Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A halott fia képét tartó anya átvágja a szalagot a kiállítás megnyitóján

2016. augusztus 26. - Reformer

Megnyílt a CCHR-kiállítás, a szcientológusok pszichiátriaellenes szervezetének "látjátok, erre költöttök a pénzeteket" típusú kiállítása Hubbard ősellenségeiről, az általa intergalaktikus bűnözőknek és a Farsec bolygóról származónak tartott pszichiáterekről.

Akkora közérdeklődés kísérte, hogy 2 nappal a megnyitó után, egy fizetett hirdetésből szereztem róla tudomást.

Láthatóan igyekeztek a katasztrófa-kapitalizmus nagy szakértő, mert egyrészt rögtön azzal kezdtek, hogy "mi köze a pszichiátriának a terrorizmushoz" és a kiállítást egy édesanya nyitotta meg, akinek a fia pszichiátriai kezelés során vesztette életét.

Ez 79 lájkot és 0 db sajtómegjelenést hozott, kivéve ezt az egyet, amiért fizettek:

Megrázó kiállítás nyílt a pszichiátriai visszaélésekről

 

 

 

 

 

Hírek az utóbbi napokból

1. A jelek szerint továbbra sem történik semmi a szcientológusok házatáján

Amióta átadták a valójában át nem adható épületet, azóta síri csend honol a Facebook oldalukon a jövőről és a továbbiakról. A beígért médiakampánynak se híre, se hamva, és nem özönlenek tömegével az új emberek a csodálatos palotába.

Ez az elmúlt héten sem változott.

Kíváncsi vagyok, hogy mikor fog az első nagyobb támogató morgolódni az eredmények totális és látványos hiánya láttán.

2. Lesifotó az orgból

Tovább

Celebhíradó: Tom Cruise állítólag 3 éve nem látta a lányát

Cikk a Velveten: Tom Cruise tényleg 3 éve nem látogathatta meg a lányát

Makacs dolgok ezek a kapcsolatmegszakításos történetek, az egyház minden igyekezete ellenére újra és újra felbukkannak. A jelek szerint még a legprominensebb tag sem vonhatja ki a magát ezen gyakorlat alól.

Bár nem szeretem Tom Cruise-t, lányos apaként azért sajnálom valahol szerencsétlent - Hubbard szélhámossága miatt kimarad (ráadásul önként!) a lánya fiatalkorából. Ez tipikusan az a dolog, amit nagyon meg tud bánni az ember később.

CCHR kiállítás is lesz

A szcientológus "pszichóirtó" szervezet hamarosan ismét kiállítást rendez Budapesten a pszichiátriai visszaélésekről és Hubbard témához kapcsolódó épületes gondolatairól.

Érdekes, hogy sofőrre már nem telik (vagy csak sajnálják arra a pénzt, amit ingyen is meg lehet csináltatni lelkes balekokkal).

Valószínűleg az ideális org látogatottságát akarják egyébként megdobni.

Erről jut eszembe: már nyár elején beszedték a 500 db aranykötéses Dianetika könyv árát, mind a 86,7 millió forintot az utolsó fillérig arra hatalmas és majd az ígéretek szerint két évig tartó reklámkampányra, amely keretében még egyetlen szórólapot sem sikerült nyomtatni...

 

cchr_2.jpg

Újabb szcientológia tanácsadó

A számtalan üzleti tanácsadó és nonprofit fedőszervezet mellé újabb életmód-tanácsadó érkezett a wogok megtérítésének frontjára: Novák Ákos, aki elmondása szerint "az emberi boldogság forrásának megszállott kutatója". Honlapján a "szcientológia", "dianetika" és a "Hubbard" szavak egyáltalán nem szerepelnek.

A blog egyik olvasója kíváncsiságból feliratkozott Ákos hírlevelére, erre ezt kapta meg első számú üzenetként.

Tovább

Felhívtak az ideális orgból

Úgy látszik, hiába kezdtek saját elmondásuk szerint teljesen új korszakot a magyar szcientológia történetében, az adatvédelmi hiányosságok a régiek maradtak.

Ma felhívott az "ideális org" egyik munkatársa, mivel állítása szerint telefonszámmal szerepeltem a "külső munkatársak" listáján és meghívott a következő külső munkatársi gyűlésre.

Kedélyesen elbeszélgetettem vele, kihasználva ezt az alkalmat, és azt, hogy fogalma sem volt arról, kivel társalog éppen.

A következő információkat tudtam meg tőle:

1) Az org megnyitásakor egész pontosan 256 munkatársa volt összesen az ott lévő két szervezeti egységnek (és mindenkinek vagy egyenruhája).

2) Nem nyitott még meg 100%-osan az org, mert ugyan a legfontosabb engedélyek megvannak, de "pár engedély" még hiányzik. Ezért (gondolom a hatóságok megtévesztésére) két szabály van érvényben:

a) az orgba szolgáltatásra járó szcientológusok nem használhatják a főbejáratot, hanem csak az udvar felőli hátsó bejáraton mehetnek be az épületbe;

b) az org nem végez közvetlen ügyfélszerzést, azaz nem próbálják meg beterelni a járókelőket ingyenes személyiségtesztre, és olyan embert fogadnak el szolgáltatásra, akiket a külső munkatársnak hoznak be.

3) Kérdeztem, hogy van-e olyan ismertebb ember Magyarországon, aki az ideális org hatására elkezdett szcientológia szolgáltatásokra járni. Nem tudott ilyet mondani, de annyi elárult, hogy egy vezető politikus egy "Horvátországtól délre eső kis országban" (nem emlékezett az ország nevére, csak erre és arra, hogy talán a maga a miniszterelnök volt az vagy valamelyik nagyon befolyásos politikus) elvégezte a Super Power auditálást a floridai központjukban.

Levetítik külföldi szcientológusoknak a magyarországi ideális org megnyitóját

Ezt is megértük, kis hazánk történéseinek kellene inspirálnia a szcientológiát nemzetközileg.

Itt van például ez, mely szerint augusztus 5-én a bolygó mind a 150 orgja levetítette a helyieknek Miscavige kapitány budapesti beszédét, a vetítést pedig Los Angelesben még hagyományos magyar ételek és szórakoztatás (az mi lehet) is követte.

Itt van a jeles esemény meghívója:

Tovább

Álinterjú M. Attilával

Előzmény: 

Interjú Miklovicz Attilával a life.hu-n

Mint írtam akkor, eléggé felhúztam magam Attila válaszain. Ezért úgy gondoltam, célszerű lennne megírni, hogy mik lennének a válaszai, ha őszintén válaszolt volna és azt mondta volna, amit valójában gondol. 

Tehát az egyértelműség kedvéért - a válaszokban én azt fogalmaztam meg, amit egy szcientológus szóvivő valójában gondol.

Vendégünk M. Attila, a szcientológia egyház Vicc Presidentje.

Tovább

Cikkajánló: Ripost cikk a kapcsolatmegszakításról

Itt olvasható el:

Sok­koló val­lo­más: Be­há­lóz­ták a szci­en­to­ló­gu­sok az édes­anyá­mat!

A történetben csak az egy napig térden csúszás és a napi 1-2 óra alvás a valószínűtlen elem. A többi sajnos megtörténhetett (és meg is történik nap mint nap).

Bár jobban végiggondolva az is lehet, hogy csak a kilépni szándékozókkal végzett kemély fizikai munkára utalnak. A napi 1-2 óra alvás túlzás, de tényleg van alvásmegvonás a szcientológusoknál, csak nem ilyen drasztikus.

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu