Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Kissé ingerült hangvételű közleményt adtak ki a szcientológusok a drogmentes maratonról

2017. május 03. - Reformer

Íme a sajtóközlemény az MTI oldaláról (és igen, az elmúlt 5 év során nem sikerült megjegyezni, hogy ők vallási egyesület, nem egyház).

Úgy látszik, nehezen teszik túl azon magukat, hogy ezért nem tudnak sok pénzt kaszálni valahonnan, mert kétszer is megemlítik a szövegben.

A saját weboldalukon közölt fotó szerint ennek a mozgalomnak ekkora a társadalmi támogatottsága, kb 40-50 fő volt ott az elinduláskor. Erre kérnének közpénzt és EU-támogatást?

A Magyarországi Szcientológia Egyház közleménye

Budapest, 2017. május 3., szerda (OS) -

Április 22-én útjára indult a Drogmentes Magyarországért Maraton, immár 16. éve, állami és EU támogatások nélkül. 42 nap alatt körbefutják Magyarországot, 300 települést érintve és 2000 kilométert tesznek meg, hogy mindenkinek elvigyék a drogmentesség üzenetet: élni csak tisztán érdemes.

Jelen társadalmunkban tapasztalhatjuk a drogok és alkohol pusztító hatását: széthullott családok, tönkrement életek, kudarcot vallott fiatalok. Ugyanezek a szerek a főszereplői a gyermekek prostitúcióba taszításának és társadalmunk lezüllesztésének. A 13-16 éves gyerekek több mint ötöde kipróbált már illegális drogokat. Az erőszakos bűnesetek többsége kábítószerhez vagy alkoholhoz köthető.

Kevesen tesznek ez ellen igazán hatékonyan, még ha botrányosan sok pénzt is kapnak bizonyos szervezetek és intézmények ezért.

A Szcientológia Egyház azért támogatja a Maratont, mert a teljes szellemi szabadság elérésének talán legnagyobb akadályai a kábítószerek és az alkohol. Az aktivisták többsége is a szcientológusok sorából származik, akik vallják, hogy létre lehet hozni egy drogmentes, magas szintű oktatással rendelkező társadalmat, ahol a képes emberek magasabb szellemi szintekre léphetnek.

Olyan neves művészek, mint Tom Cruise és John Travolta is az egyház drogellenes programja mellé álltak.

A Maraton 16 éve működik töretlenül, a kezdeti időkben drogmentes kapitányokká avatott gyermekek ma már felnőttként mondanak köszönetet a maratonistáknak.

Kiadó: Magyarországi Szcientológia Egyház

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr5512476293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása