Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Videó - A mai tüntetés az örök adómentességért és a szabad adatgyűjtésért

2017. december 09. - Reformer

Végignéztem.

"Vallásüldözés"

A háttér azért némileg felháborító - máglyán elégetett boszorkányokhoz, II. világháború zsidó áldozataihoz és Mindszenty bíboroshoz hasonlítják magukat? Egy rendőrségi és adóhatósági razzia miatt? Úgy, hogy még csak előzetesbe se vágtak senkit? Azóta is működnek és szabadon tüntetgetnek. Hol itt a tényleges üldözés?

A magyar Wikipédia cikk szerint ez lenne a vallásüldözés:

Vallásüldözésnek nevezzük azt, amikor a vallást gyakorlókat súlyos (életüket, személyes vagy vagyoni biztonságukat veszélyeztető) bántalom éri a vallásuk miatt szándékosan, rendszerszerűen egy ország hatalmon levő csoportja által.

A vallásüldözés során az államhatalom vagy valamely hatalommal rendelkező szervezet számára nemkívánatos vallás embereit megsemmisítik, megölik, meghurcolják, bebörtönzik, megfélemlítik. Vallási kegytárgyaikat, templomaikat, szent könyveiket megsemmisítik, lerombolják, elégetik.

Ilyenről azonban szó sincs, szóval ironikusan azt mondhatnánk, hogy meg nem értett szavuk van.

 

A beszédek

Vojtilla "Titi" Tímea beszédéből sok újat nem tudtuk meg, az eddigieket ismételgette - a mostani hatósági akciók csak zaklatások ("elnyomás"), úgyis ők nyernek a végén stb. Beszélt a tordai ediktumról, ami pozitív meglepetés volt.

Nemere István író következett. Szinte végig politizált. Ha jól értettem a kazános hasonlatát, az valami rendszerkritika volt (mivel még hozzátette, hogy három zsarnok alatt élt, Rákosi, Kádár és Orbán Viktor, akinek nem mondta ki a nevét), majd üzent annak a "3-5 embernek", akiket ugyanúgy "odaküldtek", mint az ő író-olvasó találkozóira 1989 előtt - "besúgói jelentést szépen és lassan kell írni, ahogy a féreg megy a bélben".

Valakinek szólni kellett volna neki, hogy a szcientológia elvileg politikamentes...

Ruddy Rodríguez venezulai szépségkirálynő és szappanopera-sztár következett. A vallásszabadságról és az emberi jogokról beszélt, ezt már nem volt kedvem végignézni.

Akit érdekel, itt megnézheti:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr4113467093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bgisi (törölt) 2017.12.09. 23:17:39

Szent Xenu! Bammeg, tényleg megcsinálták! Valóban azt gondolják, hogy vallásüldözés van! 1700-an voltak Titi szerint (a fészre ezt írta ki). A novemberi Jeff Pomerantz-os felvonulás egyik transzparensén azt olvastam, hogy "Elég volt a szcientológusok üldöztetéséből". Annál még elnyammogtam magamban egy "ühüm"-öt, bár semmilyen tényt nem adott hogy itt konkrétan mi történik. Kikkel, mikor, hogyan, semmi. De ez, besírtam a náci haláltáboros börtönruhás megjelenésen, hogy ezzel vonják párhuzamba! Nem tudom sírjak vagy röhögjek, de inkább sírok.

Gyaloghuszár 2017.12.10. 03:17:11

Hat, a Facebook szerint nem kevesebben mint 313-an voltak jelen, bar ez nem vonja kétségbe az 1700 főt, mivel az szcittesek a szólás es vélemény szabadság nevében le vannak tiltva a facebookrol. Az vitathatatlan, hogy sosem látott tömeg, 9 ember el is mondta, mennyire jót sétáltak. A gittegylet képviselői a "szabadság!" köszöntessél tisztelegtek a népes elvtársak előtt. Ohhh, tényleg, mar sajnálom a percet amikor a TEK rajuk tori majd az ajtót és szétzavarja ezeket az elfuserált barmokat. De fognak nekem hiányozni. Olyan kis viccesek.

znagy6666 2017.12.10. 09:34:42

Ruddy Rodríguez venezulai szepsegkiráalyno annak az United for Human Rights nemzetkozi nonprofit szervezetnek a szonoka akik korabban politikai partot alapitottak Venezuelaban. Nem volt nagy sikeruk 1 emberuk kerult be a parlamentbe, majd kesobb megbuktak.

Most Magyarorszagon probalkoznak. Szanalmas, nem?

