Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Jól startolt Leah Remini dokusorozata

2016. december 07. - Reformer

Forrás:

origo.hu cikk a premierről

Kedd este került adásba az A&E csatornán a kiugrott szcientológus színésznő, Leah Remini dokumentumsorozatának első epizódja, ami kirobbanó sikert aratott.

A Leah Remini: Scientology and the Aftermath (Leah Remini: A szcientológia és az utóhatás) nyitórészére 2,1 millió néző volt kíváncsi – premierepizód műsorra tűzésével a csatorna utoljára 2014-ben ért el ilyen eredményt.

Nyolcrészes dokuszériájában a Férjek gyöngye című sitcomból ismert színésznő – aki édesanyja révén kilencéves korától kezdve három évtizeden át volt a szcientológia híve – más egykori egyháztagok történetét mutatja be: egytől egyig kiábrándító, visszaélésekről, gyerekmolesztálásról, fizikai bántalmazásról és szétszakított családokról szóló sztorikat.

A sorozat hatását pedig mi sem példázza jobban, mint hogy közvetlenül az adásba kerülés után a szcientológiai egyház ellencsapásként elindított egy honlapot Leah Remini: Aftermath – After Money (Leah Remini: Utóhatás, a pénz miatt) címmel, ahol megpróbálják lejáratni a sztárt, és természetesen tagadják a szériában elhangzott állításokat.

Leah Remini legutóbb Ellen DeGeneres talkshow-jában mesélt meredek dolgokat a szcientológiáról, előtte pedig könyvet is írt a vallás sötét oldaláról és saját tapasztalatairól. A Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology (Bajkeverő: Túlélni Hollywoodot és a szcientológiát) tavaly jelent meg, két évvel azután, hogy a színésznő szakított az egyházzal.

Már két rész lement, lenne is miről írni, de még kivárok, hátha lesz hozzá angol és aztán magyar felirat.

Wellness-hétvége és "all you can eat" vacsora a térítés jutalma

A szcientológia vallási egyesületnél így jutalmazzák azokat, akiknek az ügyfelei "befizetik és elkezdik a teljes tanfolyamcsomagjukat", illetve a "legnagyobb értékben kezdenek el szolgáltatásokat".

Tipikus vallási tevékenység ez, bármely más magyarországi egyháznál is abszolút elképzelhető lenne. Meg az is, hogy a vallás alapítójának születésnapját termelési/teljesítési versennyel ünneplik.

Íme:

training.jpg

 

24000 drogfelvilágosító füzetet osztottak ki, részben gyerekek révén

Már többször írtam arról, hogy valamiért mindig büszkén posztolják a Facebookra a szcientológiának dolgozó vagy tanfolyamokat végző gyerekeket.

Most pld. a füzetek osztogatása kapcsán azt tartották fontosnak kiemelni, hogy 5-10 éves gyerekek is mennyit segítettek ebben.

Nem is beszélve a 9 éves lányról, aki már 3 tanfolyamot is elvégzett..

Egyszerűen nem értem, miért büszkék ezekre.

íme a képek és a bejelentés:

Tovább

Nemere Istvánból lassan szcientológus lesz

Előzmények:

Megnyílt az org, avagy kapjon már valami díjat Nemere István!

Zacher Gábor a szcientológia méregtelenítő programjáról

Nemcsak beszédet mondott az "ideális org" nyári megnyitóján a közismert író, hanem most már komolyabban is elkezdett foglalkozni a szcientológiával - elkezdte a Hubbard-féle méregtelenítő programot a szcientológusok nyíregyházi központjában. (Megjegyzés: Erről a szolgáltatástól már többször írtam, de dr. Zacher Gábornál biztosan nem vagyok hitelesebb, szóval elég azt elolvasni, amit belinkeltem.)

Ezzel megtette az első lépést az ún. "Hídon", mely papíron a teljes szellemi szabadsághoz vezet.

Remélem, minél hamarabb jön a szokásos hátraarc és pánikszerű menekülés.

nemerepurif.jpg

Cikkajánló és tüntetés-bejelentő

1. Leah Remini új sorozata a szcientológiáról

Leah Remini amerikai színésznő új dokumentumfilm-sorozatáról írt az unikornis.hu.

A lényeg:

Néhány napja volt a premierje az amerikai A&E csatornán Leah Remini szcientológiai egyházról szóló műsorának. A show-ban a szcientológiai egyházat három éve elhagyó színésznő olyan embereket mutat be, akiknek így vagy úgy, de megnyomorította az életét a szcientológia, és csak nagy nehézségek árán, sokszor saját családjukkal és barátaikkal is szembefordulva sikerült elhagyniuk őket. Remini szerint egyébként a szcientológusok valóban hisznek abban, hogy Tom Cruise egy kézzel megváltoztatja a világot, és messiásszerű figurának tekintik.

