Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A féktelen terjeszkedés és a monumentális teljesítmény éve

2017. július 21. - Reformer

Külső szemlélőként egészen viccesek az ilyen típusú kommunikációk.

Sok okuk nem lenne örülni, de mégis egy "mérföldő jelentőségű" rendezvény megtartásával veregetik vállon magukat. Amelyet természetesen egy héttel előtte kezdenek el hirdetni.

meghivo.jpg

Egyébként meg biztos, hogy pénzszerzés és/vagy toborzás a valódi cél.

 

Nyílt napot rendeznek a budapesti szcientológusok

Tényleg nagyon kevés lehet az érdeklődő, mert ilyet még nem csináltak.

Elhitték David Miscavige-nek, hogy ha felépítik az ideális orgot, akkor bejönnek az emberek. Hát nem jöttek.

Marad a B-terv: a mindenféle, némi kétségbeesésről árulkodó húzások, mint például ez.

Tovább

Jó eséllyel ismét kaphatnak majd egyházi 1% SZJA-t a szcientológusok

Az Alkotmánybíróság mai döntése értelmében

az Országgyűlésnek biztosítani kell, hogy az adózók az "egyházi” 1%-áról rendelkezésük során valamennyi vallási közösség közül választhassanak

Az indoklás szerint: 
Az Alkotmánybíróság mulasztásban megnyilvánuló alaptörvény-ellenességet állapított meg, mert a törvényalkotó nem biztosította az adózók számára, hogy személyi jövedelemadójuk „egyházi” 1%-áról rendelkező nyilatkozatuk kedvezményezettjeként valamennyi vallási közösség közül választhassanak.  Az Alkotmánybíróság ezért felhívta az Országgyűlést, hogy jogalkotási kötelezettségének 2017. december 31-ig tegyen eleget.
Kíváncsi leszek, ebből mi lesz. Elvileg kellene egy törvényt vagy rendeletet hozni, amely minden vallási egyesülethez technikai számot rendel.
Akkor viszont túl sok lényegi különbség nem marad a vallási egyesületek és az egyházként elismert szervezetek között, tehát például a szcientológiát tekintve is többé-kevésbé visszaáll a 2012-es törvényi változás előtti állapot.

Emmy-díjra jelölték Leah Remini szcientológiáról szóló sorozatát

A 2017-es Emmy-díjra jelölt televíziós produkciók között szerepel Leah Remini A szcientológia és utóhatásai c. sorozata, a "Best Informational Series or Special" kategóriában. 

Gratulálunk!

Aki még nem látta volna, itt megnézheti:

A szcientológia és utóhatásai (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)

A második évadot beharangozó különleges 1,5 órás epizód magyar felirata már készülőben, hamarosan meg fog jelenni.

Az üzleti tanácsadók "behozóvonala" működésben

Itt az élő példa arra, hogy hogyan próbálják a szcientológia "Hubbard Menedzsment Rendszernek" hívott tanításait terjesztő üzleti tanácsadók ügyfeleiket beszervezni a szcientológia egyházba.

A legújabb kísérlet az ingyenes "hatékony időgazdálkodás tréning" az ilyenkor szemérmesen "Dianetika központnak" nevezett szcientológia egyházi épületben (ki is más tartaná, mint az ősmagyar jedi mester, a magyarországi szcientológia Chuck Norrisa, aki természetesen ehhez is ért):

https://www.facebook.com/events/324042454701988/

A meghívó szövege a szerzőt idézve ebben a stílusban íródott: "szerény lennék, de nincs mire". 

Az ingyenességről meg annyit, hogy olyan ez, mint A három testőr Afrikában Grand Hotelje: "Belépés díjtalan! Kilépés bizonytalan!". Szóval nagyon drága lesz, ha valaki az előadás után ottragad a "Dianetika" központban...

 

 

Rathbun parancsnok újabb pálfordulása

Ki az a Marty Rathbun?

Már többször volt téma a blogon Mark C. "Marty" Rathbun "parancsnok" személye.

Annyit kell róla tudni, hogy 27 évig volt Sea Org tag, és felküzdötte magát az egótréning-piramisjáték legtetejére: David Miscavige helyettese lett, parancsnoki (Commander) rangban. Kulcsszerepet játszott például a 1993-as amerikai adómentesség kivívásában is.

Tovább

A szcientológia és a magyar ősvallás

Meglepődve fedeztem fel K. Tamás jedi mester Facebook-oldalán, hogy előadást tart a magyar őstörténetről. Sőt, a hirdetésben (10e a belépő az észosztásra) még egy tematikát is kirakott, az elmaradhatatlan helyesírási hibákkal:

Az ember alapvetően magyar?

Mi a harmadik dinamikas engramja [egy olyan pszichológiai probléma, ami miatt nem tudnak csoportként működni - a szerk.] a magyaroknak szószerint?

Mikortól nem működött Magyarország?

Szent István, megmentő vagy hazaáruló?

Mi jelentése pár egyiptomi és bibliai szónak magyarul?

Hogyan kerestek pénzt a magyarok?

Mi közünk a Keltákhoz?

Mi közünk a Brittekhez?

Az Ószövetség magyar vonatkozásai?

Homérosz magyar volt?

Vezetőként és értékesítők mit tudunk a múltunkból kamatoztatni?

Úgy látszik, ebben is változott a magyar szcientológia. Amikor én még ott voltam (1999-2001 körül) volt pár szcientológus, akik elmondásuk szerint komoly párhuzamokat fedeztek fel az ún. "magyar ősvallás" és a szcientológia tanításai között, és erről előadást akartak tartani.

Sosem felejtem el, hogy amikor a főnököm, a magyar szcientológia mindenható ura, F. Miklós kezébe került az előadás szórólapja, hatalmas betűkkel ráírta tollal, hogy "SQUIRREL RIADÓ" (azaz mókusriasztás - "mókusnak" a szcientológiát megmásító, elferdítő, rosszul alkalmazó embereket neveztük, ami halálos bűnnek számított), és utasította K. Zoltán műveleti parancsnokhelyettest (tényleg ez volt a beosztása), hogy akadályozza meg az előadást, "kezeltesse" az etika részleggel az előadókat, és többet ez a téma ne kerüljön elő.

Úgy látszik, hogy most már más szelek fújnak. Vagy ha a pénzről van szó, akkor bármi mehet.

2016 számokban a szcientológusoknál, 1. rész: 426 milliós veszteség az ideális orgban

Lassan elérhetővé válnak a szcientológia szervezetek 2016-os beszámolói (az Országos Bírósági Hivatal "civil szervezetek keresőjében" lehet megnézni és letölteni ezeket).

Tavaly már foglalkoztam az állam felé jelentett számaikkal (itt, itt és itt), most a friss adatok fényében megnézem, hogy hogyan teljesítettek.

Mint arra emlékezhetünk, a tavalyi évi közepén nyílt meg a Váci úti "ideális org".

Tovább