Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Miklovicz Attila interjú a Hír TV-ben

2017. október 24. - Reformer

Itt nézhető meg:

Illetéktelen kezekben

Megjegyzéseim:

1. Az "Életút kérdőívnél" arra hivatkozik, hogy feddhetetlenséget vizsgálnak. De akkor miért kell tudniuk és eltárolniuk pld. a szexuális partnerekre és perverziókra vonatkozó kérdésnél az érintett partnerek nevét? Annak mi köze a feddhetetlenséghez?

2. Egy konkrét hazugság - a személyzeti dosszié, ahol az életút kérdőíveket tárolják, NEM esik még az ő szabályzatuk szerint sem a gyónási titok hatálya alá.

3. A másik - rólam azért nem került ki kompromittáló adat, mert ők tisztelik a gyónási titkot, hanem mert saját bevallásuk szerint "elveszítették" az összes dossziémat, azért nem. Különben úgy is járhattam volna, mint Leah Remini és az összes ott nyilatkozó embert - külön weboldalat kaptam volna, mint ők, rengeteg gyónási titkot kiteregetve.

4. Az állítólagos svéd és dán adatvédelmi vizsgálatra kíváncsi lennék.

5. Az elfogultság vádja Péterfalvi Attilával szerintem nevetséges. Megnéz egy dokumentumfilmet a szcientológiáról, akkor attól már elfogult? Ezt ő sem gondolhatja komolyan.

6. A nem szcientológusokról szóló adatgyűjtés indoklása is gyenge. OK, feljegyzéseket kell végezni az auditálások során, de miért kell neveket és egyéb konkrétumokat is lejegyezni? A szenzitív adatok lejegyzése nélkül is megvalósulhat ez a cél.

7. Én nem azt mondtam, hogy kötelezik a "lebukott" hívóket az elcsalt adó befizetésére, ha valahogy kiderül, hanem arra bátorítják, hogy inkább az egyháznak fizesse be és elfogadják azt is "jóvátételnek". Én kettő ilyen konkrét esetre biztosan emlékszem.

Úgy látom egyébként a mai reakciókból, hogy elkezdődött Péterfalvi Attila durva betámadása.

A frissen létrehozott miazigazsag.hu weboldalukon meg is jelent az első páros lábbal beleszállás:

Inkvizíciós eszközöktől sem riad vissza a vallásellenes klubtagságát büszkén vállaló kormánybiztos, hogy betilthassa a szcientológusok hitük szerinti gyónását

Ilyeneket írnak:

Egy olyan Adatvédelmi biztosról beszélünk, aki a jog sajátosan szelektív értelmezésével azokat az adatokat teregeti a nyilvánosság elé, melyek védelmére felesküdött a kinevezésekor. Mindezt azért, hogy megpróbáljon megsemmisíteni egy vallási közösséget.

Egy olyan cinikus Adatvédelmi biztos él ma vissza a hatalmával hazánkban, aki nem tartja tiszteletben egy közösség tagjainak személyes szféráját, és az adatok védelmének nevében olyan intim, a lehető legbizalmasabban kezelt személyes iratokat kobzott el, és vizslatott át kéjelegve, majd hozott manipulatívan nyilvánosságra, melyek szentségét eddig a történelem során mindenki tiszteletben tartotta.

Péterfalvi Attila ezzel minden létező nemzetközi jogi és erkölcsi normát áthágott, és messze túllépte hivatala hatáskörét, de olyannyira, hogy erre még valóban nem volt példa a szcientológusok ellen szervezett támadások egyébként eseménydús nemzetközi történelmében sem.

Erre annak idején még Moszkvában sem vetemedtek. Ott is volt egy etikai határ, amin átgázolni már nem fért bele az orosz hatóságok eszköztárába.

...

A kérdés csak az, hogy minek kell még történnie, és milyen magas nemzetközi fórumig kell elmennie a megalázott híveknek, hogy az már kellemetlen legyen a Kormánybiztos úr feletteseinek, és megelégeljék ezt a nyilvánvalóan koncepciózus ámokfutást.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr2013069870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bögreőr 2017.10.24. 20:09:39

"vizslatott át kéjelegve," :-) :-)

ezt honnét veszik? Nagyon költői!
Hogy is mondják? "Ha a mókusok visítanak, valamit jól csinálsz"?
Nos, ha a szci mókusok visítanak, akkor valaki valamit jól csinál, így tovább :-)

Bögreőr 2017.10.24. 20:17:04

Egyébként megfordult vajon a fejükben, hogy ha "magasabb fórumokhoz" fordulnak, akkor azok eselteg a magyar adatvédelmi hatóságnak fognak igazat adni, és ez precedenst teremthet az ÖSSZES európai org megbírságolására/a dossziék elkobzására??
Más: vajon tudnának saját magukon kívül egyetlen másik "egyházat" mondani, amelyik ÍRÁSBAN tárolja a gyónások tartalmát??

aberglaube 2017.10.24. 21:13:56

Ha a mókusok visítanak, amikor ők nyerésre állnak, valamint elfogadjuk azt, hogy mindenkinek az az igaz, ami a saját maga számára az, akkor most ők vesztésre, mi meg nyerésre állunk? Ezek nem visítanak, hanem egyenesen hisztiznek baszki.
süti beállítások módosítása