A King of Queens [Férjek gyöngye] című sorozatból ismert színésznő missziójának tartja, hogy megismertesse a nagyközönséget a szcientológiai egyház zsarolási módszereivel és a szervezetet összetartó korrupcióval. Őt magát is többször megfélemlítették, amikor ki akart lépni, de azt mondja, a nyilvánosság jelenti számára a legnagyobb védelmet.

Azt mondták, hogy nem kell hinnem benne, elég ha követem a tanításaikat. A hazugságaikkal szemben egyetlen lehetőségem volt: elhagyni őket. De akkor a családom még nem állt készen erre a lépésre. Az egyház egyik vezetője azt kérdezte tőlem: Kész vagy elhagyni mindenkit, akit valaha ismertél?

Leah Remini szerint David Miscavige, a szcientológia atyjának haláláig valószínűleg továbbra is működni fog a szervezet, de hamis tanaik, igazságtalan szabályaik és zsarolási módszereik leleplezésével talán egyre több ember fog elfordulni tőlük. Ehhez próbál hozzájárulni új műsorával.

Kedden ment le az első rész, a hétvégén megpróbálok írni róla bővebben.

2. December 10-én tüntetni fog az emberi jogokért a szcientológusok egyik fiókszervezete

Én tudnék egy jó tüntetési helyszínt ajánlani:

XIII. kerület Váci út 169.

Egy magát egyháznak tartó szervezetnek van ott a székhelye, ahol rendszeresek az emberi jogok különféle kisebb-nagyobb megsértései, például

- titkosszolgálatosdit játszva adatokat gyűjtenek és vastag dossziékat vezetnek a tagjaikról és ellenségeikről
- durván beavatkoznak a tagok magánéletébe, pld. megszabják, hogy kivel ismerkedhetnek, kinek lehetnek az ismerősei a Facebook-on, sőt még a szexuális szokásokat is szabályozzák
- munkatáborokat üzemeltetnek a rosszul teljesítő "szerzeteseik" "rehabilitálására"
- eltussolják a szervezeten belül zajló visszaéléseket
- rágalmazó weboldalat publikálnak volt prominens tagjaikról és tisztviselőikről

tunti.jpg

 

Munkában a belső elhárítás

Volt már szó párszor arról, hogy milyen mértékben kémkedik a szcientológia a saját tagjai után, sőt még a volt tagjai után is.

Ma kaptam ezt a "tudomásjelentést", amelyben a budapesti "OT Bizottság" [a nem munkatárs OT-kat tömörítő és az "egyház" projektjein őket ugráltató csapat] elnöke írt valakiről.

Miért is jelentette a fegyelmezési részlegnek "hittársát"? Mert a Facebookon ismerőse egy olyan személy, akit a szcientológusok "elnyomó személynek" nyilvánítottak.

Már az is érdekes persze, hogy ez az úgynevezett "elnyomó személy" hosszú évekig a magyar szcientológia meghatározó emberének számított, valahogy elevickélt az OT 7-es szintig is (pedig Hubbard szerint az elnyomó személyeknek nincsenek nyereségeik a szcientológiából, tehát el sem juthatott volna oda soha). A számolatlan milliókról nem is beszélve, amiket a szolgáltatásokra és "csak úgy", direkt adományként becsengetett. Aztán valahogy ez sem volt elég, és elnyomónak minősítették át. 

Az viszont milyen már, hogy évekkel ezen címke ráaggatása után sem szállnak le róla, és folyamatosan figyelik, kivel is jelölgetik egymást a Facebookon.

Ezt a "munkát" egyébként ugyanaz az a csapat végzi az "egyházon" belül, aki 1) sorban adja ki a sajtóközleményeket az emberi jogok fontosságáról és 2) rettenetesen felháborodik, ha valaki a kikényszerített kapcsolatmegszakítás intézményéről érdeklődik, és közli, hogy az "teljesen önkéntes" és "nagyon ritkán fordul elő".

Itt a dokumentum:

kr.jpg

 

Szcientológusok a XIII. kerületért

Ez annak a zárt Facebook-csoportnak a neve, amelyet a szcientológusok hoztak létre annak érdekében, hogy jobban elfogadják őket a helyiek.

Itt nézhető meg, sőt még a taglista is nyilvános (bár már nem sokáig lesz az valószínűleg...): Szcientológusok a XIII. kerületért

Mivel nem térhetnek el a Hubbard-féle útmutatásoktól és PR-módszerektől, ezen próbálkozás végeredménye is ugyanaz lesz, mint az eddigi PR-akcióké: a szcientológia elutasítottsága.

Azért komikus, hogy 1) milyen átlátszó trükkökkel próbálkoznak (beültetik az OSA-s embert, Lange "Paci" Lászlót, a helyi lokálpatrióta egyesületbe, aki hipp-hopp helytörténeti szakértő is lett), 2) milyen hangzatos címeket osztogatnak egymásnak, pld. van egy "új civilizáció megvalósítási tiszt" - neki például mi lehet a feladata? Hogy lehet egy új civilizációt megvalósítani?

xiii.jpg

 

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu