Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Büntetőeljárás a magyar szcientológusok ellen?

2017. április 19. - Reformer

A szcientológiával kapcsolatos ügyekben általában jól értesült Ripost mai cikkéből (Magyar újságírókat zaklatnak a szcientológusok?) a következők derültek ki:

 

1) Idézet:

Több alkalommal, többedmagukkal megjelentek szerkesztőségünk portáján, egyértelműen a róluk szóló leleplező cikkek íróira akartak nyomást gyakorolni.

Ezt abszolút el tudom képzelni, bevett taktika arrafelé.

 

2) Idézet:

De ami számukra még nagyobb baj, Péterfalvi Atilla adatvédelmi biztos egy rendőri erőkkel megtámogatott razzián összegyűjtött egy teherautóra(!) valót a szcientológusok illegálisan összeállított, a beszervezett áldozatokat feltérképező dossziéiból.

Zajlik ellenük a nyomozás, a törvénytelen adatgyűjtés kielemzése. A Ripost értesülései szerint rövidesen büntetőeljárás kezdődhet a súlyos visszaélések miatt.

Csak remélni tudom, hogy igazak az értesülések, és 1990-es magyarországi megalakulásuk óta először jó alaposan a körmükre néznek.

 

3) Idézet:

Információink szerint a szcientológusok  amerikai tanácsadóik javaslatára,  egy neves jogászt is megkerestek.Méghozzá a korábbi adatvédelmi biztost, Dr. Jóri Andrást! Őt próbálnák meg kijátszani utódja, dr. Péterfalvi Attila ellenében...
Dr. Jóri megkeresésünkre nem cáfolta, de meg sem erősítette értesülésünket. Azt mondta, hogy a kérdés az ügyvédi titoktartás körébe tartozik. Ugyanakkor különösen pikánssá teszi a helyzetet, hogy a Dr. Jórihoz szorosan kötődő jogásznőt többször is látták már  bizonyíthatóan a szcientológusok Váci úti székházában...

Ezt én is hallottam más forrásból. Kérdés, hogy mit tud segíteni így utólag, a hatósági razzia után. Ismerve a Hubbard-féle szabályozást és a szcientológusok adatkezelési gyakorlatát, szerintem nincs az az adatvédelmi szakértő, aki ebből a gödörből ki tudná húzni őket. Azt is érdemes átgondolni, hogy ilyen kaliberű szakértőt az szokott alkalmazni, aki komoly bajban érzi magát...

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr8412436911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

büdös zokni 2017.04.19. 16:19:35

Börtönben rohadjon meg az összes, mielőtt keserves kinok között megdöglenek.
süti beállítások módosítása