Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Perrel fenyeget a Redland magániskola

2017. február 09. - Reformer

Ezt az e-mailt kaptam a Redland magániskola alapítójától, Veress Lászlótól:

Tisztelt Bonyai Péter!

 Kérem a 2016. szeptember 30-án a http://objektivszcn.blog.hu/ oldalon közölt, Már a gyerekeket is akarják című cikket törölje vagy javítsa ki az alábbi valotlanságokat és szervezetünk jó megítélését aláásó kitalációkat. Amennyiben ez 2017. február 10-éig nem történik meg 2017 február 13-án délelőtt 10 órakor megjelenek az ügyvédünknél és jogi útra terelem az ügyet.

Már a gyerekeket is akarják: a jó megítélésünket romboló, sejtető hazugság

Újabb szcientológus fedőszervezet: valótlanság

A Redland nem tartozik a Szcientológia egyházhoz. A Szcientológia egyház kifejezetten a vallásos tevékenységek szolgáltatására jött létre, a mi csoportunk ezzel szemben nem szolgáltathat vallásos tevékenységeket.

A két területben közös, hogy L Ron Hubbard felfedezéseire épül, de a célja és tevékenysége más. Két teljesen külön szervezet, ami nem áll egymással alá, vagy felé rendeltségi viszonyban.

Az Applied Scholastics International (Alkalmazott Oktatástan) szervezetétől kapjuk a szolgáltatáshoz szükséges Licence engedélyt.

Azt egyébként megjegyezném, hogy a Redland honlapján egyetlen egyszer sem fordulnak elő a "szcientológia" és a "Hubbard" szavak.: valótlanság

A Tanulási módszerünk menüpontban megtalálható minden igaz adat L. Ron Hubbardot valamint a Szcientológiát illetően is.

A "világ legetikusabb szervezete" úgy látszik, nem tartotta fontosnak a wogok orrára kötni, hogy mi is folyik valójában az iskola falai között.:

a jó megítélésünket romboló, sejtető hazugság

A rémálom még csak most kezdődik szerintem: a jó megítélésünket romboló, sejtető hazugság

Gyaníthatóan még kiskorú lányt a Sea Orgba küldeni nem sokkal azután, hogy még "barbizik és táncol", ahol napi 12-14 órákat dolgozik, szabadnapok nélkül és mindenféle idióták ordítoznak majd vele, és még büszkének is lenni emiatt - erre már tényleg nincsenek szavak.:a jó megítélésünket romboló, sejtető hazugság

 

Üdvözletel:

Veress László

alapító

És ez a válaszom:

Kedves László!

Megkaptam az e-mailt. Nem áll szándékomban a hivatkozott bejegyzés törlése és módosítása, az abban tett kijelentéseimet fenntartom. Nyugodtan terelje jogi útra az ügyet, biztosan nagyon fognak örülni a szcientológia "egyházban" dolgozó felettesei annak, hogy egy bírósági eljárás keretében fogjuk majd teregetni a szennyesüket.

Mielőtt elrohanna az ügyvédhez, fontolja meg a következőket:

 

1. Ha tetszik, ha nem, Önök szcientológus fedőszervezetnek minősülnek.

Az Önök iskolája közvetlenül valóban az Alkalmazott Oktatástantól kap licenszt, de a) az Alkalmazott Oktatástan csak továbblicenszeli a módszert, melyet az L. Ron Hubbard Library-tól, azaz hivatalos nevén a Church of Spiritual Technology (CST) nevű szervezettől kap, mely a Hubbard-módszer igazi tulajdonosa és egyben a szcientológia egyház szerves része és b) az Alkalmazott Oktatástan irányítását és felügyeletét az ABLE (Association for Better Living and Education) nevű, a szcientológia egyház "Sea Organization" nevű szerzetesrendjéhez tartozó szervezeti egység látja el, tehát Önöket az Alkalmazott Oktatástan révén az egyház kemény magja (1 milliárd éves szerződések stb.) irányítja közvetve. A licencszerződésében az is benne van tudtommal, hogy az ABLE munkatársai (igen, a "szerzetesek") helyszíni vizsgálattal ellenőrizhetik azt, hogy Önök mennyire tartják magukat Hubbard írásaihoz. Ezek könnyen dokumentálható tények, és megerősítik az Önök "fedőszervezet" státuszát. 

