Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A Tom Cruise-sztori I. rész

2008. február 20. - Reformer

A Tom Cruise-sztori I. rész

A következőkben röviden összefoglalom Tom Cruise szcientológiai karrierjét. A történet az egyház egyik volt, a nemzetközi központban dolgozó munkatársától származik, aki "blownforgood" néven szokott publikálni a különböző szcientológiával kapcsolatos fórumokon. Ahogy ő is megjegyzi, ironikus, hogy az itt leírtak fényében mennyire igaz az egyház azon állítása, hogy Tom Cruise rengeteg ember életére volt hatással.

Ő szemtanúja volt ezeknek a történéseknek, vagy szemtanúk beszámolóira támaszkodik.

Itt az eredeti, akit érdekel: Tom Cruise sztori angolul

Ez a történet az ő egyik, meglehetősen hosszú fórumbejegyzésének fordítása, ezért több részre osztva rakom fel.

"1990:

Dave Miscavige (az egyház akkori és jelenlegi legfelsőbb vezetője) rátette Greg Wilhere-t (David Miscavige közvetlen helyettese) a Tom Cruise-projectre. Csak ezzel kellett foglalkoznia, minden más feladat alól felmentette. Valamilyen úton-módon szcientológussá kell tenni Tom Cruise-t - bármi is ennek az ára! Mimi Rogers VALÓJÁBAN nem szcientológus - van ugyan pár szcientológus ismerőse, akikkel összejár, de nem jár tanfolyamra és nem is reklámozza a témát.

Tom éppen egy autóversenyzős mozit akar forgatni. A Született július 4-én forgatása után vagyunk. Tom pedig a Nemzetközi Bázisra (a szcientológia Vatikánja) készülődik, pár alaptanfolyam elvégzése céljából. Ez persze szupertitkos volt. Még az ott dolgozók többsége sem tudott róla - akik pedig igen, azoknak alá kellett írni egy titoktartási nyilatkozatot, melynek szellemében ha bármelyik munkatársuknak elárulták, hogy Tom Cruise ott volt, akkor 50.000 dollár büntetést kellett fizetniük, ha pedig kívülállónak árulták volna al, 250.000 dollár lett volna a büntetési tétel. Tom egy titkos tanfolyamteremben tanult, a volt LRH zenei stúdió konferenciatermében. Egészen addig
tehát Tom időnként ellátogatott a Bázisra, gyakorlatilag az ott dolgozók számára is észrevétlenül és semmilyen formában nem volt aktív résztvevő.

Tom ezután nekiállt leforgatni az autóversenyzős mozit.

1990 nyarát írunk - egyszercsak Miscavige kiadja, hogy a G-egységeket (kis házak a helyi golfpálya mellett, az egész birtok legszélén) teljesen fel kell újítani és kiszolgálószemélyzettel ellátni, új virágokat ültetni stb stb stb. Ez a terület a telek legszélén van, nincs megfelelően öntözve, rossz a talaj. Gyakorlatilag sivatagos terület és nem kis erőfeszítés úgy megcsinálni, hogy kinézzen valahogy.

Amikor az első sorakozó megvolt a G-egységeknél és bejelentették az összmunkát (all hands - mindenki, pozicíójától független együtt fog egy bizonyos projecten dolgozni), akkor már sejtették, hogy itt valami készül.

A Nemzetközi Bázis munkatársainak azt mondták, hogy a G-épületeket bárhogy is, de fel kell újítani és az egész közvetlen környezetüket.

Az ilyen "összmunkák" többnyire úgy elhúzódtak, hogy egész éjjel mindenki ott volt, sőt a munkatársak még reggel is ott voltak, virágokat és füvet ültettek, takarítottak, festettek, árkot ástak, stb. A lényeg, hogy meglegyen!

Állandósultak az összmunkák. Sokszor előfordult, hogy az este 11-es munkavégzéskor sorakozót hirdettek - 3 óra összmunka, utána lehet menni aludni. Persze a 3 órából egész éjszaka lett, reggel pedig mindenki ment a saját munkáját végezni. Még szerencse, hogy az értékes munkaidőből nem pazaroltunk az összmunkára!

Egészen eddig senki sem tudta, hogy mi a francnak kellett ezekből a hülye kis házakból ilyen istenverte paradicsomot csinálni.

1990. augusztus 10.

Bárkinek, aki valamennyi időt is eltöltött a Bázison, pontosan emlékszik erre a dátumra. Ezen a napon indult el a Nemzetközi Bázis azon a tragikus úton, amin még mindig rajta van.

A nyarak általában ELKÉPESZTŐEN FORRÓAK a Nemzetközi Bázison. Napközben a 46 fokos hőség sem ritkaság. Ezen a napon is 46 fok volt - ám egyszercsak beborult az ég és 60 percen belül 7 centi eső esett. A közeli Hemet-ben és San Jacinto-ban sem esett - CSAK a Nemzetközi Bázison. Pár perc alatt több eső esett, mint Los Angelesben egész évben szokott.

Mivel hirtelen rengeteg eső esett (ráadásul a viharos szél kicsavarta a környező hegyoldal fáit), a közeli hegyről egy víz- és sárfolyam indult meg és elárasztotta a Bázis épületeit. Mindenki rohangászott fel-alá, hogy mentse a menthetőt.

Egy órával az "árvíz" után (örökre rajtaragadt ez a név), elkezdtek terjengeni a pletykák arról, hogy mekkora a kár. A dombtetőn álló víztorony oldalra dőlt, rengeteg épületet elöntött a víz, sehol nem volt áram és .... a G-egységek fölé magasodó hegy egy része sárra alakulva lezúdult, át az országúton, ledöntötte a szögesdrót-kerítést és elárasztotta a G-egységeket!

Dave összehívta az egész Bázis minden munkatársát a nagy közös étkezőbe, ahol kijelölte a Bázisra a Zűrzavar állapotát (ez egy büntetőakció az egyházon belül, ez a legalacsonyabb állapot, amit egy egyénre vagy szervezeti egységre ki lehet jelölni). Olyan hangosan és hosszasan üvöltözött a legénységgel, hogy ketten elájultak (szó szerint elájultak, hordágyon kellett őket kivinni) a dörgedelem alatt.

Az árvíztól Dave teljesen bepöccent. Hónapok óta dolgozott a grandiózus tervén, hogy a szcientológia terjeszkedését új szintre vigye, a Tom Cruise-zal kapcsolatos terveit pedig a Nemzetközi Bázis teljes egészében tönkretette. Sehova nem tudta elvinni Tom Cruise-t, hogy megmutassa, mennyire hiperszuper a szcientológia, csak a Nemzetközi Bázisra, amit éppen most tett tönkre az árvíz.

Dave kihirdette, hogy az egész placcot vissza kell állítani az árvíz előtti állapotba, és amíg ez meg nem történik, addig élhetetlenné teszi a helyet. [Ezt Andre Tabayoyon ex-szcientológus 1994. márciusi tanúvallomásában is megerősítette.]

A következők léptek életbe:

15 perces ebéd és vacsoraszünetek.
A munkaidő meghosszabbodik, 8:00-tól 24:00-ig tart.
Késés egy sorakozóról = egész éjjel jóvátételi munka.
A második késés után mentél RPF-re (Rehabilitation Project Force, az egyház vezető szervezetének, a Sea Organization-nek a "büntető zászlóalja")
Ezzel egyidőben kiadásra került egy lista, hogy miket kell ahhoz megcsinálni, hogy vége legyen ennek.

Az árvíz utáni első héten a legtöbben haza se mentek aludni. Ha szerencséd volt, időnként valahol le tudtál dőlni aludni, de persze előtte nem ártott ha szóltál valakinek, hog ébresszen fel a következő sorakozó előtt.

Legalább 10-en megléptek, másik 10 RPF-re került, 5 kiléptek és úgy általában véve földi pokolra hasonlított a hely.

Néhány hét alatt a legénység akklimatizádott ahhoz, hogy alvás nincs, alig van idő enni és úgy általában véve nyomorúságos az élet. Az ezt követő 18 évre jól előkészítette őket ez az időszak.

Most jutottunk el az interneten keringő sztorikhoz. Tom és Nicole a virágos réten futkos. Ez mind IGAZ. Napokon át éjjel-nappal ültették a virágokat azokon a mezőkön - akkoriban senki sem tudta, hogy miért. Ekkor értették meg a Nemzetközi Bázison, hogy miért akadt ki Dave annyira.

