Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Újabb cenzúra/letiltatás

2017. június 22. - Reformer

A tartalomszolgáltatónál ismét bepanaszolt valaki (azt nem írhatom meg, hogy ki), így ezeket a bejegyzésekből ki kellett vennem az általa kifogásolt adatokat.

Ezekről a bejegyzésekről van szó, ez maradt belőlük:

http://objektivszcn.blog.hu/2013/03/09/konyvtarkampanyos_lehuzas_24_resz

http://objektivszcn.blog.hu/2009/03/10/cenzurazott_osztja_az_eszt

http://objektivszcn.blog.hu/2008/11/04/letiltva_az_egeszsegbiznisz_l_ron_hubbardja

http://objektivszcn.blog.hu/2009/02/08/letiltva_finanszirozta_a_tisztelet_tarsasaganak_rendezvenyet

http://objektivszcn.blog.hu/2008/04/14/a_drogmentes_magyarorszagert

 

Ehhez csak ennyi fűznék hozzá:

Én 10 évig voltam szcientológus, és a szcientológusok viselkedéset meghatározó szcientológus kódex 1-es, 17-es, 18-as és 19-es pontja értelmében én mindig nyíltan felvállaltam, hogy oda tartoztam.

Ezen pontokról van szó:

http://www.szcientologia.org.hu/what-is-scientology/the-scientology-creeds-and-codes/the-code-of-a-scientologist.html

  1. Folyamatosan és pontosan tájékoztatom a szcientológusokat, a közönséget és a sajtót a Szcientológiáról, a mentális egészség világáról és a társadalomról.
  2. Kiveszem a részem a Szcientológia világra gyakorolt hatásáért vállalt felelősségből.
  3. Növelem a Szcientológia létszámát és erejét világszerte.
  4. Tetteimmel példázom a Szcientológia hatékonyságát és bölcsességét.

 

Véleményem szerint gyávaság és képmutatás az adatvédelmi és a szerzői jogi törvényekre hivatkozni töröltetni azt az internetről, hogy valaki szcientológus, amikor a t. szcientológia egyház készségesen nyilvánosságra hozza az USA-ban a volt vezetői összes kis titkát, a legintimebb részletekig.

Állítólag 150 iskolában volt a Drogmentes Maraton idén

Legalábbis a szcientológia egyház sajtóközleménye szerint, mely itt olvasható:

Támadások ellenére is a drogmentességért küzdenek

Pár gondolatot kiemelnék:

A mozgalom fő támogatója a Magyarországi Szcientológia Egyház, amely ugyanazokat az elveket támogatja, mint a Drogmentes Maraton: tisztán is lehet élni! Úgy tűnik, a drogok elleni küzdelem nem mindenki számára pozitív üzenet – bár a kezdeményezés mellé számos híresség is odaállt, a 2100 km-es távot időnként mégis ellenszélben kellett végigfutniuk.

Most ismét a szcientológia a fő támogató, legalább haladunk az igazság felé. Ez már előrelépés ahhoz képest, hogy két évvel ezelőtt még csak "többek között velük is kapcsolatban álltak" a Maraton vezetője, Németh Gergő szerint, amikor (legalábbis a saját fejében) éppen egy TASZ-jelentést cáfolt meg:

A Szcientológia Egyházzal kapcsolatban állunk, ez nem titok senki előtt. Ez mindenkit érdekel. De ha valakinek elmondom, hogy kapcsolatban állunk még számos más egyházzal, az nem érdekel senkit. Pedig az is igaz.

Visszatérve a közleményre, megjelentek a sötétben bújkáló ellenforradalmárok:

A pozitív üzenet és a szívmelengető sikerek ellenére úgy tűnik, még ez a kezdeményezés sem lehet elég pozitív, hogy bizonyos érdekeket szolgáló emberek az ismeretlenség homályába burkolózva támadásokat ne indítanának ellene. Nonszensznek tűnhet, de a saját erőből megszervezett, állami hátszél nélküli civil kezdeményezésnek időnként szembesülnie kellett azzal is, hogy felsőbb utasításra nem akarják őket beengedni iskolákba előadást tartani, és egyéb módokon próbálnak gáncsot vetni felvilágosító munkájuknak.

