Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Hatósági zár alá vette a NAV az ideális org épületét és a szcientológusok álláspontja

2017. december 21. - Reformer

Zárolva

A frissen lekért tulajdoni lapján ez látható az épületnek:

Az ügyvédünk szerint ez azt jelenti, hogy nem adhatják el/át senkinek, és is nem terhelhetnek rá semmit.

Sok mindent nem lehet ehhez hozzáfűzni; mindössze megerősíti azt az értesülést, hogy komoly erőfeszítéseket a NAV az ügyben, és tényleg a végére akarnak járni ennek.

 

A vallási egyesület álláspontja

Közben a szcientologianeked.com oldalukon közzétettek egy interjút Jeff Pomerantz szcientológus színésszel, kicsit sem túlzó címmel (A modern idők egyik legnagyobb hatású szabadságharcosa a szabadságharcosok földjén), ahol tulajdonképpen vele válaszoltatnak meg pár olyan kérdést, amit itt többször felteszünk, illetve elmondja/elmondják az egyház hivatalosnak tűnő álláspontját is:

Most már az egész hatósági eljárást az én nyakamba varrják:

Rövid idő alatt már a 12. tiltakozó demonstrációjukat tartották a szcientológusok azóta a gyalázatos októberi nap óta, amikor is a hatóságok egy évekkel ezelőtt elbocsátott szcientológus mondvacsinált rágalmaira alapozva törvénysértő módon lerohantak több magyarországi szcientológus vallási központot.

 

Arról, hogy mitől olyan híres szabadságharcos:

Sokan nem tudják, hogy az első, a mostani magyarországi támadáshoz hasonló próbálkozás még a 80-as években történt, amikor egy hamis állításokra alapozott kereset nyomán olyan bírósági ítélet született első fokon, ami – ha törvényi erőre emelkedik – ellehetetleníthette volna az egyházat. Ám ekkor valami olyasmi történt, amire senki nem számított. Mi szcientológusok, szerte a világból, szinte kivétel nélkül megjelentünk a bírósági eljárás helyszínén, Portland, Oregonban, és addig demonstráltunk, amíg a bíró meg nem változtatta a döntését.

 

Mi van szerintük a szcientológia elleni támadások hátterében (mi más, mint a "pszichiáterek"):

Mit gondol, miért van az, hogy ezek a Szcientológia elleni támadások, időről időre újra és újra felbukkannak a világban?

[...]

Azért támadtak meg minket, mert mi elmondjuk az igazságot arról, hogy mit tesz a pszichiátria. Ez az, ami mindez alatt megbújik. 

 

A vallásüldözésről:

Sokan úgy látják, hogy a szcientológusok túldramatizálják a helyzetet, amikor vallásüldözésről beszélnek, hiszen a hatóságok csak vizsgálódnak.

Akik így látják, és ezt mondják, nincsenek tisztában azzal, hogy miről beszélnek…! Minden olyan dokumentumot elvittek, ami lehetővé teszi a hívek szellemi haladását. Mindent elvittek, amivel itt az emberek azon dolgoztak, hogy segítsenek egymásnak. Ez a vizsgálat? Egy adóhatóságnak mi köze van a gyónási titkokhoz? Gátlástalanul megakadályozzák az embereket abban, hogy továbbhaladjanak a maguk választotta szellemi fejlődésben, és még meg is próbálják megalázni őket. Ez mi?  Ha egy katolikus templomban beszélsz egy pappal, bármi, ami ott elhangzik, szent. Senki nem használhatja fel semmire. Olyan dolgokat tettek a hatóságok emberei, ami ép ésszel szinte felfoghatatlan. A gyónások azt a célt szolgálják, hogy az emberek szenvedése feloldódjon, ezek a lehető legbizalmasabb dolgok, és akkor ők gátlástalanul elkezdenek ebben vájkálni. Ez mi? Ez csak „vizsgálat”? Menj, fogj egy papot, ültesd le egy rendőrségen, és mondass el vele mindent, amit épp most mondtál el neki arról, hogy mit tettél, majd hozd nyilvánosságra! Ez ugyanaz, ez pontosan ilyen!


A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr5313516629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbert79 2017.12.21. 18:19:36

Nagyon kíváncsi leszek a következő lépésükre... Nagyon.

Gyaloghuszár 2017.12.21. 21:13:22

Épp emlegettem, hogy épületet nehezebb zároltatni - mindig öröm látni, ha tévedek :-D

Ez a szociopatákra jellemző fékevesztett pofátlanság, amit annyira bírok bennük:

"Mindent elvittek, amivel itt az emberek azon dolgoztak, hogy segítsenek egymásnak. Ez a vizsgálat? Egy adóhatóságnak mi köze van a gyónási titkokhoz?"
Valóban. Semmi. És ezért nem a NAV vitte el, hanem az adavédelmi hivatal. Ahogy ezt a főfájter úr is tudja.

"Menj, fogj egy papot, ültesd le egy rendőrségen, és mondass el vele mindent, amit épp most mondtál el neki arról, hogy mit tettél, majd hozd nyilvánosságra! Ez ugyanaz, ez pontosan ilyen!"
Nem véletlen, hogy a gyónási titkokat szigorúan tilos rögzíteni. Ha a pap megteszi, akkor fogják és leültetik. Ahogy ezt a főfájter úr is tudja.

Ilyenkor senki sincs aki azt mondja odabenn, hogy "skacok, azért ne égessük már magunkat ennyire..."?

stefan75 2017.12.21. 23:28:09

Ha jól értem az álláspontjukat, akkor 1db alacsony tónusú SP pár elejtett szóval végveszélybe sodorta a sok-sok magasan képzett, úthengerként posztuláló OT legféltettebb projektjét. Hogy mik vannak :)

Bgisi (törölt) 2017.12.21. 23:53:35

@stefan75: Ugye, ugye?! És idén még több ünnepeli valójuk is van, mint bármelyik másik korábbi évben. :-)

büdös zokni 2017.12.22. 10:51:32

Feltételezhetően az OTVII-eseket hónapok óta csak Magyarország üdvéért zavarják ülésbe, szóval nincs mit izgulniuk, hamarosan jóra fordul minden... LOL

znagy6666 2017.12.22. 13:17:17

@norbert79: Erdekes egybeeses, november 13 an tuntettek, es Titi szemelyesen vitte be a NAV bunugyi foigazgatosagara a Sciosok altal alairt peticiot melyben kertek a foldereiket vissza a .

A zarolas oktober 27 lett bejegyezve. Vicces ok 2 hetre ra a fodereket kerik, mikor a NAV epp viszi a keglit.

Meses micsoda idiotak!

Ott fogtak meg oket ahol a legjobban faj - az ingatlan. Az ingatlan business az igazi businessuk nem a tanfolyamok meg az auditalas.

@Gyaloghuszár:

"Az adóhiányról megkapjátok majd a felszólítást, befizetitek a hiányázó pár száz milliót és minden rendben is van."

Tudod mit, es be is fogjak fizetni, ott van a 2.5 milliaros letet az allam kezeben. Pont ugy mint a bankoknal mikor hitelt vesz fol barki toluk. Ez a biztositek, hogy allami futtzre tancoljanak. Okos, nagyon okos.

Most aztan szorongathatjak a Sciosok tokeit kedvuk szerint. Dalolni fognak, visitani es fizetni.

Vegtere is az epulet hivek adoelkerulesebol lett kifizetve, tehat az allame, nem?

Szepen helyere kerulnek a dolgok-:)

znagy6666 2017.12.22. 13:28:57

@büdös zokni: Hat persze, az Idealis Org epulete amerikai tulajdonban van es a zarolast kovetoen nem fogjak tudni kivinni az orszagbol a penzt.

OTVII, meg az uleseik, hahaha. Ez olyan mint amikor a Zulu torzsek a Sangoma tanacsara woodoo tancot jartak, hogy hadrenbe szedjek a demonokat, mialatt Afrika keleti partjainal gyulekeztek a britt fegyveres erok.

Halomra lottek Zulukat a demonjaikkal egyutt.

Ebreszto! Ez itt az ERO univerzuma, tehat a fizikai torvenyek az iranyadoak.

Reformer 2017.12.22. 13:42:36

@znagy6666: magyar tulajdonban van, a Budapest Org a tulajdonos

znagy6666 2017.12.22. 14:12:30

@Reformer: ertem, annak nem neztem utana, Te biztos igen, hogy Budapest Org, mint jogi szemelyben kik a tulajdonaosok, ugy ertem, hogy termeszetes szemelyek vagy cegek a reszvenyesek?

Ezt erdekes volna tudni.

Itt ugy csinaljak, hogy cegek cegekben, vagy alapitvanyokban tulajdonolnak, hogy nehezen lehessen lekovetni.

znagy6666 2017.12.22. 14:48:50

@Reformer: Peter, a friss tulajdoni lapon amit ebben a bejegyzésben bescannaltel ugyan ez az 1/1 tulajdonos szerepel? Szcientológia Vallási Egyesület Központi Szervezet
--------------------------------------------------------------------------------
Itt a Cégkivonat:

1.Általános adatok
Azonosító: 01 93 016965
Cég állapota: Működik
2.A cég elnevezése
Szcientológia Vallási Egyesület Központi Szervezet
Hatályos: 2012.10.09. - ...
5.A cég székhelye
1062 Budapest, PAULAY EDE UTCA 52.
Hatályos: 2012.10.09. - ...
9.A cég tevékenységi köre(i)
9491'08
Egyházi tevékenység
Főtevékenység
Hatályos: 2012.10.09. - ...

Meg tudna kerlek valaki nezni a tulajdonosokat?...innen nem ferek hozza...koszi:-)))

Reformer 2017.12.22. 15:18:17

@znagy6666: igen, ez a jogi személy az 1/1 tulajdonos. Ez egy civil szervezet, itt nincs tulajdonosi kör, csak tagság...

Enturbulated SP 2017.12.22. 15:24:33

@Gyaloghuszár: Azért ennek a mondatnak is megvan a diszkrét bája:
"A gyónások azt a célt szolgálják, hogy az emberek szenvedése feloldódjon, ezek a lehető legbizalmasabb dolgok, és akkor ők gátlástalanul elkezdenek ebben vájkálni." (NAV)
(...itt most elszámoltam 100-ig, hogy szalonképesen tudjak írni)

Na szóval... Bizalmas dolgok, ugye, gyökerek? Először is, gyónásnak csúfolni egy hazugságvizsgálóra kötött szerencsétlen irányított kihallgatását az azért elég erőteljes elrugaszkodás a valóságtól, de nevezhetjük akár ocsmány mocskos gátlástalan pofátlan hazudozásnak is. Aztán mindezt leírni, kiküldeni külföldre ahol mindez kereshető adatbázisba kerül az említett szerencsétlen balek és az ő összes megemlített ismerőse(!) névvel, címmel, konkrét esetleírással, na az meg nettó bűncselekmény, nem mellesleg pedig szintén orbitális nagy gusztustalan szemét pofátlanság is. És mindezek után még ők sajnáltatják magukat, amikor a hatóságok végre (mert egyébként azt sem értem miért nem rúgták már seggbe ezt a szemét csaló bandát min. 10 évvel ezelőtt) nagy nehezen méltóztattak fellépni ellenük. Az eszem megáll... Ja, egyébként pedig szegénykék csak jót akartak, meg segíteni másoknak "hogy továbbhaladjanak a maguk választotta szellemi fejlődésben" (hogy nem szakad rájuk az ég ekkorát kamuzásnál!), de a csúnya gonosz hatalom ÁVH-s módszerekkel(!!!) folyton akadályozza őket, meg üldözi az ő vallásukat(!)... Hát hogyne.

Mentem hányni.

Enturbulated SP 2017.12.22. 15:36:49

@znagy6666: Mi van ezzel a 2,5 milliárdos letéttel? Ezt még nem hallottam, van még infód erről?

znagy6666 2017.12.22. 15:41:10

@Reformer: koszi:-)), igen, civil szervezet, nincs tulajdonosi kör, csak tagság...remek!

de rendelkeznek adoszammal ill. cegjegyzek szammal.
Bar a nevuk, adoszamuk ill. cegjegyzek szamuk alapjan sincs talalat a www.cegbirosag.com/Ceglista/Cegjegyzekszam
hivatalos oldalon.

Valami nem stimmel. Olyan mintha hivatalosan nem leteznenek, nagyon furcsa.

Akkor a tagok lennenek a tulajdonosok? Kik ezek a tagok, van taglista? A tagok a Szcientologusok, vagy csak a munkatársak? Es akkor az epuletbol, jut mindenkinek egy kis reszesedes?

Vagy nem tudunk valamit???

Ez nagyon nem kerek.

Kivancsi leszek, ha egyszer ezt valaki kideriti.

znagy6666 2017.12.22. 15:52:03

@Enturbulated SP: Olvasd el Reformer fonti bejegyzését, be van scannelve egy aktualis tulajdoni lap a szekhelyukrol, minek ertelmeben a NAV ratette a kezet az epuletre, amely kb 2.5 milliard FT erteku. Nem tudom pontosan mennyi, de ez a nagysagrend.

A bank mikor kolcsont vesz fol valaki ingatlan fedezetet ker, azert, hogy biztositsa azt, hogy ados fizet.

Azaltal, hogy ez a tulajdoni korlatozo bejegyzes megtortent, biztositja az allam, hogy a kiszabott adohianyok + buntetesek ki legyenek fizetve. Ellenkezo esetben a NAV ertekesiti a szekhazat.

Ertheto igy?

Enturbulated SP 2017.12.22. 16:06:25

@znagy6666: OK, köszi, most már értem mire gondoltál. Igen, ezzel a bejegyzéssel amit a NAV rátett az org tul. lapjára vehetjük úgy, hogy van egy ilyen értékű garancia a jövőbeli (remélhetőleg csillagászati összegű) bírság kifizetésére, amit majd várhatóan kapnak.

znagy6666 2017.12.22. 16:09:54

@Enturbulated SP: igen, es ma, ahogy megtudtam ezt a hirt, mintha egy kicsit boldogabb lennék....:-))

Reformer 2017.12.22. 16:19:36

@znagy6666: itt tudsz rákeresni a civil szervezetek adataira:

birosag.hu/allampolgaroknak/civil-szervezetek/civil-szervezetek-nevjegyzeke-kereses

Azok nem a cégjegyzékben szerepelnek.

bot2317 2018.01.02. 23:22:42

Hát akkor ez sokba kerülhet még nekünk !! :(
süti beállítások módosítása