Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Elővették a csodafegyvert is - kiraktak egy interjút a "jedi mesterrel"

2017. október 19. - Reformer

A szcientológia egyház PR-oldalán tegnap jelent meg a

Kasza Tamás és a Szcientológia: Somogyországból a világ csúcsára!

című interjú, gondolom azért, hogy ezzel büntessék az őket megszálló rendőröket...

Ha akarnék, se tudnék ekkora PR-öngólt lőni, például az ilyen mondatok miatt:

 

 Sokan JEDI MESTERKÉNT tisztelik!

Egy ilyen mondat több évnyi "nem vagyunk sci-fi vallás" erőfeszítést tesz teljesen értelmetlenné...

 

Pécsen hét évet dolgoztam egy kiváló csapatban, de az elején nem volt egyszerű. A bevétel 30%-a volt a fizetés, ezért ha nem adtunk el, akkor nem volt fizetés sem. Volt olyan hét, hogy „loptam” a közös teát és cukrot, és a poharankénti 20 forintot sem tudtam a becsületkasszába betenni. Emlékszem egyszer az éhhaláltól egy lottó kettes mentett meg.

Ennél jobban én sem tudom jellemezni a szcientológia egyház munkatársainak mindennapjait...

Amikor felköltöztem Budapestre, nem volt ügyfélköröm, elmentem hát ingatlanosnak. Akkor derült, ki, hogy amit addig tanultam, annak a 70%-át rosszul értettem, és az nem is működött. Innen is elnézést kérek bárkitől, akit 2002 előtt oktattam. 

Ekkor már képzett tanfolyamfelügyelő volt Tamás, a tanulási technológia mestere. No comment...

Nem támadnak emiatt? Veszítesz ügyfeleket amiatt, hogy Szcientológus vagy?

Jó ügyfeleket nem. Az irigyeim sunyibb része csak ezt tudja felhozni ellenem. Róluk rendre kiderült, hogy drogosok vagy alkoholisták régóta. Mint ahogy azokról a felsővezetőkről is, akik a tulajdonosukat lebeszélték rólam.

És ezt komolyan gondolja!

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr413024422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbert79 2017.10.19. 11:40:23

Azt se értené meg, ha egyszer elütné a vonat, annyira másik világban él...

norbert79 2017.10.19. 11:41:21

@norbert79: PS.: Ne értsetek félre, véletlenül sem kívánok neki rosszat, de azt próbáltam érzékeltetni, hogy ha valami szélsőséges történne, akkor is csak a kis világában maradna... Ezt akartam kifejezni.

Hardenberg 2017.10.20. 09:16:30

Szeretnék idézni egy interjúból, amelyben említésre kerül a szcientológia lehetséges álspirituális gyökere. Nem tudom, volt-e erről szó a blogon, mindenesetre érdekes.

"Az OTO két fő ágra oszlik: a kalifátusi Ordo Templi Orientis és a klasszikus Ordo Templi Orientis. Ezek néha mágikus csatákba is bonyolódnak egymással. Szellemi, mágikus gondolkodásrendszerük a középkori mágiába nyúlik vissza, templárius, gnosztikus elemekből épül fel, amelyre erősen hatottak kabbalisztikus gondolatok. Gyakorlataik – amelyek java részét az ókor végi gnoszticizmusból merítették – többnyire szado-mazo szexuálmágikus gyakorlatokból állnak, és mind a mai napig egészen a nem önkéntes emberáldozatokig terjed a skála. Az USA-ban rendőrségi szakértők szerint évente több ezer ember tűnik el ilyen rituálék áldozataként. Olyan is létezik, hogy gyerekeket vonnak be a rituálékba, és kiválasztott gyerekek ölik meg az áldozatgyereket. A hallgatásnak ez olyan cementjét tudja létrehozni, amely tényleg leleplezhetetlenné teszi ezeket a csoportokat. Ezek a gyakorlatok tehát ősi pszichológiai trükkökre épülnek, amelyeket nem csak az ókorban gyakoroltak a gnosztikusok bizonyos csoportjai, mint a karkokrateiánusok, meg a Nahasz-hívők, de a keresztény középkorban és az iszlám középkorban is megvannak a hasonlóképp működő testvérszervezetek. A szabadkőművesség forrása tehát nemcsak a nyugati hemiszférára, hanem a Közel-Keletre is visszanyúlik, többek között az hiszmaniita, tehát síis, síizmushoz tartozó iszlám ezoterikus szektákra.

– Igaz az, hogy valamilyen módon a ma divatos szcientológia is ehhez a vonalhoz kapcsolódik?

– Igen. Széles körben nem ismert, bár tudható, hogy a Hubbard-féle szcientológia szellemi gyökerei Crowley-n keresztül a fekete mágiában, a szabadkőműves ideákban gyökereznek. A következő történt: a kaliforniai kalifátusi OTO főpáholyának nagymesterénél, Crowley személyes tanítványánál és mágikus gyermekénél, Alain Parsonsnál megjelent egy Hubbard nevű süvölvény, aki könyörgött, hogy megkaphassa az okkult tanításokat. Parsons, aki egyébként sikeres tudós, a NASA rakéta-hajtóanyag fejlesztő mérnöke volt (a Holdon még krátert is elneveztek róla), nem lehetett túl jó emberismerő, mert beleegyezett. A már említett szexuálmágikus gyakorlatok során – amelyet Parsons saját személyes skarlát szajhával űzött – Hubbard befurakodott a viszonyukba, majd a klasszikus vígjátékoknak megfelelően lelépett a nővel, és persze magával vitte Parsons pénzét is. (Parsons később emiatt felrobbantotta magát.) Hubbard ezzel "alapozta meg" mágikus hírnevét, innen – az OTO elpotyogatott tudásából – szedte összes tudását. De ő nyíltan állítja a dianetika sátánizmusát. Tejtán tudatnak nevezi, a 666-ra, a titánra, a megosztottságra, a megkettőzöttségre utalva, hiszen a ti vagy a di gyök az indoeurópai nyelvekben a titán, és egyben a kettő gyöke is. Hubbard tudása hermetikus szempontból egy felvizezett és populárissá alakított, műanyag tévéprédikátor-szintű sátánizmus. "

mesetleg.blogspot.hu/2012/12/tizenegyedik-bejegyzes-vilagepites-es.html?m=1
süti beállítások módosítása