Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Kémkedéssel gyanúsítják a szcientológiai egyházat - ATV riport

2017. október 25. - Reformer

Csak annyit tennék hozzá egyelőre, hogy volt már ilyesmi a szcientológia múltjában - a "Hófehérke-hadművelet", az Egyesült Államok történetének egyik legnagyobb belföldi kormányzati beszivárgási kísérlete.

Ez a "hadművelet" (angol elnevezése Operation Snow White) a hetvenes években zajlott és L. Ron Hubbard felesége, Mary Sue Hubbard vezette. A "hadművelet" keretében a szcientológusok állami hivatalokba beépülve/betörve próbálták eltüntetni a róluk szóló kompromittáló adatokat. Az akció 136 kormányügynökséget (többet között az amerikai szövetségi adóhivatalt), konzulátust és nagykövetséget érintett a világ több mint 30 országában, és 5000 (!) szcientológus fedett ügynök vett részt ezekben. Az FBI egy idő után felgöngyölítette az ügyet és látványos akcióban, több mint száz ügynökkel szállta meg a szcientológusok akkori központját, Mary Sue Hubbard pedig tíz vezető társával együtt börtönben végezte. Hubbardot végül nem ítélték el, de mivel ezen kívül 1978. februárjában Franciaországban távollétében négy év börtönre és 7000 USD pénzbírságra ítélték csalásért, ezért élete végéig bujkálni kényszerült.

Itt lehet megnézni:

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr9813080618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Damiel 2017.10.25. 07:59:52

Nem fogadnék jelentős összeggel arra, hogy valóban történt ilyen itthon. Egyszerűen nem tudom kinézni ezt a virtust egyikőjükből sem. De már a gyanú is súlyos dolog...

Ui: Ref! Eddig sem voltál népszerű gyerek a szcientológusoknál, de mostantól veled fogják riogatni a gyerekeiket! :-)

norbert79 2017.10.25. 08:51:01

@Damiel: Én az NNYI logikáját követve arra gondolok, hogy a harmadik felekről tett PC bejegyzések miatt indult szerintem a nyomozás kémkedés gyanúja miatt (MikloviCS [lásd riport] Attila meg egyből magára vette); nem tűnik logikátlannak a vád, hisz a hídon való haladásodhoz egyes dolgokra vehetik a jelöltejet olyanokkal szemben akiknek közük nincs az "egyházhoz". Engem viszont még mindig egy kérdés foglalkoztat (attól függetlenül, hogy a nyomozás megállapításaival egyetértek az adatkezelési kérdésekben): Miért most? S ha most, mi tartott ennyi ideig? Vagy az adatvédelmi hivatalt is ennyire fel akarja használni a kormány, mert választások? Mindaz amit megállapítottak nem új keletű... Szóval miért éppen most?

büdös zokni 2017.10.25. 10:08:39

Arra kezd emlékeztetni a sztori, mikor Al Caponet adócsalásért itélték el: valljuk be őszintén, hogy egyikünk sem az adakezelési visszásságok miatt lépett ki az egyházból és nem is ez a legnagyobb baj velük. Szomorú, hogy csak ezzel lehet megfogni őket. Az viszont igaz, hogy az adatvédelmi törvény erőltetése tökéletesen alkalmas a teljes ellehetetlenitésükre.

Damiel 2017.10.25. 10:42:12

@büdös zokni: Valóban nem az adatkezelés a probléma. De azért mindannyian tudjuk, hogy ha kell akkor az egyház gondolkodás nélkül felhasználja az ülésben vagy a sec.check-en elmondottakat. És ez nem hipotézis, hanem tény.

znagy6666 2017.10.25. 15:57:15

Te jo eg es meg mi johet ezutan...Mikovicsra durvan raijesztenek, illegalitasba vonul(bojdoso lesz belole), Titi es nehany nagykaliberu OT baratja ellen nyomozas indul ado elkerules vegett, mivel milliardokrol beszelunk. Talan nehany evet is kiosztanak felfuggesztve. A NAV pedig kiegyezik a maradek megfelemlitett Szcientologussal es a szervezet New Scientology neven tovabb mukodhet, titkos adatszolgaltatast bisztositva a kormanynak...ez korabban mar mukodott...tslan most is fog, majd meglatjuk.
süti beállítások módosítása