De nem ez a lenyeg. Aki ismeri a tortenelmet - az igazit – annak, ezen video megnezese soran nyilvanvalova vallik, hogy amit muveltek nem mas mint egy korabban tortent esemeny dramatizacioja.

Ebben az esemenyben vannak a hivek es van a hitterito. A hitterito szerepe az az, hogy vallasos kabulatba ejtje a hiveket azzal a celzattal, hogy azok kesobb "allkalmasak" legyenek mas hatalmi erok szolgalatara....tehat munkara.Vagyis elerjek naluk azt, hogy "onszantukbol" dolgozzanak, vagy harcoljanak ISTEN neveben.

A hitterito kabulatba ejti hiveit, szimbolumokat (kereszt, rozsakereszt, angyalok, szabadsag ermek, stb.) ad nekik. A hivek ezeket ahitattal elfogadjak, es nagyon halasak azert, hogy a kivalasztottak kozott lehetnek. Lelkesen tavoznak a helyszinrol, adomanyoznak es beallnak onkentesen dolgozni.

Ez a mehanizmus szamtalnszor megfigyelheto az emberi tortenelemben. Hasznaljak politikai partok, kormanyok, hasznaljak egyhazak, szektak, sot hasznalatos a szorakortato iparban is.

Azert tudjak ezt kihasznalni, mert ez az esemeny az emberi elmeben melyen van implantalva, az atlag emberi visszaemlekezessel nem elerheto. Vagyis a kovetoknel hipnotikus allapot all fonn.

AZ SCIENTOLOGIA AUDITOROK NAGYON VIGZAZNAK ARRA, HOGY EZT AZ ESEMENYT NEHOGY KIAUDITALJAK, MERT AKKOR NEM TUDNANAK MANIPULALNI. HELYETTE MEREG DRAGAN MINDEN FELE OT SZINTEKET CSINALTATNAK MEG VELUK AMINEK EHHEZ SEMMI KOZE.

En megertem Titi, Rodríguez, Nemere nezopontjat es a hallgatosag (baranyok) nezopontjat is.

Rodríguez, Titi, Nemere a hitterito szerepet vallaljak, ezt fizetsegert csinaljak, a hallgatosag fizet erte.

znagy6666 2017.12.10. 10:54:08

@Bgisi: Szent XENU! Ez tetszik....ezt meg nem hallottam:-)))

"Nem tudom sírjak vagy röhögjek, de inkább sírok." ----hat teljesen ertem mirol beszelsz!

Az alabbit sajat elmenyem alapjan irom Neked meg a többieknek is akik olvassak ezt:

Aki ismeri a tortenelmet - az igazit – annak, ezen video megnezese soran nyilvanvalova vallik, hogy amit muveltek nem mas mint egy korabban tortent esemeny dramatizacioja.

Ebben az esemenyben vannak a hivek es van a hitterito. A hitterito szerepe az az, hogy vallasos kabulatba ejtje a hiveket azzal a celzattal, hogy azok kesobb "allkalmasak" legyenek mas hatalmi erok szolgalatara....tehat munkara. Vagyis elerjek naluk azt, hogy "onszantukbol" dolgozzanak, vagy harcoljanak ISTEN neveben.

A hitterito kabulatba ejti hiveit, szimbolumokat (kereszt, rozsakereszt, angyalok, szabadsag ermek, stb.) ad nekik. A hivek ezeket ahitattal elfogadjak, es nagyon halasak azert, hogy a kivalasztottak kozott lehetnek. Lelkesen tavoznak a helyszinrol, adomanyoznak es beallnak onkentesen dolgozni.

Ez a mehanizmus szamtalnszor megfigyelheto az emberi tortenelemben. Hasznaljak politikai partok, kormanyok, hasznaljak egyhazak, szektak, sot hasznalatos a szorakortato iparban is.

Azert tudjak ezt kihasznalni, mert ez az esemeny az emberi elmeben melyen van implantalva, az atlag emberi visszaemlekezessel nem elerheto. Vagyis a kovetoknel hipnotikus allapot all fonn.

AZ SCIENTOLOGIA AUDITOROK NAGYON VIGZAZNAK ARRA, HOGY EZT AZ ESEMENYT NEHOGY KIAUDITALJAK, MERT AKKOR NEM TUDNANAK MANIPULALNI. HELYETTE MEREG DRAGAN MINDEN FELE OT SZINTEKET CSINALTATNAK MEG VELUK AMINEK EHHEZ SEMMI KOZE. Valahol a lelkuk melyen a HIDON utazok titkon sejtik, hogy amikor azt varva vart OT III as szintet auditaljak, az egyhaz beavatja oket ebbe a titokba. Helyette, XENU istent kapnak...a Szent XENU!....oriasi:-))))

Amikor ezt az esemenyt futtatod a testen egyszerre tobb erzelemet stimulal. Tehat teljesen jogos ahogs ahogy irtad is: "Nem tudom sírjak vagy röhögjek, de inkább sírok".

A vicc az, hogy a test az esemeny futtatasa kozben egy bizonyos ponton kepes ezeket az erzelmeket az erzelmeket egy idoben produkalni. (siras, fektelen nevetes, mely depresszio)....fenomenalis elmeny...bar "kulturalt korulmenyek" kozett nem igen elfogadhato.

Es az erdedmeny, hogy a futtatas vegen ott var a magabiztossag bekes nyugalmanak az erzese...es nehany adat az igazi tortenelemrol, habar ez, mindenkinek a sajat szempontjabol.

En megertem Titi, Rodríguez, Nemere nezopontjat es a hallgatosag (baranyok) nezopontjat is.

Rodríguez, Titi, Nemere a hitterito szerepet vallaljak, ezt fizetsegert csinaljak, a hallgatosag meg fizet erte ok ez a HITUKERT teszik.

Fennall az egyensuly...vagyis tulel...Ilyen egyszeru.

sciclubtag 2017.12.10. 20:19:55

@Reformer
Csodálom, hogy ennyit is meg tudtál nézni belőle. Az írásos összefoglalód bőven elég volt, nekem ennyit se volt kedvem végignézni.

@Gyaloghuszár
Az unalmasság, és ostobaság szerintem nem vicces.

Azt hiszem csak a realitás hiányzik. Ez bőven elég ahhoz, hogy háborodottnak nyilvánítsanak bárkit emiatt. Tényleg csak a háborodottak maradtak.

Gyaloghuszár 2017.12.10. 20:39:48

@sciclubtag: Jajj, dehogynem - én remekül szoktam szórakozni. Pl. a beöltözött bohócok a háttérben, vagy hogy mennyire egyforma a magyar hölgy, meg a mindnyájunkat megváltani érkezett békenobeldíjas sorozatstatiszta - ugyanaz a tipikus feszített mosoly és cirkuszi kikiáltót idéző stílus. Vagy amikor Nemere nekiáll személyeskedni és alacsony-kövérezni az emberi jogokért. Nekem ennél jobb sitcomot nem lehet írni. Elnézést kérek mindenkitől akinek jóvátehetetlen károkat okoztak ezek az ártányok, de számomra egyszerű szórakozás követni a megnyilvánulásaikat - ahogy egy ritka pókot csodál egy biológus, én ugyanúgy találom rendkívül mulatságosnak ezt a társaságot.

Vodka Narancs 2017.12.10. 22:10:53

Úgy látszik, Nemere István végleg megunta, hogy normális körökben egy ócska, hiteltelen ponyvaírónak van elkönyvelve, ezért keresett magának egy társaságot, akik végre értékelik. Végülis, annyira van "jó" író mint Hubbard volt.

znagy6666 2017.12.11. 13:41:58

@Bgisi: Szent Xenu! ...meg mindig nagyon tetszik...talalo....:-))))

@Gyaloghuszár: Igaz, meg is lehet csodalni oket. Nekem tetszene, ha csinalnanak meg ilyen show -kat.
Erdemes megfigyelni az "egyen sapkat" melyet Titi es Rudi Rodriguez visel.
Rudi Rodriguez a United_for_Human_Rights kuldottekent erkezett Magyarorszagra. Ez az adat nov 11 ig megtalalható volt a szcientologianeked.com/ oldalon a rendezveny hirdeteseben.

Ez a hirdetes Kb. egyidoben tunt el az altalam erre a blogra irt hozzaszolassal egyutt....valaki torolte volna?

Az is erdekes, hogy hogyan kerul a kepbe a United_for_Human_Rights , mely a Scientologia egyhaz tamogatottja. Es korabban egy politikai partkent szerepelt, ugyan nem nagy sikerrel, mindossze 1 kepviselot tudtak a venezuali parlamentbe bejuttatni, aztan megbuktak.

Es nezd csak most a Szcientologia szineiben probalkozik Magyarorszagon.

ITT A FORRAS:
en.wikipedia.org/wiki/United_for_Human_Rights

Gyaloghuszár 2017.12.11. 16:59:49

@Vodka Narancs: Én Nemerét sajnálom azért. Olvastam pár könyvét és kimondottan jó író. Kár, hogy a mellőzöttség ide juttatta és ennyire bekeseredett mindenbe. Ideális szci alany.

@znagy6666: igen, nekem is feltűnt, hogy eltűnt a bejegyzésed. Ami meg a latina hölgyet illeti, szerintem meg van adva, hogy mekkora világsztár dukál mekkora krízishez. Hát, annyira azért úgy látszik mégsem félnek mint amennyire kellene. Nem az adatvédelmi hatóság, meg a NAV itt a probléma, hanem a nemzetbiztonsági vizsgálat. Ha abból valami lesz, más szórakozás után kell néznem azt hiszem....

znagy6666 2017.12.11. 17:26:04

@Gyaloghuszár: igen a nemzetbiztonsági vizsgálat az a kemeny. Amugy video engem is szorakoztat. Szerintem ma este is megnezem megint. Igazi valosag show.
Eddig ez a legjobb tuntetesuk, de azert remelem meg lesz:-))))

Reformer 2017.12.11. 17:45:24

@znagy6666: at United for Human Rights valóban egy venezuelai párt volt, de honnan van az információ, hogy ez is a szcientológiához és Ruddy Rodríguezhez köthető? Szerintem kevered a Youth for Human Rights-szal, ami tényleg szci fedőszervezet... Én töröltem tőled hozzászólást, mert teljesen offtopic politikai témát hoztál fel (Soros György). Nem szeretném, ha ezen a blogon politikai kérdésekről folyna a vita, van arra bőven más fórum.

znagy6666 2017.12.11. 19:52:19

@Reformer: Peter, az alabbi linken talasz tobb informaciot a UHR es az egyhaz kapcsolatarol itt Floridaban is be vannak jegyezve:
globenewswire.com/news-release/2017/10/12/1145131/0/en/Scientology-Supported-United-for-Human-Rights-Center-Hosts-Who-is-Talking-with-Your-Child-on-the-Internet.html

A szcientologianeked.com/ oldalon az egyhaz a 9 i demonstraciorol szolo hirdeteseben emlitette, hogy az UHR is kepviseltetni fogja magat valamint hivatalosan is kiáll az emberi méltóság és az emberi jogok mellett az Együtt az Emberi Jogokért világszervezetének támogatása révén. Ruddy Roriguez pedig 1997 ota elszant Szcientologus es a tuntetesen az emberi jogokert szolalt fel.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
About United for Human Rights (UHR)

Inspired by the words of Scientology founder, L. Ron Hubbard that, “Human Rights must be made a fact not an idealistic dream,” the Church of Scientology supports United for Human Rights, the world’s largest nongovernmental human rights education campaign. Its purpose: To raise awareness and implementation of the United Nations Universal Declaration of Human Rights. The Florida headquarters of the UHR is located at 29 N. Fort Harrison Avenue, Clearwater, FL 33755.

For more Information

Sanna Heden
(727) 467-6960
------------------------------------------------------------------------------------------
" Én töröltem tőled hozzászólást, mert teljesen offtopic politikai témát hoztál fel (Soros György). Nem szeretném, ha ezen a blogon politikai kérdésekről folyna a vita, van arra bőven más fórum."

Peter, Valoszinuleg nem nezted meg, hogy mi van a linkeken, amit a blogban emlitettem, mielott kitorolted. George Soros alapitoja es elnoke az Open Society Foundation -nak. Uzletember es befekteto. Ennek semmi koze a politikahoz.

Reformer 2017.12.12. 13:51:16

@znagy6666: ez két különböző szervezet szerintem. Miért lenne egy venezuelai párt bejegyezve az Egyesült Államokban civil szervezetként? 100%, hogy nem ugyanaz a kettő. A másik ügy: George Soros Magyarországon most aktuálpolitikai kérdés.

znagy6666 2017.12.12. 16:36:06

@Reformer: Peter, Civil szervezet volt, probalkoztak a partosdival, megbuktak mint part, civil szervezet maradt. Itt a Floridai kirendeltseguk, ket perc seta a SCN Orgtol.
www.facebook.com/pg/UnitedforHumanRightsFlorida/about/?ref=page_internal

Par perce beszeltem veluk telefonon a FB-on megadott szamukon. Elnek es virulnak...

"A másik ügy: George Soros Magyarországon most aktuálpolitikai kérdés."
Nem tudtam, hogy ilyen komoly a helyzet. Sajnalom, hogy felhoztam a blogon.

Reformer 2017.12.14. 12:44:56

@znagy6666: köszönöm az utánajárást, így már összeállt a kép.
süti beállítások módosítása