Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

"Háború van" és "elkapunk benneteket"

2017. október 22. - Reformer

Elég furcsa érzés nézni a szcientológus tábor reakcióit az elmúlt pár nap eseményeire. 

Úgy tűnik, mintha örülnének annak, hogy lecsapott rájuk az az "ellenség", akikre hivatkozva évek óta rengeteg pénzt sajtolnak ki belőlük. Mintha megkönnyebültek volna, hogy tényleg létezik ez a "gonosz", és nemhiába tolták eddig az egyháznak a milliókat...

Természetesen meg vannak győződve arról, hogy győzni fognak ÉS emellett hatalmas kártérítést fog nekik a magyar állam fizetni, mert állítólag Spanyolországban egy hasonló akció után ez történt (a tegnapi tüntetés elején beszélt erről Miklovicz Attila).

De nézzük, mik a fő motívumok...

Rengeteg mindenről szó van az "egyház" kommunikációjában, sokmindent akarnak, egy dologra azonban nem keresnek se embert és pénzt sem kérnek rá - a működésüket összhangba hozni az adatvédelmi törvénnyel. Ez még csak említés szintjén, lehetőségként sem merül fel...

Háború van, harcolni kell és győzni fogunk

 

 

harc.jpg

 

"Odamentünk, hogy felelősségre vonjuk", "elkapunk benneteket"

No comment.

 

 

 

 

Pénzgyűjtés orrvérzésig

Remek alkalom egy ilyen razzia a pénzgyűjtésre, amint ezek a bejegyzések is bizonyítják. Az IAS (Szcientológusok Nemzetközi Szövetsége, a központi adománygyűjtő szervezet) már küld is 50.000 emberi jogi füzeteket, aminek az árát a tagokkal fizettetik ki a magyar veszélyre hivatkozva... 

ias.jpg

Megy a toborzás is...

staff.jpg

 

+1 a végére, aki feljelentené a rendőrséget házkutatásért (de szigorúan csak egyeztetés után)

feljelentes.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr5913047920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lehet igazam 2017.10.22. 15:57:08

Egy dologban egyetértek velük, vagyis a PC-kel. Az elég kínos, hogy az auditalás közben, magukról kiadott adatokat, amit most erővel elvettek az ORG-tól, most más olvaxgatja. Ha auditalasra jánék az ORG-ba, én sem örülnék neki, ha most a NAIH vagy a rendőrség, vagy akármelyik szervezet munkatársai olvasgatnák a PC dossziémat.
Amúgy meg nagyon kiváncsi leszek, hogy ennek az egés6nek lesz -e egyéb következménye. Most kaptak 40 millió birságot, nem kapták vissza elvileg a dossziékat, ha jól olvastam. És ezután? Ők elvileg irányelvek alapján csinálták amit, és ezen nem fognak változtatni. Aki auditálasra jár, az mi alapján fog tovább haladni, ha nincs meg a PC dosszoéja?
Kiváncsi vagyok a végére.

epertorta 2017.10.22. 19:24:34

@Lehet igazam: Nekem az jön le, hogy azokat a dossziékat nem most vitték el, ami miatt a birságot kiszabták, hanem tavaly. A mostani razzián is vittek el anyagokat. Szerintem lesz még ennek folytatása.
Amúgy aki auditálásra jár nem örül, hogy más olvashatja az adatokat, de képzeld el azokat, akik nem járnak oda, közük nincs az egészhez, nem is tudtak róla, mégis benne van a nevük meg egyebük a dossziékban.

