Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Elkezdtek harsányan jótékonykodni

2018. március 04. - Reformer

A Szcientológusok versenyfutása a fagyhalállal c. szenzációhajhász címmel hozta le egy velük barátinak tűnő média, hogy a szcientológia vallási egyesület a hidegben fagyoskodó rászorulók megsegítésére

kb. 100 takarót, pokrócokat, hálózsákokat, matracokat és meleg ruhákat gyűjtött össze.

A motivációt illetően vannak kétségem, a stílus, amiben előadták, az gyomorforgató, de legalább végre valami minimális hasznára vannak a társadalomnak.

Az itteni OSA-s, Lange Laci, meg is szólalt az ügyben:

„Sajnos nem sokan törődnek a kb. 8 000 budapesti otthontalan emberrel. Míg az ember kényelmes meleg lakásban finom ételeket eszik, addig hajléktalan embertársai éhesen fagyoskodnak a háza előtt. Miként lehetséges, hogy 2018-ban Budapesten, éhesen szenvednek EMBEREK a hidegben? Ezen változtatni kell! Arra kérünk minden jóérzésű embert, hogy lehetőségeihez képest segítsen minél többet a rászorulóknak.” – nyilatkozta Lange László, az önkéntes szcientológus lelkészek vezetője.

Laci szavainak fényében felhívnám arra a figyelmet, hogy a szcientológusok csak a saját székházukra kb. 2,5 milliárd forintot költöttek, 2015-ben pedig több mint 1 milliárd forint volt a nyereségük.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr1213714394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

budatom 2018.03.04. 14:08:16

Abban a székházban pedig nyilván meleg van...

egytucatLevelibéka 2018.03.04. 21:23:16

Tudjuk, hogy az az épület nem arra lett tervezve, hogy hajléktalanoknak otthont adjon. Az egész PR valóban bűzlik és gyomorforgató. Identitászavaros ez az egész. Amúgy LRH szerint is a SCN a jó képességűek, a magas statisztikájúaknak lett kitalálva, nem ilyen feladatok ellátására.
De már látom magam előtt amint a főmufti egy csilivili rendezvényen ezt is túlértékelve bemutatja mint társadalomjobbító vagy micsoda tevékenységet.
"A fő statisztikánk már nem a Clearek, OT-k gyártása, nem a jó auditálási órák száma."
A kiosztott pokrócok száma. : )
Tréfát félretéve, mennyire magasztos lenne mindezt csendben, PR érdekvadászat nélkül tenni. Ugye?

büdös zokni 2018.03.06. 10:27:22

Én úgy tanultam, a legtöbbet azzal segithetek, ha én magam haladok a hidon.

Lehet igazam 2018.03.07. 23:24:42

Szerencsére nem az "Az út a boldogsághoz" füzetett osztogattak nekik, habár azt is eltudtam volna kepzelni.
Illetve az előttem szólóhoz csatlakozva egy kicsit furcsálom a dolgot, mert hogy az "alacsony statisztikát" nem szokták támogatni.

Sajnos ez is minden más csak egy jó PR fogás, amire most szüksegük is van, megha ezt egy lelkes szcientológus is kezdemenyezte, csupán jószándékból.
süti beállítások módosítása