Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Mai fejlemények - Péterfalvi Attila-interjú, szcientológus közlemény és tüntetés

2017. október 24. - Reformer

Péterfalvi Attila a TV2 Mokka című műsorában összefoglalta a lényeget:

 

Ezt a közleményt adta ki a szcientológia egyház. Továbbra is csak támadnak (ahogy előírta nekik Hubbard), szó sincs arról, hogy bármiféle erőfeszítés tennének arra, hogy tevékenységüket a jogszabályoknak való megfeleléshez igazítsák...

Adatvédelemnek álcázott vallásüldözés

2017. október 23., hétfő 20:38

A Magyarországi Szcientológia Egyház közleménye

Budapest, 2017. október 23., hétfő (OS) - Adatvédelemnek álcázott vallásüldözés

A Szcientológia Egyház ellen folytatott országos razzia nem más, mint a szcientológus vallású magyar állampolgárok emberi jogainak gyalázatos semmibe vétele.

Egyetlen példát sem találunk arra, hogy az Egyház megsértette volna hívei magánéletéhez való jogát. Ellenkezőleg: a kormányzati razziák során kivétel nélkül minden szcientológus magánélethez való jogát sértették meg egy kultúrember számára felfoghatatlan mértékben .

A vallásos tanácsadás során átadott legintimebb információkat tartalmazó vallásos iratokat, melyeket mint minden más vallás, a Szcientológia Egyház is bizalmasan kezel, a kormány egyszerűen lefoglalta.

Többször meghívtuk a kormányzati és hatósági tisztségviselőket, hogy jöjjenek el hozzánk, és nézzék meg a saját szemükkel, mi folyik a Szcientológia Egyház falain belül. Ehelyett ők egy látványos akció keretén belül rárontottak a hívekre, és folyamatosan zaklatják a békés szcientológusokat vallásuk gyakorlása közben.

A Szcientológusok munkáját számtalanszor elismerték, mert – hogy csak egy példát említsünk a társadalomjobbító tevékenységeik közül – folyamatosan segítenek emberek ezreinek leszokni a drogokról.

Azoknak, akik felelősek az egyház békés gyakorlata elleni illegális üldöztetésért a történelem tanúsága szerint szembe kell nézniük a felelősségre vonással is.

Október 23-án, amikor a világon mindenki a magyarok elpusztíthatatlan szabadságvágya előtt tiszteleg, akkor ez a felhívás nem is lehetne aktuálisabb.

 

Tüntettek a hosszú hétvégén is - írja a Magyar Idők

Idézet:

Miklovicz Attila, az egyház sajtóképviselője elmondta: a szcientológusok addig folytatják a békés demonstrációt, amíg a szabad vallásgyakorlás helyre nem áll Magyarországon.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr313067216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbert79 2017.10.24. 11:01:51

Srácok, készüljetek kabátokkal, teával, mert jön a tél, kemény hidegek lesznek...

Damiel 2017.10.24. 11:11:03

Nem tudom mennyibe kerül az épület fenntartása, a rezsi és egyebek, de gondolom nem kis tétel. Ugyanakkor gondolom tetemes ügyvédi költségek is keletkeznek mostanában, és akkor még nem beszélünk a most felmerült 40 milliós büntetésről.
Szerintem a meglehetősen alacsony bevételek mellett ezek a kiadások erősen megropogtatják a rendszert. Kérdés, hogy mennyire lehet még kizsigerelni a public-okat...

Lehet igazam 2017.10.24. 14:23:16

@Damiel: Az IAS simán kitudná fizetni, illetve a nemzetközi egyháznál ez csak olyan apró tétel lenne (a bevételhez viszonyít a) amit meg se éreznének, de ez lesz amit írsz. A publicokat fogják tovább lehúz i. Amikor bent voltam, akkor is mindig ez volt. Volt 20-40 tehetős public, mindig ők állták a legnagyobb dolgokat és a többi publictól beszedett apró meg kiegészitette a dolgot. De mivel szinte minden héten van adomány gyűjtés valamire, így fel se fog tünni az újabb pénzgyűjtée. Munkatársként ez zavart a legjobban. A folyamatos adomány gyüjtés, minden héten. Az épületre, a könyvtárkampányra, az út a boldogsághpz füzetekre, amit kiosztottunk, a ... és amellett, hpgy közben mindenki vegye meg az alapokat, és haladjon a hídon.

Damiel 2017.10.24. 14:59:36

@Lehet igazam: Lehet, hogy tévedek, de nem fognak pénzt kapni. Amit egyszer már kiutaltak az vissza nem jön. Csak az utasítás, hogy kezeljék.
Igen, tudom hogy megy a tarhálás, magam is fizettem jócskán. Arra számítok, hogy a csökkenő létszámról húzzák le a sokadik bőrt. Nyilván nem fogyott el a pénz a tehetősebbek zsebéből, de szerintem ezek a tehetősek is fogyatkoznak és jelentkezni fog egyfajta permanencia, azaz állandósul a pénzhiány.
süti beállítások módosítása