Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Hogyan működik az E-méter

2008. április 04. - Reformer
A szcientológia szinte minden fontosabb auditálása (lelki tanácsadása) és a gyóntatások ("biztonsági ellenőrzésnek" [Sec Check] is nevezik, amikor az etikai részleg adatszerzésre használja egy fegyelmezési ügy részeként, ebben az esetben ugyanis nem minősülnem gyónási titoknak a bevallott dolgok) az E-méter segítségével történik.


Ebben a postban azt fogom közérthetően összefoglalni, amit én tanultam erről. Az e-méter egyébként az elektropszichométer rövidítése (kb. elektronikus lelki mérőműszer).

Az E-méter így néz ki (ez a mostani, legújabb modell, a "Mark Super VII Quantum" nevű:






























A működéséről röviden:

Az E-méter egy ellenállásmérő, a bőrön keresztül az emberi, mint szellemi lény elektromos ellenállását méri. Ez igen-igen gyenge elektromos áramot vezet át a testen. Két elektródája van, egy-egy kézve kell fogni. Az áramlat bemegy a kézbe az egyik elektródából, átmegy a testen és a másik kézen át a másik elektródába.

LRH szerint az ember az emlékeit emlékképek formájában tárolja, amelyek az elméjében (ami nem az agy, hanem a szellemi lényhez kapcsolódó eszköz, amivel a testét kontrollálja) helyezkednek el. Ezeket a képek, apró, de valós elektromos töltéssel rendelkeznek.

Ugyanis LRH szerint amikor valaki valamiféle kellemetlen élményt idéz fel a múltjából, az addig nem aktív kép hirtelen bekapcsolódik és megnöveli a test ellenállását és ez látszik az e-méteren. Ugyanez visszafelé is érvényes - ha kisütjük egy múltbeli esemény káros töltését, akkor csökken az ellenállás és ez látszik az e-méteren.

Gyóntatásnál pld. ha rákérdeznek arra, hogy loptál-e a boltból? és az e-méter jelez, az egyetlen dolgot jelent: a kérdés hatására megváltozott a tested ellenállása. Ez lehet attól, hogy tényleg loptál, de attól is, hogy elítéled a tolvajokat és erre adsz negatív reakciót, de az is lehet, hogy a vád hamis és felháborít téged. De az is lehet, hogy amikor az auditor feltette a kérdést, pont akkor jutott eszedbe, hogy nem dobtál be pénzt a parkolóórába... Az auditorok elvileg képesek bizonyos kérdések feltevésével kiszűrni, hogy melyik is a helyzet.

Az auditálások során arra használják, hogy megállapítsák, kell-e valamit egy adott témában kezelni, a kezelés során a pontos probléma felderítésére és annak ellenőrzésére, hogy sikerült-e a kezelés.

Pár adat még:

1. Minden példány számozott és névhez rendelt.
2. Kb. 1,000,000 Ft egy darab és két évente el kell küldeni felülvizsgálata, Kb. 100,000 Ft / alkalom. Belső informátorok szerint 400 dollár az előállítási költsége (kb. 80,000 Ft)
3. Egymás-között adni-venni tilos - előbb fel kell ajánlani az egyháznak, és ha az nem veszi meg, akkor lehet csak másnak eladni.

Mit lehet még ehhez hozzátenni? Gyönyörűen hangzik az elmélet, de mint tudjuk - ha tényleg működne a szcientológia technológiája 100%-ban, nem csak 50 ezer, hanem legalább 50 millió szcientológus lenne, közismert lenne, hogy az OT állapot valóban fantasztikus szellemi képességekhez juttatja az embert, a szcientológia széleskörű elismertségnek örvendene és én pedig nem írnám ezt a blogot.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr13411585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kössabetonba 2008.04.04. 22:21:47

hát így ránézésre inkább kb 1000 HUF lehet az előállítási költsége, nagy szériában még kevesebb...

asszem, hogy amint krisztusi korba érek én is egyházat alapítok

vuk 2008.04.05. 00:03:27

Itt jól körüljárják a témát
www.lermanet2.com/huldaclark.htm

sz.csabii 2008.04.05. 11:41:17

Állásfoglalás részlet:

Péterfalvi Attila hangsúlyozza: "a Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Főosztálya által, 2006. március 30-án adott szakvélemény szerint, ha egy személyt hazugságvizsgálati metodikát követő kérdőív alkalmazásával ellenőriznek oly módon, hogy az e-méterrel ellenőrzik a feltett kérdésekre adott bőr (test) ellenállás változásokat, és az észlelt változásokból következtetéseket vonnak le az ellenőrzés alanyának szavahihetőségéről (megbízhatóságáról), hazugságvizsgálati eljárást folytatnak le függetlenül attól, hogy az e-métert eredetileg milyen célra fejlesztették ki, vagy annak mi a felhasználó által deklarált célja".

Ugyanakkor Péterfalvi hozzáteszi: "Jelen vizsgálat nem terjedt ki az e-méter hazugságvizsgálatra alkalmasságának megállapítására, mert ez az Avtv. alapján nem tartozik az adatvédelmi biztos hatáskörébe, ám a fenti szakvélemény ismeretében a hazugságvizsgáló műszerként való alkalmazás lehetősége nem zárható ki.
index.hu/politika/belfold/szcient6453/

BaNG 2008.04.05. 14:00:16

A minap valami szórólapon láttam hasonló hirdetést, de ott azt irták, hogy magával a géppel lehet semlegesíteni a 'töltést'. Érdekesen hangzik.
Kicsit off:
A xenutv-n láttam egy videót, egy OT8as, az egyházból kiugrott hölgy tiltakozott az egyház ellen Amerikában. A hölgy magyaráz folyamatosan az őt némán kamerázó sci-s tagnak. A hölgy pedig csak annyit mondott: Az, hogy most engem kamerázol, és csak mosolyogsz, de egy szót se szól, a scientológia legalapabb elvét hazudtolja meg. Mert ez az elv az, hogy mindig kommunikálni kell. Mindig.
És a végére a fickó el is bizonytalanodik! Nyilván, a hölgynek igaza van.
És az utolsó pillanatban rángatja vissza az épületbe egy másik scientológus! Drámai pillanat volt, és tökéletesen jellemzi a sci stratégiáját.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.06. 20:35:52

"A működéséről röviden:

Az E-méter egy ellenállásmérő, a bőrön keresztül az emberi, mint szellemi lény elektromos ellenállását méri."

Ez nem a működési elve, ez a szellemi rokkant vezér hülyesége. A műszer a test, azon belül is a bőr felületi vezetőképessét (ellenállását) méri.

sonance · http://www.sonance.hu 2008.10.29. 21:26:21

LOL, mint az 2001 Űrodüsszeia c. ősi film egyik díszlete lenne. :) A működéséről nem is beszélve :P
süti beállítások módosítása