Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Vilmos, a bátor 11 évvel ezelőtti égése a rádióban

2018. május 17. - Reformer

Március végén került fel a Youtube-ra egy 2007. júniusi rádiós beszélgetés a szcientológiáról.

A beszélgetés apropója az volt, hogy engedélyezte akkor az oktatási minisztérium Hubbard anyagainak használatát a pedagógusképzésben (amit egy hétre rá vissza is vontak).

Ilyen típusú műsor nem egy volt már, de ez abból a szempontból érdekes, hogy a műsor közben betelefonált M. Vilmos, a magyarországi OSA jogi osztályvezetője (akinek eredeti foglalkozása kőműves, a műsort hallgatva ennek lesz jelentősége), egyszerű szcientológusnak kiadva magát.

Itt szembekerült Puzsér Róberttel, (akinél teljes joggal el lehet sütni a "megosztó személyiség" klisét), aki hallható élvezettel szedte darabokra Vilmosunk érvrendszerét (bár nyilvánvalóan szellemileg nem voltak egy súlycsoportban).

Ritka az olyan, hogy riportalanyként valaki ennyire elveszti a lába alól a talajt... és tulajdonképpen rosszabbul jött ki belőle, mintha be sem telefonált volna.

A Vilmossal folytatott beszélgetés 34:45-kor kezdődik és 52:27 -ig tart.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr3813966760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Damiel 2018.05.17. 23:37:29

Hát ez roppant kínos! Vilmosunk nem állt a helyzet magaslatán...

Bgisi 2018.05.20. 23:18:46

13 évnyi szci "gyakorlattal" a háta mögött hebeg-habog, izgul, téveszt, "valami alapítvány"-ozik, és a végén ahogy lebuktatják, azért meglehetősen meredek. Meg is sajnáltam...

Damiel 2018.05.22. 13:18:14

@Bgisi: Nem is dicsérték meg ezért ebben biztos vagyok. Hülyeséget beszélt, de legalább ezt zavarosan és szánalmas módon tette. Talán keresnie kellene egy jó kommunikációs tréninget. De félretéve az intrikát, azt gondolom, hogy a xenu kérdés mindig is Achilles-sarka lesz a szci-hez intézett kérdéseknek. Ugyanis Ő erről az OT III előtt nem tud/tudhat, utána meg köti a titoktartás. Így az ezzel kapcsolatos kommunikáció mindig is könnyen fordulhat paródiába.
süti beállítások módosítása