Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

LRH, az emberiség legnagyobb barátja a volt Sea Org tagokról

2008. március 30. - Reformer
L. Ron Hubbard 1967. október 12-én írt egy irányelvet. Az a címe: KILÉPÉS A SEA ORGBÓL.


Mégegyszer nézzük is meg, hogy mi az a Sea Org a hivatalos honlapról:

"A történelem során minden nagy vallás magja olyan egyének csoportja volt, akik annak szentelték magukat, hogy elérjék a vallás céljait. A Szcientológiában ezek az egyének egy vallási rend tagjai, amely Sea Organizationként vagy Sea Orgként ismert. Bár viszonylag kevesen vannak, tagjai döntő szerepet játszanak a Szcientológia szolgáltatásának és terjeszkedésének gyakorlatilag minden területén. És akárcsak más vallások hasonló csoportjai, a Sea Organization tagjai töltik be a legfontosabb és leginkább bizalmi pozíciókat a Szcientológia vallási hierarchiájának felső szervezeteiben.

A Sea Organization neve 1967-ből ered, amikor L. Ron Hubbard, miután visszavonult Nemzetközi Ügyvezető Igazgatói posztjáról, tengerre szállt egy maroknyi veterán Szcientológussal, hogy folytassa a szellemi tudatosság és képesség magasabb szintjeivel kapcsolatos kutatásait.

Az első Sea Org tagok, akik mind Clearek és OT-k voltak, halhatatlan szellemi lényekként egymilliárd évre szóló fogadalmat tettek, ezzel jelezve a vallás iránti elkötelezettségüket. Ezt a fogadalmat ma minden tag aláírja. Annak a célnak szentelik magukat, hogy szellemi szabadságot hozzanak minden lény számára L. Ron Hubbard technológiáinak teljes körű alkalmazásával. A Sea Org azért született, hogy az emberiség jólétével törődjön – és a Sea Org tagok ezzel a nézőponttal folytatják tevékenységüket."

Visszatérve a kiadványra.

Azt írja benne, hogy aki kilép a Sea Orgból, az etikátlan eset és DB, ezért nem szabad őket missziós és org munkatársként alkalmazni. A DB azt jelenti, hogy degraded being = degradált lény. Ez egy olyan valaki, aki annyira szerencsétlen lúzer és olyan mértékben aberrált, hogy csak OT III lezárása után lesz belőle valaki. Képtelen bármiféle érték előállítására, LRH szavaival: "képtelen utasítások végrehajtására - vagy valami mást csinál, vagy nem csinálja meg; ösztönösen gyűlöl mindenkit, akit vezető pozícióban van és ahol tud, keresztbetesz nekik."

Tehát a tévedhetetlen LRH és a 100%-ban működő techje szerint ez vagyok én a szcientológusok szemében.

Nem elég, hogy amikor valaki kilép/kirúgják a Sea Orgból (ez főleg azokra vonatkozik akik több mint 5 évet voltak ott) 1) egész addigi élete összeomlik, többnyire újra kell kezdeni a nulláról 2) kap egy többnyire többmilliós képzési számlát 3) elveszti barátait és van, amikor a házastársát is, még kap egy ilyen szégyenbélyeget is, ami miatt a WISE-cégek többsége, ahol tudná kamatoztatni a szcientológiában szerzett tudását, egyszerűen eleve fel sem veszi, mert ugye "etikátlan" és "DB"!

Köszönöm neked LRH, hogy 10 év kemény munkáért és elkötelezett szolgálatért azt kaptam tőled és az egyházadtól, hogy egy fillér nélkül újrakezdhettem a nulláról az életem és a szcientológusok szemében még a "wogoknál" (nem-szcientológusok) is rosszabb státusban vagyok!

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr99403878

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: youclerks 2019.04.19. 02:00:41

Science - Akciós Potenciál

Trackback: affordable seo services in canada 2019.04.08. 13:41:46

A rejtőzködő magyar MOOC - E-learning: távoktatási távlatok

Trackback: affordable seo services india 2019.03.30. 18:44:55

Depeche Mode: ez a koncert többórás katarzis volt (szeretlekmagyarorszag.hu) - Depeche Mode összes

Trackback: best white label seo services 2019.03.06. 14:50:03

Extrém pornó videók ingyen: pisi-kaki szex - EXTRÉM SZEX VIDEÓK

Trackback: youclerks 2018.12.19. 12:53:01

Dr gunter rhinoplasty reviews - syicehg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

crazyfish 2008.03.30. 23:32:30

...hát ez bebaszott...most mi lesz velem...sea Oganasolo most összeomlik?...vagy hogyishivják...tudja ezt a nagy xenu vagy másik dimenzioban szarakodik?....két inkvizitor kellene ide és mindenki megnyugodna...

Trapped in the closet 2008.03.30. 23:35:03

Bocsi, kicsit megkavartam a post-omat, a lényeg, h a szcientológusok nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

Reformer 2008.03.30. 23:40:40

Trapped in the closet: fogalmad sincs arról, hogy min mennek keresztül emberek az egyházon belül.

A tapasztalataim szerint a jószándékú, a többi emberért valamit tenni akaró idealisták lesznek Sea Org tagok. Ez független a butaságról és a hiszékenységtől.

Az egész olyan logikusnak, szervezettnek és valóban hatékonynak TŰNIK, hogy az ember hajlandó levetkőzni az ösztönös gyanakvást.

LRH valóban rájött pár dologra az elmével kapcsolatban, és ezekkel az egyház és munkatársai a térítés során maximálisan visszaélnek, miközben a munkatársak azt gondolják, hogy a legnagyobb jót teszik.

Az Euronics áruházlánc tulajdonosa buta és hiszékeny lenne? Lenkei Gábor, a vitaminos bizniszével buta lenne? Nem hiszem, de mégis szcientológus.

Ha olyan átlátszó csalás lenne, nem lenne ennyi tagja és nem tudott volna ennyire elterjedni.

Nem tudom, milyen mézesbödönről beszélsz, 10 év alatt kerestem kb. 10000 forintot havonta - nem vicc, ez volt a zsebpénz.

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.03.31. 00:05:35

LRH, Sea Org, DB, wog-ok, OT III., Clear-ek...

Valaki új Linux-ot kezdett???

Vagy megint kezdődik egy fantasy-decimológia (úgyértem, legalább 10 része lesz még...)???


AKI BE AKAR LÉPNI EBBE AZ ÚN. "EGYHÁZ"-BA, VEGYE A FÁRADSÁGOT ÉS MŰVELJE KI MAGÁT LEGALÁBB A TÖRTÉNELMI EGYHÁZAK, TÖRTÉNELMI VALLÁSOK TERÉN. eZUTÁN VEGYE A KEZÉBE L.RON HUBBARD NEVŰ ÁTOK ELSŐ - ALAPKŐNEK TEKINTHETŐ - MŰVÉT AZ ELMÉBEN VALÓ TURKÁLÁSRÓL ÉS AZZAL PÁRHUZAMOSAN TANULMÁNYOZZON PSZICHOLÓGIAI-NEUROLÓGIAI KÖNYVEKET - NEM KELL ORVOSI KÖNYVNEK LENNI, CSAK HOGY MOSTANI TUDÁSUNK SZERINT ELMÉNK HOGYAN MŰKÖDIK. HA EZEK UTÁN MÉG MINDIG BELÉP, FIZESSE BE ÉLETE ELVÁRT TERHÉT A TÁRSADALOMNAK, HISZEN ONNANTÓL A TÁRSADALOM SZÁMÁRA ÉRTÉKTELEN "HERE" (nem az angol "itt", hanem mint ami a férfi véglények lába között van és pl. a méhek társadalmában a királynő "mulattatására", dolgozótársaik terhére vannak) - TEHÁT NYŰG LESZ, AZTÁN ODATERELIK AHOVA AKARJÁK, SZÜLESSEN ÚJRA BINÁRISAN VAGY HEXADECIMÁLISAN AHOGY AKARJA, DE ÉRTESSÉK MEG MINDEN ÉRTELMES DE GYENGE AKARATÚ EMBERNEK: EMBERISÉG ELLENES, VALLÁS-ELLENES, ANYAGI HASZONSZERZÉSRE TÖREKVŐ, A MODERN LÉLEKTAN MINDEN ELEMÉT FELHASZNÁLÓ ÉS AZZAL MAXIMÁLISAN VISSZAÉLŐ, HASZONLESŐ EMBEREK ÁLTAL TUDATOSAN MANIPULÁLT ZOMBIK LESZNEK.

Szó sincs az egyház-tagok jólétéről, sőt azért van szervezeti hierarchia, mert mindenki nem részesülhet a hipnotikus kényszer alatt cselekvő emberek által birka módon bevitt anyagi javakból.

Tolerálok minden vallást (nem egyházat, a 2 nem ugyanaz), ami elutasítja az erőszakot, békét hirdet, még ha nem is az általam preferált Krisztus-hit. A történelmi vallások közül a szélsőséges irányzatokkal egyenértékűnek tartom a szcientológiát, ellene ugyanolyan nemzetközi eszközökkel kellene küzdeni, mint az iszlámból korcsosult terrorista tanokkal, igaz a szcientológia a fentiek szerint egyenlőre "vérrel és puskaporral" nem manipulál, viszont ha egyedüli vallás lenne, a DB-k nyilván halálos mértékben szorulnának a társadalom peremére.

Nem kivánok a "vér és puskapor" kifejezés miatt hitvitába keveredni, ezért is kértem, hogy vallást és ne egyházat nézzetek, zárjatok ki minden emberi tényezőt (kapzsiság, kegyetlenség, stb-stb, 7 db) és pl. a Bibliát vagy a tanításokat NE SZÓSZERINT értsétek, mert eredetileg olyan embereknek lett fogalmazva, akik se írni, se olvasni nem tudtak, a mai értelemben tudás-szintjük kb. 30-as IQ-ra futná, ezért hasonlatokkal és képletes megfogalmazással lehetett megértetni velük azt, hogy akár "vérét - ti. amit a legjobban szeretett, a gyermekét -" is adnia kell az Úrnak, hiszen ha ő nem alkot meg, egyikük sem lenne.

Az Evangéliumokban gyakran szerepel: "...aki hallja, értse meg...". Nem véletlenül... és ez akár a szcientológiára is átvihető séma: csak akkor olvasd/hallgasd tovább, ha az addigiakat már megértetted. Akkor majd nem veszted el a fonalat egy többórás darálás közben és meg fogod érteni, hogy a szcientológia rabjai épeszű ember számára visszatetsző módon cselekszenek, élnek és szolgálják a "maguksemtudjákpontosankik" - de hogy hús-vér ember az tuti - érdekeit.


Reformer! Ha benne voltál: akik benne vannak, miként tájékozódjanak? Van egyáltalán lehetőségük reálisan megítélni, mi történik körülöttük? Te(!) hogyan "szabadultál"?

A szerelő 2008.03.31. 00:08:03

Azt birom, hogy mint mindenütt, itt is vannak, akik életcéljuknak tekintik, hogy osszák az észt :) Olyanok dumálnak, akiknek fogalmuk sincs, hogy miről beszélnek. Buta az, aki olyasmiről alkot véleményt, amit nem is ismer. Reformer, ha SO tag voltál, legalább néhány konkrétum belefért volna, de ilyesmit meg sem próbáltál leírni. Mert így tényleg DB-nek tűnsz és akkor a szcientológusoknak van igaza :)

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.31. 00:10:29

Yericho: Amíg a történelmi egyházak azzal vannak elfoglalva, hogy szabad-e házasság előtt kefélni (nem), addig a szcientológia minden lehetséges eszközökkel potenciális híveket keres.És ez nem az adott esetben jó szándékú egyén, főleg nem a szcientológia hibája, hanem egy tény. Én kitalálhatom a legjobb vallást, filozófiát, bármit, ha nem terjesztem, senkit nem fog érdekelni.

A meggyőzés soha nem úgy történik, hogy vannak könyvek az egyházról, tessék őket elolvasni. Még ha beszorult a Caps Lock, akkor sem.

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.03.31. 00:12:04

Hát, egypár kifejezést pontosítani kellene, hogy ne lehessen belekötni, de "aki hallja, értse meg".

pl: nem a történelmi egyházak közül, hanem az azokból kiinduló, elkorcsosult szélsőséges irányzatok közül... de szerintem nem ez a lényeg.

Most akkor Reformer valójában nem tagad, hanem ambivalens bizonyítást folytat? Én is naív lettem?

kid 2008.03.31. 00:15:46

A szerelő:

Olvass vissza a blogban, ha nem hiszed hogy SO tag volt...

kössabetonba 2008.03.31. 00:20:56

Az egykori hívőktől kérdezem: a beszipkázásotok előtt hallottatok-e bármi negatívat az egyházról, illetve akkor is beléptetek volna, akkor is megtudtak volna nyerni titeket ha ilyen blogokon olvastatok volna ezekről a dolgokról? Használ-e valamit a felvilágosítás vagy vannak akik menthetetlenül csak a saját kárukból tanulnak?

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.03.31. 00:22:04

Kértem - kétszer - hogy ne keverjük a vallást az egyházzal... nem véletlenül. A történelmi és/vagy jelenkori, vallási célzatú mészárlások, az impotens (itt: "bableves") pápák és szentek emberi megnyilvánulásai tévútra visznek, ezért.

A CaspLock meg akkor ragad be, amikor szájbarágósan írok:-)

Meggyőzni annak lehet, aki az ismeretek pontos birtokában van, a "volt egy Krisztus nevű csákó, hallgasd meg igaz történetét" nem ér...

Értelmes embernek általában nem kell felolvasást tartani, elég a mű címét és fellelhetőségét megadni. Megjegyzem, hogy a felületes embernek is többezer oldalt kellene elolvasnia, sőt nagyon apróbetűs részeket is. Tudom hogy ez nálunk nem szokás, a bankban már belénk sulykolták, de annak sincs értelme, hogy idemásoljam legalább az Ószövetséget, az még legalább "uniszex" kivitel, nem beszélve a "regény" folytatásairól...

De ha már olvasásra adja valaki a fejét, legalább ne az utolsó lapnál (belépek, aztán majd meglátom) kezdje.

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.03.31. 00:23:49

Bocs, majd azt is megszokom, hogy odaírom, kinek szántam a beírást...

Előző GOTO KirályRák...

Parasite 2008.03.31. 00:51:33

ööö, a probléma már ott elkezdőtött, hogy tag lettél. nade ezen már kár elmélkedni, mostmár örülj annak, hogy szabad vagy, itt az idő akkor újrakezdeni! mások lentebbről is felálltak már. nem degradálom a problémád, de hiszem, hogy nem vagy azért akkora bajban, mint mondjuk egy hajléktalan. vagy tévedek?

M a r c e l 2008.03.31. 00:59:16

Reformer, te nem maradtál véletlen szcientológus? A neved azt sugallja, hogy te az vagy, aki hisz a szcientológiában, ebben a roppant primitív és kártékony gyerkeskedésben, csak nem a hivatalos irányzatban. Állj már elő, ki vagy te, ne szórakozz már ezzel az infantilis bújócskával (nem a neveddel, hanem hogy miben hiszel).

Trapped in the closet 2008.03.31. 01:06:05

Reformer:

Egyetértek Veled abban, hogy az ember könnyen csőbe húzható. A szcientológia azonban kezdettől fogva hazudik a híveinek, amikor azt állítja: ez egy vallástól független "tudomány". Akkor lenne korrekt, ha Xenuval kezdené és bevállalná, hogy senki sem csatlakozik az 1házhoz.

A South Park-ból idézve: "Mindannyian válaszokat keresünk. De néha annyira erős bennünk a vágy arra, hogy megtaláljuk őket, hogy jószerivel bármit elhiszünk."

Lenkei Gábor és a többiek sorsa nem ott dől el, amikor eljárnak auditokra és bizonyára tudnak meg magukról új dolgokat (a hazugságvizsgáló nem haszontalan találmány :), hanem akkor, amikor az "1ház" aránytalan vagy egyenesen az emberi jóérzéssel ellentétes áldozatot követel meg tőlük.

Bizonyára minden ilyen helyzetben a képzett NLP-shez hasonló szcientológus ügynökök logikus, kész magyarázattal és erőteljes, manipulatív érzelmi nyomással adják el az áldozatvállalás szükségességét, de aki számára L. Ron a saját belső hangjánál is tévedhetetlenebbnek tűnik, az nálam a hülyeség határát súrolja.

Persze, nem jogos megítélnem más nyomorát, de egy ilyen kalandhoz egy pénzéhes, övön aluli ütésekkel harcoló szekta kevés, ehhez alany is kell: a tettes és az áldozat összetartoznak.

A szerelő 2008.03.31. 01:09:12

kid, én meg jártam a holdon, erről írtam is egy könyvet, ha nem hiszed, olvasd el. ez cinikus, csak hogy érzékeltessem, nem minden hit kérdése. had legyek én gyanakvó, ok? :)
Yericho850, veled meg nincs miről beszélgetni, mivel úgy tünik, te zsigerből utasítasz el dolgokat. a világ nem fekete és fehér szinekből áll! az, hogy belépsz valahova, az még nem jelenti azt, hogy menthetetlenül az örök híve leszel. ez nem egy kút, hogy ha belesel, akkor a fenekén találod magad azonnal :) tehát ha teszem azt, belépsz valahova, attól még maradhatsz körültekintő, alapos, objektív ... természetesen a belépés előtt eldöntheted, hogy az esetleges kötelezettségek megérik-e, hogy megismerd vagy inkább nem vállalod. mert ahogy te tanácsolod, utána kell nézni, informálódni, ami valóban követendő példa sok esetben. de általában a dolgoknak, mint pl. egy egyháznak utána nézni több forrásból lehet és mi alapján döntöd el, hogy melyik forrás az objektív? hisz tudjuk, sok esetben szándékosan félrevezető információk jelennek meg.

Trapped in the closet 2008.03.31. 01:22:09

Reformer:

Aronson (?) börtönös kísérletét le kellett állítani, mert a játékban börtönőr szerepet kapott harvardi diákok a 3. napon már kínozták rab-szerepben lévő diáktársaikat.

Nem csoda, hogy Te - 10 évig kondicionált szcientológusként - összeomlasz, amikor nullába írnak.

És ahelyett, hogy inkább hálás lennél, hogy kiköpött a rendszer, kepesztesz, hogy visszakerülhess. Ha még kommunizmus lenne, Te biztos KISZ tag lennél...

Gondolkodj már el rajta, miért akarsz annyira tartozni valahová? Egyedül jöttél, éegyedül mész el és a végén nem L. Ron fog mérleget vonni feletted. Ezt tapasztalatból mondom.

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.03.31. 01:25:18

A szerelő:

Végülis azt nem tagadom, hogy zsigerből utasítom el, de azt tagadom, hogy nem látnék színeket is a feketén és fehéren belül.

A zsigeri tagadásom tkp. kb.15 évvel ezelőtti ráérős időmből való mindenféle fura ismeretlen megismerése utáni vágy által vezérelt ismerkedés, valamint a környezetből szerzett személyes "horogra akadásból" adódó tapasztalat eredménye és nem biztos, hogy elvakult sci-fanatikus lennék, ha történetesen érdeklődésem először nem az orvos-tudományok felé fordul (így, nagyképűen), persze nem egyetemi jegyzeteket olvastam, hanem szakkönyvesboltban megjelent bármilyen témájú orvosi irományt.

Beszélgetni nem kötelező, ha valaki nem reagál, nem kérdezek tovább. Reformer története érdekelt volna, de úgy látom hogy csak volna, mert a kért válaszait más sem kapta meg...

Amúgy sok mindenbe belekaptam, csak van amitől megijedtem és van ami kamunak minősíttetett.

Az a baj, hogy zárt közösséget látok itt, legalábbis sokan ismerik a másikat, tehát korábbi témák kapcsán folyhatott itt ádáz vita vagy érdemi beszélgetés, csak én a visszaolvasásra, mások meg az ismétlésre lusták...


Mindettől függetlenül beesteledett, nyugodalmast mindenkinek.

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.03.31. 01:27:22

amúgy meg szavak maradtak ki, pl. NEM biztos hogy...

Összeomlottam.

KakulaZ 2008.03.31. 01:41:57

Yericho850: Mi volt az, amitől megijedtél? Lécci, lécci, meséld el. Köszi.

Alfonzhal 2008.03.31. 02:06:23

Nem Aronson, hanem Zimbardo a börtönkísérlet. De az egész szci-piramisra a Milgram-kísérlet jobb példa lenne.