Vajon kikre céloznak az "ismeretlenség homályába burkolózó, bizonyos érdekeket szolgáló emberekkel"? Én írtam róluk névvel vállalva, a TASZ egyik megnevezett munkatársa írt róluk, illetve egy közintézmény, a KLIK lépett fel ellenük.

A végén jönnek a statisztikák:

A Drogmentes Magyarországért Maraton idei körútja során mintegy 150 iskolában tartott drogfelvilágosító előadásokat – a részt vevő fiatalok több mint 80%-a tett fogadalmat, hogy drogmentes életet fog élni, és erre buzdítja társait is. A 42 napos akció során a sportolók közel 200 ezer embert értek el közvetlenül a drogmentesség pozitív üzenetével.

Ha lehet hinni nekik, akkor 150 iskolába be tudtak menni a KLIK tiltása ellenére is (bár úgy tudom, nem minden iskolát a KLIK üzemeltet). 

A "200 ezer elért ember" nem tudom, hogy hogyan jött ki nekik. 42 nap alatt az kb. napi 5000 ember, ami egyszerűen lehetetlen egy főleg futásból, kisebb részben füzetosztásból és előadásokból álló programnál. A médiában alig jelentek meg, szóval valószínűleg úgy jöhetett ki, hogy a tavalyi (szintén kisujjból szopott) számhoz hozzáadtak valamennyit...

 

Újabb FSZB-razzia, ezúttal Szentpétervárott

Újabb hatósági razzia Oroszországban - kedden ezúttal Szentpéterváron csapott le az FSZB a szcientológia ottani központjára, jelentette az AFP és a TASZSZ. A házkutatást követően több gyanúsítottat is előállítottak.

Fotó: © Nikolai Galkin/TASS


Az intézkedés egy évek óta zajló nyomozás része. Az orosz szcientológusokat többek között gyűlöletkeltéssel, illegális vállalkozási tevékenységgel [L. Ron Hubbard néhány művét még 2011-ben azok szélsőséges tartalma miatt egy orosz bíróság feketelistára tette, így az ezekre alapozott szolgáltatásokból származó bevétel következképpen illegális - a szerk.] és szélsőséges csoport szervezésével vádolják.

A FSZB közleménye szerint mintegy 276 millió rubelre (kb. 1,3 milliárd forint) rúg az illegálisnak minősített bevétel.

 

 

 

 

 

Médiamegjelenés a szcientológiának... a kamupárt-lesőben

Idén eddig szinte semmilyen médiamegjelenése nem volt a szcientológusoknak, és ettől sem lesznek boldogabbak, az biztos. Bár mondjuk legalább az eddigi kétféle sajtómegjelentéstől eltér - az egyik a saját maguk kiadta közlemény, a másik típus az, hogy valamilyen hatósági eljárás indult ellenük. :)

Ezt írta a magyar szci ex-elnök pártjáról a zárójel.hu:

Kamupárt-leső sorozat 2. - a Magunkért Mozgalom Párt

 

 

Vége a Drogmentes Maratonnak idénre, videóval

Tegnap a budapesti befutóval véget ért a szebb napokat is látott Drogmentes Maraton, a média ingerküszöbét alig megütő szcientológus önreklámozó rendezvény (egyszer adott újságnak interjút a vezér, abból is baj lett).

A maratonistákat mintegy 30-50 fős "tömeg" várta (jól jellemzi a szcientológia helyzetét, hogy elég sokat felismertem úgy a résztvevőkból, hogy több mint 10 éve nem vagyok szcientológus), és ezt a videót sikerült összehegeszteniük (ha már egy darab médiamunkás sem jelent meg).

A videó csak azért érdekes, mert pár belső képet láthatunk a szcientológus csodapalotáról és a befutót követő rendezvényről.

És képet is alkothatunk arról, hogy mekkora terjeszkedést okozott az ideális org. A képsorokból kiderül, hogy hol tart az ország Clearré tétele - szerencsére már ott sem, ahol a '90-es évek elején tartott a szcientológia Magyarországon.

