Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Elindult az idei Drogmentes Maraton (fotókkal)

2018. április 09. - Reformer

(Megjegyzés: fontosnak tartom tisztázni, hogy információim szerint a szcientológia egyház soha egyetlen fillérrel sem támogatta ezt a kezdeményezést. A maraton éves költségvetését szponzoroktól és szcientológus vállalkozóktól szokták összeszedni a maratont szervező civil szervezet munkatársai, maga a vallási egyesület egyáltalán nem támogatja ezt közvetlenül.)

Szombaton ismét útjára indult a szcientológiát népszerűsíteni hivatott, a szcientológia egyház egyik fedőszervezete (Drogmentes Világért Alapítvány) által szervezett Drogmentes Maraton.

Egyetlen cikket találtam a témában - ott, ahol a múltkori alákérdezősnek sem nevezhető "interjú" lement:

A Drogmentes Magyarországért (prherald.hu)

Pár idézet a cikkből:

Tizenhetedik alkalommal indult útjára 2018. április 7-én a Drogmentes Magyarországért Maraton, amely eredetileg 2002-ben – a szcientológusok kezdeményezéseként – született meg, s mára Európa legnagyobb sporttal egybekötött drogmegelőző mozgalmává nőtte ki magát.

Ez biztos nincs így, a fotókat elnézegetve nagy szégyen lenne, ha ez lenne Európában a legnagyobb ilyen mozgalom.

Megtudtuk a celebfellépőket és a védnököket:

A Maraton szombati „Start-rendezvényén” számos híresség is fellépett, többek között: Horányi Júlia énekesnő, Kegye János pánsíp művész, Dr. Komáromi István zenész-énekes és Nyitrai Eszter előadóművész.

Az esemény védnökei is megjelentek: Barnóczky Ákos filmrendező, Danny Blue mentalista, Fejes Rita színésznő, Gáll Gregor szobrászművész, Pető Kincső színésznő, Tóth Cili fitness világbajnok.

A szokásos nevek, a szcientológiát figyelők számára különösebb meglepetések nincsenek.

Egy, a rendezvényre ellátogató elnyomó személy készített pár fotót és egy rövid videót. Ebből azért látszik, hogy nagyon-nagyon kevesen voltak.

Fotógaléria:

Videó:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr7413820240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Damiel 2018.04.09. 17:19:20

A 17. Drogmentes Maraton világméretű áttörést ért el, s valamennyi statisztikáját sosem látott magasságokba emelte. A maraton nyitórendezvényén elhangzot félplayback-ek száma 100 százalékkal, az egy négyzetmérette jutó szcientológusok száma 400 %-al emelkedett, így a wog-ok, pszichók fölött mérföldkő jelentőségű győzelmet arattak, s így teljesen kiszorultak a térről. Egy ország, sőt egy kontinens figyeli lélegzetvisszafojtva az elsoprő lendületet, az eufórikus hangulatot, s immáron kétségünk sem férhet ahhoz, hogy ez a megállíthatatlan erő végképp elhozza mindannyiunk számára a szabadságot! Köszönjük Ron!

egytucatLevelibéka 2018.04.09. 19:43:38

Nem kell annyira cinikusnak lenni.
A vak is láthatja, hogy szándékosan rosszul van elkészítve az a néhány fotó. (Nem csoda, hisz egy elnyomó készítette)
A több10.000 embert direkt nem úgy, nem jó időben és szögből fotózta. Hirdetőtáblák, autók, sátrak, pocakos emberek takarták a megboldogult aktivisták tömegét.

Az 'amúgy ez nem ciki kissé' "jelzős mondatszerkezet" jut eszembe erről a bejegyzésről.

Csak, hogy csavarjak rajta még egyet:
hogy nem szégyelljük magunkat mindannyian? gúnyt űzünk mindazokból akik életüket, családjukat, wogos karrierjüket feláldozva helyettünk is és értünk is harcba szállnak mindennap a világ megmentéséért.
Süllyedjünk el szégyenünkben! Ámen.

Nagy Tamás!
Lange László!
Miklovic(z) Attila!
Megatöbbiek!

Ébresztő van!

Gyaloghuszár 2018.04.10. 10:08:54

Damiel, Egytucat - nem értem, hogy lehet ilyen komolytalan módon beszélni egy ilyen csodálatos témáról. Csak drogdílerek lehetnek akik így rágalmaznak egy ilyen magasztos kezdeményezést...
És a gyerekek milliói, akiket megvédenek? Akik azóta sem drogoznak mióta arra futott ez a Csapat, vive a boldogság és tudás fáklyáját?

Meg lehet nézni, hogy Kolumbiában, ahol sosem futott
"Horányi Júlia énekesnő, Kegye János pánsíp művész, Dr. Komáromi István zenész-énekes és Nyitrai Eszter előadóművész", mennyivel rosszabb a helyzet!

Csilliószázalékkal! Valós adat!

Tényleg azon kell fennakadni, hogy csak 21-en vannak? Hogy az énekesnők a pánsíp művészeknek énekelnek? És Gandi? Az hányan volt?

Ez az út vezet a holokauszthoz - ma itt vigyorogtok, de gondolatban már a szöges drótot fonjátok Recskhez, vagy hova. Hát nem látjátok, milyen veszélyes ez? Ma minket, holnap atomháború.

Damiel 2018.04.10. 16:16:45

@Gyaloghuszár: Bocsánat, igazad van. Megyek O/W-t írni!

büdös zokni 2018.04.10. 17:51:43

Ma felhivott egy rondroid az orgból, szeretettel meghivott az IAS-ünnepségre. Kérdezem, nem zavarja-e, hogy elnyomó vagyok? Nem, ez nem szci rendezvény, erre bárki jöhet. Mondom IAS az annyit jelent mint Szcientológusok Nemzetközi Szövetsége, én meg nem vagyok szci. Attól még mehetek, aszongya. LOL
Nagyon kellhet nekik a pénz.

egytucatLevelibéka 2018.04.10. 22:32:32

@büdös zokni: mit tudja az a szerencsétlen, hogy mi az az elnyomó? Életében, de még előzőekben sem találkozott olyanokkal sem ő, sem a felmenői, így a fogalom tárban nincs neki olyan.
Na de majd most! Itt megtanulja ezeknél egy életre de még a következőkre is.

Scndictionary:
Elnyomó: aki bírálja a Szálljeltológyát.

ui: mi pedig úgy gondoljuk, hogy aki nem bírálja, aki lelkendezik az átlátszó rendezvényeken, aki megeszi DM kampányvideóit, az ott elhangzott statisztikaszerűen előadott habratyot....
...szóval szerintünk az egyszerűen ostoba.
Nekem úgy nem hiányzik oda tartozni, hogy csak na! Hahaha hihihi... én így vagyok boldog.

Polgar 2018.04.11. 21:43:01

Szerintem ez csak píár. Ismerek egy szcientológust, aki eléggé iszákos...

MVF 2019.02.20. 16:17:30

Mai hír: "A főpolgármester és a budapesti rendőrfőkapitány vezetésével Budapesti Kábítószerügyi Egyeztető Fórumot hoznak létre – döntött szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés."

Meglepődnék, ha bizonyos drogmentes berkekben nem indulna lázas tervezgetés az esetleges új lehetőségeket illetően. Ráadásul holnap csütörtök ;-)
süti beállítások módosítása