már írtam-lehet nem ezen a blogon-, hogy régebben engem is be akartak szervezni. 18 éves voltam (most 28). Egy teszt írásra hívtak be az utcán, azt sem tudtam, hogy eszik-e vagy isszák a scientológiát. Azt mondták, hogy érdekelne-e egy teszt a képességeimről...stb és utána rátukmáltak a Dianetika könyvre. Hál égnek már akkor sem vettem komolyan. Rendszeresen küldtek haza szórólapokat, előadásokról...stb. Egyre még el is mentem, amit az emberi agy képességei...stb. címen jelentettek meg.
(10 éve nem volt még internet minden háztartásban, tehát ne jöjjön egy kommentező sem azzal, hogy miért nem néztem utána. Sőt, még a középiskolában sem volt internet és ismerőseim között sem volt olyan, aki tudta volna mi is ez a scientológia). Tehát a blogban szereplő embert sem kell ostobának nevezni, mert kétlem, hogy amikor kiment volt megfeleő információs csatornája. És akkor Xenu féle baromságról még szó sem volt nyilvánosan. 10 éve azt szajkózták, hogy nincs szükség az egyházra (katolikus...stb), mindent az ember a saját képességei árán érhet el...stb, sőt még sok szimpinek tűnő hirdetményük volt. Ez persze, hogy sokaknak tetszett. A scientológiai misszióknál pedig ízig-vérig kedves emberek dolgoztak-Magyarországon. A szórólapok mellett, kézzel írt leveleket is kezdtek küldözgetni. Majd egyre durvább szórólapokat. Nem mentem az előadásaikra, képzéseikre, de többször utaltak rá, hogy nagyon jó tesztet írtam első alkalommal...stb. Minden levelük otthon a kukában landolt. Egyszer csak felajánlották, hogy mehetnék az USA-ba is képzésre. No, ez a levél is ment kukába és megírtam, hogy többet ne küldjenek nekem semmit. Nem is küldtek, leszálltak rólam.

Mivel akkortájt Xenu baromság nem volt ismert és kedvesen becsapták az emebreket, el is tudom képzelni, hogy sokan belementek és kimentek "tanulni". Sőt, középiskola utolsó évében lévő embereknek micsoda lehetőségnek tűnt, hogy kimehetnek... A scientológia ezt kihazsnálva mindent megtett, hogy az egyént elszakítsák a családjától. ennek többen áldozatául estek. Szerencsére a mai információs technológiának hála, ilyen már nem igazán fordul elő. Nagyon jó ez a blog, igen is tudja meg mindenki, hogy akit megtéveszt az álkedvesség az elején, az mivel számoljon később... Aki megfeleő infó hiányában anno kiment, most biztos, nem tenné az azóta már széles körben ismert, nyilvánosságra került dolgok birtokában. De higgyétek el, ez nem volt régen így...

Grege 2008.04.08. 20:05:11

tech-no: nem találtam meg, lehet, hogy nem volt róla külön post, de a többi postban tuti volt róla említés, hogy mi ez a vállalatirányítási módszer.

Annyi rémlik, hogy a dolgozóknak rendszeresen jelenteniük kell a másikról, illetve ott is bevezették azt az elb*szott statisztikának való megfelelést, amiről Reformer a lent belinkelt postban ír.:

objektivszcn.blog.hu/2008/02/18/csutortok_14_00_es_a_penzszerzesi_orultsegek_1

tech-no · http://www.pinapinafasz.hu 2008.04.08. 20:07:15

Na mostmár megint gyanús vagy. :) Tanult hasznos dolgokat? Szerintem nem szakadt még el eléggé...A titok-csomagot komplikator írta.
És igen, konkrétan a szervezetfejlesztési baromságokra gondolok. Nem is az érdekel, hogy mi ez konkrétan, mert sejtem, hogy valami összelopkodott dologról van szó (ilyen az egész "egyház"), hanem hogy hogyan lehet isteníteni...Erre jössz te is ezzel...
Amúgy úgy lehet bepalizni az embereket, akik ezeket olvassák, hogy megmarad bennük ez a "van benne jó is", aztán leszólítják, megmérik az agyát, meg elmondják neki, hogy "nem is lökdösünk a vízbe embereket a hajóról, ezt te sem gondolhatod komolyan, hogy mindez igaz", és az ember máris rátért az útra...

tech-no · http://www.faszom.hu 2008.04.08. 20:10:07

Jelenteni kell egymásról? Hmm. Ez tényleg jól hangzik, azt hittem ez a szc egy hülyesé, de ez engem is érdekel! Hol lehet jelentkezni?
muhaha

klopfoló 2008.04.08. 20:10:14

mikor tanuléják már meg az emberek, hogy a vallás rossz, az egyház rossz és itt legyen szó bármilyenről...ez lesz a végeredmény, meg háborúk, meg kiközösítés, meg persze hülyeség

Sütemény1975 2008.04.08. 20:17:23

"Egy (főleg erre kiképzett) Sci ember két perc alatt (na jó, legyen 20-30 perc) bármiről meggyőz ha akar. Ha akarja, meggyőz, hogy három orrod van."

Ezt azért megnézném :)
Persze elhiszem, hogy sokmindenre rá tudnak venni embereket, különben nem tartanának ott, ahol.
Megértem azt is, hogy miért félnek a pszihológusoktól :)

Grege 2008.04.08. 20:17:23

Én egy szóval nem mondtam, hogy bármi jó lenne benne, nem ismerem és nem is érdekel. Ettől még tény, hogy ez alapján palizzák be az embereket, illetve a bepalizott emberek is sokszor erre hivatkoznak. Ezen kívül semmi mást nem írtam :)

Megpróbálom megmagyarázni: Egy fiatal egyetemistának gondja van a talnulással. Megtanítják neki, hogy hogyan tanuljon, amit amúgy már rég tudnia kellene, de valamiért nem tudja és benne ez pozitív dologként marad meg. Namost megnézi, hogy mi mást tud adni neki az egyház és azon kapja magát, hogy rabszolgaként használják.

Amikor az ember kiszabadul tőlük és végiggondolja, hogy hogy hihetett nekik, akkor elsőként azt fogja megemlíteni, hogy a tanulásos dolog bejött ezért elhitte, hogy a többitől is egyre jobb lesz neki, közben pedig nem is... Én csak próbálom megmagyarázni, hogy szerintem miért emelnek ki pozitívumokat is a kiugrottak.
Tehát aprón adagolt minimális pozitív dolgokkal nyeletik le az emberrel a sok szemetet.

A vállalatirányítási dolgot meg tényleg nem ismerem, de abban biztos vagyok, hogy mint minden ez is a cégek megkopasztására való :)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.08. 20:22:42

Grege: nem egyszer említette, hogy szerintem alapjaiban klassz lenne, csak "sok ott a köcsög".
Tudod, épp ez a dráma, hogy valakit megaláznak és végigszopatnak, gyakorlatilag rabszolgaként tartva tíz-tizenöt éven keresztül és utána is csak annyit képes kinyögni, hogy ez az őrült pszichopata scifi-író által összehordott baromsághalmaz, meg az innen-onnan összelopkodott pszichológiai fogásokból és eladási technikákból barkácsolt "VALLÁS" milyen klassz is tulajdonképpen.
Érdekes, hogy még egy cikk sem született arról, hogy mi is valójában ez a scientológia, milyen ideológia van mögötte és hogy ahhoz mi is a viszonya a kedves reformernek. Hallottunk itt már sok-sok hülyéről, vezetőről és rabszolgáról egyaránt, de a vallási szempontból lényegi részeket még csak nem is karistolta. Pedig ha valamin, azon biztosan jókat lehet visítva röhögni...

Grege 2008.04.08. 20:25:17

d. tök jól megfogalmazta amúgy :)

tech-no: mondok egy másik példát! Elmegy az ember egy képességfelmérő tesztre (ez is nagyon gyakori), amit "d." írt fentebb. Kihozzák, hogy ő mennyire rosszul működik, rossz a mentalitása, a hozzáállása a dolgokhoz, teszik ezt tök tudományos alapokon.

