Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Terv: Magyar dokumentumfilm és/vagy riportfilm a szcientológiáról?

2017. március 22. - Reformer

Már egy ideje gondolkodom ezen, és úgy döntöttem, nyilvánosan is írnék róla.

A Leah Remini-féle sorozat sikerét látva szerintem fontos lenne összerakni valami hasonlót a szcientológia magyarországi tevékenységeiről (a visszaélések lényegében ugyanazok).

Egy (nagyon) kis költségvetésű dokumentumfilmre gondoltam, amelyben megszólaltatnánk a szcientológia magyar áldozatait, azaz az ex-szcientológusokat, családtagokat stb., illetve esetleg a velük összeütközésbe került hivatalok vezetőit, esetleg a "Hubbard Menedzsment Rendszer" kárvallottjait, illetve a Remini-féle sorozat mintájára pár alapdolgot bemutatnánk és elmagyaráznánk.

Az is szóbajöhet, hogy a Louis Theroux-féle "My Scientology Movie" látott "újrajátszásokkal" bemutatnánk, hogy hogyan néz ki egy szcientológia tanfolyam, auditálás, a Sea Orgos élet mindennapjai, egy igazi ajtóbezárós, addig-nem-mentek-el-amíg-nincs-meg-a-kvóta típusú pénztarhálós rendezvény stb.

Két dologtól függ az, hogy ebből lesz-e valami: a) lesz-e elég ember, aki hajlandó lesz arccal, névvel beszélni a tapasztalatairól (az szerintem kevésbé hiteles, hogy mindenki ki van takarva), és b) lesz-e rá pénz.

Tehát röviden ezt szeretném felmérni - lennének-e olyanok, akik szerepelnének ebben, és lennének-e olyanok, akik hajlandóak anyagilag támogatni ennek megvalósítását.

Aki valamilyekre hajlandó lenne, az a jobb oldalon, az "Elérhetőség" címszó alatt megadott e-mail címen tud elérni ez ügyben.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr8612362043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blacksmith 2017.03.22. 16:23:49

Nem túl kicsi a magyar szervezetük ehhez?

Reformer 2017.03.22. 17:12:52

@Blacksmith: Veér András kb. sok évvel ezelőtt 4 könyvet tudott írni a viselt dolgaikról... van téma bőven

2017.03.22. 21:44:11

Én remek ötletnek tartom, a magam részéről anyagilag is valamelyest hozzá tudok járulni, és amennyiben igény mutatkozik rá, arccal és névvel is tudok nyilatkozni.
süti beállítások módosítása