Lehet igazam 2017.10.22. 19:56:38

@epertorta: igen mondjuk ez reális, hogy nem most vitték el, hiszen gyorsan kellett olna olvasni, hogy másnap már arra reagálva birságpt azabjanak ki.
Mondjuk azt nem is tudtam, vagyis kimaradt hogy kprábban is volt lefoglalás.

epertorta 2017.10.22. 21:10:10

@Lehet igazam: Olvasd el azt az anyagot, amiben a birság kiszabás van megindokolva. Igaz 130 oldal, de elég érdekes. Tavaly az adatvédelmisek kétszer is beállítottak hozzájuk bejelentés nélkül, akkor szedték össze azt az anyagot, ami miatt birságoltak.

znagy6666 2017.10.23. 04:52:30

Ki tudja, ha a Szcientologusok sokat pattognak, bekes tuntetesek, feljelentgetes, stb. Talan a folderek egyedi figyelmet is kaphatnak, hogy a felugyeleti szervek nyomast gyakoroljanak rajuk. A tortenelem ismetli magat. Milyen erdekes, hogy a hetvenes evek vegen Amerikaban valami teljesen hasonlo tortent az egyhaz titkos szolgalataval az OSA elodjevel melynek kovetkezteben Ron Hubbard bujdoso let kb. ugy elete vegeig. Ami most tortenik az egy dramatizacio. Az OT III nem egy vicc, ahogy azt sokan probaljak kiviccelni Xenu, stb. Az OT III egy elterelo hadmuvelet, mely maganak egy hipnozisnak a resze.

Ha valaki mar gyakorlatban hipnotizalt egy alanyt, nagyon jol tudja, hogy a paciensnek eselye nincs kijonni a hipnozis hatasa alol, hacsak nem rajon vagy ravezetik, hogy hogyan lett hipnotizalva. Es ha meg ra is jon, hogy ot hipnotizaltak, akkor is a pontos esemenyt kell, hogy duplikalja nem pedig valami mast. Az OT III, vagy ahogy ezt a Szcientologiaban ismerik - beleertve a gunyoloikat is, csupan egy kitalacio ( mock up) igy aztan nem fog torlodni azaltal, ha ezt probaljak duplikalni. Viszont van egy masik esemeny amibe elobb utobb belefutnak, aztan elsiklanak folotte, nem vagy nem jol futtatjak es aztan elkezdenek, irrealisan, maniakusan viselkedni. Na ennek a kezelesere nincs modszeruk, abbol az egyszeru okbol kifolyolag mivel, ez az esemeny az alapitojuk esemenye, amivel o sem tudott megkuzdeni, sot eleg csufos veget is ert a palyafutasa. Na most ok ezt kopirozzak es megfigyelhetoen jo uton is jarnak ahhoz, hogy ugy vegezzek, mint L. Ron Hubbard, lecsovesedve, uldozesi maniaval.

Tehat a teljes kepet kene latni, a megfelelo esemenyt futtatni a megfelelo nezopontbol.

Ennek hianya eredmenyezi ezt az irrealis viselkedest, hozzaallast, melyet ok tanusitanak.

Ami most a terepen zajlik az egy lock. Igy hivjak technikailag, ez egy viszhang. Az esemeny most epp fut...orlodik. Meg kene kerdezni; volt egy korabbi hasonlo....

Remelem igy ertheto

fred.a 2017.10.25. 00:00:51

kb 1996 ota ez megy. majd most clear Mo meg Clear europa... nezzuk csak mit is ert el a nagy scientlogia napjainkig? a naaaagy hatalmas terjeszkedesukkel???
Nos Nyugat Eu romokban hever. Rottenchildek gozerovel nyomulnak az NWO mihamarabbi megvalositasa fele. haboru van??? Neeemmm meg nem, de hamarosan .... es az ellenfel azt fogja orditani hogy allahu akbar. es akkor mit fognak tenni ezek a Hosok?? kezukbe nyomnak egy ut a boldogsaghoz fuzetet mikozben oten raugranak es megeroszakoljak aztan elvagjak a torkat? biztos orulni fog neki.... ugyan hol van szientologia londoban a london orgon kivul??? Meg a CC london is bezart ahogy nezem mert tavaly frissitettek utoljara a FB oldalukat. az adott cimen meg csak egy fodrasz van. szoval mit zagyvalnak ezek ossze? annyira szanalmas amit muvelnek mikozben az orruk elott nyirjak ki a feher fajt hogy erre mar nincsenek szavak. elnezest a kirohanasert.
süti beállítások módosítása