Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Állítólag 150 iskolában volt a Drogmentes Maraton idén

2017. június 16. - Reformer

Legalábbis a szcientológia egyház sajtóközleménye szerint, mely itt olvasható:

Támadások ellenére is a drogmentességért küzdenek

Pár gondolatot kiemelnék:

A mozgalom fő támogatója a Magyarországi Szcientológia Egyház, amely ugyanazokat az elveket támogatja, mint a Drogmentes Maraton: tisztán is lehet élni! Úgy tűnik, a drogok elleni küzdelem nem mindenki számára pozitív üzenet – bár a kezdeményezés mellé számos híresség is odaállt, a 2100 km-es távot időnként mégis ellenszélben kellett végigfutniuk.

Most ismét a szcientológia a fő támogató, legalább haladunk az igazság felé. Ez már előrelépés ahhoz képest, hogy két évvel ezelőtt még csak "többek között velük is kapcsolatban álltak" a Maraton vezetője, Németh Gergő szerint, amikor (legalábbis a saját fejében) éppen egy TASZ-jelentést cáfolt meg:

A Szcientológia Egyházzal kapcsolatban állunk, ez nem titok senki előtt. Ez mindenkit érdekel. De ha valakinek elmondom, hogy kapcsolatban állunk még számos más egyházzal, az nem érdekel senkit. Pedig az is igaz.

Visszatérve a közleményre, megjelentek a sötétben bújkáló ellenforradalmárok:

A pozitív üzenet és a szívmelengető sikerek ellenére úgy tűnik, még ez a kezdeményezés sem lehet elég pozitív, hogy bizonyos érdekeket szolgáló emberek az ismeretlenség homályába burkolózva támadásokat ne indítanának ellene. Nonszensznek tűnhet, de a saját erőből megszervezett, állami hátszél nélküli civil kezdeményezésnek időnként szembesülnie kellett azzal is, hogy felsőbb utasításra nem akarják őket beengedni iskolákba előadást tartani, és egyéb módokon próbálnak gáncsot vetni felvilágosító munkájuknak.

Vajon kikre céloznak az "ismeretlenség homályába burkolózó, bizonyos érdekeket szolgáló emberekkel"? Én írtam róluk névvel vállalva, a TASZ egyik megnevezett munkatársa írt róluk, illetve egy közintézmény, a KLIK lépett fel ellenük.

A végén jönnek a statisztikák:

A Drogmentes Magyarországért Maraton idei körútja során mintegy 150 iskolában tartott drogfelvilágosító előadásokat – a részt vevő fiatalok több mint 80%-a tett fogadalmat, hogy drogmentes életet fog élni, és erre buzdítja társait is. A 42 napos akció során a sportolók közel 200 ezer embert értek el közvetlenül a drogmentesség pozitív üzenetével.

Ha lehet hinni nekik, akkor 150 iskolába be tudtak menni a KLIK tiltása ellenére is (bár úgy tudom, nem minden iskolát a KLIK üzemeltet). 

A "200 ezer elért ember" nem tudom, hogy hogyan jött ki nekik. 42 nap alatt az kb. napi 5000 ember, ami egyszerűen lehetetlen egy főleg futásból, kisebb részben füzetosztásból és előadásokból álló programnál. A médiában alig jelentek meg, szóval valószínűleg úgy jöhetett ki, hogy a tavalyi (szintén kisujjból szopott) számhoz hozzáadtak valamennyit...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr8912600921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.06.17. 17:05:33

Egy kívülálló számára szinte lehetetlen megérteni, hogy egy eredménykényszeres szcientológus elméjében mi zajlik le, amikor a "vallásuk" fergeteges terjeszkedését kell alátámasztaniuk összehazudozott statisztikákkal, és a mi világunkban nincs könnyű dolguk, mert egyre többen hagyják figyelmen kívül és szarják le vastagon őket.
Úgy tűnik, ők már csak egy szeszélyes és megalomániás zsarnok (D.Miscavige) kedvében akarnak járni, meg egy kis önáltatásban vigasztalódni - beérik ennyivel is.

Emlékszem, annak idején, szinte minden karácsony előtt a misszió munkatársainak Hubbard könyveket kellett vásárolniuk. A szeretteinknek szánt ajándékra a lelkünk mélyén sose voltunk büszkék, mivel azok a könyvek azóta is ott porosodnak olvasatlanul a padláson, ám ilyenkor néhány napra fellélegezhettünk: a béka segge alatt csúszó éves könyveladási statisztika végre kidugta a fejét a pöcegödörből, mi pedig megúsztuk az etikai kezelést, a büntetést azon a héten... és az évben egyszer! :D Mi így hazudtunk fergeteges terjeszkedést...

Úgy tűnik, a szcientológiában csak akkor lehet büntetlenül hazudni, ha nem derül ki, hogy a magasztos ideológiai alapelvek érvényüket vesztették.
süti beállítások módosítása