Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Megfojtotta szcientológus nővérét egy magyar állampolgár Münchenben

2017. április 05. - Reformer

Források: Bild, Abendzeitung, Süddeutsche Zeitung

Eredetileg Tony Ortega blogján láttam, aztán a német újságokban utánanéztem ennek a mai hírnek. Akkor derült ki számomra is, hogy van magyar vonatkozása.

Ha mindent jól értettem a német cikkekből, a történet a következő (a Süddeutsche Zeitungé a legrészletesebb):

B. Róbert (37), akire mindhárom cikk magyar állampolgárként hivatkozik, 2016. február 2-án egy designer táska pántjával megfojtotta milliomos nővérét annak luxuslakásában.

Nővére, Elvira S. (38), egy német vállalkozó/feltaláló, Horst S. (†65) özvegye volt, akitől igen jelentős összeget örökölt, és luxusban élt. A vádirat kitér arra is, hogy az áldozat halála előtt két év alatt összesen 900.000 eurót (270 millió forint!) fizetett a szcientológia egyháznak, miközben testvére családját havi 900 euróval segítette.

A vád szerint B. Róbertet leginkább nővére fényűző életmódja zavarta, és az, hogy mindeközben ő és családja anyagi gondokkal küszködött. [Megjegyzés: B. Róbert egyébként az első tárgyaláson (melyre pár nap ezelőtt került sor), egy elég szörnyű gyerekkorról számolt be, melyet most inkább nem részleteznék. Aki akarja, a Süddeutsche Zeitungos cikkben elolvashatja.]

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr5512404059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

büdös zokni 2017.04.05. 21:44:30

Feltételezem, a védője majd enyhitő körülménynek állitja be, hogy az áldozat Szci volt. Azért megnézném majd azokat az arcokat, mikor ez elhangzik...

2017.04.06. 09:11:29

Mégha szci is volt, akárhogyan is, azért ez egy szomorú történet. Gondolom a szervezet meg a munkatársak elintézik a szokásos "bevonzotta" vagy "behúzta magának" dumával, és maximum amiatt sajnálkoznak hogy így kevesebb lesz a tanulói pont meg a CGI.
Csak súrolja a témát a gondolatom, de szerintem minden szcientológus maga is egy áldozat, bedarálja a rendszer hülyesége és csak mantrázni tudják LRH szavait, miközben "öndeterminált" lényként még azt sem veszik észre, hogy agyatlan zombiként egy "kis Hubbarddá" váltak. Borzasztó ezt kívülről látni - vannak más csoportok, melyek kísértetiesen hasonlítanak a szcire, megszólalásig hasonló a bekebelezési technikájuk és belső működési mechanizmusuk, csak más "istenekkel" és fohászokkal meg eltérő jelrendszerrel, szóhasználattal. A többi kvázi ugyanaz. Érdekes lehet ez a kis (nem szci) videó is: youtu.be/Qe1awyTqboA
süti beállítások módosítása