Majd felajánlják,hogy ők segítenek az embernek. Viszont, ha az ember elhiszi azt, hogy ettől ő jobban fog élni, kevésbé lesz depressziós stb., akkor ez önmagában is egy pozitívum. Lehet, hogy a placebó hatás miatt is.

De ettől még azt szögezzük le, hogy az ember akkor és ott lehet, hogy jó dolognak fogja fel, ez alapjában véve rossz dolog, mert ismerjük a következményeket. :) ennél jobban nem tudom megmagyarázni, így is teleírtam a fórumot, amit pedig nem szoktam :)

d. 2008.04.08. 20:27:05

Grege

Pár hónapja a pozitívként általad említett tanulási módszerükkel kapcsolatosan elég durva kritikákat olvastam. A cikk szerint a scientológusok abbol indulnak ki (konyhanyelven), hogy nem lehet úgy bármit megtanulni, ha akár egyetlenegy szó jelentését nem tudja az illető. Ez eddig renndben is van első olvasásra. Nem maradtak meg bennem a módszer többi dolgai, csak az, hogy pszichológusok, pedagógusok véleménye szerint nagyon veszélyes dolgot művelnek. Az ember a módszerrel ak ésőbbiekben képtelen lesz komplex szövegek összefüggő értelmezásáre. A kompexitáson súlyos csorba esik. Tehát, a tanulási módszer javítása címén az emberi gondolkodást, olvasott szöveg értelmezését megváltozattaják, és úgymond előkészítik a talajt a későbbi tanításaik befogadására . Azon pszichológusok akik a módszernek utána néztek átlátnak a szitán és úton útfélen a veszélyeire hívják fel a figyelmet.

Leander 2008.04.08. 20:27:14

Ezt a sok önjelölt megmondó embert...amíg nem kerültetek olyan helyzetbe,hogy az egyetlen járható útnak egy ilyen szektába vagy egyházba való belépés tűnik,addig én nem verném a nyálam a helyetekben...Több együttérzést,mielőtt elkezdtek hülyézni...Én se értem,hogy lehet ennyi midnent eltűrni/elhinni stb.,de ettől függetlenül nem fogok olyanok felett ítélkezni,akiket nem is ismerek...pl. ezért sem idióta bunkózom le most a kommentezők felét:)Amúgy meg örülök annak,hogy sokan bebizonyították,hogy a szcientológia után is van élet,legyünk rájuk büszkék,hogy képesek voltak belátni a tévedésüket.

d. 2008.04.08. 20:33:15

Kifelejtettem a lényeget, tehát azt a készséget tüntetik el, hogy valaki a szövegkörnyezetből ki tudja találni az adott szó jelentését...stb. A módszer hosszú távú alkalmazása során többet lehet soha nem is lesz képes rá az illető. És ez az élet számtalan egyéb területeire is negatívan kihat a pszichológusok szerint. (Pesrze ezt csak azoknál az embereknél tudják elérni, akiknek eleve tanulási gondjuk van, és az azt hiszi segítenek rajta. ez után pedig szint ebiztos, hogy ott ragad valameddig náluk).

A cikkben voltak feltüntetve csomó internetes hivatkozások is, amiről nem is gondolnánk, hogy mögé bújt ascientológia. Sajnos nem találom acikket... :( Belinkelném. Pedig megmaradt az is, hogy még nyelviskola is van a hátuk mögött szép számmal.

klopfoló 2008.04.08. 20:38:28

Leander

Egyetlen járható út egy szektába való belépés? Hát ez kurv@ jó... Esküszöm inkább a heroin, az sokkal hamarabb leépít és végeredményben ugyanaz, vagy ha már itt tartunk esetleg az öngyilkosság. Mielőtt lehülyéznél, igen inkább az utóbbi kettő mint bármilyen szemét agymosó szekta. Nekem már a meggyőzés szó tetszik... ha valamiről meg kell győzni akkor az már feltételezi azt, hogy te abban nem hiszel ergo rád erőltetik.
Ha nem akarod magad meggyőzetni, akkor nem is tudnak, el kell őket küldeni a picsába

Leander 2008.04.08. 20:42:12

klopfoló: igaz,ha heroinozol akkor legalább BIZTOSAN tönkre teszed magad és nem lesz esélyed az újra kezdéshez...bölcs gondolat.
Ja és kedves,hogy elferdíted,amit írok...Amúgy meg honnan tudod,hogy nem jöhet el olyan pont az életedben,amikor úgy érzed,hogy mindennek vége és nem maradt más?Örülj magadnak,ha jó körülmények között élsz és nem vagy kiszolgáltatott,én pl. örülök magamnak.Hurrá.

tech-no · http://www.miafaszom.hu 2008.04.08. 20:46:06

Na csá, mentem budira, megformázom Hubbardot, és közben a szervezetfejlesztési techre fogok gondolni.

Grege 2008.04.08. 20:46:19

Befor - rengeteget írtam, de elveszett :( -
röviden: A blog 90% negatív kritikát mutat, a többi is inkább semleges, pozitív dolog a 0-hoz közelít, ez nekem elég.

Reformer helyett nem írhatok semmit, de szerintem neki viszonylag friss lehet a kilépés, 10 év után nem tudom, hogyan lehet feldolgozni, hogy bepalizták az embert. Korábban írt már magáról, írta, hogy nehezen tud indulatok nélkül beszélni (nem csak a távozása körülményei miatt, azóta nyilván tisztábban látja a dolgokat) -ezért is írtam, hogy kíváncsi lennék arra, hogy a kezdetek óta mennyire változott a hozzáállása.

De, ha még igazad is van, addig ez akkor is Reformer magányügye, amíg nem kezdi terjeszteni azt, hogy "mennyi klafa dolgot tanult" :) Mert ilyenekről konkrétan egy szó sem esett eddig.

d.: Ez nagyon durván hangzik, megyek és megpróbálom megtalálni a cikket, ha esetleg valakinek megvan pls. linkelje!
A rémálom blog után és az ott elmondottak alapján viszont sajnos szinte biztosan van valóságtartalma... a srác annyira élethűen írta meg, hogy hogyan befolyásolták az embereket a döntéseikben és mennyire nehéz volt kiszakadni a manipuláció alól, hogy amikor először olvastam majdnem leizzadtam tőle.

klopfoló 2008.04.08. 20:47:40

Mert ugyebár a post-írónak is maradt esélye az újra kezdéshez... igen ezt hangsúlyozza mikor azt írja nem bír talpra állni. Talán előbb kellett volna gondolkodni és ő nem volt túl elkeseredett, ahogy kiveszem az írásból. És nem akarom én elferdíteni amit írsz, csak én tényleg úgy gondolom, hogy ha mindennek vége, akkor felesleges azért kaparni és szánalmas módon kiszolgáltatni magunkat, hogy létezzünk, létezzünk mert az már messze nem élet...

A szerelő 2008.04.08. 20:52:41

Megfordult a fejemben, hogy a netparasztokhoz a saját stílusukban szólok, de meggondoltam magam. Megpróbálom normálisan, hátha képesek értelmezni. Csak egy ici-pici logika vagy iq kéne hozzá, hogy felismerjék: fikáznak itt, megmondják a tutit, hogy utána kellett volna nézni. De ha nem lennének ilyen oldalak, akkor hogyan lehetne utána nézni? Nem mocsokolódni kéne itt, hanem örülni neki, hogy remélhetőleg sokan okulnak ezekből a nyilvánosságra került dolgokból.
Tech-no, azok a technikák tényleg működnek, de 1 mondatban nem lehet elmondani. És a hozzászólásod alapján úgy gondolom, hogy számodra több hetes tanfolyamon sem lehetne megértetni még nagy vonalakban sem. Tehát ne erőltesd ezt a témát, nem neked való :)

Leander 2008.04.08. 20:53:02

Ugyan már,mindig lehet új értelmet találni szerintem,csak kellő kitartás és akarat kell...na és persze a saját erőnkbe vetett hit(tudom,közhely,de akkoris így látom)...Amúgy meg nem könnyű az újrakezdés,nem is várható el,hogy valaki egyik napról a msáikra talpraálljon.De ez nem jelenti azt,hogy nem fog sikerülni.

d. 2008.04.08. 20:54:58

Grege

lehet, hgy nem is pár hónapos, hanem akár fél éve is olvashattam, nem tudom. Egyre viszont biztos melékszem, benne volt az is, hogy hogyan láthatjuk a linkekből hogy köze lehet hozzá (női agyam ezt kiszelektálta sajnos). Nos, akkor egyik nyelviskolát ez alapján kiszúrtam-pedig még szimpinek is tűnt- ma már semmi sem utal rá, hogy köze lenne a secientológia módszerhez. Nem tudom, hogy nem-e a cikk hatására... (playingenglish vagy vm. hasonló néven futott a nyelviskola). Nem vagyok biztos benne, hogy jól emlékszem, ezért nem linkelem a sulit be, aki akarja "gugliban" rákeres.