A videó:

Drogmentes Magyarország Maraton 2017 beérkezés от rutube_account_1372300 на Rutube.

Igazi pénzgyűjtő nagyágyú érkezik Magyarországra

Kiadott egy közleményt a magát Magyarországi Szcientológia Egyháznak nevező vallási egyesület:

http://os.mti.hu/hirek/127419/a_magyarorszagi_szcientologia_egyhaz_kozlemenye

A közleményben Alfreddie Johnson "baptista lelkészként" jellemzett figura valójában a szcientológia egyik legsikeresebb és legaktívabb adománygyűjtője, aki a központi nagy kalapba (a Szcientológusok Nemzetközi Szövetsége - IAS) szedi az adományokat 10% jutalékért (még kettő ilyen arc van az "egyházban" - Michael Roberts és Jeff Pomerantz C-listás színészek).

Vajon mennyi lehet a kvótája erre a pár napra, amit itt tölt? 100.000 USD szokott lenni a minimum, de szerintem 250.000 vagy 500.000 lehet most, ha már "helyzet" van.

Kell a pénz ügyvédekre és adatvédelmi szakértőkre (legalábbis erre hivatkozva fogja kegyetlenül lehúzni a magyar szcientológusokat).

 

Bejegyzés-ajánló: A Drogmentes Maraton valós veszélyei

Érdemes elolvasni a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) blogján megjelent mai bejegyzést:

A Drogmentes Maraton valós veszélyei

Egy kis ízelítő:

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is országos körútra indult a Drogmentes Maraton, amely elvileg a hazai droghelyzeten hivatott javítani. Az elért gyerekekre és családjaikra azonban nem csak a szakmai szemszögből kifejezetten káros üzenetek veszélyesek, hanem az is, hogy a mozgalom mögött a beszervezéseiről híres Szcientológia Egyház áll.

[...]

A szervezetnek már a drogmegelőző tevékenysége is meglehetősen problémás. A Maraton csapatkapitánya a napokban úgy nyilatkozott a Szeged Ma portálnak, hogy „ha egy gyereket elértünk, és nem fog drogozni, akkor már megérte, mert ezt nem lehet pénzben vagy időben mérni”. Az ehhez hasonló állításokat az áltudományos tevékenységet végző prevenciós szervezetek használják önigazolásként.

[...]

A Maratont szervező Drogmentes Magyarországért Mozgalom megközelítése épp azok közé tartozik, amely súlyos szakmaiatlansága miatt akár növelheti is a kábítószerek kipróbálásának esélyét. Márpedig a Drogmentes Mozgalom füzetei az elrettentést vegyítik tudományosan megalapozatlan, rég megcáfolt állításokkal.

 

 

Lecsapott a szcientológia a manchesteri tragédiára is

Ismét akcióba lendültek a szcientológia önkéntes lelkészek a manchesteri terrortámadás után, írja Tony Ortega a blogján.

Ebben a katasztrófában is meglátták a promóciós és reklámlehetőséget, és ott is teremtek rikító sárga, szcientológia önkéntes lelkész feliratú dzsekikben és elkezdték osztogatni "Az út a boldogsághoz" c. Hubbard-könyvet. Hiszen mi másra is lenne szüksége egy terrortámadás áldozatainak, mint okos jótanácsokra a mindennapi fogmosás fontosságáról, a szüleink tiszteletéről vagy az ígéreteink betartásáról.

Arról már nem is beszélve, hogy ennek megörökítését úgy találták ízlésesnek, hogy mosolyogva pózoltak a helyiekkel:

Tovább

Gondban a Drogmentes Maraton?

Előzmény: a Drogmentes Maraton titkos alapszabálya

Már csak 1 hét van vissza a szcientológusok idei drogmentes maratonjából.

Azt hallottam több helyről is, hogy komolyabbb gondok vannak: nem túl sok iskolába engedik be őket a KLIK-tiltás miatt, és pénzük sincs elég.

Tovább