Tom közben dobta Mimi Rogers-t és egy új, fiatalabb párja volt...."
(folytatása következik)

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr73363459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hiissaa 2008.02.20. 16:55:25

na, ez annyira vad, hogy még valóságos is lehet-ne...
de honnan a sztori? ismerős ismerősének a valakijétől, aki olvasott egy lapot valakiről, aki...?

Alec 2008.02.20. 17:14:10

meg is érdemelte a sok barom

nicole kidnem 2008.02.20. 17:28:09

NEm csodálkozom. Első gondolatom az volt, hogy ehez Amerika kell. A második, hogy Amerika a világ vezető nagyhatalma...

Zeitreiser 2008.02.20. 17:47:40

Ebből egy szót sem hiszek el.

Trombo Zita 2008.02.20. 17:55:38

Hol az eredeti szöveg?

Arilian 2008.02.20. 17:56:31

Hát igen, ez minden, csak nem objektív :)

Reformer 2008.02.20. 18:13:01

A forrás linkjét megadtam.

LG 2008.02.20. 18:57:12

Talán meg kellene nézni a szótárban, mit jelent a szekta szót, hogy tényleg illik-e arra, akire (amire) használod.

Nehogy elhiggyétek, hogy rabszolgaként dolgoztatnak embereket. Talán a hivatalos forrástól kellene megtudni, mivel is foglalkozik a Szcientológia. És nem az x. elferdített, hazugságokkal teli blogírótól.

Epikurosz 2008.02.20. 19:22:17

Tudjátok mi jutott eszembe?

Most derült ki (régészetileg), hogy Ekhnaton fáraó Amarnát, a Napvárost, önkéntes huszonévesekkel építette (fel Kr.e. 1150 körül), akik halálra dolgozták magukat. Ehhez képest ma vannak munkagépek. :-)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.02.20. 19:31:48

Lehet, hogy nagy színész meg nagy a befolyása és sokat keres, de hogy szcientologus lett...nagyon bevette amit mondtak neki

Before 2008.02.20. 19:59:39

Ki nem szarja le a sok zombit?
LE EZZEL A FOSSAL A CÍMLAPRÓL!

Jack Bauer 2008.02.20. 20:10:17

Na, látom megjelent a sok szcientológus majom is. Menjetek inkább, oszt osztogassátok az ingyenes stressz-teszt röpcédulákat a Blahán.

NoSom 2008.02.20. 21:13:34

Az a poén, hogy amikor a szcientologiárol irnak valamit, mindik megjelenik 1-2 gyökér, aki foggal körömmel, NYOMTATOTT NAGY BETÜVEL védi ezt a szart... Ahhoz képest, hogy itthon milyen kevés van ezekböl a majmokbol(és igenis szekta), ez nagyon jellemzö... idioták, ha ez vmi normális egyház lenne, akkor nem nyomnátok ilyen agressziven a baromságaitokat. Nem azt mondom, hogy amit itt leirnak azt ugy ahogy van, elhiszem, de attol minden értelmes ember tudja, hogy a szcientologia miröl szól. Társadalmilag sulyosan destruktiv, és aki védi, az mint megbizott segg irogat, vagy csak szimplán agyalágyult. De inkább mind2.

Szocske 2008.02.20. 21:20:56

Mondjuk nem is konnyu irott betukkel kommentelni, es errol meg a Romaiak sem tehetnek :-)

gtoma · szcientologia-hirek.blog.hu 2008.02.20. 21:21:03

Reformer, téged hogy hívnak?

RONINA 2008.02.20. 22:09:24

NoSom . Meséld el a tapasztalataid:) vagy csak durrogsz ? Sok lehetett a bab , vagy a gyökér- zöldség.Nehogy eldurranj.:)))

Szocske 2008.02.21. 09:57:40

Miert kell minden scienologusnak rogton tudnia minden ellenzo minden szemelyes adatat? Anonim forumokra nincsenek "technologiak"? :-)

Laslow · http://laslow.hu/ 2008.11.01. 09:22:37

Igazán leírhatta volna, hogy ki az a Mimi Rogers... Csak a végén derült ki, hogy TC akkori barátnője.
Ráadásul a bejegyzés állítólag TC szcientológiai karrierjét mondja el. Ehhez képest rögtön azzal indít, hogy két film forgatása között TC a szcientológia Vatikánjába készült valami tanfolyamot elvégezni. Mintha lenne itt egy pici kis lyuk a sztoriban...