Trapped in the closet 2008.03.31. 02:28:38

Méhenkívüli: Biztosan igazad van, sajnos már nem emlékszem a nevekr, ezért is írtam kérdőjellel... A postod olvasásakor a Milgram-kísérletnek is utána kellett néznem, mert elsőre névről nem ugrott be :) Amiben a szci analóg a börtönkísérlettel, az a szituáció megélésének a mélysége (vö. "összeomlottam"), míg a Milgram-kísérlettel az autoritás feltétlen tisztelete érhető tetten - köszi a kiegészítést. bár azt hiszem, ennyivel nem sikerült megváltani a megtévedt bárányt :) jóccak PS. a nicked... jajj

Tunguska 2008.03.31. 06:57:57

Reformer, mi tett be nálad a legvégén a kaput? Volt utolsócsepp a pohárban?

ati 2008.03.31. 07:17:49

Reformer,
hát ki mondja el hitelesen ezeket a dolgokat ha nem egy hozzád hasonló, pokoljárta ember?

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.03.31. 07:45:59

KakulaZ:

Most tényleg kiváncsi vagy rá, vagy csak cyber-cinikuskodsz azon, hogy vannak olyan paraletikus ÉS TANULHATÓ képességek, amelyek működési mechanizmusát nem érted meg, csak azt látod, hogy egyszercsak működik.

Az ijedtség oka pedig az, hogy amikor az ember elkezdi ezeket a gyakorlatokat, ép ésszel eleve kétkedés és cinikus magabiztosság légkörében teszi, de amikor eljut arra a szintre, hogy a többszörös véletlen kizárható, akkor én ragaszkodom a "miért?" és "Hogyan működik?" magyarázatokhoz.

A konkrét folyamat neve a sokat ismert Agykontroll, amit nem tanfolyamon, hanem autodidakta módon próbáltam elsajátítani.

Később volt néhány értelmetlen vitám Agykontrollal rendszeresen foglalkozó emberekkel - félreértés ne essék, nem futóbolond, hanem képzett és szemmel láthatóan értelmes emberekről van szó - akik szintén nem hitték el az Agykontrollal kapcsolatban azon élményemet, hogy az NEM CSAK pozitív szándék megvalósítására alkalmas.

Fenti állításom miatt vitába szállhat bárki, sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom benne (most már ha akarnám se).

Lehet hogy valamit rosszul csináltam, lehet hogy profán véletlenségből valami ismeretlen képességbe sikerült belefutni, ártani nem ártottam vele személy szerint senkinek, de számomra keletkezett egy általános többséggel szemben diszkriminatív (számomra túlságosan előnyös) jelenség, amiből a továbbiakban nem kértem. Ekkor - és ennek van kb. 15-16 éve vége - mindenféle okkult dologgal való ismerkedési próbálkozásom abbahagytam.

Az okkult dolgokkal való ismerkedést egyébként nem egyedül végeztem, hanem egy fiatal, akkor még ráérős munkahelyen dolgozó néhány fős társaságban, ahol részben különbözőek voltak az érdeklődési körök, de az élményekről egymásnak beszámoltunk, az említést érdemlő dolgokra a másik figyelmét felhívtuk.

A fentieket kérem hogy senki ne vegye "nagyzolós dumának", kérdésre válaszoltam és utaltam rá, hogy semmit nem tudok "bizonyítani".

Trapped in the closet 2008.03.31. 08:23:42

Yericho 850:

Tényleg meglepett, hogy az Agykontrollal ártani is lehet? Korábban azt hitted, hogy az átkok, a varázslatok, a talizmánok meg a wudu bábu csupán a folklór részei? Gondolat, szó, tett - ezek mind mágikus eszközök...

Az Agykontroll jó dolog, ha jó ember használja. Ha nem, akkor bízni kell benne, hogy nem lesz elég kitartó, ha pedig mégis az, marad a viktimológia, mint Reformer meg a szci szekta: a tettes és az áldozat közös sorsa.

Ismertem egy tanárt, akinél egy diákja két éves kitartó munkával komoly rákot idézett elő. Azt hiszem, ólmot és valamiféle testszövetet (haj talán) használt fel. Az a durva - és itt jön be a karma -, hogy a tanárnő frusztrált, rosszindulatú ember volt és szinte bevonzotta a végzetét (bár nem halt bele). Természetesen egy ilyen tett nem maradhat büntetlenül, a feketemágiát nem tolerálja a "rendszer".

Kevésbé extrém esetet nézve: ha valaki arra agykontrollozik, hogy egy nő belészeressen, és tegyük fel, sikerül neki, lehet, hogy az adott hölgyet élete meghatározó találkozásától vonja el, vagyis beleavatkozik abba, amibe alapvetően nem kellene. De akkor a következő kérdés, hogy mivel a szimpla gondolat és a kitartó vágy is mágia, hol a határ? Meddig szabad tréningezni rá és honnantól számít beavatkozásnak? "Mindent szabad, de nem minden épületes."

Fentiek miatt (is) érdemes a Gondviselésre bízni a az erőtér rendezgetését, a mentális energiákat pedig arra fordítani, hogy kellően tiszták legyünk az üzenet vételéhez és kellően eltökéltek a megvalósítására. Pl. ha reikizel, nem programozod az energiát, hanem a felsőbb intelligenciára bízod, hol és hogyan hasson. Ezzel sok karmikus csapda kikerülhető... Nem azt akarom mondani, hogy az Agykontroll pl. nem lenne jó, hiszen az isteni terv végrehajtása is komoly mágiát igényel (hol lenne különben a kihívás? :), mégis, a nyugati ember ezekkel a technikákkal inkább önösen él és ezzel sokat árt magának is, másnak is.

Trapped in the closet 2008.03.31. 08:28:58

Tunguska: Ha jól értettem Reformer szavait, nem valami rossz élmény tette be a kaput, nem önszántából lépett ki/menekült el, egyszerűen kiköpte a szervezet,. Good karma :)))))))))

Szocske 2008.03.31. 09:25:01

Sziasztok ujak!
Szerintem is olvassatok vissza a blogban, meg mas hasonlo oldalakon:
Arrol szolnak, hogy a szelhamologia igenis kut, illetve egy csuszos lejtoju godor aljan asott kut.
Annak az aljan meg ott van a hangyaleso :-)

Alabecsulitek a szelhamosok meggyozokepesseget.

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.03.31. 09:26:56

Trapped in the closet:

Az említett 15 évvel ezelőtt az ember (aki én vagyok) még olyan korban van, amikor vonzza a végzetét: ekkor szokott nagyteljesítményű motort venni, extrém sportokba kezdeni vagy szimplán életveszélyes dolgokat csinálni...

A legokosabb hagyni a dolgokat a maguk medrében folyni és mostani tudásom szerint a Teremtőre bízni, hogy milyen csapást hárít el vagy hagy a fejünkre hullani.

Amúgy sokat köszönhetek a nejemnek, aki rk. hitoktató, sok mindent elmagyarázott mindabból, amit korábban elolvastam, de az értelmét nem, vagy nem jól láttam.

Ami bizonyos: valamiért a Teremtő egyszer sem hagyta, hogy komoly bajom történjen, noha a sorsot többször megkísértettem. Dőreség azt hinni, hogy mindez értem történik, de mint a hülye jószágnak, akinek ha többször az orrára koppintanak amikor rosszat cselekszik, engem ezzel terelnek a kívánt irányba. Ez nem lehet más, mint az Isten-Haza-Család - helyett:-) - a Teremtő érdekeinek szolgálata, amely tartalmazza a család iránti elkötelezettséget, egy normál embertől elvárt kötelezettségek tejesítését.

Ja, hogy ez dogmatikus duma??? Hát persze hogy az. Ha az ember nem lenne gyarló, nem kellene nekije az Isteni gondviselés, nem inná le magát kébe-hóba, vagy mondjuk hamár elkötelezte magát valamely vallás iránt, hát legalább megkísérelne példamutatóan élni.

Merhogy azt sosem állítottam, hogy ÉN vagyok a Szent Etalon:-))) Én is emberből vagyok, hibázok és "bűnözök", noha tudom hogy ez nem helyes. De legalább elismerem, hogy nem vagyok tökéletes. Az önteltségnél ugyanis kevés nagyobb hiba van...

Trapped in the closet 2008.03.31. 10:01:07

Yericho850:

Teljesen egyetértünk. Amikor Istent meg Gondviselést írok, ezek mindenki saját szimbólumaival helyettesítendők be. A nyelv sajnos korlátozza a közlést :)

A postommal nem állt szándékomban Téged hibásnak, bűnösnek vagy "spirituálisan éretlennek" nevezni: ehhez nem is lenne jogalapom, ha pedig lehetne, az önmagában kizárná az efféle ítélkezést.

Az önteltségre vonatkozó utolsó mondatod igaz, ha pedig a bejegyzésem túl megmondósra sikeredett és ezt "igazoltad vissza", utólag is elnézést kérek érte. Az egyes szám második személy inkább retorikai elem volt, mint Neked szóló bírálat.

Én is csak keresek, na :)))

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.03.31. 11:41:51

Még ha bántó is akart volna lenni a szándék, már nehezen menne...

Amikor egyik munkahelyemről a pofám miatt kirúgtak, kaptam az igazi barátaimntól egy flaskát, rajta egy film címe: "Az acélt megedzik"

Nem észleltem zavart az Erőben:-) (értsd: nincs gond)

Grege 2008.03.31. 12:04:14

Trapped in the closet

"És ahelyett, hogy inkább hálás lennél, hogy kiköpött a rendszer, kepesztesz, hogy visszakerülhess. Ha még kommunizmus lenne, Te biztos KISZ tag lennél... "

Szerintem nem jól látod a helyzetet, ha elolvasod a korábbi postokat, akkor elég világosan ki fog tűnni, hogy Reformer nem kesereg azon, hogy megszabadult a szci-től. A visszás dolgokról szól ez a post, a fönt vázolt eljárásmód teljesen beleillik a témába, szóval ne vonj le elhamarkodott következtetéseket.
Ez a kiszezés pedig nem ide való, egyszerű személyeskedés volt.

szepi79 2008.03.31. 13:04:50

vénróka:
azért gondoltam, hogy most lépett ki, mert bár eddig mindig sikerült tárgyilagosnak maradnia, most nem teljesen, erős felindulást véltem kiolvasni a sorok között. ha nem most lépett ki, hanem korábban, nem izgat, sose volt semmilyen kapcsolatom a fenti egyházzal.

egyébként nem szokásom nick-eket váltani, évek óta ezzel a nickkel máshol is. azért az nem gyenge paranoiára vall, ha már minden kérdésben/kérdezőben szci támadást látsz.

Grege 2008.03.31. 13:25:50

szepi79: Reformer mondta korábban, hogy egyelőre nem szeretne konkrétumokat írni magáról, egyrészt, mert nem szeretné, ha beazonosítanák, másrészt még nem dolgozta fel teljesen az átélteket. Ne vedd túlzottan magadra a gyanusítgatást, egy név nélküli fórumon gyakran belefut az ember, ha tájékozatlanul, vagy rosszul fogalmazva postol egy hozzászólást, nekem is pranoidnak tűnik néha :) és bár valahol sértésnek venném, ha engem szci-kémeznének le, de kétségtelen, hogy én is láttam már nagyon fura szci-s próbálkozásokat különböző fórumokon, ami a többi fórumozó személyes azonosíthatóságát szolgálta volna...


(bocsi a kuszaságért)

szepi79 2008.03.31. 13:30:03

nem vettem magamra, maximum itt nem kommentelek többet (más nickkel sem :D ), de ovlasni fogom, emrt érdekes dolgok vannak itten. és még1x: nem izgat, mikor ugrott ki reformer, csak meglepő volt a post hevessége.

Prester John 2008.03.31. 13:56:20

Ez annyira ismerős, jöttek szétszedni a topicot, majd az egész blogot az "újak", a vitának álcázott flooddal. Egymástól kérdezgetnek, egymásnak felelgetnek, többszörös kommentek, vitára ingerlő felvetések, hátha belefárad az emberfia, és elunja az egész blogot. Hányszor láttam már...
(Bocs, általában csak olvasok, nem szólok bele, az régen volt...)

Reformer 2008.03.31. 14:16:52

"Reformer! Ha benne voltál: akik benne vannak, miként tájékozódjanak? Van egyáltalán lehetőségük reálisan megítélni, mi történik körülöttük? Te(!) hogyan "szabadultál"?"

Akik benne vannak, nem olvashatják a kritikus oldalakat, nem nézik meg a kritikus tévéműsorokat, nem olvassák a kritikus újságcikkeket. Így nehéz.

Én úgy kerültem ki, hogy egy csomó mindent nem értettem és egyszerűen nem tudtam eldönteni, hogy most akkor én vagyok a hülye vagy a szcientológia nem az, aminek láttatják. Ekkor titokban fellopakodtam és utánanéztem a neten dolgoknak. Ekkor szép lassan megértettem mindent. De ez 2 évig tartott az első bátortalan bepillantástól a kritikus oldalakra addig, hogy véglegesen hátat fordítottam az egyháznak.

Reformer 2008.03.31. 14:29:12

"ööö, a probléma már ott elkezdőtött, hogy tag lettél. nade ezen már kár elmélkedni, mostmár örülj annak, hogy szabad vagy, itt az idő akkor újrakezdeni! mások lentebbről is felálltak már."

Én örülök neki, nem kesergek. Dolgozok, van állásom, normális körülmények között lakom, teremtem a jövőt. Sőt azt is tudom, hogy vannak nálam sokkal nagyon sz*rban levő emberek. A blogot azért csinálon, hátha más kevesebb tanulópénzt fizet.

"Reformer, te nem maradtál véletlen szcientológus? A neved azt sugallja, hogy te az vagy, aki hisz a szcientológiában, ebben a roppant primitív és kártékony gyerkeskedésben, csak nem a hivatalos irányzatban. Állj már elő, ki vagy te, ne szórakozz már ezzel az infantilis bújócskával (nem a neveddel, hanem hogy miben hiszel)."

Én abban hiszek, hogy a szcientológiának vannak hasznos elemei, az egész nem sz*r úgy ahogy van. De nem vagyok szcientológus. Az egyház pedig becsukandó, betiltandó.

"Persze, nem jogos megítélnem más nyomorát, de egy ilyen kalandhoz egy pénzéhes, övön aluli ütésekkel harcoló szekta kevés, ehhez alany is kell: a tettes és az áldozat összetartoznak."

Igen, ez igaz. Azt szokták mondani, hogy "csata után okos a magyar". Utólag már én is látom, hogy mekkora balek voltam. A blog azért van, hogy más előtte is meglássa esetleg.

"Reformer, mi tett be nálad a legvégén a kaput? Volt utolsócsepp a pohárban?"

Egyszer el fogom mondani a sztorit.

szepi79 2008.03.31. 14:31:11

Prester: ja, meg én vagyok Grege is, gondolom az IPcim ellenőrzésből kiderült. :)))

Grege 2008.03.31. 14:53:23

nnnna, én nem hinném, hogy Prester John rám gondolt volna. márcsak azért sem, mert a blog indulása óta, igaz nem sokat, de kommentelek ide, 100% -ig kritikusan az egyházzal szemben

Grege 2008.03.31. 15:24:21

Prester John:

"Egymástól kérdezgetnek, egymásnak felelgetnek, többszörös kommentek, vitára ingerlő felvetések, hátha belefárad az emberfia, és elunja az egész blogot."

-Ez viszont már tényleg paranoia :) miért ne lehetnének új emberek, viták és ingerlő felvetések? Erre tök jó ez a blog, szerintem fent sincs több flood, mint bármelyik másik fórumban..

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.03.31. 15:25:16

Prester John:

Ha csak "irányított" kérdéseket lehet feltenni, szíveskedjetek előre jelezni.

Ugyanígy azt is, ha egy blog újaknak "tilos", vagy ha a vita "tilos".

Szerencsére egyáltalán nem vet bennem fel kérdéseket a reakciód, nyilván olvastál anno Te is a gondolat-rendőrségről... nem rossz ötlet... de még korai:-)

Grege 2008.03.31. 16:06:55

Reformer: A kilépők amúgy mérlegelés nélkül megkapják a DB jelzőt? Úgy értem, hogy biztos van olyan tag is, aki magánéleti, egészségügyi, családi stb. okok miatt kénytelen otthagyni a szervezetet. Vagy a fenti indokok az 'egyház' számára nem létező fogalmak?

Trapped in the closet 2008.03.31. 16:45:37

Grege:

Ha egy személyen keresztül mutatsz be egy általános jelenséget (itt: a közösséghez tartozás igénye régen pl. a KISZ tagságban ölthetett testet), az nem személyeskedés, hanem példa, analógia.

Reformer:

Számomra az nem volt világos a hozzászólásaidból - és lehet, hogy itt el is csúsztam -, hogy több helyen azt írod: kiléptél, míg az eredeti bejegyzésben azt, hogy áldozatos munkádat semmibe véve kirúgtak.

A kettő nekem nehezen fér össze, kérlek segíts, hol veszítem el a fonalat.

Prester John:

Ha Te mondanád meg, hogy én mit írjak, az nekem nagyon rossz lenne. Nem vagy Te véletlenül szcientológus? :)

Grege 2008.03.31. 17:03:14

Nem akarom eldönteni, hogy milyen szándékkal írtad a kisz-es hasonlatot, mindenesetre ezer másik közösséget is találhatott magának az ember.

-Hol írta Reformer, hogy kirúgták?

Amúgy az egész post a rémálom blog utolsó postjának apropóján született éppen most. HarmatOSA nevű kommentelő mesélt egy fiatal srácról, aki otthagyta a sea orgot, mesélt a következményekről, a megbélyegzésről, ezután anafeb megkérdezte Reformert, hogy miért közösítik ki a lelépett tagokat, ez a kiindulópont.

Tényleg nem találtam a kirúgásra utaló dolgot, hacsak nem azt, hogy a kilépett sea org tagokat eleve nem veszik fel a többi szci szervezetbe.

Grege 2008.03.31. 17:48:02

Van egy kis időm végre :)

Trapped: nem akartam vitatkozni és nem kötekedésnek szántam, a Kisz-es hasonlat volt számomra túl pejoratív, tudom, hogy fölöslegesen rugózom ezen :)

Reformer elmondása szerint 10+n évvel ezelőtt került kapcsolatba a szci-vel, gondolom elég fiatal lehetett akkor. A fiatalokra nézve pedig pont azért veszélyes sok dolog, mert természetes tulajdonság, hogy az ember szeret közösségekbe tartozni. (baráti, vallási, munkahelyi stb. - fiatal, kiforratlan, érdeklődő személyiség esetében fokozottan igaz az új dolgok iránti kíváncsiság is.) Egyetlen problémám tényleg az volt, hogy a mai Reformeren a fiatal Reformer tetteit kéred számon.

Abban igazad van, hogy valószínűleg amikor belelép valaki, akkor valamilyen hiánypótló szerepet is betölt a szci, de ez nagyrészt környezeti hatás, épp ezért ítéletet mondani legalábbis visszás dolog. Vannak kifejezetten építő jellegű közösségi kapcsolatok, az részben az egyéntől független, hogy melyik szippantja magába. És lehet, hogy Téged most indokolatlanul emeltelek ki, ezért elnézést kérek, ritkán tudok írni ide és idegesítenek a nagymellényes megmondóemberek, akik kinyilatkoztatják, hogy minden vallási csoportba (szci-től függetlenül) tartozó ember megvezetett birka és a szociáldarwinizmus jegyében megérdemlik a sorsukat, holott ezzel nem értek egyet. (és megint ne vedd magadra, az utóbbi időben sokszor megjelent ez az álláspont, nem akarok többet szabadkozni amiatt, hogy Neked címzem a hozzászólást.)

Ezzel most nem a szciket akarom felmenteni, roppant személyiségrombolónak tartom a szervezetet, Reformert tisztelem azért, mert ilyen tiszta fejjel ki tudott szállni ebből az egész cirkuszból.

más: valaki írt fentebb a gondolatrendőrségről, az a megdöbbentő, hogy az 1984 valószínűleg lrh egyik kedvenc olvasmánya volt, a neten keringő beszámolók alapján egy az egyben átültették az összes benne lévő technikát, nagyon durva. Nem kívánom senkinek, hogy a saját bőrén tapasztalja meg ezeket, ezért is tartom hasznosnak a blogot és hálát adok az égnek, hogy a környezetemben senki nem került kapcsolatba velük.

John 2008.03.31. 18:04:36

Yericho850!

"A konkrét folyamat neve a sokat ismert Agykontroll, amit nem tanfolyamon, hanem autodidakta módon próbáltam elsajátítani."

Amikor az agykotroll magyarországi atyja (Domján) szcientológus volt. Haladt a híd bal- és jobboldalán is (főleg külföldön). Hogy meddig jutott, mindegy. A lényeg, hogy ezeket felhasználta, beépítette, stb. az itthoni agykonrolljába. Ma elnyomó (SP), deklarálása megtalálható a világ összes HCO-jában.

:D

Grege 2008.03.31. 18:20:43

Mit jelent az,hogy a híd bal és jobb oldala? A hídról már hallottam, csak az oldalakat nem értem :)

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.03.31. 18:29:52

Köszönöm az eddigi infókat és kinek-kinek a normális hangnemet.

Számomra döbbenetes - nem tudom, hogy annak idején mennyire lehetett volna ezt az ármányt felfedni, hiszen mind az Agykontroll, mind a Dianetika I. ártatlan elmélkedésnek tűnt pl. a kat. egyház pénzéhes, "pártbéres" működésével szemben, sőt inkább az a helyes megfogalmazás, hogy az emberben az nem merült fel, hogy egyházat lehet ezekből kovácsolni, és világméretű szervezetet alapítani.

Én anno az eredeti(?) könyvből kezdtem, talán ezért sikerült elkerülni a csapdát. Fiatalabb koromban bizonyos, hogy "bevettem volna", ha nem saját megéléseimre kell/lehet hagyatkozni.

Attól tartok, pozitívnak hitt oldaláról elég is ennyi ismeret, viszont szvsz hatékony ellenszegülést csak olyan tud kifejteni, aki valamilyen szintig eljutott, de azután ki tudott kerülni a "szirupból".

Ezután inkább olvasok, mert érdemben már nem tudok beleszólni (nem hagyom lecsapni: biztos eddig sem volt túl épületes).

John 2008.03.31. 18:40:17

Baloldalon auditorképzés folyik Class XII-ig, a jobboldalon auditálás, jelenleg OT VIII-ig.

A baloldal a motor, a jobboldal meg a karosszéria, a kettő együtt száguldás... :D

Poén, hogy Yericho850 is száguldott..., csak egy másik gyártmánnyal... :D

Neduddgi 2008.03.31. 18:41:45

"Mit jelent az,hogy a híd bal és jobb oldala? A hídról már hallottam, csak az oldalakat nem értem :)"

Az egyik oldala a képzési (ahol az auditor szinteken lehet egyre magasabbra jutni), a másik meg az auditálási (ahol a delikvens igénybe veszi a szolgáltatást). Nézd meg a híd ábráját, és megérted.

Leander 2008.03.31. 19:52:17

reformer,nekem lenne egy kérdésem: ma ilyen tapasztalatok után hiszel valamiféle vallásban/Istenben/akármiben?
egyébként gratulálok a bloghoz,érdekes és hasznos:)a szcientológia gusztustalan,mindig egy nagy pók jut róla eszembe,ami be akarja hálózni az embereket.Ja és ahhoz is gratulálok,hogy kikerültél ebből..

Reformer 2008.03.31. 20:05:31

Leander: ezen tapasztalatok után a világképem annyiból áll, hogy az ember szellemi lény és az életereje/szándéka stb. mozgatja a körülötte levő világot. Meg a többi x milliárd emberé is, akivel osztozik ezen a bolygón. Az, hogy kinek mennyi életereje van, egyénenként változó, és ez a legfontosabb tényező abban, hogy mennyire lesz sikeres az életben.

Tudom, hogy ezzel persze semmi újat nem mondok, de nem az is a célom vele.

Ennél tovább nem látok... :)

vuk 2008.03.31. 21:15:59

Kezdem érteni a sc alapállást:

1 Vannak az igazhitűek ők a fasza elit magasabbrendűek
2 Vannak az érdemtelen kilépett scisek,
3 Vagyunk mi a wogos népek

csak az 1 maradhat a földön, a többinek (2-3) pusztulnia kell.
azaz pár ezer ember kiírtana legszivesebben több milliót. Nem a seggemből szoptam ezt, de lordhubbancsxenu ezt komolyan leírta, és amit ő leírt azon nem lehet változtatni. Csak úgy lejegyezte a kis fajelméletét. Aki nem hiszi járjon utána a neten.


Reformer és más kilépettek, írjatok minél többet!!! úgy hogy közben vigyázzatok az inkognítóra...

John 2008.03.31. 21:59:25

Korábban szóba került már a TV2, a szcientológia egyház, meg Uri Geller showja, stb.

hu.wikipedia.org/wiki/Uri_Geller

Geller rajzokkal és evőeszközhajlítással kapcsolatos mutatványait általában informális körülmények között, legtöbbször televíziós interjúk során mutatja be. Karrierje kezdetén néhány tudósnak engedélyezte "képességeinek" vizsgálatát, melyek közül Geller leginkább a Stanford Research Institute (jelenleg Stanford Research International) által végzett vizsgálatra hivatkozik.

A Stanford Research Institute vizsgálata

A kutatás irányítói:
Russell Targ és Harold E. Puthoff

Russell Targ: Fizikus diplomáját a Queens College-ban és a Columbia University-n szerezte, fő kutatási területe a lézer békés célú felhasználása. Az International Remote Viewing Association (Nemzetközi Távolbalátás Szövetség) tagja, több paranormális és New Age témájú könyv szerzője.

Harold E. Puthoff: Doktori fokozatát fizikából a Stanford University-n szerezte meg 1967-ben. Puthoff az 1960-as évektől kezdve a Szcientológia Egyház tagja volt, 1971-re OT VII-es szintet ért el. Állítása szerint ő is megszerezte a "távolba látás" képességét.

A kutatás irányítói meggyőzőnek találták Geller mutatványait, s további komoly vizsgálatok végzését javasolták az általuk "Geller-effektusnak" nevezett jelenség kivizsgálására. A kutatópáros vizsgálatait követően létrejött a Stargate Project, mely az Egyesült Államok szövetségi kormányának "távolba látást" (clairvoyance) vizsgáló programja volt. A kutatások arra keresték a választ, hogy léteznek-e ezen paranormális jelenségek, s ha igen, veszélyeztetik-e a nemzetbiztonságot. A kutatásokat többek között a CIA és a DIA is támogatta.

(LRH fia, Quentin Hubbard "távolbalátásával" pl. veszélyeztette is a nemzetbiztonságot, bele is halt...)

Szocske 2008.03.31. 22:25:18

Ja, olyan clarivoyant, hogy latja hogy a penz nem boldogit, ezert inkabb a gagyiTVben haknizik ahelyett hogy kitoltene egy lottoszelvenyt :-)

Macs 2008.03.31. 23:02:11

Bár erősen off az Agykontroll ebben a körben, de néhány megjegyzésre reagálnék.
Trapped in the closet:
"Pl. ha reikizel, nem programozod az energiát, hanem a felsőbb intelligenciára bízod, hol és hogyan hasson. Ezzel sok karmikus csapda kikerülhető..."
Az AK-tanfolyamon Domján hangsúlyosan felhívja a figyelmet, hogy a programozás - vagyis a célodra való koncentrálás - végén mindig tedd hozzá: "De történjen úgy, ahogy minden érintett számára a legjobb." Mert nem biztos, hogy valóban a legjobb megoldást programozod, és az életben sokszor előfordul, hogy egy vágyad nem valósul meg, majd évekkel később már baromi hálás vagy ezért. Tehát végső soron bízd a felsőbb intelligenciára, Istenre, a sorsra, vagy ahogy nevezni akarod.

A tanfolyam teljesen etikus abból a szempontból is, hogy tényleg azt állítja, nem lehet vele ártani. Más kérdés, hogy ezt Domján László talán azért sulykolja ennyire, hogy lehetőleg senkinek ne is jusson eszébe.

Hogy szcientológus volt-e, vagy sem, nem tudom, de kevéssé érdekel. A tanfolyama viszont deklaráltan és valóságosan is világnézetileg semleges, ezt tudom, mert elvégeztem, és meglehetősen jól fejlett a kritikai érzékem valamint a szövegértésem, úgyhogy az áthallásokat is észre szoktam venni. :) Nem az ő agykontrollja, amúgy, hanem a Silva-módszert tanítja, és nem vallás, nem egyház, hanem egy módszer az elme lehetőségeinek jobb kihasználására.

John 2008.04.01. 09:19:25

Az agykontroll nem más, mint a szcientológia kretív processzingje. Silva, Domján, Hicks (a titok), stb. és természetesen az összes felhasználó is ebből a bizonyos kretív processzingből "táplálkozik", akár tetszik, akár nem, ez van. A kretív processzingben az ember a saját maga által létrehozott energiából létrehoz különböző formákat, tárgyakat, távolságokat, tereket, stb. Ezeket "mockupoknak" hívja a szcientológia. De mivel a kretív processzing azt okozta, hogy az ember reaktív elméje szilárdabbá vált, a kreatív processzing használatát a korai 60-as években ezért beszüntették. Annak ellenére, hogy ennek az 1952 és 1959 között kifejlesztett eljárásnak az elsődleges célja az volt, hogy reaktív elmétől mentes embereket hozzanak létre azáltal, hogy az illetőt ráveszik, vegye át az időnyom teremtését. Ez különböző eljárások segítségével valósult meg, amelyekkel rehabilitálta és gyakoroltatta a thetán energiateremtő és energiaelhelyezést irányító képességét. A kreatív processzing során az embert rávették, hogy közvetlenül "mockupolja" a reaktív elmét. Hubbard végül felfedezte, hogy amikor az embernek javult az a képessége, hogy teremtsen valamit a reaktív elméjében, a reaktív elme elkezdett még szilárdabbá válni, és ezzel nem kevés kényelmetlenséget okozott. Ugyanis az R6-os anyagoknál az a szó, hogy "teremteni", olyan iszonyatosan össze tudja kuszálni, végül omlasztani az embereket, hogy nem ritkán kis kanállal kell összekaparni őket. Ha egy OT használja a kreatív processzinget, rá az R6-os mizéria már nem káros. No, de a "kutatások" más felé irányultak, és a "kreatív processzing" ma is a parlagon hever, ugyanúgy, mint 50 éve, telis-tele olyan csapdákkal, amik a hétköznapi embereknek nem rögtön nyilvánvaló, ugyanis nem mindenki rohangál OT-ként... :D

John 2008.04.01. 09:26:04

Ugyhogy Macs vagy belesétál/t egy jó kis R6-os cuccba, vagy OT :D

Macs 2008.04.01. 10:04:19

John,
gyönyörű a hsz-ed, az különösen tetszett, hogy "vegye át az időnyom teremtését." Ígérem, az első dolgom lesz, amint úgy leszek öltözve. :))
Egy dologban azért biztos vagyok: ezek az eljárások egy "kicsit" ősibbek a vadító 50-es éveknél, az AK egy modernebb, tudományosabb nyelven mondja el ugyanazt, amit keleten már régóta tudnak.
De abbamaradok, bocs, Reformer, ez már tényleg nagyon off itt. Grat a blogodhoz!

John 2008.04.01. 10:17:16

"A szcientológia egy modernebb, tudományosabb nyelven mondja el ugyanazt, amit keleten már régóta tudnak."

"Az agykontroll egy modernebb, tudományosabb nyelven mondja el ugyanazt, amit keleten már régóta tudnak."

"A titok egy modernebb, tudományosabb nyelven mondja el ugyanazt, amit keleten már régóta tudnak."

Tökmindegy.

Melleseleg a kelet "befelé" beszél és maximum csak te csavarodsz be vs. csak te leszel szabad.

A szcientológia, az agykontroll és a titok "kifelé" beszél és minimum mindenki becsavarodik vs. mindenki szabad lesz.

Macs 2008.04.01. 10:49:00

John,
ez az utolsó mondatod sajnos nettó hülyeség.

sethcica 2008.04.01. 11:08:01

John!
Jó végre látni valakit aki érti a lényeget és nem a sértettség vagy tudatlanság ömlik belőle.
A többieknek ajánlom L. Kin anyagait tanulmányozásra.

Gyula Úr 2008.04.01. 11:46:30

Szerintem meg túl sokan fogyasztottak régen LSD-t :)

Szocske 2008.04.01. 13:28:02

Ja, a hullamok pedig szinkronizaltak :-)
Persze nem szep dolog nevetni a masik bajan, de egyreszt aprilis elseje van, masreszt az ipse tiszta pillanataiban oriasi bizniszt csinalt a sajat idegbajabol, ugyhogy szerintem fair game.

harmatOSA 2008.04.01. 16:04:02

Valóban április elseje van de nem hiszem hogy az emberek vallásos meggyőződését bárkinak fellül kellene bírálni .
Amiről a blog szerintem szól nem az hogy értelmetlen bármiben hinni és azért tenni . Pontosan az elennkezője igaz , nincs joga senkinek semilyen vallás vagy hit vagy módszer nevében embereket tudatosan megvezetni , leki fizikai terorban és gyötrelemben tartani .
A vallás mindig is egyfajta szelep volt a társadalomban, viselkedésben értékrendben mértékadó.
Nincs joga fellépni jó ügyért egy olyan vallásnak mint a szcientológia , mert működéses során minden létező alapvető emberi jogot megsért semmibe vesz.Nem lehet az jó vallás ami arra épül hogy tagjait rabszolga sorba taszitja , elve furcsa a lelki előmentelt anyagihoz kötni .Költségei vannak? Pénzbe kerül , a szakemberek képzése? No a biblia sincs ingyen de még nem hallottam hogy egy pap 25 ezer forintot kérjen egy gyónásért.... Fizetjük az egyházadót abból finanszírozza az egyház a papok képzését.
Valahogy el kellene dönteni , üzelet vagy vallás.
MLM, EGY AZ EGYBEN HOZOL KuNCSAFTOT 10% A TIÉD .. AZTÁN A BEETETÉS IDEJE , MŰKÖDŐ TEHET ADNAK ELÉRHETŐ ÁRON , KÖZÖSSÉGI ÉLMÉNY EGYÉBB . Mire feleszmél a delikvens már nyakig benne van. És minél feljebb jut valaki annál több pénzbe kerül.
Nem fogok itt minősiteni , űroperett egyébb .Ha az én vallásom fikázná valaki , egy szűz aki szült vagy egy pasi aki feltámadt ... harmadnap.
Aki nem akar benne hini ne tegye, már rég nem kötelező .De nekem jogom van hinni ha ebben akarok ebben . És főleg ha a hit mankót ad az egyénnek , még a tanulatlan emberek is imádkoznak arra az analfabéták is képessek voltak.

"Az ima vallásos fogalom; legáltalánosabb érvénnyel az egyénnek vagy közösségnek a transzcendenssel való kommunikációjaként definiálható. E meghatározásban a transzcendens – az adott vallás hitvilágának függvényében számos jelentéssel bírhat. Vonatkozhat az Istenre vagy istenekre, megholtakra, személyes vagy személytelen szellemi létezőkre, a közelebbről meg nem határozott numinózumra vagy a világ rendezőelvére. A kommunikáció ebben az értelemben a kapcsolattartás bármely formáját jelentheti, a legváltozatosabb megnyilvánulásokkal. Ilyenformán az imádkozás történeht gondolatban vagy fennhangon; szavakkal, énekkel vagy szavak nélkül; tánccal vagy bármely más mozdulattal, gesztussal – vagy ezek bármely kombinációjával. Az aktuson túlmenően az ima szó a verbális imádkozás szövegét is jelenti."
Lényeg ebben, vallásos ember kezében elméjében van egy általa tanult módszer amit egyszerűen alkamazhat, segit rendet tenni a fejében . Megfoglamazza , kimodnatja az ima az agodalmakat félemeket a bánatot gondot.
Tudományosan bizonyitott tény akik imádkoznak jobb egészségben tovább élnek.
Nem kell keresztények lenni ,lehe az ember bármilyen vallású.
Még vallásosnak sem kell lenni minen közösségért végzett munka , jót tesz az ember lelkének.
Hihetetlen öröm forrása, tenni másokért. Azok akik az orgba mentek , hittek abban valóban jó üget szolgálnak és hittek benn hogy valami felőbb cél érdekében szenvednek.
Nem értem kinek honnan a bátorsága lefkázni azokat akik próbálnak valami jobbat létrehozni .
Tegye inkább mindenki amit tud, hogy ez a világ jobb hely legyen.
Aki itt hülyéz meg buta scn ezik, annak mondom nézzen magába , utoljára érdek nélkül mikor tett jót bárkivel?

John 2008.04.01. 16:09:15

LSD-t is, mást is, kellett, ahhoz, hogy feltérképezzenek ezt-azt, meghát valahogyan létre kellett hozni a különböző drogrundownokat is... :)

Szocske 2008.04.01. 16:31:19

Ize, lehet hogy tul bennfentes poen volt, kifejtem, mert fenntartom hogy vicces, es nem a becsapottak karara (bocs ha valakinek faj):

"A kretív processzingben az ember a saját maga által létrehozott energiából létrehoz különböző formákat, tárgyakat, távolságokat, tereket, stb. Ezeket "mockupoknak" hívja a szcientológia."

Ezt a fajta zagyvalast, nem letezo szavakkal fuszerezve, (neologizmus neven, persze bagoly mondja verebnek), valosnak megelt fantaziavilagot (doxazmat), benne a sajat maga eltulzott szerepevel (grandiozus paranoia neven) az orvostudomany a skizofrenia klasszikus tuneteinek tekinti.

Nem csoda, hogy a faszi utalta a pszihiatriat :-)

harmatOSA 2008.04.01. 18:05:43

szia vénróka!
Nem voltam osás, a név egy szófordulat.Egyszer majd elmesélem honnan .Kíváncsian várom a bologod, nekem az scn annyiban lépett az életemben amit meséletm a barátom fia , meg a tanácsadó cég. Hgy segithessek információ kell , mostmár van magyar anyag is .
Sgíten akarok , pénzel valami felvilágositó kampányt szeretnék szervezni .... de azt hiszem keresek egy profi szervezetet , claritas talán.
Jó lenne az esélyegyenlőség nevében létrehozni egy olyan forumot amit szülők , hozzá tartozók meg tudnak mutatni a kifele készülőknek. Azt szűrtem le , publik szinten még nincsenek nagy gondok ,de amint valaki bljebb kerül vége...
Tájékzódom ..
Ha elkészül az első post tégy fel egy linket ...
Amúgy az osa kifejezetten érdekel, mit teszenk hogy ekkora rettegésben tudnak tartani emberket?
várjuk sokan azt hiszem , és gratulálok a bátorságodhoz

Wiggin 2008.04.01. 18:58:13

harmatOSA, egyetértek a mondandóddal, de azért a keresztény egyházakat sem kell az egekig magasztalni pénzügyi tekintetben... az állambácsit is szépen lepumpolják, és nem az 1%-okra gondolok. Azaz közvetett módon minden adófizetőt lehúznak, még akkor is, ha az a repülő spagettiszörnyben hisz.

No offense, csak gondoltam lecsapom hamar a magas labdát, mielőtt egy buzgó szci harcos tenné :)

harmatOSA 2008.04.01. 19:37:21

wiggin:)
igazad van , azért 2000 évük volt rá és hát legyünk őszinték ott sincs minden rendben , de egy kiugrott pap ma mgbecsült tagja a társadalomnak . Legtöbbjük úgy is él értékes életet ha nem cölibátusban tölti az életét .
Amúgy ez is a vagyon miatt alakult igy a biblia azt mondja . Elöljáró egy feleséggel biró férfi lehet aki példás életet él.
De nehogy már a pénzt a család vigye el,és azért a vagyon amit felhalmoztak az évek során az se piskóta.
Mégis, sok rossz mellett azt hiszem a jó lgalább akorra mértékben van jelen . Arról nem beszélve a mai kultura a zsidó keresztény kutltúrát jelenti elsősorban főleg európában.
Egyház ... az már mindenütt politika és hatalmi játszmákat is jelent , de ha végig nézed a történelmet mindig volak és lesznek olyanok akik próbálnak jobbitani változtani .
Annak idején a bűnbocsájtó cédulákat a katolikus papok is pénzért árulták , ha van pénzed menybe mész, ha nincs nem...

de minidg vannak bátrak , és ez becsülednő...

John 2008.04.01. 20:45:24

Azt hiszem csinálok én is egy blogot, vagy mi a csudát, és kirakom oda az szcn összes létező anyagát, tanítását, stb. elvégre a kersztények bibliája, a muszlimok koránja, a buddhisták tipitakája, stb. is kint van elérhetően és ingyenesen a neten. Persze ehhez jó lenne, ha valaki tudna valami olyan tárhelyet, vagy mit, ami/ahol jogilag nincsenek a levételekre szabályozások. :)

mazsi6000 2008.04.01. 20:48:08

hát ehhez egy saját szerver kéne, valami jól eldugott helyen. amúgy ebben már megelőztek, igaz csak angol nyelven elérhető

John 2008.04.01. 20:51:52

Mennyibe is kerül ma egy magyar nyelvű PDC? :))

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.04.01. 21:18:07

HarmatOSA:

"...Ha az én vallásom fikázná valaki , egy szűz aki szült vagy egy pasi aki feltámadt ... harmadnap..."

Miért van az az érzésem, hogy ez NEM a Te vallásod??? Magyarázd meg... kérlek...

Csak megérzés, de nagyon erős!

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.04.01. 21:24:26

(Öcsém, irtó hülye játék, mert számon kérek valakit, én tudom hogy miért, de ha elmondanám hogy mi váltotta ki a gyanakvásomat, könnyűvé tenném a kibúvást alóla. Így viszont csak egy "idejött offolni" köcsög vagyok, tehát nem kell válaszolni, de nyitott a kérdés. Ha mégis válaszolna, valószínűleg önmagából indulna ki, legalábbis a számomra megnyugtató válasszal igen és nem leminősítene, de meg tudná mondani, hogy mi az, ami őt magát gyanussá teheti és én azt értem félre)

Tehát?

harmatOSA 2008.04.02. 08:00:25

de bizony hogy az enyém, és nagy nagy bánatodra gyakorlom is.
Nem kivülről nézem a templomot és ha a közösségnek bármi kell a pénztrácám is nyilik.
DE ITT SOKAN ŰROPERETTEZNEK EGYÉBB, MENNYIRE KÖNNYŰ FÉLRE MAGYARÁZNI BÁRMIT.
AMÚGY MEG AZT ÉRZEL AMIT AKARSZ , :) EGYÉNI SZOCIÁLIS PROBLEMA...DE HA ISMERED A VALLÁSOM, LEEGYSZERŰSÍTVE EZEK IS SZEREPELNEK BENNE NEM????:)
DE,NEM KEDVELEM SŐT KIFEJZETTEN IDEGESIT HA VALAKI FOLYTON MÁSOKAT FIKÁZ . HA ÉN VAGYOK A TÉMÁD UGYAN RÁÉRŐ EMBEKE VAGY....DE HAJRÁ

hugyagyu 2008.04.02. 12:05:21



youtube video az Anonymous los angelesi tunteteserol

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.04.02. 18:29:03

HarmatOSA:

Ha a ráérésemmel van problémád, cseréljünk betegséget (egészséget) és Neked is lesz időd másokat "fikáz".

Jó srác lehetsz, adakozol meg templomba jársz...

Nos, mi is az, ami nekem szemet szúr:

- ha keresztény vallású vagy, életszerűtlen ez a fajta liberális vallási felfogás - mert ugyan a keresztények fogcsikorgatva bár, de "tolerálnak" más vallásokat, de ezek közé SOHA nem tartozott sem a szcientológia, sem pedig a Jehova Tanui Szekta;

- megmondom őszintén, hogy ReFormer viselkedése és a Te megnyilvánulásod is erősen felidézi dupla negligációval való bizonyítást, azaz esetedben nagyvonalakban, néhány szóban kifigurázod saját vallásod szereplőit, majd hosszú értekezést írsz a Sci- és az elfogadhatónak tartott keresztény értékrend között, mégpedig úgy, hogy a végén az jön le: nincs nagyobb baj a sci-vel, mint a keresztény egyházzal.

Hát a bibi itt van elfoglalt barátom, hogy főleg ha többször olvasom a beírásaidat, a kereszténység terén meglehetősen általános elvek merülnek fel, míg a sci kapcsán azt érzem, hogy a lényeg a kiváncsiság felkeltése a blog olvasóiban, kételyek ébresztése sajátnak mondott vallásával szemben és olyan általánostól többnek tartható ismeretről, amiről ha mégiscsak értekezni szeretnék, kénytelen leszek behatóbban foglalkozni szcientológiával, így esélyt adva arra, hogy a nézetem esetleg megváltozzon.

A helyes válasz tehát mindössze annyi lett volna, hogy ha elismered vagy ha csak utalsz is rá, hogy a liberális véleményed keresztény körökben valószínűleg szokatlannak fog hatni...

Nem ezt tetted. Én nem fikázlak jóember, mert nincs meg hozzá az erkölcsi alapom, hiszen "a Jézus nevű csávó a tanításai során többször figyelmeztetett, hogy óbakodjunk a tévtanítóktól is, akik jószándékból ugyan, de a szükséges ismeretek hiányában terjesztik igéit, Jézus ugyanis azért vette megát körül tanítványokkal, hogy NE népmeseként szájról szájra terjedjen a tanítása, hanem az apostolok a Szentlélek erejével felértezve, csodatévő képességek birtokában menjenek az emberek közé, elkerülendő hogy "messziről jött ember" kategóriába sorolódjanak.

Tanításai révén tudvalévő, hogy olyannyira "liberális volt" más vallásokkal vagy tanításokkal szemben, hogy a tanítványoknak meghagyta, hogy csak olyan emberekkel foglalkozzanak, akik nem utasítják el ezen tanokat, ellenkező esetben "még a port is rázzák le lábukról".

Ne idegesítsen egyébként a fikázás: ha hitedben erős és biztos vagy, semmiféle hatalom nem tud letéríteni ezen hitről, persze ha használod az eszed, azt a hibát sem követed el, hogy hitkérdésben folyton az egyház visszásságait teregeted... ami nem vita tárgya, de működése nem is magával a hittel egyenértékű.

Javaslom, csillapodj le és ha zavar, ne reagálj a beírásaimra. Főleg ne ilyen habzó szájjal, mert a sértődöttség és harag szvsz senkit nem győz meg semmiről.

Béke Veled!!!

Wiggin 2008.04.02. 19:41:14

harmatOSA és Yericho850, szerintem olvassátok el megint egymás hozzászólásait, én úgy látom, hogy mindketten félreértettétek a másik mondanivalóját, és most szépen elbeszéltek egymás mellett.

harmatOSA 2008.04.02. 22:40:12

Yericho850
Egy jó mosolyal zártam az olvasást.
SZEREZTÉL NEKEM NÉHÁNY KELLEMES PERCET. Ime lelepleződtem. Jehova Tanui PL az anyósom bigott katolikus , sőt a kisváros ahol élek még az is , mégis hordják neki az irodalmat.
Szcientlógia , Hit gyülekezete nos ők érdeklődés hiányában elhagyták a várost.
Csak tudod ,annyira jó hogy megmondod hogy éljem meg a hitem.És felvidit hogy úgy érzed valóban nincs ezekkel semmi baj , mert igy is van.
Hinni ,nem csak úgy lehet hogy csak imdákozol , tetekkel inkább.Te pl a betegséged okán vagy ennyire vitriolos? Próbáltad valaha kideriteni te mit tehetsz a környezetedért?
Na az az igazi hit, és talán nem jön le de 50 felett járok . Most kezd el visza számolni , szocializmus egyébb .. Ami vallásos inditatásom van az családi nevelés , és tudod pár évvel ez
"Hát a bibi itt van elfoglalt barátom, hogy főleg ha többször olvasom a beírásaidat, a kereszténység terén meglehetősen általános elvek merülnek fel,előttig ezzel nem volt szokás villogni."
Ha olvasod a bejegyzéseket , rájösz mi a véleményem az egyházról mint intézményről.Ja és azért nem csak általánosságok:)))))) A különbség csupán az , a katolicizmus mint intézmény sokáig volt államvallás ,a hatalom és vallás együtt halálos kombináció. Bármelyik vallás ha hatalmat kap , beteg dolog lesz .
Tehát kellő kritikával kell szemlélni , én pl úrfelmutatáskor nem hiszem hogy valóban krisztus teste amit magamelőtt látok… és még sok dolog van amit máshogy gondolok .
De ettől még , azt gondolom nem a vakhit a lényeg vagy hogy nekem megmondja valaki hogy betűröl betűre kövessek minden előírást. Hívőnek lenni annyi mint hinni egy felsőbb lényben és megtenni mindent hogy segits magadon és másokon. Én a keresztény közösséghez tartozom, de ha más egyházba születek vagy a családom mást hoz éveszázadokon át .. azt követem.A forma mellékes, a tartalom a lényeg, az hogy valaki fikáz minden alapvető emberi értket…..az nem kóser.
Te kedves , ráérő beteg te mit teszel hogy a környezeted könnyebben viseljen el?Mikor segítettél csak úgy valakinek , mert jólesett?
Nem mostanában volt úgy gondolom, keserű vagy mint az epe. Van megoldás,  deNEKED KELL MEGTALÁLNI MITŐL LESZEL JOBB EMBER.A ddig meg jobb hiján ajánlom figylemedbe valamennyi irásom , csemegézz válogass. ÉS kívánok kellemes időtöltést.

„A helyes válasz tehát mindössze annyi lett volna, hogy ha elismered vagy ha csak utalsz is rá, hogy a liberális véleményed keresztény körökben valószínűleg szokatlannak fog hatni...”
Erre csak annyit , kb 35 éve magam szabom a normáim , és nem mások véleménye érdekel .Amúgy a katolikusokról …. elég általános képed van a dolog ennél árnyaltabb…
2008 at irunk, változik a világ és benne az emberek is, nézz körül kicsit.
Számat megtöröltem , már nem habzik , de azért egy ilyen offolós köcsög kinyitja a bicskát a zsebemben , igazad van szemtől szembe már felrúgtalak volna… az anyja istállóját megint habzik ….
wiggin :) jó fej vagy

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.04.03. 16:51:02

HarmatOSA:

Megértettem, "átjött"...

...vérkeresztény:-)

harmatOSA 2008.04.03. 18:17:34

UGYE?:))))))))

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.04.03. 22:49:22

harmatOSA:

Há' persze.

"...szemtől szembe már felrúgtalak volna..." - LÁTATLANBAN?!

Március 1-én volt 15 éve, hogy "erős" emberekkel dolgozom, ez viselt meg kissé... de nem fizikálisan... tudod - belefáradtam.

Elolvastam mégegyszer a hsz-okat ahogy tanácsolták... de nem reflektálok.

Wiggin tényleg jó fej: mint amilyen egy kultúrember... kihalásra ítélt tipus:-)

A sztájliszt meg maga az ember... de nem minősítek. Maga szabja a normáit és mások véleménye nem érdekli... ha nem hagyom abba, képes és egész nap fel-fel rugdos:-)

Off, én beszéltem!

harmatOSA 2008.04.04. 09:35:48

bizony ÚGY VAN AHOGY MONDOD:))))
de AZÉRT VOLNA PÁR KÉDÉSEM :)
PL HA BELEFÁRADTÁL, MIT KÖTÖZKÖDSZ?Szerintem kifejezeten élvezed, és tudod mindeki azt csinálja másokkal amit maga is akar hogy tegyenek vele
Platón: Amit én teszek másokkal, azt szeretném, hogy mások tegyék velem.

Konfucius: Ne tedd azt mással, amit nem szeretnéd, hogy veled tegyenek.

Mindazt, amit szeretnétek, hogy az emberek tegyenek veletek, azt tegyétek ti is velük.( Máté 7,12)DE EZT MÉG HUBBARD IS BELEVETTE A TANITÁSAIBA..
"Hallottátok, hogy megmondatott: "Szemet szemért, fogat fogért." Én viszont azt mondom nektek: ne szálljatok szembe a gonosszal, hanem aki megüti az arcodat jobb felől, fordítsd felé a másik arcodat is."ú eddig nem jutottam volan el? Miét nem hagyom hogy élve boncolj , nem is vagyok jó keresztény TE IS MEGMONDTAD:((( JAJ SZEGÉNY FEJEMNEK.
KÖTÖZKÖDSZ ERÖLDÖDSZ ,MINEK?
„a milyen sérelmet ő ejtett máson, olyan ejtessék rajta is”. [3 Móz. 24,20.]
Na a biblia órának vége... te kezded miért csodálkozol ha a válasz nem baráti , ha a beköszönés se.
"és nem mások véleménye érdekel " ez a pontos idézet =nem meghatározó hogy mit gondosz rólam te ,szertek belenézni a tükörbe annélkül hogy szemen akarnám köpni magam .De csak forgassd ki továbbra is a szavaim , kellemes időtölést.

Szocske 2008.04.04. 10:27:31

Jaj gyerekek, nagy az internet, jatszatok egy kicsit egymastol tavol most, az lesz a legjobb.

Addigis mondok konstruktivat: meg kell alakitani a con-o-con szervezetet, ami szelhamossagprevencioval es rehabilitacioval foglalkozik: felvilagositassal, jogsegely szolgalattal, satobbivel.
Betelefonalos musortol szektakig.
Akik egy narcocont szponzoralnak, azok ezt is fogjak :-)

Grege 2008.04.04. 12:32:13

jaja,
hétfőn, szerdán, pénteken harmatOSA kommentelhet, kedden, csütörtökön és szombaton pedig Yericho850

vasárnap pedig pénzfeldobás, páros-páratlan hétre osztás, vagy lesz egy gyűlölet napja itt is :)

de amúgy tényleg nem éri meg

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.04.04. 16:48:20

Kit és mivel bántottam meg?

Voltak kérdéseim és kétségeim, egy olyan témában amit ReFormer dobott fel. Ő ugyan nem reagált egy idő után, míg más igen.

Senkinek nem tiltottam semmit meg, nem olvastam ugyan vissza, de talán még obszcén sem voltam... hol van itt gyűlölet???

Ígérem, hogy semmiféle sci-témában nem fogok ellenvéleményt megfogalmazni, bár kikívánkozik belőlem, hogy számomra nagyobb jammer az, aki face-to-face játssza a brutált, a klaviatúra ugyanis mindent elbír...

Örvendezzetek, mert elhagylak benneteket, kitörlöm a könyvjelzőt és onnantól lehet épületes párbeszédet folytatni, ha akarnék se tudnék reflektálni...

(... juszt is: harmatOSA, a felrúgással baj lesz, túlzott mértékű erőszakos habitus miatt kezelnek:-))) Persze ezzel nem kérkedni kell, hanem amikor eljön az ideje, akkor megtenni...)

harmatOSA 2008.04.04. 17:43:33

ISTEN VELED:) ::::::
"Így viszont csak egy "idejött offolni" köcsög vagyok, tehát nem kell válaszolni, de nyitott a kérdés"
Tényleg az voltál:)és tényleg nem kellett volna válaszolni.

langi 2008.04.04. 18:34:24

harmatOSA
Szerintem Yericho850 nem fikázott minden emberi értéket, és nem is volt támadó. Miért a nagy felháborodás? Kétszer elolvastam, de nem értem mivel sértett meg.

harmatOSA 2008.04.05. 08:40:33

Langi bizonyal úgy van, ha úgy érzed..:)

langi 2008.04.06. 16:28:01

harmatOSA
Tudod a jelszót: "Az igaz, ami nekem igaz" XD
Máshol is olvasom a kommentjeidet, bírom a véleményed. Az a baj, hogy az írásom nem tudja visszaadni a mondanivalóm teljes lényegét. Ezért is írok ritkán. Én az élőbeszéd "mestere" vagyok.

harmatOSA 2008.04.06. 20:38:46

Langi:)
No akkor egy kis magyarázat , miért durrant be az agyam.
50 felett járok, elég nehezen idult az életem mindért megharcoltam ,megdolgoztam. Kisvárosban születtem , tudod ahol még azt is tudják mi fő a másik fazekában.A családom mélyen vallásos, hitben erkölcsben és apám szegény büszkén vállata. Az átkosban még nem volt ennyire egyértelmű a vallásgyakorlás vagy szabadság .Nekem ezek kemény valóságos dolgok . NEM MESÉLTÉK ÉN ÉLTEM ÁT .Annak idején az általános iskolában az igazgtó behivatta , a pártiktár stb . Talán felénk buzgóbbak voltak , de sok kellemetlen percet éltem át emiatt.A gyerekben megmarad , munka mellett tanultam a főiskolán ott se szívelték a munkahelyi párttitkárok megbizottak azokat akik dolgokat máskétn gondoltak.
Mindvégig életem folyamán azért éreztem magam megbélyegezve mert katolikus családom van...
Az emberben ott vannak az elfelejtett élmények pl érettségi után mikor közlik apámmal , ne is adjam be a felvételit mert a párikár úgyse hagyja hogy felvegyenek . Más világ volt.és tényleg nem hagyta.Nyilván , közben változtam és amit tanultam otthon ,olvasás és sok beszélgetés során vátozott, a hit nem egy statikus dolog.És bizony gondolok másként sok dolgot.Apokriff iratok , vagy a cenzúrázott biblia, ja és egy jóbarát aki amúgy református lelkész , neki kedvenc témája a teológia .
Na ebbe tenyerelt bele az a fickó.
"Miért van az az érzésem, hogy ez NEM a Te vallásod??? Magyarázd meg... kérlek...

Csak megérzés, de nagyon erős! "
Na az első szavam az volt a K nyád te....Yericho850
onnan már tudod ... támadásnak vettem és nekem az is volt .2008 BAN VAGYUNK NEM 68 BAN.

langi 2008.04.07. 08:17:44

harmatOSA
Talán így már érthetőbb a haragod. A mi családunkban annyira természetes mások hitének a tiszteletben tartása, hogy nem mindig veszem észre, ha támadnak e miatt valakit. Fel sem tételezem. Van köztünk 10 év az én javamra, de pl a kisváros stimmel. Anyám katólikus-ateista szülők gyereke, apám hithű református-ateista párost mondhat magáénak. Ha nagyon körbenéznénk biztosan lenne zsidó, és ki tudja még mi. Engem titokban kereszteltetett meg nagyanyám, neki fontos volt, senki nem problémázott rajta. Gyerekként mindkét nagyanyám a saját vallásával ismertetetett, nem lett tőle bajom. Testvérem felesége egy nagyon vallásos faluból származik, rokonaival is nagyon jóban vagyok, nem fikázzuk egymást a világnézetünk miatt, sőt jelen vagyunk az első áldozásokon, konfirmálásokon, kinek-kinek hite szerint. Ők sem bántanak azért, mert nem vagyok hívő, testvérem sem az, mégis jól élnek a hitét gyakorló katólikus feleségével. Nekem, és a saját családomnak is ez a természetes.
A szektákkal sem a hit a baj, hanem a híveik teljeskörű kihasználása.

András 2008.04.07. 12:45:07

langi: Érdekes, amit írsz, mert én is hasonlóan érzek, és nekem sem volt egyértelmű itt a vagdalkozás oka... Annyi a különbség, hogy a feleségem és családja sem túl vallásos :) Viszont a vallásossághoz azért van egy kis feszültségoldó sztorim, bár sem nem szcientológia, sem nem igazán vallás, talán belefér OT-ként (off-topic).

Éppen Kátéra jártam (református vagyok, és konfirmációra készültem), mikor közbejött egy lehetőség, a megyei matematika verseny képében. Én személy szerint nem szerettem a tisztelendő urat, mert az Úrvacsora egyik meghatározó feltétele volt a heti 2 istentiszteleten való részvétel, plusz heti 2 hitoktatás. Mint említettem, közbejött a verseny, én pedig elkezdtem hanyagolni (szülői engedéllyel) az istentiszteleteket, és a hittanórákat, mondván, Kátéra majd megtanulom.

Két-három hét elteltével, a tisztelendő úr berobogott édesanyámhoz a boltba, mikor az emberek éppen a kenyeret várták (értsd: kb. 20-
30 ember várakozott arra, hogy meghozzák a kenyeret Mátészalkáról), és elég nagy hangon felelősségre vonta, hogy "András meg hol csavargott hittanról?". Mondjuk édesanyámnak is jól fel volt vágva a nyelve, és elmagyarázta, hogy:

1. Nem csavarogtam.
2. Matematika szakkörön voltam, hogy a versenyre készüljek, aminek elképzelhető, hogy kicsit több hasznát veszem az életben, mint a hitoktatásnak.

Én kb. ettől az időtől fogva nem szeretem a fanatikusokat, lehet, hogy ez meg úgy fog kinézni, hogy én olyan se-hús-se-hal nem vagyok, de eddig amit láttam, az alapján a fanatizmus nagyon veszélyes dolog :)

P.S.: Rendszeresen olvasom a blogot, és köszönöm az indítójának, amit tett a szekták ellen (és ide nem csak a sci-t értem)

McCoy · http://whitefalcon.blog.hu/ 2008.06.20. 01:59:42

"Satu More 2008.03.31. 00:05:35
LRH, Sea Org, DB, wog-ok, OT III., Clear-ek...

Valaki új Linux-ot kezdett???

Vagy megint kezdődik egy fantasy-decimológia (úgyértem, legalább 10 része lesz még...)???"

Satu More , ez az hozzaszolasod egy gyongyszem. Benne van minden.Koszonom, lementettem -)
süti beállítások módosítása