Grege 2008.04.08. 20:56:46

A szerelő: Te szcientológus vagy? :)

Komplikato 2008.04.08. 20:58:28

Azért nem csak titok-csomaggal (ez kb. félig elmondott marhanagy titkokat takar), és Auditálás vagy tanfolyam közben szerzett pozitív tapasztalattal lehet megfogni az embereket.
Az se egy semmi dolog, amikor az arcodba kapod, hogy "Ments meg a bolygót, ments meg az emberiséget". :)
Pompomlány nem volt benne, de akkor is ...

Grege 2008.04.08. 21:01:32

d.: Nekem is lehetetlen feladatnak tűnik jelenleg, majd talán holnap kipihenten lesz rá energiám,hogy keresgéljek :)

Apropo nyelviskolák, létezik egy www.antiszcientologia.hu/ weblap is, itt felsoroltak egy rakás céget, kirakatszervezetet és nyelviskolát, amit már behálóztak a szcik. Sajnos régóta nem frissült az oldal.

Grege 2008.04.08. 21:05:00

"Pompomlány nem volt benne, de akkor is ..."

ezen röhögök 2 perce, save the cheerleader, save the world... :D még szerencse, hogy nem a szcik találták ki ezt a mottót, mert akkor bajban lennénk.

d. 2008.04.08. 21:09:02

Grege

azért nehéz a cikket utólag keresnem, mert ha emlékeim nem csalnak, nem közvetlen a scientológia volt a fő téma, hanem különböző tanulási módszerek és ott az egyik ágnál vesézték ki ezt is. Ugyanebben a cikkben még pedagogusok általi egyéb képzésekről is szó volt. Scientológiánál megemlítették, hogy pedagógusok valami továbbképzésben ezt a módszert is tanulhatják..stb, és ezekből kerekedtek ki a dolgok. Én is próbálom még keresni, ha megtalálom ígérem belinkelem.

Grege 2008.04.08. 21:10:18

na, most már tényleg bezárom a böngészőt, mert vizsgára kell tanulnom és ilyenkor minden alkalmat megragad az ember, hogy mással foglalkozzon.
köszi a beszélgetést!
(de úgyis visszajövök nemsokára :)

Grege 2008.04.08. 21:13:22

d.: Jaja, undorító az a módszer, ahogy elrejtik magukat mindenféle szervezet mögé. Már van szcientológus óvoda is... ez már dúrva, bár nem lehet elég korán kezdeni az emberek kondicionálását :(

Neked külön köszi :) majd figyelem a postokat, de holnap meló alatt megkeresem a cikket is, ha addig nem lelsz rá.

A szerelő 2008.04.08. 21:15:24

d.: hivatkozol valamire, amiről nem is tudod, hogy micsoda, csak annyit, hogy jujj, ártalmas (tanulási technika). Nézz utána és gyere vissza :) Az étolajról bebizonyították, hogy ártalmas (a margaringyártók) és a margarinról is ugyanezt (az étolajgyártók). Akkor most kinek higgyek? :)
Grege, már nem vagyok az, csak voltam :) És mielőtt még valakik most jól lehülyéznének, elmondom röviden a dolgot. Én vettem a fárdtságot és utána néztem a dolognak, miután hallottam a szcientológiáról. Elmentem és megpróbáltam vele megismerkedni, mert nem szokásom elfogadni szubjektív véleményt. Látjátok, itt is mennyi baromarcú van, nem tudhatom, hogy mi az igaz és mi nem :) Aztán eljött egy olyan pillanat, amikor úgy döntöttem, hogy köszi, de nekem ennyi elég is volt, pápá :) Se tartozásom, se kötelezettségem, mivel nem írtam alá semmit :) Én képes voltam szabad maradni, annak ellenére, hogy többször is próbáltak függőséget kialakítani. Én legalább nem úgy mondok véleményt valamiről, mint ahogy a sok buta, akik nem is tudják, hogy miről beszélnek :)

d. 2008.04.08. 21:20:14

Grege

Ez nem az a link konkrétan amire gondltam, de ezt is olvastam anno, és szerintem ez alapján kezdtem el akkor a témában kutakodni. De sjnos azt nem találom :(

De a semmitől ez is több, ha nem is oly részletes és kimerítő cikk mint fentebb hivatkozott

index.hu/politika/belfold/szciokm0615/

langi 2008.04.08. 21:21:22

A tanulási tech lényege, hogyha átugrassz egy meg nem értett szón, utána fejezeten stb, fáradt, álmos, érdektelen leszel. Vissza kell menned oda, amikor még értetted a mondanivalót, az első meg nem értett szót értelmezned kell, és tovább tudsz lépni úgy, hogy érted a tanulnivalót, és az könnyebben megragad benned. Ehhez nem kell a szci, teljesen nyilvánvaló. Az a baj, hogy ezt valami csodaszerként kínálják. Nézzétek meg az etikát. Semmi érdekes. De összefoglalja, és azt mondja, ez egy felfedezés. Az értékesítésről meg ne is beszéljünk, mert szégyen.

föci 2008.04.08. 21:27:28

'Én legalább nem úgy mondok véleményt valamiről, mint ahogy a sok buta, akik nem is tudják, hogy miről beszélnek :)'

Szerelő: ez bujtatott invitálás lenne? Ha benne voltál a szarban a te dolgod, de jó sokan elég értelmesek ahhoz, hogy a neten lévő anyagot asciről értelmezzék, átlássák az átverést stb...nem kell személyesen elmerülni benne..

föci 2008.04.08. 21:31:17

...és még ? ez a lefikázása a blogíróknak és a blogba íróknak a tech része..........bezony

A szerelő 2008.04.08. 21:43:19

föci, de sötét is vagy istenem :) milyen szarról beszélsz? mondom én, hogy mennyi agyament van, akinek fogalma sincs, hogy miről ugat :) ha már annyira okosnak tartod magad, hogy képes vagy utána nézni a neten és abból leszűrni következtetéseket is, akkor tudhatnád, hogy amíg van lehetőséged kilépni gond nélkül, addig szar sincs :) És hiába is próbálsz sértegetni, hogy burkoltan invitálok, lepereg rólam :) Nem kell ám mindenben a bujtatott információt keresni, hiszen amíg olyanok is írnak a netre, mint akik ide is néhányan, addig hogyan tudnék objektíven dönteni? Hát elmentem és megnéztem, nehogy már ez bárkinek is fájjon :) A jobb érthetőség kedvéért megint leírom: "Buta ember az, aki úgy alkot valamiről véleményt, hogy azt nem is ismeri." Én ezt szeretem betartani. Tehát nem ugatok bele mindenbe, csak ha már a magam számára kellőképp tájékozódtam, hiába na, én már csak ilyen vagyok :) Nem hiszek el mindent amit valaki feldob a netre, legyen az akár jó, akár rossz dolog. Ha kérdéseim vannak, akkor azokra megkeresem a választ. Ilyen egyszerű :)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.08. 21:55:01

Szerelő: bocs, ha nyított kapukat döngetek, de pasival dugtál már? Álltál valakinek négykézláb, hogy alaposan betegye hátulról?
Csak kérdezem, mert ugye annyira egy empirikus lény vagy, hogy szerinted ostoba, aki "úgy alkot valamiről véleményt, hogy azt nem is ismeri"...

d. 2008.04.08. 21:55:49

Grege,
nyelviskolákról pedig, a playingenglish-t gyanítottam, de vaószínüleg nem az, nem akarom őket rágalmazni. De az alábbi nyelviskola biztos az, és nem tagadják

www.english-success.hu/index.php?id=43

A szerelő: 20.02-kor leírtam a témával kapcsolatos első kommentem. Ha nem olvastad, ajánlom, hogy lásd, hogy mit kifogásoltam, elsősorban a tájékoztatás hiányával kapcolaotosan.

Grege 2008.04.08. 22:03:48

d.: Köszi, lementettem a cikket, holnap még keresgélek, ha megvan, akkor itt találkozunk :)

A szerelő: tkp. Te sem tettél hozzá semmit a témához, mármint a durva személyskedésen kívül.
Ha megjelenik egy cikk, amit adott esetben orvosi diplomáal rendelkező ember publikál (vagy adja hozzá a nevét), akkor erre rámutatni nem tájokazatlanság.

Amúgy pedig azért vagyunk itt, mert mi úgy szeretünk véleményt alkotni, hogy közben nem kell beleugrani semmilyen egyházba, van egy blogíró, akitől első kézből kaphatunk személyes tapasztalatokat. :)
Reformerről nem mondhatod,h tájékozatlan, ránk mondhatod, de értékeld a tényt, hogy próbálunk tenni ellene, és minden új postal teszünk is :P

Leander 2008.04.08. 22:04:03

Szerelő: nyugi,most már látjuk,hogy mennyivel okosabb vagy nálunk,szomorúan lehajtjuk fejünk:(Végülis szegény föciről is egyperc alatt levágtad,hogy sötét,holott soha nem is láttad,de szerencse,hogy Te bölcsen nem azonnal ítélsz,hanem utánajársz a dolgoknak...)
A kis dühös szcientológus mindenit:)

langi 2008.04.08. 22:09:12

Hagyjátok Szerelőt, még nem tudott igazán kibontakozni. Engedjétek neki is, mint a többieknek.

föci 2008.04.08. 22:13:23

szerelő: nyomjad csak a személyre szóló fikázás-techet, legalább mindenki megismeri a módszeretek eme nagyszerű bemutatását.
Ja ez már az elterelő tech lehet, mert a téma nem én becses személyem, hanem a szektád.
Tudomásjelentést kell majd írnod erről, meg mehetsz seccsekkezni, sokba lesz ez neked:-D

langi 2008.04.08. 22:15:48

föci
Ha hagynánk kibontakozni, talán lenne új elem, és azt is megismerhetnénk.

horgany 2008.04.08. 22:19:00

Tisztelt mindenki!
el sem hinnétek hogy a valóságban mennyi ember beszopja ezeket a szcis dolgokat.felvettek egy céghez, ami szci alapokon működött.azt sem értem hogyan vehettek fel, hiszen a tesztek aapján sem voltam valami könnyen irányítható fazon.ahogyan bekerültem kezdődött egy kötelező képzés.10 ből 9 ember elhűlve hallgatta mennyire jó dolog ez.tanult, értelmes emberek voltak.és mégis..

A szerelő 2008.04.08. 22:50:51

Meg kéne próbálnotok legalább 3 agysejteteket együtt használni :) Ha annyira okos lennék, mint amilyennek cinikusan feltüntettek, nem kéne utána járnom a dolgoknak, de sajnos ellentétben veletek, nekem szükségem van rá :) Az örök érvényű poénotokat meg még nem sütöttétek el: 1 milla légy nem tévedhet :) Azért ennyire nem kéne ám gyűlölködni, csak azért, mert valaki szcientológus volt. Miért jellemző ez ennyire az olyanokra, mint ti? Beszólni, utálkozni, másokat idióta baromnak nevezni, meg hogy megérdemli ... stb. ennyit tudtok :) De fogalmatok sincs róla, hogy miről ugattok :)

M a r c e l 2008.04.08. 23:02:06

Ez tisztára a Magyar Honvédség valamikor a 70-es, 80-as években :) Nekem rémálmaim voltak. Emberek, és ezek után azt írja: a technológia működik... Persze, az akasztás is működő technika, csak a civilizált világban nem alkalmazzák.

lonicer 2008.04.08. 23:09:47

ŐŐŐ: "minden ellenére szeretnék auditálást kapni, mert tudom jó."
Nincs mit hozzáfűzni, ez annyira laza, hogy már a blogomra is simán elmenne, www.azalaza.blog.hu
Ennyi szívás után még ilyeneket mondani, azAlaza:)

Grege 2008.04.08. 23:16:24

A szerelő: "mindenki hülye, csak én vagyok helikopter"

De ha visszaolvasol, akkor észreveszed, hogy a blog állandó olvasói, sőt a ritkán idetévedők nagy része pont nem azt mondja, hogy mindenki hülye, aki a szci-vel valaha kapcsolatba került. Ha pedig valaki elkezdi, akkor erre egy elég nagy tömb reagál ellenkező előjellel.

Igen, kétségtelenül van egy réteg, ami a post megjelenése után idejön, megmondja a frankót, aztán tovább is áll és soha többé nem jön vissza, velük +próbálhatsz vitába szállni, csak nem érdemes :)

Azt pedig válaszd ketté, hogy az illető Téged, vagy az egyházat minősíti, mert a kettő nem ugyanaz.

jóccaka

M a r c e l 2008.04.08. 23:18:56

lonicer, ez a mentális megdolgozás eredménye. Minden hamis kultusz alapelve a mentális zombik kitermelése. Aztán személyiségtől függ, ki mennyire képes ebből kijönni a felébredés után. Sokan szeretik a Mátrixot, az agyuk megnyugszik tőle. Bemész a Hit Gyüli előadásra, ugrálsz, hörögsz, énekelsz, tapsolsz, kiizzadod magadból az egész hetet és pompásan érzed magad. Minden közösségi élmény ezen alapul, ezzel megnyitják a tudatalattit és automatikusan beveszed a gyerekes maszlagot. Lásd a meggyőző kísérleteket, amikor ha a közösség egy emberként állít valami orbitális hazugságot, az egyén nagy százalékban meghajol ez előtt és saját tapasztalatait ignorálja.

Reformer 2008.04.08. 23:24:39


#1 A "tech" a technológia rövidítése és az L. Ron Hubbard nevéhez köthető, az ő írásaiban fellelhető összes módszer, elmélet és gyakorlat összefoglaló elnevezése. Gyakorlatilag a szcientológia összes tanítása és az általuk használt módszerek összessége.

#2 Azzal kapcsolatban, hogy valaki a sok negatív tapasztalat ellenére hisz abban, hogy a "tech" működik - ez a személyes magánügye. Nem egy ilyen embert ismerek.

A szcientológiából való kiábrándulás 10 pontja itt van (Arnie Lermától származik, az egyik harcos antiszcientológustól)

www.lermanet.com/cos/8steps.html

1) Valami nincs itt rendben, ha ilyen nagyszerű dolog ez, akkor miért van az, hogy (nemrég megfigyelt atrocitás)?

2) A csúcson levők biztos megőrültek.

3) Miscavige (az egyház mostani vezetője) és tsai gonosz démonok... [ vagy valami hasonló ]

4) Hubbard a végére beleőrült.

5) Hubbard 1966-ban megőrült.

6) Hubbard már a kezdetekből fogva őrült volt.

7) Az egész csalás.

8) Te jó ég, ez egy bűnbanda - és mindenfelé már el is marasztalták, bűncselekményekért - és csak a pénzről szólt az egész.

9) Rájön, hogy NINCSENEK OT-K! (OT - a szcientológiában való haladásnak köszönhetően szellemileg magas szinten álló emberek, akik elvilegben természetfeletti képességekkel rendelkeznek)

10) miután elhagyja a szcientológiát, rájön, hogy kb. az a státusza, mint a volt náciknak és akar tenni valamit a szervezet ellen

#3 A szcientológiának kétségkívül vannak időnként működő elemei - ezekkel adják el a többit. De ezek az elemek szinte 100%-ban megtalálhatóak máshol, más módszerekben is.

#4 Én a szabad véleménynyilvánítás és a szabad gondolkodás híve vagyok. Mivel most a szcientológiával való foglalkozás az egyházhoz vezet előbb utóbb, ezért nem javaslom senkinek.

Ha már nem lesz egyház, újra kell gondolni a kérdést. Az, hogy valaki miben hisz, magánügy.

Az egyház mostani visszaélései viszont közügyek.

Az álláspontom ebben a kérdésben megegyezik az Anonymous-éval.

doksik 2008.04.08. 23:27:04

Hubbard könyörög pszichiátriai kezelésért.
img210.imageshack.us/img210/9388/psychhubbardhj1xh4.gif

Sok dokk van a neten de ez felülmúl jópárat...

Bobby Newmark 2008.04.08. 23:34:08

Te szerelő!
Olvastad a posztot?
Kezd róla fogalmunk lenni. Kösz, nem kell. Még ízelítő sem.

Utánajártunk a dolognak. Szar, és messziről bűzlik. És mi vagyunk a hülyék, hogy nem kóstoljuk meg? Neked szükséged volt rá és volt hozzá gusztusod, nekük hadd ne kelljen már! (Bár ahogy elnézem, még most is kétpofára

Ha meg a csudaszuper techre lennénk kíváncsiak, meg hogy mi az, amit adhat a szci, akkor majd megkeressük a Freezone-on. Jó reklámot csinálsz nekik, az tuti.

Bobby Newmark 2008.04.08. 23:44:16

Reformer:

Ha Te is tudod már, hogy nincsenek OT-k, akkor mégis, mire is jó ez a "tech"?
Melyik tech jó? Mert ugye a testről thetánlevakarás élből faszság, az annyira nem lehet jó.
A tanulás-módszerről az előbb írták, hogy pszichológusok azt nyilatkozták, hogy többet árt(hat), mint használ(hat).
A vállalat-szervezési tech kifacsarásra és csődbevitelre szolgál.
A nyelviskola csak bepalizás.

Akkor mi is az a tech, ami olyan nagyon jó?

Vagy csak a másik nézőpontból kellene szemlélnem?
A tanulás módszerrel jó kis agymosott zombihadsereget tudok magamnak képezni?
Vállalatszervezőként nagyon jól meg tudok fejni cégeket, aztán úgy csődbe vinni őket, hogy perelni se maradjon pénzük?
Megismerhetem az újangol ill. újmagyar nyelvet?
Megtanulhatok jól hazudni? zsarolni? zaklatni?

_MELYIK_ az a tech, amit jónak tartasz?

Lassan elnézek Freezone-ékhoz... :P Nem kéne, mert te is írod, hogy úgyis az egyházhoz vezet...

Szal annyira nem akarom, hogy kiteregesd a "belső infókat", ha bajod lehet belőle, de úgy említés szintjén, miket tanultál ott, ami _tényleg_ hasznos? (És ami nem az?)

Büdös paraszt 2008.04.08. 23:58:34

Piha! A szcientológia egy humbug, nonszensz, ami nem csak nem segít abban, hogy valóban ki tudd használni az agyad és szellemi teljesítőképességed 100%-át, hanem elnyom és kizsigerel!

Ha igazából érteni akarjátok az Isteni Fényt, hogy miképpen lehettek sikeres és gazdag emberek vagy tudni akarjátok hogyan igázza le a Nuxe a szar Xenut, hódoljatok be Nekem, a Sánta Polipnak, és legyetek alázatos rabszolgáim még ma!

Auditálás minden hónap második péntekén este féltízkor a blaha aluljáróban! Pénzt hozzatok magatokkal! (sokat)

szépestét!

doksi 2008.04.08. 23:59:11

Bobby: én voltam a honlapjukon, nem vonzott ami ott van, sőt... sci az mindenhol sci..és oda vannak hubbardért a szabadz-sek is..

Reformer 2008.04.09. 00:11:57

Bobby Newark: az OT témát hagyjuk, arról egyrészt nincs tapasztalatom, másrészt evidens, hogy átverés, mert pld. ha valaki figyelmesen elolvassa a Dianetika könyvnek a Clear állapotról szóló fejezetét és összehasonlítja az abban leírtakat azzal, amilyenek a szcientológusok, akkor látható, hogy nemhogy OT-k nincsenek, de Clearek sem.

A tech bizonyos részeinek bizonyos részei jók, használhatóak az esetek többségében (nem mindig). Ezt gondolom én.

Azt kell megérteni, hogy a "tech" olyan, mint egy kalapács. Be lehet verni egy szöget, de egy fejet is. A kalapácsot kézbentartó ember szándéka a döntő.

Ezért a techet lehet arra használni, hogy engedelmes hívőket hozz létre, megkopassz cégeket, pénzt csalj ki.

De arra is lehet, hogy javíts valamit az életeden. (Mégegyszer mondom, hogy nem 100%-os, mindent megoldó dolog, csak valami, ami hasznos lehet)

Itt a pontos lista, amit én igaznak tartok:

AMI HASZNÁLHATÓ, MÉG HA CSAK VALAMENNYIRE IS:
- a végtelen értékű logika alapelve
- a szcientológia kivizsgálási technológiája (az "adatsorozat" nevű írásai tartalmazzák). Ez a legkevésbé ismert és reklámozott technológia az egyházon belül (nem véletlenül) ugyanis ha valaki elkezd ez alapján logikai elemzéseket csinálni, akkor rájön, hogy a szcientológia jó része átverés. Na, én is így indultam el kifelé a szcientológiából - elkezdtek ezt használni és rájöttem egy csomó mindenre.
- a tónusskálán elfoglalt pozíció és az általános viselkedés kapcsolata. A tónusskálához kapcsolódó emberi értékelés táblázata kb. 80%-ban korrekt.
- a szervezési (adminisztrációs) tech bizonyos elemei (kb. 20%): az értékes végtermék és a résztermék meghatározása, a statisztikai elemzés és menedzsment módjai, a szervezési tábla alapelve (de csak az!), a tervezés és célok elésére vonatkozó módszerek egy része. A maradék 80% vagy semleges vagy káros. A jó konzultánsok a 20%-ot használják, amivel tényleg lehet segíteni egy cégen. A többi 80% bevezetése viszont tönkreteheti ugyanazt a céget.

AMIT ÉN ELUTASÍTOK:
- OT-szintek. Az egész olyan szubjektív és az elmében játszódik, hogy jó okom van feltételezni, hogy Hubbard egyik fantazmagóriája az egész.
- tanulási technológia. Szerintem 95%-ban hülyeség vagy egyértelmű dolgok újra leírása.
- a Sea Org és a hozzá kapcsolódó módszerek: értelmetlen, sőt kifejezetten rossz szándékú, szadista baromság.
- PR és marketing-tech. Az egyház szar hírneve az ékes bizonyítéka, hogy mennyire nem használható és baromság az egyház és Hubbard PR-techje. Talán egy 5% az, amivel lehet valamit kezdeni, de azt meg mástól vette át.
- számítógépekre vonatkozó írások: baromságok, az egyház nagyon nehezen tart lépést a technológia fejlődésével, főleg azért, mert Hubbard ökörségei visszafogják őket ezen a téren.

TotoSK 2008.04.09. 00:35:00

A szcientológia "egyház" rákos daganat, amit el kell pusztítani! Agymosás, rabszolgatartás, vallási színezetű harácsolás.
Ilyen gusztustalanság az emberiség történetében utoljára a búcsúcédulák és az inkvizíció korában volt. Szégyen, hogy ezt a 21. században meg lehet csinálni!!!

Nem az áldozatokat kell lenézni, elkeseredett, hiszékeny, válaszokat/támaszt kereső emberek mindig voltak és lesznek. Őket védeni kell az ilyen ördögi szervezetektől!

Jó ez a blog, minél több emberhez jusson el a hír erről az aljas szcientológus-maffiáról, minél többek szemét nyissa fel!
Egy nap remélem betiltják az egész világon, és akkor toszhatják a milliókért árult ócska ufómeséjüket, meg az áltudományos pszichológiai hablatyolásukat az önmegismerésről!

gabranek 2008.04.09. 08:14:37

"...sőt a technológiájuk működik. Rengeteg nyereségem volt ebből." elveszítette lényegében mindenét, ráment a kapcsolata...csak gratulálni tudok ehhez a rengeteg nyereséghez. asshole.

Komplikato 2008.04.09. 09:22:35

"OT - a szcientológiában való haladásnak köszönhetően szellemileg magas szinten álló emberek, akik elvilegben természetfeletti képességekkel rendelkeznek"

A hatalmas képességeik, és nem mellékesen az OT állapotuk is rendkívűl instabil téma. Más (régebbi és értelmesebb) "technikák" esetén is előjöhetnek, de ha az eljárásnak nem az a célja (és szinte soha nem az), akkor az alkalmazó elszúrt valamit. A Sci-nél meg ott örömködnek, hogy hú már megint micsoda dolgok kulcsolodtak ki (elég szar fordítás nem?) az adott személynél. Pedig lehet éppen azt mutatja mennyire rosszul csinált valamit.

"#3 A szcientológiának kétségkívül vannak időnként működő elemei"
Ez azért így elég dúrva, valami vagy működik, vagy nem. Szóval ha csak nem személyiség függő dologról van szó, akkor mindíg működik.

"De ezek az elemek szinte 100%-ban megtalálhatóak máshol, más módszerekben is."
Na ez az a pont, ami segíthet tényleg ráébredni, hogy évezredes módszereket lopkodtak össze (a vicc az, hogy Hubbard ez a bőlére eresztett Dianetikában többször le is írja, még is letagadják), de mivel USA-ban kezdte az "igét" hírdetni, így valóban jó módszereket tömegesen kezdtek el emberek a hibás, és sérült egójuk felpumpálására használni. Így egy örületmentes, 100%-ban döntésképes egyed helyett, egy Sci rendszerébe betört, ámde rendkívűl egoista és magától elszált embert kapunk.

Komplikato 2008.04.09. 09:31:58

Gabranek, ezt így nem lehet megítélni. Nyilván az embert lenyűgözik ezek a ... ööö ... nyerességek, még az után is, ha ilyen sok mindent elveszít késöbb.
Nekem pl. első auditáláson elcsiribáltak egy 7-8 éve rendszeresen visszatérő migrént. Vagy egy sima "assist"-al elmúlasztanak seperc alatt fájdalmat vagy rosszulétet. Aki nem tájékozott ezen "technikák" eredetijeit illetően, az azt hiheti, hogy Sci feltalálta a langyos vizet.
Persze most elemezgethetnénk melyik eljárás honnan való, de általában ilyen-olyan formában ott volt ez az összes valláshoz kapcsolodó saját technikákban.
(A legenda szerint pl. az OT szinteket valamiképpen a Kabala szefiráról másolták, más technológiai részeket Bushista meditációs technikákból, és így tovább. De azért van arcuk a "techeket" jogilag levédetni, mint ha saját lenne.)

Bobby Newmark 2008.04.09. 10:27:17

Reformer: Nem győztél meg. :) De a választ köszönöm.

Megerősített abban a meggyőződésemben, hogy még a "használható" dolgok is csak parasztvakítás...

Mondjuk azt nem tudom, hogy mit értesz azon, hogy "végtelen értékű" logika, de az nem újdonság, hogy a világ megismerésének fontos lépése a logikus gondolkodás.

Kivizsgálásos tech-et elérem valahol? Freezone?

Tónuskála szvsz tipikusan az a terület, ahol bármit bármibe bele lehet magyarázni, nem csoda, ha valami "működik"...

Vállalatszervezést is mástól fogok tanulni asszem... :P

Hát, azt kell mondjam, ez nem valami sok... :)
Ezzel fogják meg az embereket? Na persze azt aláírom, hogy biztos nagy a nyomás, nem elég, hogy kiszór az ember egy rakat pénzt rá, aztán még basztatják is, hogy biztosan valamit rosszul csinál... (még véletlenül sem a tech a bullshit) Na, hát nem lehet könnyű szcinek lenni... :)

Bobby Newmark 2008.04.09. 10:32:25

Ja, tényleg, vége lett a nagy aktatologatásnak, hogy megint ráérnek idejárni a szci-zombik? (szcimbi... :P)

harmatOSA 2008.04.09. 11:42:33

Végig olvastam a kommenteket, én is felraktam a blogomra ezt a sztorit pár napja . Mélységesen sajnálom azokat ,akikből csak annyi kerül hogy hülye... meg egyébb jelzők.
Valakinek aki hitt valamiben 10 évig , még ez se könnyű . Akik itt megvetéssel beszélnek erről , gondolják át van e hasonló bolg. Anafebé ,de ő külsős ez a srác itt beülről mondja el hogy is néz ki az egész.
Túllenni egy ilyen dolgon nem pár hét kérdése, gyanitom évekig tartés talán soha nem sikerül.
Egy fiatal férfi a 20-30 éveiben érik emberré igazán.
A hiszékenységről meg csak annyit ki nem vett még gyógyteát, csodakütyüket? És ki nem áltatta magát avval hogy a kedvese nem nézi meg az az izmos jóképű pasit a porséban ... hisz neki ő a FÉRFI:)))))))JA
Szóval az élet sok féle...nem fekete vagy fehér.

Bobby Newmark 2008.04.09. 12:45:15

Mondjuk én eleve emberi gyengeségnek és/vagy butaságnak tartom a _bármilyen_ vallást, úgyhogy részemről sok együttérzésre ne számítson senki, akit megszivatott valamelyik banda...

Reformer 2008.04.09. 12:53:31

Bobby Newmark:

Nem is akartalak meggyőzni, csak leírtam, mit gondolok.

A végtelen értékű logika lényege egy mondatban az, hogy az abszolútumok elérhetetlenek és minden téren fokozatossági skálákban gondolkozik.

Kivizsgálási tech - passz. Nekem megvan file-ban egy füzet, ami összefoglalja. A freezone-nak nem hiszem. Ha írsz privit, elküldöm mailben.

Vállalatszervezést inkább máshol tanulj, mert a szcn-é összeségében inkább káros.

Mondjuk az is egy tényező, a szcn üzletembertől az egyház elviszi a lóvét szolgáltatásra és adományra, amit visszaforgatna a cégbe és amiből fejlesztene. Ezért sem szabad szcn-usok tulajdonában lévő céghez menni, mert az alkalmazottak fizetése és a fejlesztés sokszor az utolsó prioritássá válik.

Az auditálásnak is vannak működő elemei, leginkább azzal fogják meg a népet. Meg aki jóhiszemű és jóindulatú, azt könnyen megfogja bárki.

big_smoke 2008.04.09. 12:55:06

kurva gyanús itt 1-2 ember, megy a félremagyarázás rendesen

Bobby Newmark 2008.04.09. 13:16:14

Ja, tudom, hogy nem akartál meggyőzni, én akartam belátni, hogy esetleg tényleg hasznos-e. Na, ez nem jött össze. :)

Luxon 2008.04.09. 13:19:06

Csak így tovább! Respect Reformer.

Techről általában:
ami működik benne, az máshol is fellelhető, rég kitalált dolog Új pongyolában (sci-fi körítéssel).

Plusz statisztikai alapon is lehetett Hübárd-nak 1000 ötlete közül, egy kettő használható --> na de ezzel, a másik 6 milliárd ember is így van.

d. 2008.04.09. 14:43:29

Elnézést, sokaknak of

Grege, a tegnapihoz, ha még nézed a posztot.
Sajnos sem sikerült megtalálnom az ígért cikket. Elgondolkodtam már azon, hogy lehet, hogy az e-mailjeim között kéne szétnéznem, hogy netán csatolt doksi...stb. formában kaphattam...stb. Nem tudom. De most ilyen kutakodásokra nincs időm- bocs. Ha egyszer véletlen rábukkanok, akkor ha másképp nem Reformernek valamilyen formában elküldöm, hátha egy későbbi posztjánál hasznát veszi ;)

Komplikato 2008.04.09. 15:21:25

"Tónuskála szvsz tipikusan az a terület, ahol bármit bármibe bele lehet magyarázni, nem csoda, ha valami "működik"..."

Nem belemagyarázás, tényleg működik, de szintén ne firtassuk előzöleg hányan "találták" már fel. Mondjuk a negatív tartományára amikor rákérdeztem anno, szegény kezdő Szci ember majdnem kiugrott a csukott ablakon. Az is igaz, ha ismered, akkor még különösebb Sci trükkök nélkül is feltornászhatsz picit valakit rajta, ami egy totál elkeseredett embernél az életét is megmentheti.

Grege 2008.04.09. 17:45:38

d.: Köszi, semmi gond, én is keresgéltem, de nem sokat, nagyon paff napom volt :)

Azt is köszi,h egyáltalán eszedbe jutott :)

Kerek 2008.04.09. 20:51:09

Ma kaptam iwiw-en

Sziasztok!

Április 12-én Budapestre érkezik az összes európai orgért felelős vezető, (CO FOLO EU)
hogy tájékoztatást adjon arról, mire van szükség az ideális orgunkhoz, az épületen kívül..

Bemutatjuk a leendő ideális orgunk, néhány hete teljes mértékben véglegesített, és a legfelsőbb szinteken is jóváhagyott, elrendezési tervét. Ezután készül majd el az építészeti terv, amelyet miután a nemzetközi menedzsment elfogadta, jóvá kell hagyatni a budapesti hatóságokkal. Néhány hónap múlva tehát elkezdődhet az épület várva várt renoválása.

Láthatjátok majd az új elrendezési terveket, amelyeket építészünk, Molnár Mária , mellett két OT VII-es (neveket kivágtam) fog bemutatni Nektek.
( Ez most hangsúlyozottan NEM adománygyűjtő rendezvény ).
A házigazda a CF projekt. A belépés INGYENES!

Reformer 2008.04.09. 22:17:52

Kerek:

ez a híres elrendezési tervet cirka két év alatt fogadta el az egyház vezetősége. Hiába na, LRH adminisztratív "technológiája" hozza a formáját.

A "budapesti hatóságok"-nál persze most kell elkezdeni az egész engedélyeztetési folyamatot, eddig biztos nem volt rá idő a sok bokros teendő mellett - ez amúgy csak egy aprócska nüansz a gyönyörű 3D-s látványtervek elkészítése mellett (talán csak nem azért, mert a utóbbival könnyebb a nagy lóvét beszedni?)

A "NEM adománygyűjtő rendezvény"-t ki kell írni, mert a rutinos szcientológusok tudják, hogy minden olyan rendezvény, ami "tájékoztató jellegű", ott kőkemény pénzszerzés megy.

Elnézést, csak ez az egész "ideális org" téma már nálam is kicsapja a biztosítékot.

Reformer 2008.04.09. 22:21:33

Még valami - Parkinson törvényei igencsak vonatkoznak ide:

"A bizottságok létszámának növekedése egyben hatékonyságuk csökkenése." - a több, mint 100 (!) fős ideális org project 2 év alatt érte el, hogy kész legyenek a látványtervek

"Minél elképzelhetetlenebbül nagy egy pénzösszeg, annál felületesebben döntenek róla." - csak meg kell nézni, hogy hol és milyen épületet vett az egyház és hogy abból mit lehetett volna kihozni

"Amikor egy intézmény megépíti a tökéletes tervrajzú új székházát, akkor már javában hanyatlik." - ez nemzetközileg is megállja a helyét az egyházra

Grege 2008.04.09. 23:41:24

Reformer: Szerinted lesz amúgy pénzbeszedés? Mert akkor lenne igazán cseles a dolog,ha a nem adománygyűjtő rendezvény végén, azért mégiscsak körbeadnák a perselyt, csak úgy mellékesen :D


-Összejönne egy önnáló post a hazai ideális org körüli sztorikról? Engem érdekel ez a fene nagy lelkesedés, ami körüllengi :) Talán csak a honlapjáról írtál, arra emlékszem, meg néhány említés más bejegyzés kapcsán, de nekem még egy fehér folt maga az intézmény is és a körülötte lévő felhajtás, ködösítés, majd napirendről lekerülés :)


(Ha esetleg ilyen rövid lenne az agyam és már nem emlékeznék arra,hogy tk megírtad már, akkor elnézést.)

vénróka 2008.04.10. 01:30:07

Emlékszem a régi pénzszedésekre, bár manapság is hasonlóak állítólag. Így visszagondolva rendkívül undorító dolog. A nagyobb rendezvényeken a műsorvezető beizzítja a tömeget és egy táblára felírja az adakozók nevét és az adományozott összeget.

A tapasztaltabbak, akiknek nincs pénzük, már az elején megróbálnak észrevétlenül kisurranni. A rendezvényt felügyelő Sea Org tagok ilyenkor azt suttogják egymásnak, hogy "deszkázhatjuk az ajtót", magyarán senkit sem szabad kiengedni.

Aztán elindulnak fel a színpadra az emberek (extázisban) és bemondják mennyit adnak. Fergeteges taps jár nekik. Egyre többen vannak fent a színpadon és akiknek nincs pénzük, azok egyre rosszabbul érzik magukat a nézőtéren. Némelyik droid vérszemet kap és felhívja az ismerőseit, így "élőben". A közönség epekedve várja, hátha még telefonon is befolyik valami összeg. Aki telefonon intéz adományt ott helyben, az kiskirállyá válik.

Van aki felmegy a színpadra, bemond valami összeget, amiről tudja, hogy nem fogja kifizetni, csak azért, hogy ne alázzák meg. Az a néhány ember, aki nem ad pénzt és nem sikerült kimenekülnie és még maradt egy hangyányi önbecsülése, az ott ül továbbra is és csak feszeng. A színpadon tapsolnak, bíztatják őket, vastapsot kapnak, tombolnak, integetnek hoyg gyertek fel, kántálják is: "gyertek fel, gyertek fel!" A legcikibb érzés ott ülni és nem kimenni.

Ha geci a műsorvezető, akkor odamegy a még ülőkhöz és megkérdezi, ugyan miért nem tudnak adni pénzt. A színpadon álló csorda felhördül, nevet...szóval borzasztó. Rosszabb, mint bármelyik Amway-szeánsz.

Az Ideális Org nevű rémálom pedig az egyik legnagyobb szemfényvesztés. Jól megszopatták az egész publikot azzal hogy azért rosszak a statok, mert csúnya az épület és nem elég nagy. Majd nagyokat néznek, ha az új épületben még szarabb statjaik lesznek.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.04.10. 12:05:50

Látom, nagyon megy a sírás, hogy mi is a TECH.

Olvassátok el ezt: freezoneamerica.com/Clearbird/Clearbird2004/ végig, ehhez elég hasonlóakat csinálnak a csörcsben ahhoz, hogy clear lehessél.

ObserverX 2008.04.10. 12:33:07

T. Tettestársak!
Én "csak" bukott Etika Tiszt voltam valamikor réges-régen. A 90-es években a nevemet adtam a magyarországi egyház megalapításához.
Akkor szó sem volt erről a gazemberségről, amivé ez az egész fajult. Majdnem nulla információm volt a témáról (csak a Dianetika könyv). Hihetetlen lelkesen álltam a témához, hiszen szimpatikus célokért ment a játék. Aztán a hosszú évek alatt a kijózanodás következett fokozatosan. Az akkor jónak tűnő technológia többszöri és gátlástalan meghamisítása, félreértelmezése és megmagyarázása betette a kaput. Tényfeltáró Bizottság összehívása felettem (Etika Tisztként) valamint az összes létező irányelv megsértése vezetett a szakításhoz. Hosszú évekig vártam hiába az "igazságszolgáltatási" akcióra. Az akkori legfelső szintekig elmentem a panaszommal, de csak hitegettek és ígérgettek. A mai napig nem kezelték az ügyet. Több mint 10 éve nem beszétem senkinek erről. Ma sem tudok indulatok nélkül gondolni a történtekre. Ezért is örülök Reformer blogjának. Úgy vélem, velem együtt sok kiábrándult és csalódott ember olvassa ezeket a hozzászólásokat. Sokan még nem vették a bátorságot a hozzászóláshoz. Mindenkinek van sok elrettentő története, higyjétek el! Kivűlről könnyű fikázni a dolgokat, ha már van elég információd a szcientológiáról. Nekünk "bukottaknak" az lehet és kell is legyen a dolgunk, hogy első kézből adjunk információkat ezekről. Remélem sokan okulnak belőle és kerülik el azokat a csapdákat amibe mi belesétáltunk annó.

