Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Leah Remini sorozata kapott még egy különleges, 2 órás részt

2017. május 18. - Reformer

Előzmények:

Leah Remini sorozatának 8. része

Forrás: Tony Ortega blogja

Az A&E úgy döntött, hogy a Leah Remini-féle, szcientológiát leleplező dokumentumfilm-sorozat 2. évada előtt még készít egy kétórás különleges részt, mely főleg a szcientológiáról szóló korábbi dokumentálási kísérletekről fog beszámolni.

Ennyit tudni egyelőre, ha lesz több információ, megírom.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr512513883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orbánviktor 2017.05.24. 20:57:57

Tom Cruisenak most olyan csaja van, hogy elgondolkodtatott: talán a szcientológia mégiscsak működik. Persze kihozott a konfortzónából, így én is egy megkeseredett volt szcientológus monológjában keresgettem a vigaszt. Talán vissza sem fogadnak, de ki sem léptem úgy isten igazából. Csak lazítottam pár évig.. pár milliós bünti amit legutoljára kifizettem még nem a világvége... amit ide le tudok írni kritikának szánom az olyan emberek felé, akik szintén kritizáltak amikor pozitív dolgokat írtam hasonló oldalakra a szciről. Ti is el vagytok vakúlva.
Meg persze, hogy tőletek is kapjak egy "kis" visszajelzést így, hogy provokállak benneteket. Fura, hogy Bonyaival az orgban találkoztam személyesen. "Ezen a bolygón furcsán történnek a dolgok, akinek nincs semmije az boldog. Aki pézben fürdik meg a gondok, felemésztik haver erre varrj gombot."

2017.05.25. 15:17:39

@Orbánviktor: "Ti is el vagytok vakúlva."
Lehet hogy vannak már "fanatikusok" közöttünk, bár én magam annyira talán nem tartozom közéjük (remélem :-) ) Azért kérdezd meg azt az édesanyát, akinek a férjét olyannyira megbabonázták már "az egyetlen igaz úttal", hogy otthagyta a nőt a két kiskorú gyerekével együtt, az eszméért, a Clear bolygóért és az egész univerzum megmentéséért. Keress rá, a neten van ilyen, nem is egy. Az a baj ezzel, hogy még én is egy keményvonalasabb szci voltam valaha - aztán érdekes, velem is megtörténtek a szarsá... bocsánat, kezeléseik, a bezárás, megfigyelés, erőszakosság, ami felfogható úgy is hogy "de jól alkalmazod a téereket", vagy hogy "kiléptem, mi közöd hozzá hogy mit csinálok"? :-)
Majd jössz Te, és azt mondod, elvakultak vagyunk. M-hmmmm, csak mert ellenzünk valamit, amit Te nem, illetve úgy véled aki ellenzi, annak nem lehet igaza. Hát nevezz akkor annak minket, minden bizonnyal bennünk lehet a bibi. :-)))

Orbánviktor 2017.05.25. 17:04:30

Ezzel az a baj, hogy nem azért hagyta el, mert szcizett, hanem lehet amúgy is elhagyta volna. És az, hogy olyan magasra rakod a morális lécet amikor elitéled ezt, hogy te is beláthatod a világ dolaival nem egyeztethető őssze az az ideális kép amiről te akkor beszélsz amikor a visszásságot mutatod.
Van, hogy azért szenvedünk, mert nincs csúcs autónk, szép házunk, boldog családunk, és amikor ezt mondjuk, akkor egy olyan mesebeli képre gonolunk, ami soha sehol nem is létezett. És ehhez a képhez viszonyítva bármit el lehet ítélni. A sok pénz nem biztos, hogy boldogság, de ha odaadod jó célokra, akkor lehet, hogy boldogságot okoz. Engem a szci meggátolt abban, hogy egyszer elérjek egy számomra fontos célt, ami boldoggá tett volna. Szerintem úgy lehet kilépni jól ebből a dologból, hogy elismerjük az érdemeit, és nem hallgatunk az igazságtalanságokról, amik ott történtek. Amikor rémtörténetekkel találkozunk, akkor jusson eszünkbe, hogy az élet tele van szenvedéssel, és nem számít az amit a reklámok súlykolnak. Ha egy gyerekes anyukát az tesz boldoggá, hogy tavol legyen a férjétől, és vigye a gyerekeket is, akkor az csak egy bónusz, hogy rávegye az amúgy nem biztos, hogy gonosz férjet, hogy elhagyja őt, ha meg utánna az újságban is megjelenik a sztori!..
Kétséget kizáróan voltak pozitív hatások, és ha nem ismerjük el, akkor magunknak hazudunk, felejteni akarunk.. ezzel meg az a baj, hogy a szenvedés tudatlanságból ered, és ha ez így van, akkor nem akarjuk elfelejteni, hogy valamikor milyen rossz, és milyen jó dolgot tettünk, tettek velünk. Nem érdekel többé a szci, ami jó volt benne megtartjuk, ami nem azt eldobjuk, és továbblépünk. (ez a monológ jó kis többesszámra sikeredett, másképp nem ment)
A bibi? az lenne az ideális rész, ha soha többé nem okozna örömöt az, ha valaki mefingatná az egyházat. Ha nem is drukkolnánk Remininek, hogy sikerüljenek a műsorai, mert addig benne vagyunk egy olyan játszmában ami arról szól, hogy hogyan lehetne még távolabb kerülni az egyháztól. Ha már nem számítana, az, hogy a főnököm, tanárom, munkatársam, évfolyamtársam szcis. Nem lenne sem "szci írtás", " szemfelnyítás", "de mégcsak nem is próbálnánk meg blokkolni, hogy meggyözzön minket.

2017.05.25. 22:49:14

@Orbánviktor: Az írásod kicsit zavarosnak tűnik számomra, ezért mindössze egyre reagálnék. A magasra tett morális lécre, miközben előző hozzászólásodban Tom Cruise-t említetted meg a mostani csaját. Gondolod, hogy emiatt "működik" a szci? Neked biztos hogy Tom a követendő példa, a háromszori válásával, és a saját lányával történt kvázi teljes kapcsolatmegszakításával együtt? Szerinted ezek azt mutatják, hogy működőképes, megbízható és minőségi "a Tech", a kommunikációs tréningek és a házassági tanácsadások? Nem tudom, akkor velem lehet a gond... egyszer nősültem, imádom a feleségem a nyűgjeivel együtt, és három csodálatos gyerekünk van. Hétfőn ünnepeltük a házassági évfordulónkat egyébként, bár nem tartozik ide, de a DM koncertre mentünk a Groupama Arénába, és őrült jól éreztük magunkat. Együtt! Semmiféle Tech nem kellett ehhez csilliókért, csak némi odafigyelés és szeretet.
süti beállítások módosítása