Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Olvasói levél

2017. december 07. - Reformer

Ez azoknál történt, akik holnap fognak tüntetni a "vallásüldözés" miatt.

László levele:

Megpróbálok egyérteműen fogalmazni, hogy azok is értsék, akik nem jártak az egyházban és nincsenek tisztában olyan fogalmakkal, amit csak a szcientológusok értenek, bár nem mindenhol lehetséges.

Úgy 13-14 évvel ezelőtt én is jártam a Szcientológia Egyházba és különböző tanfolyamokat végeztem és egy alkalommal több részletben részt vettem egy 12,5 órás auditáláson. Egyszer úgy döntöttem, hogy az alapvető tanulás tanfolyam nekem milyen jó lenne, amit el is kezdtem.

Kezdetben minden jól ment, de minél többet hallottam azt hogy van itt valami amit nem értettél, annál inkább úgy éreztem, hogy nem értek semmit.

Munka mellett elég nehéz volt a bejárás és a tanulás és különben is elegem lett az egészből ezért hát úgy döntöttem, hogy nem megyek be.

Ez a szcientológusoknál súlyos bűnnek számit. Aztán, amikor úgy döntöttem, hogy mégis csak folytatom egyből az etika tiszthez irányitottak, aki ártótett kiirásra itélt. Ezt el is kezdtem annak rendje és módja szerint, csak hogy ekkor jött a baj. Szörnyen rossz lelki állapotba kerültem.

Amikor ezt elmondtam az etika tisztnek ő az etika könyvet dugta az orrom elé, amiben pontosan ez állt: ha a PC „”fejre áll” ezt és ezt kell tenni…. Vicces nem? Fejre áll, igy fogalmazott a könyv. Erről soha senki nem beszél, hogy az egyes tanfolyamoknak ilyen súlyos mellékhatásai lehetnek.

Szóval újabb procedúrák vártak rám, ami hosszú időket vettek volna igénybe, de ekkor már olyan rossz állapotban voltam, hogy ez már nem segitett volna rajtam. Csak anyámnak köszönhetően a pszichiátrián kötöttem ki, innen egyenes út vezetett a kórházba. A diagnózis egyértelmű volt: depresszió, skizofrénia. Szóval már 13 éve skizofréniával kezelnek. Szerencsére most az állapotom minimális gyógyszer szedése mellett jónak mondható. Történetem végződhetett volna rosszabbul is hiszen a betegség kezdeti időszakában többször gondoltam az öngyilkosságra.

Mindezek ellenére nem azt a pénzt bánom, amit oda hordtam nekik, hanem azt hogy ezért a 13 évért, amit betegségen töltöttem el nem kárpótol senki és semmi.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr9313452805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

znagy6666 2017.12.07. 17:46:09

Ugy tunika a pszihiatria nem segit azokon a poruljartakon akiket a Scio elcseszett. Bar feluleti kezelest - helyi erzestelenitest azert ad nekik. Hozzam tobben fordultak segitsegert ilyenek, kozulluk egynek tudtam segiteni, de ez nagyon sok melo volt.

Ez olyan mint elviszed a vadi uj Mercidet egy sufniszerelohoz. Osszeturja, aramkoroket atkotozi, okoskodik, szidja a nemeteket akik kitalaltak, aztan lehuz rolad egy rakas let. Nemsokara a kocsi szetesik alattad es bemesz a markaszervizbe. Folmerik es az eredeti hiba kijavitasa 5x annyiba fog kerulni.

En egyet kijavitottam, de annak az illetonek meg volt a szandeka es az energiaja.
Ez nem lesz mindenkivel igy, maradando serulest szenvedett.

De a jo hir, hogy van akit ki lehet javitani.

Bgisi (törölt) 2017.12.07. 22:55:08

@znagy6666:

"Ez olyan mint elviszed a vadi uj Mercidet egy sufniszerelohoz. Osszeturja, aramkoroket atkotozi, okoskodik, szidja a nemeteket akik kitalaltak, aztan lehuz rolad egy rakas let."

Pontosan! Egy hónapja írtam itt (objektivszcn.blog.hu/2017/10/31/ujabb_ket_ongyilkossagi_esetre_derult_feny) FenePéternek:

"...így ha valaki sárga szigszalaggal "javít" egy törött csatlakozót, akkor az csak kókler a szememben.

A szcientológia kinevezte magát a teljes szellemi szabadság felé vezető út, egyetlen működőképes technikájával rendelkező egzakt tudományává. [...] Élő emberek számolnak be bizonyíthatóan hazugságokról, kényszerről, elszökésről, menekülésről, megfigyelésről. Mindez vallás szempontjából az abszolút kóklerség."

Thoth 2017.12.09. 17:46:26

Ha gyógyszer nem segít érdemes egyszer megpróbálni a pszilocibin gombát, nem okoz függőséget, londoni egyetemen komolyan tesztelik www3.imperial.ac.uk/newsandeventspggrp/imperialcollege/newssummary/news_17-5-2016-10-42-14 vallási vezetőkön is végeznek tanulmányokat hogy a hitükre milyen hatással van, átdrótozza a problémamegoldást és hónapokra visszaveti a depit.
süti beállítások módosítása