Kerek 2008.04.10. 15:26:25

Egyébként ez a pénzgyűjtéses rendezvény is új számomra. A korábban említett 3 éves időszakban minden rendezvényen ott voltam, mint munkatárs, de nem emlékszem, hogy akár egy rendezvényen is lett volna gyűjtés... Igaz, akkor még misszió volt a budapesti szervezet.

vuk 2008.04.10. 21:22:44

ObserverX: mit csinál egy etika tiszt?

Sp lettél, vagy hogyan hagytad el a "céget"?

Segítesz reformernek a tényfeltárásban? objektíven-szubjektíven:-)

Szabad vagy-e lélekben a scitől?

ObserverX 2008.04.11. 22:37:37

vuk: erről egy külön blogot lehetne nyitni. :)
Röviden: a munkatársak etika tisztjeként (nemecsek) az alacsony statisztikák, statisztikájúak kivizsgálása (zaklatása), munkatársi jelentések kivizsgálása, etikai akciók lefolytatása és egyéb gátlástalanságok. :(
Hogyan is kerültem ki?
Tényfeltáró bizottság, lefokozás, másik posztra helyezés, miután szóvá tettem a meghamisított statisztikákat. Önként léptem ki. Tudtommal még nem vagyok SP-vé nyilvánítva (bár ki tudja). Gyakorlatilag minden kapcsolatot megszakítottam az egyházzal.
Hogy szabad vagyok-e lélekben - ettől soha sem lehet "megszabadulni".

Reformer 2008.04.11. 22:56:16

ObserverX:

szívesen olvasnám a történeted, akár külön postban is kiteszem, ha úgy döntesz, hogy megosztod velünk

vuk 2008.04.11. 23:10:28

ObserverX: nem akarlak megbántani, de nem lennék a helyedbe:-(
Amikor egy etikatiszt etikázik, utasításra teszi?

Tudod mit nyiss egy blogot, mert nekem pölö fogalmam sincs miért kell etika tiszt, meg mi/ki az egyáltalán.
Azért tiszteletem a bátorságodért, ahogy az első mondatot leírtad...

Még mindig hiszel a sciben?

Kerek 2008.04.11. 23:16:47

ObserverX, én is kiváncsi vagyok a véleményedre, és lehet, hogy együtt voltunk munkatársak:)

hargitaibalazs 2008.04.12. 16:38:26

ObserverX: nagyon szeretném elolvasni a posztod, csak egy-két kirívó sztorit név nélkül jó lenne ha megírnál. A stathamisítás külön megér egy misét. Közkívánatra!!!

Garp 2008.04.16. 12:25:09

Hát ez igazán szánalmas.

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.04.24. 01:33:28

én is voltam kint,régen, valszeg FLAG user idejében.

Egy dolgot üzennék azoknak, akik csodálkoznak és hülyének tekintik embertársaikat mert hibáztak ezen a téren: (mert amúgy Ti másban sosem hibáztok...)

én akkor mentem ki, amikor Star Wars-on kívül a rendszerváltás első napjaiban nem sok gondolatotok lehetett szellemi tanításról, lévén nem volt igazán könyv se, max agykontroll.
abban az időben alig volt miután olvasni, viszont óriási volt a nyitottság az ezotéria iránt. voltak szellemi képességeim, amire kerestem a magyarázatot: miért is vannak, mire jók még, hogy lehet fejleszteni. Akkor úgy találtam, SCI-ben tudom ezt fejleszteni és megtalálom azt az utat, amivel másokat is szellemileg tudom segíteni (ha kérik persze).

Ha ilyen irányban valaha is tettél áldozatot másokért, akkor kritizáld szerintem mások ilyen irányú cselekedetét.
kicsit a Ti stilusotokban fogalmazva: szerintem néhányan lehet hogy a szelektív hulladékgyűjtésig sem jutottatok el ;-)

Tudjátok, amikor kiskoromban láttam felnőttek társaságában UFO-t megállni a lakótelep mellett, akkor kb. 20 évig én voltam az idióta és a hülye.

Most fogadjunk itt a legtöbben elfogadjátok hogy létezhetnek. persze ettől tagadhatjátok az űrhajókat magukat, de ET így vagy úgy lehet. nem?

Na ez 20 éve nem így volt, senki nem hitt nekem.
Most a jelenben mi is van akkor?

Akkor én hülye voltam, mert 18 évvel ezelőtt, ezoterikus könyvek és információ hiányában nekivágtam felfedezni a lehetőségek szerint elérhető tudást, ismeretet?

Könnyű okosnak lenni mikor most bárhol olvashatsz róluk, internet van.

akkor SEMMI nem volt. internet se, se modemes net, ezoterikus könyvek se.
mondjuk 1993 körülre emlékezz, bár gyanítom többetek 30 éves sincs, szóval nehéz lesz oda datált felnőtt időszakra emlékezni :)

vedd figyelembe, hogy tudsz már pár dolgot, tapasztaltál igen csak nem hétköznapi dolgokat, és keresel lelkesen tovább. Találsz valamit, amiben konkrétumok vannak, reméled a továbblépést.
Nem arról szól több ilyen történet, hogy csak ült valaki a szobájában, becsöngettek, rábeszélték, és 1 hónap múlva kiutazott megszívni mindent.

Tehát óvatosan ítélkezzetek mások hibáin, egyébként magatokat minősítitek vele.

Bibircsók 2008.04.24. 09:41:16

CConstantine: jó, hogy ezt leírtad, bár megjegyzem, az, hogy bizonyos meglépett dolgainkért embertársaink időről időre hülyének néznek minket, elkerülhetetlen. Szcientológiától függetlenül. Ezen mindenkinek át kell esnie, hülyézni, aztán lehülyézve lenni.

Emlékszem arra a korszakra, anyám egyszer hazaállított azzal a vékony agykontroll könyvvel, de végül nem mászott bele túlságosan sem ebbe, sem másba. Talán anyagi okok miatt, talán óvatosságból, talán az erőteljes katolikus neveltetéséből fakadóan, de az is lehet, hogy csak szerencséje (?) volt.
Vicces visszaidézni, ahogy a 80-as évek végén, 90-es évek elején minden mennyire felbolydult. Ahogy ömlött ránk a sok új dolog, amiktől addig el voltunk zárva. Ez kétségkívül védtelenné tett minket, túl sok volt egyszerre, túl kíváncsiak és ismeretre éhesek voltunk és kevéssé óvatosak.

Emlékszem, hogy a tizenéves osztálytársamat elvitték a szülei agykontrollra. Akkor még azt se tudtuk, eszik-e vagy isszák. Mindenki nagyon furán nézett rá.

Visszatérve: te tudod, hogy mit miért csináltál, egyedül te ismered az egész sztorit, a többi meg le van tojva.
Mr. Bennett szavaival élve: hát nem azért élünk, hogy embertársaink mulassanak rajtunk, mi pedig rajtuk nevessünk, ha rákerül a sor?

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.04.24. 22:31:53

Bibircsók: köszi :))
jól megfogalmaztad.

btw. egy Budapesten recruitáló volt (Flag/Florida) Sea Org tag a 90-es évekből fent a WIWen:
iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=110758
süti beállítások módosítása