Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Már a gyerekeket is akarják

2016. szeptember 30. - Reformer

Újabb szcientológus fedőszervezet - Redland "Magánsuli és Közösségi Tér" 

Azt egyébként megjegyezném, hogy a Redland honlapján egyetlen egyszer sem fordulnak elő a "szcientológia" és a "Hubbard" szavak.

A "világ legetikusabb szervezete" úgy látszik, nem tartotta fontosnak a wogok orrára kötni, hogy mi is folyik valójában az iskola falai között.

Friss Facebookos bejegyzések a témában:

Tovább

Megszólalt a szcientológusnak tűnő autizmus-"gyógyító"

Nehéz türtőztetni magam, amikor erről a magyar L. Ron Hubbard-klónról van szó. Talán a leggusztustalanabb fajta a szélhámosok közül az, amelyik a legvédtelenebbek pénzére hajt, hamis reményekbe ringatja őket és megfosztja őket a kevés pénzüktől is.

Két interjút is adott, egyet angolul Tony Ortegának és egyet magyarul a Mokkának.

A szcientológiához fűződő kapcsolatára ezekből elég jól lehet következtetni:

Tovább

Lebuktatta a BBC a szcientológus kuruzslót

Előzmény:

Egy szcientológusnak tűnő kuruzsló 1,2 millióért "gyógyítja" az autizmust

Mai Index cikk:

Magyar kamugyógyítót buktattak le Angliában

Áprilisban írtam erről az emberről (ld. a hivatkozást), és mostanra utolérte a megérdemelt sorsa: a BBC rejtett kamerás riporttal buktatta le a RTL Klub riportjában csak "független kutatóként" emlegetett Tóth úr angliai képviselőjét. Érdemes megnézni abban a riportban az ő szegmensét, a karizmatikus szélhámos iskolapéldája az ürge.

Csak annyit tennék hozzá az Indexes cikkhez, hogy Tóth Zoltán "Sági"

- továbbra is tele van szcientológus ismerősökkel
- tagja a "Szcientológusok" zárt Facebook csoportnak
- végzettségei/diplomái között szcientológia tanfolyamokat is megnevezett;
- illetve az RTL Klub riportjában amit az általa alkalmazott "módszerről" mond, az egy az egyben megegyezik a Dianetika könyvben foglaltak elmélettel: szerinte az autizmust egy szülés előtti "incidens" okozza, azt kell "kifuttatni" a gyógyításhoz, illetve meg kell találni a legelső incidenst, mert arra épül a többi későbbi hasonló. A legelső incidens kezelésével pedig ezek az incidensek tapasztalatokká válnak. Pont ezt mondta Hubbard a Dianetika könyvben, csak nem az autizmusról, hanem az aberrációkról általában.

 

A Bosnyák téri piacot sem sikerül Clearré tenni

Erre a cikkre bukkantam ma:

Szcientológusok telepedtek a Bosnyák térre

Az önkéntes lelkészek magyarországi tevékenységéről ez az egyetlen cikk jelent meg. A hangvétele, és az, hogy senki más nem írt róluk, jól mutatja a fantasztikus(nak reklámozott) PR-módszereik eredményességét, és a társadalmi elfogadottságukat.

Ennek a sátornak sok értelme nincs így, annyi értek el a jelek szerint (ismét), hogy páran bepanaszolták őket.

"Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen." - mondta kissé nyers fordításban Albert Einstein. 

Mivel nem Hubbard mondta, a szcientológusok rendületlenül próbálkoznak - újra és újra ugyanazokkal a módszerekkel próbálják népszerűvé és elfogadottá tenni magukat. De hiába várnak egy más eredményre, mindig ugyanaz lesz a vége.

Gyorshír - újabb hollywoodi színész hagyta ott a szcientológiát

Forrás:

velvet.hu, illetve az eredeti cikk a texasi kisváros blogján

nol.hu - Újabb filmsztárt veszített el a szcientológia

és 

offline.hu - A nevem Earl sztárja, a gördeszkás Jason Lee kilépett a szcientológia egyházból

Nol.hu idézet:

Ha nem is akkora név, mint Tom Cruise vagy John Travolta, Jason Lee is a szcientológia egyik ismert arca volt mostanáig. A többek közt Kevin Smith filmjeiből (Shop Show, Dogma), A nevem Earl című sorozatból és az Alvin és a mókusok-filmekből ismert Lee, aki egy éve Texasba költözött a családjával, egy helyi lapnak felfedte, hogy már nincs köze az egyházhoz. Lee arra reagálva nyilatkozott, hogy felvetődött: pont azért költözött a texasi Dentonba, hogy ott egy új szcientológia központot nyisson. „Ha Ceren [Lee felesége] és én valamilyen vállalkozásba fognánk, azt biztos nem mások kárára tennénk” - reagált a színész.

Celebhíradó, 2016 ősz eleji kiadás

Az utóbbi napokban több, szcientológus celebekkel kapcsolatos hír is napvilágot látott.

1. Tom Cruise és családja (?)

Velvet: Katie Holmes és Suri Cruise fotója egyszerre cuki és nagyon szomorú
Origó: Imádnivaló képek Tom Cruise kislányáról

A képeken talán az a legérdekesebb, hogy ki nincs rajta. Tom Cruise, az apa.

Lányos apaként szerény véleményem szerint az valahol mindennek a legalja, hogy egy magát vallásnak tartó szervezet eléri egy apánál azt, hogy ne látogassa a kislányát, maradjon ki az életéből és nélküle nőjön fel a gyerek.

Ehhez kapcsolódik még:
Velvet - Milyen titkokat tudhat Katie Holmes?

Idézet:

Ahogy azt megírtuk, Tom Cruise volt felesége lassan kiteregetheti a szennyest. Hogy miért csak most? Mert állítólag van egy szerződés, amit a váláskor írattak vele alá, és ami szerint 5 évig nem mondhat semmi sértőt Tom Cruise-ról, hivatalosan nem lehet pasija, és még ki tudja mik szerepelnek még azon a bizonyos tiltólistán.

Ünneprontó leszek - Tom Cruise-nak van két exfelesége (Mimi Rogers és Nicole Kidman), akik rengeteget mesélhettek volna a szcientológiáról. Egy szót nem hallottunk tőlük erről a témáról.

 

2. John Travolta

Nők Lapja Café: Havonta nevezik melegnek, de már 25 éve házas John Travolta

 

3. Beleznay Endre

ATV: Kicsoda Habony Árpád? Szalacsi Sándor válaszolt

Nekünk, magyaroknak csak ő jutott, és elnézve az régi-új Vakkomondor című, humorosnak szánt műsorának beharangozóját (megnézhető a linkre kattintva), továbbra sem tudta felverekedni magát a D-listáról a C-re.

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu