Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Ellenblogot indítottak a szcientológusok

2017. szeptember 01. - Reformer

Röpke 9 évvel az én blogom indulása után elérkezettnek látták az időt arra, hogy a konkrét vádakra megpróbáljanak reagálni, és rögtön 4 bejegyzéssel nyitottak.

Velem ellentétben névtelenül csinálja "pár szcientológus".

Ez lett belőle:

Szcientológia: válaszok - blog (objektivszci.blog.hu)

Egy dologra reagálnék:

A Sea Org egy elkötelezett szervezet, a tagjai vállalják, hogy nem vállalnak a szolgálatuk alatt gyermeket, mint a legtöbb többi szerzetesrendben. Ebben semmi különös és furcsa nincs.

Sokuk házasságban él. Ha gyermek fogan, akkor a Sea Orgon kívül felnevelik, mint Szcientológusok.

Nincs semmilyen abortuszra rábeszélés, nincs útépítés kis gyerekekkel és egyéb képtelen mesék. Ha bárki elmegy egy Szcientológia szervezetbe vagy Sea Org szervezetbe, semmi ilyesmit nem fog látni.

Gondolom, itt a Leah Remini-féle sorozat legutóbbi kirakott részére gondolnak. A nehéz fizikai munkákat végző gyerekekről konkrétan FOTÓKAT mutat az a rész, az abortuszra kényszerítés dokumentált esetei pedig mint kitalációk lehetnek...

Mindenesetre kíváncsi leszek, meddig tart ki a lelkesedésük... és mennyi idő alatt moderálják ki az összes, kicsit is kritikus megjegyzést.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr5412796588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbert79 2017.09.01. 15:19:15

Szerintem nem sokáig... ma még egy bejegyzés se került ki oda. :-)

büdös zokni 2017.09.01. 15:59:30

Ezt nem értem. Szcientológusok is olvasnák ezt a blogot? Egy ilyen ellenbloghoz nyilván etikatiszti vagy inkább OSA-engedély kellene, ami elég kevéssé valószinű. Szóval nyilván SO-tagok csinálják és az OSA koordinálja.

norbert79 2017.09.02. 02:17:22

"Már leírtuk, Szcientológusok vagyunk, egyenlőre maradjon ennyi info nektek." iródott egy olyan userID-val amit idén Februárban regisztráltak be, s 08.31-ig semmilyen aktivítást nem végzett. Megmosolyogtató a többesszám is, holott még Leah Remini showja megszűntetését kezdeményező petíciót is saját magukat felvállaló szcientológusok írták alá. Az is vicces, hogy ez bűzlik attól, hogy felülről irányított 'ellentámadásnak' tűnik, s stílusában is OSA szaga van, ráadásul egy olyan blog ellen, ami bentieknek entheta, így nem is olvashatták. Az időzítés is arra vall, hogy ez közvetlen DM utasításra történik, az elmúlt 9 évben nem volt érdekes ez a blog.
Komolyan, mi a cél? Tényleg nem vágom... Már rég túl vannak az emberek azon, hogy magyarázni kellene mi az, hogy szcientológia, ha ez a blog bármilyen okból megszűnne sem veszne el semmi. Semmi értelme ennek az egésznek...

büdös zokni 2017.09.02. 04:23:48

Ha DM utasitására van, akkor nyilván a külföldi blogok ellen is hasonlóan lépnek fel és erről 1-2 napon belül értesülni fogunk.
A másik dolog, hogy eddig a támadások ellen mindig jogi úton léptek fel. Irányváltás lenne? Nem volt jó az eddig használt LRH-irányelv? Kifogytak volna a jogi lehetőségekből? Vagy az ügyvédekből?

Horvath Zoltan 2017.09.02. 09:16:44

Meg némi kreativitás sem ártana mert egy az egyben lemásolták ennek az oldalnak a design-ját.
És írja ,hogy izzadtság szagú hát inkább az övék az.Siralmas ellen támadás ,kamu adatokkal mint mindig.
A sci-fi író prófétájukkal együtt :).

Ammonia73 2017.09.02. 10:31:22

Ref! Ez szuper!!! Konkrétan reklámozzák a blogodat. :D Jeeeeeeee!
Ahhoz, hogy reagáljanak, olvasniuk kell az itt megjelenő cikkeket, megnézniük a videókat, stb. Lehet, hogy néhány hónap múlva feldereng nekik valami fényesség és kilépnek. :D

Ammonia73 2017.09.02. 10:46:30

Most néztem meg ezt a blogot. Azt írják, hogy majd amit kell, cáfolnak...csak tudnám, hogyan. Tagadni tagadhatják, de a cáfoláshoz már azért több kell, mint egy válaszcikk. Józan ember azért elgondolkodna, utánanézne a dolgoknak, de az elvakult csak hajtogatja a magáét. Nyilván minden megszólaló hazudik Leah Remini műsorában. HA kicsit is értenének a pszichológiához, az emberi természethez és reakciókhoz, látnák, hogy ezek az emberek valós emlékeket idéznek fel és élnek át újra, ez nem színészkedés...
Hubbard hazugságaira számtalan dokumentum áll bizonyítékként, szerintem egyszer eljutnak oda, hogy ezeket is megnézik és talán elgondolkodnak, hogy a másik oldalon nincs semmi, amivel cáfolhatnák ezeket.
Pl. itt vannak Hubbard halálának körülményei, Qentin HUbbard halála (aki HUbbard fia volt, jobbkeze az Apollón, akivel együtt kezdték el ezt az egészet, magas szintű OT, homoszexuális és öngyilkos), másik fia, aki interjút adott a Penthaus magazinnak és elmesélte apja valódi szándékait a szcientológiával, és nevét megváltoztatva bújkált az egyház elől, Hubbard rengeteg hazugsága, áltudományos feltevése, a hipnózis, amiről állítja, hogy nem az, stb. Remélem, ezekről mind-mind olvasnak majd és talán elgondolkodnak...mert a felnőtt, egészséges gondolkodású ember mindig meghagyja magának azt a lehetőséget, hogy korábbi nézeteit felülvizsgálja, elemezze, új ismeretei szerint megváltoztassa. Nyilván dolgozik majd a kognitív disszonancia, de amint látjuk, sokkal több a kilépett szcientológus a világon, min a bent lévő, úgyhogy reménykedjünk, hogy nekik is menni fog és képesek lesznek ránézni a dolgokra, már csak azért is, mert HUbbard is ezt tanácsolta, és ezt annyira megfogadták, hogy mindent megnéznek maguk körül, csak azt a dolgot nem, amiben nyakig benne vannak.

Damiel 2017.09.02. 11:12:55

Már születésekor halálra volt ítélve az a blog. Azon túl, hogy minden kritikus bűnöző, feleségverő, elmebeteg bla-bla-bla nincs más érv, s ez valljuk meg elég gyöngécske. Még annak ellenére is, hogy Hubbard irányelve szerint mindig csak a kritikus személyt kell támadni és megkérdőjelezni a hitelességét. A tények makacs dolgok.
Pl.
-Az állandó tarhálás. (Erről LRH egyáltalán nem írt!)
-Épület halmozás. (Erről pont az ellenkezőjéről írt!)
-Több OT van kint, mint a szektán belül. Épp ők a kritikusok. Az ellenblog indítójának esetszintje gyanítom alatta marad azokénak, akikről javarészt beszélünk, vagy bármelyik megszólalónak a Leah Remini sorozatban.
-A szektát övező érdektelenség, a bemutatásra alkalmatlan statok, az általános elutasítás és vállalhatatlanság. Mindig megmosolyogtat, amikor látom, hogy hogyan próbálják finoman leplezni a szcientológus kötődést.
-"A világ legetikusabb csapata, az egyetlen működőképes technológiával felvértezve évi 3-4 mérföldkő jelentőségű világméretű áttöréssel elérte, hogy photosoppal kell tömeget hazudniuk egy-egy rendezvényükre. Nyihhaaaa...

Nem tudom nem azt gondolni, hogy mára csak a gyávák és a hülyék maradtak bent. Gyávák, akik nem mernek ránézni a nyilvánvalóra, a hülyék akik képtelenek meglátni a nyilvánvaló összefüggéseket. Pedig csak el kellene olvasni a Logikák -at és elvégezni a drillt saját szervezetükön.

Damiel 2017.09.02. 11:16:38

Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy én is verem a feleségemet, sőt a férjemet is, pszichiátriai drogokat szedek, gyerekeket is molesztálok, csak a pénzért vagyok kritikus a szci-vel szemben pedig nem is tudok róla semmit, és persze ezt a posztot is a börtönből írom! :-)

Ammonia73 2017.09.02. 11:56:45

Most látom, hogy szegény Quentin Hubbard nevéből kihagytam egy betűt...remélem, nem ebbe fognak belekötni majd, hogy ilyen nevű ember nem is létezett. :D
Nyilván furcsa, hogy egy OT hogyan lehet homoszexuális (nagyon okos Hubbard szerint ugyanis a homoszexualitás egy aberráció, de mi, a tudományt is elismerő nem szcientológusok viszont tudjuk, hogy ez genetika), hogyan lehet öngyilkos, és egyáltalán milyen apa az, aki öngyilkosságba hajszolta a fiát.
Még mielőtt jönnének azzl, hogy Quentin HUbbard nem is létezett, egy 1968-as Advance magazin 4. oldalán (tudom küldeni bárkinek, aki kéri pdf-ben) épp ő áradozik az OT-szintekről.
Később viszont gondolom megvilágosodott, mert azt mondta, hogy apja őrült és ez az egész nem működik. Igazából pilóta akart lenni, és a szerencsejátékokat szerette. Első öngyilkossági kísérlete után "kezelést" kapott auditorától, úgy tűnik, az sem volt túl hatásos, mert másodszorra sikerült. Hubbard később a híveknek azt hazudta, hogy agyhártyagyulladásba halt bele. Valójában egy autóban találtak rá, szénmonoxidmérgezést intézett magának.
Ron halotti bizonyítványát is megnézhetnék egyszer, illetve a halottkémi jelentést, talán akkor nem gondolnák, hogy Hubbard önszántából hagyta el a testét...jajj, ez annyira vicces! :D Irtó érdekes, hogy aki OT15 vagy mennyi, az miért lövi magát Vistarillal (Hydroxizine, Atarax). Erre egyszer valaki azt írta, hogy ezt nem csak szorongásra adják a "pszichók", hanem allergiaellenes szer is. Ok, legyen. De hogy a fenébe lehetett Hubbard allergiás? Hát már a nemtudomhányadik OT szinten megszűnik minden pszichoszomatikus betegség (és HUbbard szerint az allergia is az), vagy ha nem, az OT képes önmagát meggyógyítani. :)

Ammonia73 2017.09.02. 12:02:55

@Damiel: a kognitív disszonancia nagyon erős dolog. Kell a leküzdéséhez jó sok sokkhatás és idő. Ahhoz, hogy ezeket a brutál dolgokat átélje valaki, nyilván a legjobb, ha a SO tag. A mezei szcientológus azt sem tudja, miről beszálünk, mert nem találkozik ezekkel a dolgokkal, nyilván arról sem tud, hogy létezik a büntetőtáboruk, a "gödör", nem látja azt, hogy a legjobb munkatársak fokozatosan lelépnek, nem veri meg őket David, nem kell billiárdasztal körül négykézláb körbe-körbe mászniuk amíg véreske kopik a térdük és könyökük, nem kényszeríti senki abortuszra őket. A mezei szcientológus örül, ha elmegy néhány tanfolyamra a hűvös tanfolyamtermekbe, elolvas néhány könyvet HUbbardtól, néha adományoz, ill. örül, ha összeszedi a pénzét valami kinézett programra. Közben neveli otthon a gyerekeit, hétvégén megbütyköli a kocsiját és a gyereke ott sertepertél körülötte picit olajosan, csavarkulccsal a kezében mert örül, hogy segíthet apának...idilli.

Ammonia73 2017.09.02. 12:07:29

Az ő gyereke valószínűleg sosem fogja átélni azt, amit egy Sea Org-os gyerek, hogy egész éjszaka pakolnak, takarítanak, építenek, egyéb MEST-munka, aztán amikor reggel beül tanulni és ásítozni kezd mert egész éjjel nem aludt, elmagyarázza neki a felügyelőtiszt, hogy azért ásítozik, mert meg nem értett szóval találkozott. Ez az agymosás!!! Eszükbe sem jut az az egyszerű tény, hogy a gyerek azért ásítozik, mrt nem aludt éjjel és fáradt, nyilván azért ásít, amit Hubbard is írt, mert meg nem értett szóval találkozott. Mi ez, ha nem elmebaj??? Ennyi a kapcsolatuk a való világhoz. Ha hubbard azt írta, akkor az úgy van. Semmi önálló gondolat vagy megfigyelés. Ijesztő.
(Fenti esetet egyébként egy volt tag mesélte valahol, már nem emlékszem, hol olvastam vagy láttam.)

Ammonia73 2017.09.02. 12:14:48

Egyszer kérdeztem egy szicneoltógust, hogy működik ez az RPF és hogy mennyire áll ez össze az emberi alapjogokkal...azt sem tudta, hogy van olyan, hogy RPF. Hubbard külön irányelveket írt az RPF-re vonatkozóan, hogyan kell bánni a "bűnösökkel" bárki rákereshet.
Igazából nekünk nem kéne jártatnunk a szánkat egyáltalán, és nem kell semmiféle bizonyíték. EGYEDÜL Hubbard írásait kellene tanulmányozniuk a szcientológusoknak, hogy rájöjjenek, Hubbard elmebeteg volt és sárba tiporta/tiporja az emberi jogokat, életeket. De amíg csak azt hajlandóak elolvasni, amit a kezükbe nyomnak az egyházban és ami a szintjükön "elérhető", addig csak másznak bele mélyen, és ott meg már tökmindegy, bármivel is találkoznak majd, megmagyarázzák maguknak, hogy az rendben van.

Ammonia73 2017.09.02. 19:16:00

@mindless and simple: ezt a kérdést remélem, csak véletlenül szántad nekem. Egyrészt a csodálatos stílus miatt remélem, másrészt én tisztában vagyok azzal. hogy az OT és az összes egyéb kitalálmánya Hubbardnak micsoda és mi célt szolgál. A fenti hozzászólásomban a szcik szemszögéből, Hubbardnak az OT állapotról írt állításainak a fényében írtam, hogy "furcsa". Szóval ha nem érted amit írok, olvasd el még egyszer...aztán szólíts meg de ne ilyen stílusban kérlek. :)
süti beállítások módosítása