 

2. A cikk írásakor én nem találtam meg azt a passzust, amely Hubbardról és a szcientológiáról szólt volt. 

A cikk 2016. szeptemberi, most meg 2017. január van. Annak örülök, hogy ezt legalább kitették. Ha eleve kinn volt, akkor elnézést kérek. Amiket viszont írnak, azok féligazságok, mert nem említik például az ABLE felügyeleti jogkörét.

Azt is írják a honlapjukon - "szervezetünknek azonban vallási gyakorlatok végzésére, vallási anyagok szolgáltatására, terjesztésére, hittérítésre nincs engedélye." Emlékszik, mit mondott erre Tom Cruise (Hubbardot idézve) a emlékezetes kiszivárgott videóban? "Miért kérnénk engedélyt? Mi vagyunk a szaktekintélyek."

Amikor a szcientológia egyháznál dolgoztam, nekem azt tanították, hogy az ABLE szektor valódi funkciója a szcientológia szolgáltatásainak népszerűsítésre - egy ún. "behozóvonal".

Arra pedig kíváncsi lennék, hogy honnan ismerik az Önökhöz járó gyerekek vallási hovatartozását, mert erről nyilvántartást nem vezethetnének.

 

3. Rengeteg dokumentált eset van, amikor kiskorú sérelmére történt visszaélés a szcientológia berkein belül

(Az utolsó passzus a rémálomról konkrétan egy Facebook bejegyzésről szólt, amit mellékeltem, de ez mellékes). 

Mind a Clarus Animus Alapítvány vezetőjeként, mind apaként, mind pedig felelős magyar állampolgárként kötelességemnek érzem felhívni a figyelmet arra, hogy milyen veszélyes a szcientológia a gyerekekre és a családokra. Ezért tartottam fontosnak megjelentetni az Önök iskolájáról szóló bejegyzést, hogy felelős szülő ne vigye Önökhöz a gyereket.

Pár példa erre a teljesség igénye nélkül:

1. "Cherrish" megrázó története itt olvasható, akinek szülei kisgyermekkorában léptek be a szcientológia egyházba: A szcientológia igazi arca

2. Káros-e a szcientológia a gyerekekre? történet a jogiforum.hu oldaláról

3. 5 Weird Realities When Scientologists Run Your School - angol nyelvű cikk a Delphian School-ról, egy, az Önökhöz hasonló szcientológus magániskoláról

4. Ajánlom figyelmében a Going Clear című dokumentumfilmet, illetve Leah Remini-féle A szcientológia és utóhatásai 1. rész - Kapcsolatmegszakítás c. dokumentumfilmet, melyben igen jól bemutatják a szcientológia hatását a családokra és a gyerekekre, illetve a német közszolgálati tv "Míg végül semmid sem marad" című játékfilmjét.

 

Ha valóban minőségi oktatást akar nyújtani a felnövekvő generációnak, akkor azt tudom javasolni, hogy válasszon más, a hubbardinál jobb oktatási módszert (nem lesz nehéz), és tartsa magát távol a szcientológusoktól.

Tisztelettel,

Bonyai Péter

 

A bejegyzés trackback címe:

http://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr6512241790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

büdös zokni 2017.02.09. 18:56:46

Remélem, a per minden mozzanatáról tudósitasz majd minket!

Bgisi 2017.02.09. 23:00:18

Jó választ írtál. Szerintem nyugodtan perelhet, már nincsenek abban a pozícióban mint a nyolcvanas kilencvenes években.

stefan75 2017.02.10. 00:07:58

Cherrish története nekem új volt... Ez borzalmas. Remélem, jól van, és most már kegyesebb lesz hozzá a sors.

Iszonyat, hogy egy rég halott pszichopata (LRH) még mindig családokat mérgez meg és emberi életeket tesz tönkre :(

Shim 2017.02.10. 21:07:08

2. pont: nem kell elnézést kérned, a Wayback Machine szerint tavaly októberben seholl sem említették LRH-t vagy a szcientológiát... web.archive.org/web/20161010103244/http://redland.hu/

Zoblood 2017.02.12. 17:44:48

Hogy lehet igazgató valaki, aki még fogalmazni se képes rendesen ? :o