Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Egy szcientológus felháborodott azon, hogy támadni merészelik a szcientológiát

2017. augusztus 14. - Reformer

Ezt ma láttam. Szokatlan a hangnem, az utóbbi időben inkább az álszent, barizzunk mindenkivel típusú cukiskodás volt a divat. Úgy látszik, ez nem vált be, így előjött Ron által előírt, jól ismert arrogáns, "sose védekezz, támadj" típusú cikk a terjesztési csodafegyvernek szánt szcientologianeked.com -on: Elegem van abból, hogy úgy ítélsz el, hogy nem tudsz rólam semmit

Ilyeneket ír a szerző:

Elegem van abból, hogy ha azt mondom: “Szcientológus vagyok!” akkor egy fancsali kép a válasz, esetleg fenntartások vagy azonnali támadás a hírből hallott mocskolódásokkal. 

Továbbra is ott tartanak, hogy a szcientológiának nem létezhet jogos kritikája. Akit kifosztottak, majdnem öngyilkos lett vagy nem áll szóba vele a családtagja a szcientológia miatt, azok is mind csak "hírből hallott mocskolódásokat" ismételgetnek?

Aztán gyorsan el is veszíti hitelességét a kétségbeesett nagyotmondási kísérlettel.

9 évvel ezelőtt találtam egy hatékony módot arra, hogy változtassak.

L. Ron Hubbard írásai és előadásai rádöbbentettek [...] És több ezer embernek segítettem már megtalálni az útját és kezelni a párkapcsolatát, a családi viszályait, a hosszan tartó szomorúságát, a motiválatlanságát, a munkahelyi problémáit...

9 év az kb. 3000 nap. Ha "több ezer" embernek segített azóta, az azt jelenti, hogy az első szcientológia tanítások megismerése óta a vasár- és ünnepnapokat beleértve naponta egy ember életét tette sínre és oldotta meg azok komoly problémáit, tehát 1 nap alatt gyógyított depressziót, tönkrement házasságokat stb. Ez egyszerűen életszerűtlen, ahogy az ügyvédek mondják.

Aztán jön a "mik a bűneid" stílusú páros lábbal beleszállás:

Erre jön valaki és elkezdi szapulni azt, ami lehetővé tette nekem, hogy ennyi problémára megoldást találjak és nyújtsak? Vajon eszébe jutott-e valaha, hogy a szcientológusok minden nap azért kelnek fel, hogy önmagukat és a környezetüket jobbá tegyék?  

Engem ez felháborít. Honnan van erre bátorsága?

Feltehetném neki a kérdést: 
“Te kinek és mikor segítettél utoljára személyes érdek nélkül?” 
“Te mi olyat tettél, amire emberek tömegei fognak emlékezni?”

És aztán jön az összeesküvés-elmélet, és az, hogy a szcientológia támadói rosszat akarnak az emberiségnek:

Persze mindez nem érdekli azt, aki sunyi módon, név és arc nélkül, alattomos hazugságokkal be akarja feketíteni a Szcientológiát.

Neki nyilván mások az érdekei, s nem az, hogy az emberek tudatosabban, boldogabban, őszintébben, nyíltabban, kommunikatívabban éljék az életüket.

Én például arccal és névvel vállalom a küzdelmet a szcientológia ellen, és a tények bemutatásával szeretném lerántani róla a leplet.

És úgy érzem, nekem is van bőven indokom azt megkérdezni, hogy honnan veszi a bátorságot a cikk írója ahhoz, hogy a szcientológia bírálóit kivétel nélkül gonosz, sunyi és antiszociális embereknek minősítse. 

Továbbá spirituális beállítottságú embernek tartom magam, és tapasztalatból tudom, hogy léteznek a szcientológiánál jobb és lényegesen olcsóbb módszerek és utak arra, hogy "az emberek tudatosabban, boldogabban, őszintébben, nyíltabban, kommunikatívabban éljék az életüket".

A bejegyzés trackback címe:

http://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr1412748760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

mindless and simple 2017.08.16. 11:25:35

"Megtanultam azt is, hogyan lehet egy embert felsegíteni oda, ahol már azt látja, ahogy valójában vannak a dolgok, nem valami fátyolon keresztül."

Aki megjárta a szcientológiát és túl is élte, az pontosan tudja, hogy mivé teszi az embert a bigott vallási fanatizmus: a fátyol pikkpakk átváltozik pokróccá, amint elvész a realitásérzék. A ksw-1 nem elég meggyőző bizonyíték, kedves cikkíró Juhász Anna? Ha még nem olvastad, sürgősen pótold! Épp az ilyen írások szülik a hozzád hasonló elvakult kreténeket, akik már arra is képtelenek, hogy kihúzzák a fejüket a seggükből, és lássanak...!

Meggyőződésem, hogy az "SP" fogalma egy mesterségesen létrehozott fogalom az olyan emberek felcímkézésére, akik ösztönösen merészelik azt érezni a lelkük mélyén, hogy a szcientológia egy kimondottan aljas, erkölcstelen, pénzlehúzó bazári szemfényvesztés. Ex-szcientológusként az ilyen cikkek olvasása közben úgy érzem magam, mintha porcukorral hintett langyos taknyot kanalaznék... émelyeg a gyomrom tőle.

Kedves Juhász Anna!
Tételesen sorold már fel kérlek, hogy mennyibe fáj az egyszerű földi halandónak a totális szabadsághoz vezető út (a járulékos költségeket is beleszámítva)! Nem, pr-ömlengésnek itt helye nincs, csak a kíméletlenül nyers számadatokra vagyunk kíváncsiak!

Damiel 2017.08.16. 21:53:45

@mindless and simple: Tetszik amit írtál.
Korábban nevettem a "rondroid" kifejezésen - nem tudom ki találta ki, de nagyon találó - azonban később megértettem, hogy a szci működési mechanizmusa megköveteli az egybites gondolkodást és ezt a fajta beszűkült látóteret. A tragédia az, hogy az a fajta felismerés, amit kívánnánk ennek a Juhász Annának nem következhet be. Hisz ehhez minimum bátorságra van szükség, olyan fajta bátorságra, ami nem adatott meg nekik. Korábban hajlamos voltam felmenteni ezeket az embereket miszerint pusztán jó szándékú emberek, akik rossz eszközt választottak. De ma már nem vagyok ennyire toleráns, sőt azt gondolom, hogy bizony a náci párt nem egy tagja hitte azt, hogy jót cselekszik a hazája és népe védelmében, mégsem érdemel ezért felmentést. Így Juhász Anna sem...

büdös zokni 2017.08.17. 15:03:20

Tom Cruise vajon most törött lábban ücsörög az etikán és körmöli az overtjeit vagy már megkapta a PTS-deklarációját? LOL

mindless and simple 2017.08.18. 11:05:29

@Damiel:

Rátapintottál a lényegre! :)
Gyakorlatilag semmi különbség nincs a nácizmus utópisztikus ideológiája, és a szci alapelvei között: csak a "legrátermettebbek" maradhatnak fenn, és a saját jól felfogott érdekedben bégess együtt a nyájjal, különben jön az SP-deklaráció, családszétkúrás, halottügynöközés és egyéb nyalánkságok.

Mi az a pár millió forint, amit ki kell csengetned a szci regisztrátorainak? Ekkora low, pts, wog debil vagy? Hát nem érted? Elővételben foglalsz jegyet az űrhajóra, ami majd a Kettes Számú Célpontra repít, ha eljön az ideje! Nem fogod megbánni, mert maga a Szent Hubbard vár ott rád, és kezdheted elölről ezt a tegyük-clearré-ezt-a-lakott-bolygót-is típusú, végeláthatatlan játszmát. Izgalomba jöttél máris, ugye? ;)

Tolerancia? Velük szemben? Nem érdemlik meg! ;)

Horvath Zoltan 2017.08.21. 21:50:48

Sziasztok!
Látom rengeteg ex magyar szcientológus van itt , az volna a kérdésem hogy ez Magyarországon is ennyire kemény? Gondolok itt a Leah Remini dokumentum filmben lévő "lyukra" és a hasonló túlkapásokra.Itthon is ennyire nehéz kiszállni?Itt is érhet hasonló támadás ha nyíltan bírálnám őket ?Várom az új feliratot is a Leah Remini S02E01-hez.

mindless and simple 2017.08.22. 02:38:27

@Horvath Zoltan:

"Itthon is ennyire nehéz kiszállni?"

Magyarországon a fő probléma inkább az, hogy senki se akar beszállni. :)

A bennrekedt tagok nálunk fakultatív jelleggel, saját anyagi erőforrásokból tartják el a belterjes közösséget. Az egyházi státuszuktól évek óta megfosztva (szerencsére) nincs lehetőségük a joghézagokat kihasználva akadályozni bárkit is a szabad távozásban. Meglátásom szerint azonban mégsem az egyháztörvény, hanem a közvélemény szűkíti le a mozgásterüket.

Horvath Zoltan 2017.08.22. 15:54:30

@mindless and simple
Köszi a választ , azért ezt jó hallani nekünk ez már tényleg nem hiányozna.

Ammonia73 2017.08.25. 16:34:18

Kedves Ref! Láttam nemrég a neten, hogy még működik ez a pillantó kutya óvoda, és jár is oda jó pár gyerek. Ezek hogy a fenébe működhetnek? Egyáltalán ki ellenőrzi, felügyeli őket? Furcsa.