Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Most már a kapcsolatmegszakításért is az áldozatok és én vagyunk a hibásak :)

2017. szeptember 12. - Reformer

Az ellenblog írója (aki szerintem az egyház PR-osa, Lange "Paci" László), megvizsgálta a 4 konkrét esetet (itt lehet elolvasni), amit írtam és a következő megállapításokra jutott:

1) Az áldozatok csak ún. "áldozatok", ők felelősek a kialakult helyzetért, és kezelhetnék az egyház játékszabályainak betartásával a helyzetüket. Ott van leírva az etika könyvben, hogy mit kell csinálniuk, tessék elolvasni és betartani.

2) Az egyház mindent jól csinált, és nem tiltotta a kommunikációt és ezt a megkérdezett érintett szcientológusok is megerősítették.

3) Két esetben pedig szerintük én vagyok a felelős, aki ellenségeskedést szított a tanácsaival, és ezért van konfliktus és kapcsolatmegszakítás.

 

Három hozzáfűznivalóm van ehhez:

1. Az önkritika teljes hiánya

Innen is látszik, hogy mivel erre L. Ron Hubbard irányelv van, az egyház soha nem fogja elismerni, hogy konkrét esetben bármit is hibázott volna. Még akkor sem, ha teljesen egyértelmű. Így meg nehéz helyrehozni bármit is.

2. Az én szerepem

Aki hozzám fordul tanácsért szcientológia miatti családi konfliktus ügyében, azt tájékoztatni szoktam a kapcsolatmegszakítás intézményéről és megmondom neki, hogy ha kapcsolatban akar maradni a családtagjával stb., akkor játsszon az egyház szabályai szerint, ne kritizálja neki a szcientológiát és ne támadja ezért az illetőt. Nyíltan megmondom neki, hogy mit kockáztat már csak a velem való kapcsolattartással is.

Van, aki elfogadja ezt és inkább titokban utálja tovább az egyházat (ezt a választást is megértem és el tudom fogadni), de van olyan is, aki ezt nem tudja csinálni a személyiségéből adódóan, és inkább felvállalja a konfliktust.

3. Mit is vár el az egyház az elnyomóktól?

Ezt a 1965. december 23-i iránylevél (címe: Elnyomó cselekedetek, a szcientológusok és a szcientológia elnyomása) tartalmazza, az úgynevezett A-E lépéseket. Ezt várja el az "egyház" a traumatizált áldozataitól, ezzel tudják úgymond "rendezni" a helyzetüket. Ezek az előírások önmagukért beszélnek. 

A. Hagyja abban az egyház bárminemű támadását és elnyomását.

B. Jelentse be írásban a nagy nyilvánosság előtt, hogy tudatlanságból és megalapozatlanul támadta az egyházat, nevezze meg a befolyásokat és motivációkat, ami miatt el akarta nyomni a szcientológiát; írják alá tanúk is és juttassa el mindazokhoz, akikre elnyomóként hatással volt. Ennek az írásnak le kell lepleznie minden, a szcientológia elnyomására tett összeesküvést, ha volt mögötte ilyen.

B1. Fizesse ki az összes tartozását valamennyi szcientológia orgnak és missziónak.

B2. Kérhető, hogy az okozott kárral egyező mértékű jóvátételt tegyen, és a jóvátételi projektek jóvá kell előzetesen hagyatni a "Nemzetközi Igazságszolgáltatási Főnök" nevű tisztviselőnek. A jóváhagyás előtt az illetőnek igazolnia kell, hogy tényleg megváltozott.

C. Újra kell kezdenie az elejétől a hidat.

D. A fenti lépések minden bizonyítékát iktatni kell.

E. Tájékoztatni kell az ügyről a Nemzetközi Igazságszolgáltatási Főnököt és elküldeni neki minden dokumentum másolatát.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr2012824474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

büdös zokni 2017.09.12. 18:05:34

Teljesen felesleges ez az üzengetés, mindnyájan láttuk előre, hogy ez lesz.
Az egyetlen meglepő még mindig, hogy az a blog egyáltalán létezik. Kérdezted már, hogy szerepelne-e a dokufilmedben?

