Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Mai napi elszomorító bejegyzés: Még fiatalon el kell kapni őket

2016. október 20. - Reformer

... legalábbis ezt gondolhatják a szcientológusok, mert a jelek szerint nagyon boldogok attól, hogy egy 9 éves kislány nyarának fénypontja az orgban végzett szcientológia tanfolyam volt.

1_10.jpg

A szcientológia eladási módszerének lényege

Ma találtam rá erre a gyöngyszemre Kasza Tamás Facebook oldalán, melyben egy hithű szcientológus magyarázza el, hogy tulajdonképpen miről is a szcientológia eladási módszere és mire tanítják az embereket (Piroska Gyula, a hírlevél írója egyébként úgy mutatkozik, be hogy "cégvezetők barátja". Ilyen barátok mellett ellenségekre már nem is lesz szüksége a magyar cégvezetőknek...).

Az "egyház" is ugyanígy működik, amit Gyula úr elmagyaráz - kizárólag érzelmileg akarja manipulálni a kiszemelt célpontokat, rájátszik a vágyaikra és a félelmeikre, hogy ne a tények alapján döntsenek.

Itt az egyébként kissé (?) szexista mű, teljes terjedelmében.

 

Tovább

Hírek a szcientológia világából

Azért nem írtam túl sokat az utóbbi időben, mert nem nagyon volt miről. Igazából semmi fontos vagy különös nem történt a szcientológia háza táján, ami mondjuk valahol jó hír.

Az említésre méltó, kisebb horderejű esemény viszont megérnek egy összefoglaló bejegyzést.

 

1. Titokban üzemel továbbra is a Budapest Ideális Org

Azt csiripelik a verebek, hogy még mindig nem kapták meg a használatbavételi engedélyt, így továbbra is a hátsó ajtón osonnak be a tanfolyamokra...

 

2. Újabb felesleges "nemzeti iroda" nyílt, ezúttal Írországban

75 fős óriási tömeg várta október 15-én Dublinban David Miscavige, de nem jött el, helyette be kellett érniük a helyi potentátokkal. Ez a "National Affairs Office" az írországi fedőszervezetek tevékenységét fogja irányítani. Eddig összesen 1 db döglődő misszió volt egész Írországban, szóval abszolút rejtély, hogy miért raktak oda egy ilyen kirakatlétesítményt.

Arra jó maximum, hogy az amerikai adóhivatal továbbra is elhiggye: nem ülnek a pénzen, hanem nonprofit célokra költik.

 

3. Havonta egy páciense van az új angliai Narcononnak, írja Tony Ortega

Kb. egy évvel ezelőtt nyílt meg az új angliai Narconon központ. Három hónappal a megnyitó után hatósági ellenőrzést kaptak, melyen több kisebb-nagyobb hiányosságot is találtak, és számunkra egy igen érdekes tényt is megállapítottak a hivatalos jelentésben - a megnyitó óta eltelt három hónapban összesen 3 (!) páciense volt a központnak. Érdemes volt erre is kidobni azt a pár millió fontot...

Újabb dokumentumfilm a szcientológiáról

Nemrég mutatták be az Egyesült Államokban a My Scientology Movie c. filmet, a Magyar Nemzetben egy egész jó cikk jelent meg róla, érdemes elolvasni:

Amerikában a szcientológusmozi

Ha lesz hozzá angol felirat, annak el fogom készíteni a magyar változatát és a Going Clear - A szcientológia és a hit börtöne mintájára valószínűleg fel fog bukkanni egy videómegosztón...

Exportáltuk a Drogmentes Maratont Erdélybe

Biztos nagy az öröm Romániában, hogy Magyarország után immár ott is lesz futás a drogok ellen, eltitkolt szcientológus kapcsolatokkal.

A szcientológusok pszichiátriaellenes fedőszervezete, az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért erdélyi kirendeltsége szervezi meg az L. Ron Hubbard okosságaival túladagolt anyag terítését a jónépnek és természetesen kihagyhatatlan műsorszámként a törvényhozásban ülők is kapnak a füzetecskékből.

Természetesen ezt is úgy képzelik el, hogy a tagságtól szedik be rá a pénzt, mert központi kasszából Miscavige nem ad ilyenekre (hiába na, a luxusautók meg a 5000 dolláros öltönyök nem veszik meg magukat...).

Az adománygyűjtő oldalon természetesen szó sem esik arról, hogy ez szcientológia lenne, vagy bármi köze lenne ennek az egésznek Hubbardhoz.

Összesen 3050 RON-t akarnak összekalapozni, de ha bejön, akkor gondolom, fog ez még felfelé menni.

Mit lehet erre mondani?

RONból még 1 is sok!

 

 

 

Nemsokára vége a szcientológia rossz hírének

Legalábbis az elszánt szcientológus PR-os csapat szerint, akik természetesen erre is tudják a megoldást.

A legújabb toborzólevél ugyanazokra a panelekre épül, amelyeket már a fennállásuk óta kitartóan ismételgetnek:

- a szcientológia csodás dolog és csak azok nem szeretik, akik nem ismerik vagy téves információik vannak róla
- más oka nem lehet a népszerűtlenségnek
- az a megoldás, hogy ismertté teszik a jó munkájukat és pikk-pakk eltűnnek a szcientológiával kapcsolatos rossz hírek és a negatív médiamegjelenések (és nyilván ez a blog és az alapítvány is)

Két dolog jutott erről eszembe:

1) Ezek oktatják azt, hogy hogyan lehet reális tervekkel bármilyen célt elérni!

2) Ez a megközelítés eddig is bejött, igaz? Milyen népszerű már a szcientológia Magyarországon... 

Itt a felhívás:

Tovább

Egy vallás, ahol az értékesítőknek külön ünnepnapja van

Mint kiderült (számomra is újdonságként), a szcientológia értékesítőinek (az ún. regisztrátorok) külön ünnepnapja van - október 2-a a "Nemzetközi Regisztrátor Nap", amelyet zenés-játékos grillpartival ünnepelnek az org udvarán.

Úgy látszik, ebben a speciális "vallásban" a pénzen kívül azokat is imádják, akik már-már természetfeletti képességekkel bírnak azon a téren, hogy elválasszák a pénzt annak tulajdonosától.

Mi jöhet még ezután?

Ötleteim vannak például imákra!

Legyenek áldottak azok, akik elveszik az összes pénzünket, megszabadítva minket a vagyonnal járó vesződségektől.

Szenteltessék meg azok neve, akik L. Ron Hubbard nevében vagy az ő szent nevét eltitkolva pénzt csatornáznak az egyházba a hitetlenek üzleti vállalkozásaiból

Hiszek egy Hubbardban, hiszek egy egyházban és abban, hogy ma is meg tudom csinálni a bevételi kvótámat.

Védőszentre is van ötletem (ki más, mint kedvenc jedi mesterünk), aki Kaposvári Szt. Tamásként vonulhatna be a szcientológia történelmébe.

Itt a meghívó:

Tovább

Nehogy szóljatok valakinek, hogy fenn vagyunk a közösségi médián!

Ez a friss körlevél is mutatja, hogy mennyire nem az új embereknek szól a szcientológia reklámozása, hanem csak a régieket akarják megnyugtatni vele, hogy lám dolgoznak és tessék tovább adományozni.

Megnéztem ezeket az oldalakat és borzasztóak - ugyanazok a halálunalmas reklámok és szövegek, amelyeket már a '80-as évek óta ismételget az egyház, de már akkor se nagyon hitte el senki.

Mi értelme pld. a Twitteren követni a bárgyú hülyeségeiket bárkinek is?

De mint írtam, nem is az új embereknek szól, csak a régieknek demonstrálja, hogy gályáznak bizony a fiúk és a lányok keményen.

 

sm.jpg

 

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu