Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Újabb tüntetés lesz szombaton (utána pénzgyűjtő rendezvénnyel)

2018. január 18. - Reformer

Ezt tették fel a szcientológusok a hivatalos oldalukra (ide):

Nagyon nagy lehet már a kézivezérlés mértéke, mert ezt a közlemény olyan magyartalan, hogy biztosan angolról fordították - tehát már ilyen kis ügyekben is kint döntenek.

1500-2000 embert várnak. Az elvileg létező több mint 10 millió szcientológusból ennyinek fontos csak ez a "példátlan vallásüldözés"?

Tiltakozásuk jeléül több mint 28 ország szcientológusai vonulnak ismét Budapest utcáira január 20-án.

Megmozdulásukkal a Magyarországon történt, vallásgyakorlást érintő korlátozásokkal kapcsolatos tiltakozásukat fejezik ki.

2017 októberében a hatóságok olyan intézkedéseket hoztak, amelyek az ügyvédek szerint jogellenesen gátolják az egyéni vallásgyakorlást. A szigorú pénzügyi nyilvántartással rendelkező egyház számára meglepő, hogy a szervek nyomozati akcióit titkosították, főleg annak fényében, hogy a Szcientológia Egyház nem kap pénzügyi hozzájárulást az állami juttatásokból.

Így a szcientológusok szabad vallásgyakorlása elleni támadás miatt az összetartó hívek október óta több mint 14 alkalommal szerveztek utcai demonstrációkat, amelyek közül a december 9-én tartott első nemzetközi tüntetésre számos országból érkeztek szcientológusok. Akkor közel kétezren vettek részt a békés megmozduláson.

A magyar szcientológus lelkészek által írt levelek és kérdések mind a mai napig megválaszolatlanul maradtak, így a kölcsönös párbeszédre valamiért továbbra sem nyitottak a magyar hatóságok.

A 2018-as év első nemzetközi tüntetésére az előzetes becslések alapján a szervezők több mint 1500 főt várnak. A demonstráció nemzetközi jellegét erősíti, hogy már 28 országból jelezték egyháztagok a részvételüket.

A szcientológusok szerint a vallások üldözésének minden korban katasztrofális következményei voltak, ahogy azt Vojtilla Tímea is megerősítette a szcientológusok nevében: “Nem szeretnénk, ha Magyarországon a szabad gondolkodás korlátozásához eljutnánk. Éppen ezért, amíg magyar szcientológusként békésen valósítjuk meg azt, amiben hiszünk, addig senkinek nincs joga eltiporni ezt a vallást. Így addig folytatjuk békés demonstrációinkat, míg Magyarországon a gondolkodás szabadságán esett csorbát ki nem köszörülik.”

 

További instrukciók, melyek szerint utána "IAS Világtúra" rendezvény lesz (ami tulajdonképpen egy kemény pénzgyűjtő rendezvény lesz, ahol sokmillió forintot fognak összekalapozni "a magyar helyzet kezelésére"):

Gyülekezés 12:30-tól a Városháza Parknál (V. kerület, Károly krt., a Deák Ferenc tér mellett).

A demonstráció 13:00-kor veszi kezdetét. Érkezés a Hősök terére.

Fontos megjegyzés: Ha gépjárművel érkezel a demonstrációra, parkolj le a Hősök tere környékén a nem fizetős zónában (a Hősök terén a parkolás hétvégén is fizetős) és gyere a gyülekezés helyszínére az M1-es metróval. A Deák Ferenc téren kell leszállni. Ez azért fontos, mert a demonstráció után mindenkit szeretettel meghívunk az IAS Világtúra rendezvényre.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr4613585583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

büdös zokni 2018.01.18. 18:45:25

Mindenkit meghivtak az IAS-rendezvényre. Vagyis minket is. Szerintem elmegyek, biztos, örülnek majd nekem...

znagy6666 2018.01.18. 20:07:02

@büdös zokni: Huuu az igen! Es mennyi penzt visszel magaddal?

norbert79 2018.01.19. 02:22:03

@Bögreőr: Fene se tudja, Habony média nem a pártatlanságáról s etikai hozzáállásáról híres. Amúgy semmi új nincs benne, ami eddig ne hangzott volna el, s felületes a cikk is.

OT 808 2018.01.19. 11:24:34

@sciclubtag: @Kincse-: @DoriB69: @Enturbulated SP: @Bgisi: @Reformer:

Egy vallomással tartozom Nektek! Korábban már említettem, hogy én egy konkrét céllal látogatom ezt a fórumot. Sokáig vívódtam rajta, hogy nyilvánosságra hozzam e előttetek.
Írtam azt is, hogy felelősséget szeretnék vállalni azért, hogy a szcientológiáról legtöbbet megtudják a laikusok is.

Én amikor még hittem a szcientológiában, megismerkedtem ott egy lánnyal, szerelmes lettem összejöttem vele. Együtt jártunk már egy ideje, minden szép és jó volt, amikor néhány olyan információhoz nem jutottam ami alapján elkezdtem vizsgálgatni a szervezet működését.
Amikor megkérdőjeleztem néhány dolgot, vizsgálatot indítottak ellenem. Kaptam egy non enturbulence ordert, hogy álljak le ezzel amit csinálok, aztán én nem, és kivágtak.
A lány, aki a kedvesen volt, a mai napig hű szcientológus és a kapcsolat megszakítás miatt, nem kommunikálhatok vele.

A szcientológiát mint témakört, nem volt nehéz ott hagynom, hiszen a saját nyomozásom kapcsán, már korábban rájöttem, hogy mi a helyzet. Ezért én nem olvasnék és szólnék hozzá ilyen jellegű blogokhoz.
Viszont bent maradt a hitvesem. És nagyon jó ez a magyar szó, mert benne van a „hit” amit belevetettem! És ő teljes egészében hisz a szcientológiában. És ez a baj!!!! Én pedig képtelen vagyok a szemét fölnyitni, mert nem tudok vele kommunikálni. Még az is lehet, hogy olvassa amit írok, már ennek a gondolatától is libabőrös leszek.

Aztán, nem bírtam ezt a kételyt és döntésre jutottam, ha nem tudom Mohamedet rávenni, hogy eljusson a hegyig, hát átviszem a hegyet őhozzá.
Ha tönkremegy a szcientológia, bezár a bazár, ő szervezet nélkül marad, nincs többé kapcsolat megszakítás és újra találkozhat velem. Mert tudom, titkon még mindég szeret.

Ezért dolgozok ezen.

bumeráng2013 2018.01.19. 13:58:45

Tímea szerintem a világ egyetlen színésze akinek 20 éve egyetlen szerepe sem volt.Vagyis egy van az amit Szciben játszik.15 éve egészen biztosan csak és kizárólag a gazdagabb Szci tagokból él.Ez a vallásüldözés neki egy szempontból biztos jól jön több pénzt tud kiszedni az tagokból hamis ígéretekkel és tényekkel és ebből 10% az ővé..... Még hogy vallásüldözés pénzszerzés pénzszerzés pénzszerzés.

Aleister Crowley 2018.01.19. 15:47:56

@bumeráng2013: Látod, ezért kéne indítanunk, már egy saját vallást. Nagyon jól jövedelmez.

znagy6666 2018.01.19. 16:24:00

@bumeráng2013: Kb. 60-800 ember kimegy tuntetni, és meg fizetnek is. Nekunk meg kenyelmesen otthon a fotelbol lesz eloben a show - megpedig INGYEN.

Megertem, @gyaloghuszár: -t. mar en is varom a holnapi musort!

@büdös zokni: pedig eloben nezi:-))) azt mondta emegy a IAS-re. Az nagyon izgi!
Figyelj, a teloddal csinalj kerlek nekunk nehany snittet.

Reformer 2018.01.19. 17:20:40

@OT 808: sokan vannak hasonló helyzetben. Van pár volt barátom nekem is ott, nagyon örülnék neki, ha egyszer újraéleszthetnénk a kapcsolatot. Reménykedjünk persze, de azért reálisan kell látni, hogy hacsak valami csoda nem történik, a szcientológia összeomlása nem a közeljövőben fog bekövetkezni.

sciclubtag 2018.01.19. 23:57:27

@OT 808:
Köszönöm az őszinte vallomásodat. Így érthető a jelenléted. Elég jól ismerem az egyházat, azért vannak még "tartalékai" és nem valószínű, hogy rövid időn belül vége lesz, de szerintem az egyes emberek meggyőzhetők.
Persze vannak nagyon elvakult rendkívül ostoba emberek, akikkel nem lehet mit kezdeni, de talán ők abba a kategóriába tartoznak, akik meg is érdemlik a választott sorsukat.
Tulajdonképpen kezelhetők bizonyos helyzetek és a legjobb módszer az objektív tájékoztatás. Ezt kell tenni mindannyiunknak.
A magyarországi tagok jó része még mindig nem hajlandó a tényeket figyelembe venni, azonban ez nem mutat mást mint, hogy alacsony a realitásuk szintje. Szinte bárkit befogadtak, kineveztek különböző (fontos) pozíciókba és azt, hogy egyáltalán nem alkalmasak (legtöbbjük semmire se) figyelmen kívül hagyták. Most a legtöbb ott dolgozó ostoba, a valós világ dolgairól mit sem tudó szerencsétlenség.

Ha fontos számodra a volt szerelmed, akkor (lehet, hogy fura, de) vele kell felvenni a kapcsolatot és nem a "heggyel". Egyes emberekkel biztos, hogy lehet valamire jutni. Ha pedig nem hajlandó, akkor talán félreismerted és csak "tév-hitvesed". Talán jobb továbblépni.
Persze így ismeretlenül, látatlanban könnyen osztom az észt, de úgy gondoltam, hogy a nézőpontomat leírom, talán használható valamelyest.

outthere 2018.01.20. 03:26:27

@OT 808: Sajnos a szervezet nem holnap fog összeomlani. Fontos ennek érdekében küzdeni, de az elmúlt évtizedek küzdelmei azt mutatják, hogy sok teendő van még.
Azonban nagyon fontos kérdésre mutatsz rá: küzdeni kell a bent levőkért! Ez a cél sajnos ritkán hangzik el, kevés szó esik róla, és még kevesebb eszköz merül fel. Azonban ahogy @sciclubtag írja "Egyes emberekkel biztos, hogy lehet valamire jutni."
Az országban 10 millió embert kell távol tartani a szervezettől, mind a 10 millió emberrel tudatni kell az igazságot, és elérni, hogy elhiggyék azt, annak ellenére, hogy lelkes, meggyőző személyes kapcsolattal próbálják bevinni őket. Hogy lehet mind a 10 millió embert ilyen szinten elérni? Mindig marad 1-2 ezer, akit nem sikerül. Mi lenne, ha ki-ki azt a bent levő 1000 ember egyikét-másikát próbálná kihozni? Kb. 80 ezer ember volt már valamilyen szolgáltatáson a szervezetben. Ebből 79 ezer most nincs bent, nagy részük csalódott, de van bent ismerősük, és most ezen a blogon nézelődnek. A szervezet akkor is összeomlik, ha az 1000 egy jó része kijön. Álom? Sokak álma. Lehetetlennek tűnik valakit kihozni? Naná! Akkor ez már elég ok arra, hogy ki kellene dolgozni, hogyan lehet megtenni!

Gyaloghuszár 2018.01.21. 01:01:37

@znagy6666: Igen, én most is nagyon várom ezt a történelmi jelentőségű rendezvényt.
Ahogy olvastam, hogy már több mint 14 utcai megmozdulás volt (tényleg, az mennyi lehet? inkább 15, vagy inkább 30?), rögtön rákerestem a youtube-on.
De sajnos nagyrészt nem voltak olyan mérföldkő jelentőségűek, mint amikor tavaly 4-en havat lapátoltak (objektivszcn.blog.hu/2017/01/31/te_vagy_a_legnagyobb_hos_a_vilagon), mert talán ha két-három tüntetésről találtam videót.
Ma már a szci sem a régi, bezzeg pár éve ha egy gittegyleti elmebeteg felsegített a buszon az ülésről egy nénit, mindig akadt kettő aki kameráz.
@OT 808: ez egy nagyon cuki és romi történet, de szerinted ha többet ért neki a szcihopaták közössége, mennyire lesz hálás neked ha sikerül valahogy részt venned a tönkretételükben?
Ébresztő, ez a vonat elment. De mindig van következő. Talán oltári mázlid van ezzel az egésszel és azt mutatja, hogy tökre nem is rá van szükséged.
Szerintem azért tégy a szcirmik ellen, mert ártányok, ne szerelemféltésből.

outthere 2018.01.21. 11:04:03

@Gyaloghuszár: "Szerintem azért tégy a szcirmik ellen, mert ártányok, ne szerelemféltésből." Van, aki bent ragadt testvére, szülője, vagy gyermeke miatt küzd. Van akit a saját sérelme hajt. Legalább ennyire érvényes motiváció, ha valaki a szerelméért küzd. Ha valaki bent van, és kapcsolatot megszakított, ő elárulva érzi magát, és a csodálatos eszmét, amiben hisz. Ezért csak akkor lehet őt elítélni, ha mi roppant okosan tudjuk, hogy az eszme tévedés. Azonban ő teljesen biztos benne, hogy soha még semmi nem volt annyira igaz, mint ez az eszme. Egy cseppet sem rossz ember ő, csak olyan eszmében hisz, amiről nem tudja, hogy nem az, mint aminek az őt körülvevő minden hittársa hiszi.

Gyaloghuszár 2018.01.21. 11:48:48

@outthere: Értem mire gondolsz, de nem értek vele egyet.
Igazán kevés gonosztevő volt/van a világon, aki azért tesz megbocsájthatatlan dolgokat, mert gonosz akar lenni.
Egy elmélet vizsgálatához jó módszer a hatás véglegesítése. Vegyük Hitlert. Ő maga megtestesült gonosz a modern popkultúra és poptörténelem szerint. Mit gondolsz, minden reggel gonosz kacajjal ébredt és test meleg agyat reggelizett?
Vagy meg volt róla győződve, hogy amiben hisz az egyetlen igazság, és amit tesz, az áldozat a német népért, amit neki és csak neki kell megmentenie?
Szóval Hitlert sem szabad akkor elítélni. Csak a körülmények és eszmék áldozata.
De beszélhetünk persze Sztálinról, Kim Dzsongunról, Bin Ladenről - mindnél azt fogod látni, hogy őszintén és mélyen hittek valamiben. Pláne a követőik, akik a rémtetteket a nevükben elkövették
A helyzet az, hogy aki elmúlt 18, felelős a tetteiért.

Egyébként én a szervezetre gondoltam, nem egyénekre, de a felelősség egyéni szinten sem vitatható.

Aleister Crowley 2018.01.21. 16:03:21

@OT 808: @outthere: @Gyaloghuszár: A saját nézőpontotokból, mindhármotoknak igazatok van. És ezzen igazságok fölött áll az az igazság, hogy az ''AKARAT LEGYEN A TÖRVÉNY".

De ez mind csak filozófia, azok az emberek, akik maradandót tettek, a mi nézőpontunkból akár jót vagy akár nem, kevesebbet filozófáltak és többet cselekedtek.

Tényleg, miért csak megfigyeljük a szcientológiát, hiszen már rengeteget tudunk róla, miért nem csinálunk inkább valami hasznosat, tehát valamit aminek felmutatható eredménye van, hamár itt ez a blog?

outthere 2018.01.21. 22:38:12

@Gyaloghuszár: A te szempontodból teljesen igazad van, és amint itt rendszeresen látom, ezen a blogon sok hozzászóló a te nézőpontodat osztja. Ajánlottam egy másik nézőpontot. A szervezet kezdetben ártatlan, a szervezettől megvédendő embereket szippantott be. Bekerültek, és még mindig megmentésre szorulnak. Csak az tud segíteni nekik, aki képes átérezni az ő nézőpontjukat, és abból az irányból fokozatosan ráébreszteni őket az igazságra. Ha valaki a teljesen ellenkező irányból próbálkozik, azt nem segítségnek, hanem támadásnak veszik, és elvágják a kommunikációt, vagy visszatámadnak. Megértem, ha te nem vágysz segíteni egyetlen bent ragadt embernek sem, de írogatnak és olvasgatnak itt a blogon sokan olyanok is, akiknek szeretteik ragadtak bent.

Gyaloghuszár 2018.01.22. 08:19:44

@outthere: Természetesen értelek, és megértem azt is, milyen kínlódás lehet ezt végignézni. Én is mindent megtennék, akkor is, ha tudnám hogy hiába.
Talán "VISSZAÚT a boldogsághoz" füzeteket kellene nyomtatni az alapvető infókkal és elérhetőséggel ahová fordulhatnak és terjeszteni ezeket a rendezvényeken.
Én azt gondolom egyébként, hogy a szervezet előbb vagy utóbb kivágja maga alatt Európában a fát. Természetesen ha végül mindenkit hazaküldenek, a tagság is elapad.
Más gondolat - a családtag elvesztése itt hasonló mint egy drogos, szerencsejáték függő, stb. esetében. Ezekre a helyzetekre már vannak megfelelő eljárások - a hozzátartozók számára is.
Ilyesmi nincs a megRONtottak és/vagy családtagok számára?

Aleister Crowley 2018.01.22. 09:32:36

@sciclubtag: '
Például?"

Például:

@Gyaloghuszár:
"Talán "VISSZAÚT a boldogsághoz" füzeteket kellene nyomtatni az alapvető infókkal és elérhetőséggel ahová fordulhatnak és terjeszteni ezeket a rendezvényeken."

Tetszik az ötlet. Talán elég lenne kezdetnek "VISSZAÚT a boldogsághoz" szórólapokat nyomtatni (olcsóbb) és néhány önkéntes passzivista kioszthatná a tüntetéseken, a org környékén parkoló autók szélvédője alá lehetne párat kiszórni.

A célközönség a meglévő Szcientológusok és az utca embere, ezek ezt a blogot elenyésző százalékban látogatják.

Milyen módon lehetne őket még elérni?

Bgisi (törölt) 2018.01.22. 11:11:13

@Aleister Crowley: "Tényleg, miért csak megfigyeljük a szcientológiát, hiszen már rengeteget tudunk róla, miért nem csinálunk inkább valami hasznosat, tehát valamit aminek felmutatható eredménye van, hamár itt ez a blog?"

Jó ez a blog és kell, de amíg arctalanul egy nicknévvel beszélgetünk, súlytalanok maradunk. Én azt mondom, arccal névvel kellene "kilépni" elsőként - persze a személyes adatok figyelembevételével.
Én is gondolkodtam szórólapozáson meg plakátokon meg ilyesmin, de szerintem nem sokat érnénk vele - ha meglátják a flyeren hogy szcientológia, olvasatlanul hajítják a kukába. Emiatt azon is gondolkodtam, jó-e vagy sem hogy a mostani tüntetés "simán" történt. Nem volt ellentüntetés, nem skandáltunk semmit... tulajdonképpen megmutatják hogy élnek még, kell a fotó meg a story a Source magazinba, de hogy az emberek nagy ívben leszarják őket az tény. Lehet hogy pont így a jó.
A másik hogy mostanában 10 éves a blog, esetleg Ref csinálhatna egy offline találkozót (szülinapi tortával :-) ).

sciclubtag 2018.01.23. 02:21:15

@Aleister Crowley:
Igen ezek a "Visszaút a boldogságból" és hasonló anyagok jól hangzó, poénos dolgok lehetnének, de ha nem LRH a szerző, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem olvassák el. Az egyházról készült, objektíven megírt anyagok, tényeken alapuló filmek tiltottak számukra. Azzal azzal fenyegetik őket, hogy agyon fognak "enturbulálódni" (zaklatottak lesznek, vagy mi...), ha csak egy pillantást is vetnek rá. És mindenki tudja, hogy a zaklatottság kezelése sok idő, pénz, energia és közben nem tudnak a bolygó megmentésével az emberek milliárdjainak felszabadításával foglalatoskodni.
Ez röhejesen hangzik, de így gondolkodnak és így már elég szomorú.

Itt van pl. a kis zseni agitátorunk DoriB69, aki feltételezhetően töredelmesen bevallotta az etikusának, hogy jelen blogon rendszabályozási céllal, több rendbeli kommunikációs ciklusba keveredett hírhedt SP-kkel, és lám eltűnt. Talán épp most is pucolja az elméjét a szennytől ami itt megérintette.
Ez is vicces lenne, ha nem valami hasonló gondolatiság hatná át az egész társaságot.

Nagyon nehéz normális kommunikációba kerülni velük.
Lehet, hogy azért néhányan elolvasnának (stikában) egy-egy szórólapot, kis füzetkét, csuda tudja, hogy mi lenne a hatása. Még az is lehet, hogy egyesek elgondolkoznak, ránéznek a valóságra és akkor már megéri.
Egy biztos, ha van ilyen ötlet, érdemes lehet nekikezdeni és megírni. Fontos, hogy ne vélemények és ötletelések legyenek, hanem tények amik az egész szarságot megmutatják.

Gyaloghuszár 2018.01.23. 08:54:05

@sciclubtag:
A tagság folyamatos morzsolódása biztosan megtörténik, két irányból:
1. Az érdeklődők, akik még nem elkötelezettek a szervezet iránt, könnyen jutnak kompromittáló infókhoz az egyesületről.
(Nem véletlen, hogy álcázva cserkészik már be a prédát, drogprevenció, üzleti tanácsadás, egyéb maszlag alatt.)
2. A meglévő tagságban is mindig lesznek akik egyszer csak felnéznek a lila ködből, és meglátják, hogy meztelen a miszkevics. (Ez egyébként elég durva meghasonlás lehet, és érdekes módon mintha magasabb szinteken történne meg.)
Mindkét szegmens elérhető lehet megfelelő kiadványokkal.
( "Kezelhető helyes adatokkal" - jólbeszél rulz :D)

Viszont ez már olyasmi ami korábban is tuti felmerült már, így a veteránokkal kéne nem nyilvános módon egyeztetni.

Aleister Crowley 2018.01.23. 16:21:15

@Gyaloghuszár: @sciclubtag: @Bgisi: @Reformer:

"Viszont ez már olyasmi ami korábban is tuti felmerült már, így a veteránokkal kéne nem nyilvános módon egyeztetni.'

Gyaloghuszár, rátapintottál a lényegre.

2005 tavaszán kiküldtem egy körlevelet egy belső szcientológus listára. Inka listának nevezték ezt akkor. Az ezen szereplő e-mail címekhez még hozzácsaptam az akkori sci üzleti körökben használatos kb. 18 000 címből álló névlistát. Ezek akkori szcientológusok és azok üzleti kapcsolatai. A levél olyan hangvételben kezdődött, mint egy L. Ron irányelv v. tech buletin. Tehát mint a nagy L. Ron fontos üzenete a szcientológusoknak.

Így aztán a mit sem sejtő sciós hívő buzgón elkezdte olvasni és mire a kényes részhez ért mely tényeket sorolt fel az akkori management mocskos dolgairól, illetve a tech megváltoztatására adott bizonyítékokat közölte, mar hiába hagyta abba az olvasást és törölte ki a "gonosz" e-mailt, a bogár már ott volt benne szépen a fülében.

Nemsokára robbant a bomba.

Az egyház nyomozásba kezdett. Talán még a Bónyai Péterhez is eljutott, ki tudja lehet meg ő is hivatalból kutatta a csibészt.

Egy biztos kb. egy évre rá ennek a körlevélnek az eredményeként, többen elkezdték megkérdőjelezni a managementet. Több levél is ment az RTC-nek. Ez kivágta a biztosítékot.
Többek közt egy ATV riport is lett belőle a Juszt László műsorában. Link az alábbiakban

www.youtube.com/watch?v=xXNvDk0Qb-w

És ez volt az első ilyen jellegű Scn-t leleplezni készölő tévéadás a magyar médiában egy magyar kb. 30 000 000 Foritot a szcientológiára elköltő hittöröttel.

Elindult a lavina. Kb. 40, 50 sciosról tudok, akik ennek hatásara csöndben elhagyták az egyházat, vagy kiközösítették őket. Ezek a illetők nagyrészt üzlet emberek voltak.

Talán ez az akció részben hozzájárult ahhoz is, hogy ma a magyar hatóságok így állnak a dogokhoz.

Tehát minden kis hozzájárulás egy fontos csepp a tengerben. Nem tudhatjuk, hogy hol talál be.

Gyaloghuszár 2018.01.23. 21:16:59

@Aleister Crowley: Remek húzás!
Lám a tech működik, a helyes adat megteszi a magáét ;-)

sciclubtag 2018.01.23. 22:01:22

@Aleister Crowley:
Elküldhetnéd a művedet, kíváncsi lennék rá. Lehet, hogy kaptam is belőle, de ha sci előjelű vagy témájú levelet kapok olvasatlanul törlöm, mert rettenetes mennyiségű marhasággal árasztottak el az évek során és képtelenség volt leiratkozni róluk. Úgyhogy a legtöbb forrást spam-ként jelöltem.
Az ilyen jellegű hadműveletek jók lehetnek, csak az a helyzet, hogy én nem igazán tudom, hogy miket bűnöznek a legfelsőbb körökben. Amit láttam az egy-két cikk, pár dokumentumfilm, Leah Remini sorozata. Ezek elég tanulságosak voltak. A sci elvakultjai nem néznek ezekbe bele.
Mostanában pedig olvasgatom ezt a fórumot. Innen is jönnek érdekes információk, de sokak érzelmi alapon írnak ide ami a hitelességet bizonytalanná teszi.

Aleister Crowley 2018.01.24. 14:46:28

@sciclubtag:
"Elküldhetnéd a művedet, kíváncsi lennék rá."
13 éve volt, megnézem az arhívban, talán van másolatom róla.
süti beállítások módosítása