Reformer 2017.09.12. 18:11:59

@büdös zokni: :) Azért az esélyt meg kellett adni szerintem, már csak azok érdekében is, akik a szenvedő alanyai ennek. Amíg egy szikrányi esély is mutatkozik, megpróbáljuk. A dokufilmben szerintem nem akar szerepelni majd, de azért megkérdezem.

2017.09.12. 19:26:36

@Reformer: az ellenblogosok olvassák ezeket az "entheta" írásokat, valamint üzengetve közvetve kapcsolatban állnak és kommunikációt tartanak fent konkrétan SP-vé nyilvánított személyekkel. Nem lesz ebből bajuk? Kellő mennyiségű és erősségű szcientológia leértékelések után elvesztheti a szellemi nyereségeit is...

Damiel 2017.09.13. 10:20:44

Ha tényleg Lange Laci - és nem valami felpaprikázott public - írja ezt a blogot, akkor még szomorúbb a helyzet. Sajnálom ezt a srácot, nyilván ismeritek Ti is őt.
Sajnálom, hisz olyan harcot vív, amit nem nyerhet meg, és nem az a legnagyobb gond, hogy úgy kell(ene) védeni a mundérbecsületet, hogy bele sem nézhet a hivatkozásainkba, a filmekbe, így nem is értheti meg sokszor amire utalunk, így fegyvertelenül vonult harcba.
Hanem az a nagy gond, hogy egy jóravaló embert alattomos fegyverrel ruháztak fel és a fegyvere miatt ő maga is alattomossá válik. Nem tehet mást, csak becsmérelheti, leértékelheti a kritika forrását, ahelyett, hogy természetes késztetése szerint esetleg épeszű párbeszédet folytasson.
Szar lesz egyszer szembesülni azzal, hogy az általa "SP-nek" tartott emberek nem gonosztevők, nem elmebetegek, hanem ugyan azok a jó szándékú értelmes emberek, apák, anyák, barátok, kollégák, akiket még tisztelt és kedvelt, amíg "haladtak a hídon" vagy a tanfolyamteremben a sikersztorijaikat írták.

Kedves Laci! (Akkor is magadra veheted, ha nem te írod azt a blogot.)

Tudom, hogy 20 év után sem mentél fel a hídon, tudom, hogy egy közmunkás béréért dolgoz több száz órát havonta. Biztosan rendben van ez így? Így néz ki a világ egyetlen működőképes technológiájával felvértezett a világ legetikusabbnak nevezett sikeres csoportjának működési állapota?

Laci! Biztos vagy benne, hogy a szcientológia/az egyház működése senkinek nem okozott kárt, fájdalmat, tragédiát?

Biztos vagy benne, hogy a sok száz OT, akit SP-nek deklaráltatok tényleg gonosz emberek?

És végül, meg mered nézni a szci valós statisztikáit? Elég erős a hited ehhez? Képes vagy obnózisra, megfigyelni a nyilvánvalót?

büdös zokni 2017.09.13. 10:21:56

Amit meg kell adni, azt meg kell adni: Az ellenblogon valaki megfogadta a tanácsom és elolvasta a Lehet igazad c. irást. Az ész megáll!!!
De ha már ennyire békülékenyek, akkor lenne pár további javaslatom:
- Mindenkinek adják vissza az egyházhoz korábban befizetett pénzét, ha kéri. Semmi kifogás és korábban soha nem látott irányelvre való mutogatás, csak simán és gyorsan fizessék vissza.
- Ne próbálják semmilyen módon elnyomni a vélemény- és szólásszabadságot se az egyházon belül se azon kivül - akár szcientológus az illető akár már nem. Például senkit ne érjen semmijen retorzió pusztán azért, mert beszélt egy másik emberrel. Vagy szcientológusok ne csak irásban, ügyvédek útján nyilatkozhassanak.
Ez igy nem is sok, de ezzel máris sikerülne elkerülni a támadások legalább 90%-át, miszerint az egyház egy hermetikusan lezárt pénzéhes, diktatórikus, elnyomó üzleti vállalkozás.

norbert79 2017.09.13. 11:02:35

Ellenblog játékra hívott fel, de a bejegyzés engem egyből erre a képre emlékeztetett... :D cdn1.nyt.com/images/2016/08/05/us/05onfire1_xp/05onfire1_xp-articleLarge-v2.jpg

Damiel 2017.09.13. 15:29:11

@norbert79:
Ügyes dolog ez! Megsüvegelendő! Sőt, akár válaszolni is lehetne rá. Hisz felesleges lenne azt erőltetni, hogy mondjuk a komm. tréning ne lenne hasznos egy csomó embernek, hogy a Hogyan tanuld meg üzenetének ne lenne fontos tanulsága.. és még sorolhatnám. Szóval mindannyian írhatnánk pozitívumokat. Nem véletlenül csináltuk. De nem sok értelme van, hisz nem ezen van az egyet nem értés. Miért is írnám, hogy a drogmentes maraton kafa dolog, amikor egy hazugságra épül és tele van witholdokkal. Hisz Ákosnak, amikor kitalálta marhára nem az volt a célja, hogy segítsen a drogosokon, hanem keresett valami társadalmi közmegegyezést, ami mögé oda lehet állni és valójában a szci hírnevét próbálja erősíteni. Lehetett volna ez véradás is vagy a szegények etetése. Azóta is nem győzik takargatni a szci kötődést.
www.youtube.com/watch?v=DEu2ZsAdsEs
Ugyan ez az Út a boldogsághoz csoport. Jó? Igen. Értékes? Igen. De akkor mi a fenéért kell szigorúan takargatni, hogy ez szcientológia. Életviteli tanácsadás??? Ugyan már!!!
www.facebook.com/groups/azutaboldogsaghoz/?fref=ts
Bezáratjuk a pszichiátriákat? Hááát még lehet is, hogy lenne a pszichiátriánál jobb megoldás is, de basszus nem a szcientológusoktól. Sosem fogják szerencsétleneket auditálni, sosem lesz ingyen szolgáltatás nekik, szóval ha a felelősség csak addig tart, hogy jól becsukatjuk az intézeteket, akkor az intézet lakói mehetnek az utcára, vagy ahova akarnak... Ez így nem hasznos, hanem kifejezetten veszélyes és káros.

Sajnos, - és tényleg sajnos - a tévedés kockázatával hajlamos vagyok azt mondani, hogy a nemzeti szocialista pártnak avagy náci pártnak a harmincas évek végén számtalan pozitívuma volt, hisz tényleg fel akarták emelni Németországot, összekovácsolták az embereket etc. etc., és ezt akár egy hasonló játékban el is lehetne ismerni, de bazdmeg többé-kevésbé egyenes okozói voltak több millió ember kiirtásának....

büdös zokni 2017.09.13. 16:44:49

A hazugságot mindig sok igazság közé rejtik.

2017.09.13. 17:30:08

Csak az érdekesség kedvéért linkelek párat a tonnaszám található videókról, hátha az ellenblogosok is megnézik (hátha érlelődik már bennük is, hogy "Ott kéne már hagynom ezt a sz**t."):

youtu.be/mF4dZHy1JAc
youtu.be/fKXnghpxUf4 (6-8 mp-nél mintha azt hallanám: "ezek hova mennek, bementek")
youtu.be/8jmO1gHGMgQ
youtu.be/f87Y1sq8KQs

Vagy nézzük meg esetleg ezt:
www.freedommag.org/going-clear/white-papers/documentary-sources.html

Nos, akkor miről is beszélünk? "Feleségverő", meg "erőszakos pszichopata", stb - miközben a befeketítésről papoltok? A fenti oldal is egy "Black PR". Ide illik a mondás: bort iszik, és vizet prédikál. Most komolyan, csodáljunk dolgokat bennetek??? Ugyan, mit? Hogy nem robbantotok fel minket egy hidrogén bombával? Jaaaa, kösz' szépen.

epertorta 2017.09.13. 18:00:25

"Nemzetközi Igazságszolgáltatási Főnök"

Most tényleg egy egyházról beszélünk?

Lehet igazam 2017.09.14. 23:52:24

Nekem is az első gondolatom a Lange Laci volt.

Damiel ezt jól megfogalmaztad.
süti beállítások módosítása